آریا بانو

آخرين مطالب

ترفند تهیه قرمه سبزی با رب گوجه‌فرنگی ؛ یک غذای اصیل ایرانی خانه داري

ترفند تهیه قرمه سبزی با رب گوجه‌فرنگی ؛ یک غذای اصیل ایرانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - کتاب کاله/ یک ایرانی در هر جای این کره خاکی هم که باشد در جواب سوال غذای مورد علاقه‌ات چیست؟ حتما خواهد گفت قرمه سبزی! اما دلیل این همه عشق و وفاداری به این غذای اصیل ایرانی چیست؟ این خورش که از چند ماده اصلی ساده مثل گوشت، سبزی، لوبیا قرمز و… تهیه شده یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است و پای اصلی بیشتر ضیافت‌ها و مهمانی‌های ایرانی است. با این حال قرمه سبزی از آن دسته غذاهایی است که درست کردن آن محدود به این مناسبت‎‌ها نمی‌شود و به عنوان یک ناهار به خصوص در روزهای تعطیل هم بسیار مورد پسند اعضای خانواده قرار می‌گیرید؛ به طوری که از لحظه‌ای که عطر خوش آن فضای خانه را پر می‌کند، همه لحظه شماری می‌کنند تا یک بشقاب از این خورش ناب ایرانی را نوش جان کنند.
با این که تهیه قرمه سبزی با رب گوجه ساده است ولی هر کسی از پس خوب پختن آن بر نمی‌آید به طوری که ما معمولا کسی که بتواند قرمه سبزی خوب و جا افتاده‌ای بپزد را به عنوان یک آشپز درجه یک می‌شناسیم. این یک حقیقت است که هرکس قرمه سبزی مامان پز را از هر چیزی بیشتر دوست دارد ولی ما امروز طرز تهیه قرمه سبزی با رب گوجه‌فرنگی را برایتان آماده کرده‌ایم تا بتوانید این خورش خوشمزه را هر وقت که هوس کردید با آسان‌ترین روش خودتان آماده کنید. همچنین نکات بسیار مهمی در ادامه این مطلب قرار داده‌ایم که بلد بودن آن‌ها برای هر ‌آشپزی که عاشق این خورش است لازم است.
مواد لازم برای تهیه قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی
سبزی قرمه 400 گرم
گوشت مغز ران گوسفند با استخوان یا راسته بدون استخوان350 گرم
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتیدو سوم لیوان
پیاز بزرگ یک عدد
لیمو عمانی پنج عدد
روغنبه مقدار لازم
رب گوجه فرنگییک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
آبغوره یک و نیم پیمانه
طرز تهیه قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی
مرحله اول
تهیه یک خورشت قرمه‌سبزی مجلسی و جا افتاده شاید کار آنچنان راحتی نباشد اما آنقدرها هم که فکرش را می‌کنید سخت نیست. این خورش کلاسیک و اصیل ایرانی را همبه روش گیاهی با پنیر کبابی و هم با گوشت قرمز می‌توانید تهیه کنید. برای تهیه یک قرمه‌سبزی خوش‌عطر و طعم ابتدا باید لوبیا قرمز را از یک شب قبل با آب گرم خیس کرده و آب آن را چند بار عوض کنید تا کاملا نرم شده و راحت‌تر بپزد و نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
ابتدا یک ماهیتابه بزرگ بردارید و روی حرارت قرار دهید. سبزی قورمه آماده پمینا یا سبزی قرمه تازه‌ای که دارید را با مقداری روغن داخل آن سرخ کنید. هر از گاهی سبزی را هم بزنید تا یکدست سرخ شوند. هنگامی که تغییر رنگ دادند و به رنگ سبز تیره در آمدند، حرارت را خاموش کنید. لوبیا خیس خورده را داخل یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا در حینی که شما بقیه مراحل را انجام می‌دهید نیم‌پز شوند.
مرحله سوم
یک عدد پیاز را پوست بکنید و ریز خرد کنید. پیاز خرد شده را داخل یک ماهیتابه بریزید و کمی روغن اضافه کنید. ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید تا پیازها سرخ شوند. دقت کنید که در این مرحله پیازها نباید کاملا سرخ شوند و باید کمی حالت خامی داشته باشند تا به گرفتن بوی گوشت کمک کنند. هنگامی که پیازها طلایی شدند گوشت را اضافه کنید. گوشت و پیاز را کمی تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه ‌کنید و با گوشت تفت دهید. یک قاشق غذاخوری پر رب گوجه فرنگی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رب کاملا سرخ شود.
مرحله چهارم
لوبیاهای نیم‌پز شده را داخل قابلمه بریزید و با گوشت کمی تفت دهید. به اندازه چهار لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید. حرارت را ملایم کنید تا گوشت و لوبیا بپزند. پس از این که گوشت و لوبیا کمی پختند، نوبت آن است که سبزی سرخ شده را اضافه کنید. سبزی و بقیه مواد را در حد مخلوط شدن تفت ‌دهید. با چنگال چند سوراخ روی لیمو عمانی ایجاد ‌کنید و داخل یک کاسه آب گرم بریزید. پس از چند دقیقه لیمو عمانی‌ها را از کاسه خارج کنید و داخل قابلمه بریزید. دوباره دو تا سه لیوان آب جوش داخل خورش بریزید.
مرحله پنجم
سپس حرارت را کم کنید تا خورش قرمه سبزی به آرامی بپزد تا جا بیافتد. پس از گذشت تقریبا دو ساعت خورش قورمه سبزی شما تقریبا جا افتاده است. در این مرحله نوبت اضافه کردن نمک و آبغوره است. پس از اضافه کردن این دو چاشنی بگذارید تا حدود یک ساعت بیشتر خورش بپزد و کاملا جا بیافتد و مزه‌دار شود. در همین حین می‌توانید برنجی را که از چند ساعت قبل خیس کرده‌اید، بپزید و بگذارید دم بکشد تا یک بشقاببرنج دمی خوش عطر در کنار این خورش خوشرنگ و خوشمزه سرو کنید. خورشت قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی شما آماده است و می‌توانید آن را در کنار برنج اصیل ایرانی و یک کاسه ماست همزده سون یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.
فوت و فن‌های تهیه قورمه سبزی
اولین نکته مهم در طرز تهیه قرمه سبزی با رب، ریز خرد شدن سبزی آن است. هرچه سبزی ریزتر خرد شده باشد، خورش بهتر جا می‌افتد و در نتیجه هم خوشمزه‌تر می‌شود و هم ظاهر بهتری خواهد داشت.
ترکیب سبزی قرمه نکته دیگر حائز اهمیت است و بهتر است تا نسبت گشنیز و جعفری آن بیشتر باشد.
برای تهیه قرمه سبزی پیشنهاد می‌شود تا حتما از سبزی تازه استفاده شود. چرا که هم عطر و طعم بهتری خواهد داشت و هم شامل ویتامین‎‌های بیشتری خواهد بود. اما اگر سبزی تازه در دسترستان نیست می‌توانید از سبزی فریز شده استفاده کنید و آن را از فریزر خارج کنید و همانطور یخ زده و به طور مستقیم داخل ماهیتابه بریزید و شروع به سرخ کردن کنید.
در ضمن سرخ کردن سبزی با روغن نباتی تاثیر به سزایی در خوشمزه‌تر شدن خورش دارد.
برای جلوگیری از ایجاد نفخ پس از خوردن این خورش، حتما لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار تعویض کنید.
توجه کنید که پیازها حتما باید ریز خرد شوند و در صورتی که آن‌ها را رنده کنید خورش قرمه سبزی‌تان شیرین خواهد شد. همچنین اگر پیاز را درشت خرد کنید خورش خوب جا نمی‌‌افتد.
برای از بین بردن طعم تلخی لیمو عمانی آن را برای 15 دقیقه یا یک ساعت داخل یک کاسه آب گرم قرار دهید.
در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق چای‌خوری زعفران دم کرده داخل خورش بریزید تا عطر و رنگ دلپذیرتری بگیرد.
اگر از آبلیمو در تهیه خورش قرمه سبزی استفاده می‌کنید، بهتر است آن را در مرحله آخر و پس از این که حرارت را خاموش کردید اضافه کنید تا طعم خورش به تلخی نزند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/503825/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویژگی های یک تصمیم خوب

راهکار پیشرفت تصاعدی در زندگی

آلزایمر چیست و آیا آلزایمر قابل پیشگیری است؟

افرادی که ترس از جنون دارند

با فیلم دیدن مشکلات روحی‌تان را درمان کنید!

چگونه بر رخوت ساعت 3 بعدازظهر غلبه کنیم

راز و رمز محبوبیت نزد مردم

خنده چگونه به وجود می آید و فواید خنده چیست؟

10 عادت اشتباه در اولین ملاقات

19 تغییری که همراه با ورود کودک به زندگی ایجاد می‌شود

چهار روش موثر برای احیای انگیزش درونی

بیماری های شدید جسمی با روح و روان چه می کنند؟

چرا برخی اشتباهات خود را می‌پذیرند و بقیه نه ؟

آیا من خوش بختم؟

من هیچ وقت به درد هیچ کاری نمیخورم

با ازدواج نمی توان بیماری افسردگی را درمان کرد

چه زمانی و چگونه نه بگوییم؟

چرا ما به بحران نیازمندیم؟

7 نکته ای که سحرخیزی شما را تضمین می کند !

راز جذابیت انسان های دوست داشتنی

نیمی از سال از خودم متنفرم

این اختلالات روانی با مرگ زودرس همراهند

کاهش سوءتفاهم با این روشها

خلاقیت و عوامل موثر بر خلاقیت

چطور افکار مزاحم را از ذهنتان بیرون کنید

استرس ات را بکُش

چگونه می توان در ذهن دیگران ماندگار شد؟

دستورالعمل مولانا برای تغییر فوری!

حواس پرتی و علل آن و راهکارهایی برای جلوگیری از آن

متداول‌ترین عوامل ایجاد استرس

«با کلاس» هستید؟ یا «با کلاس نما»؟

ابزاری خطرناک در دست نوجوان شما!

وقتی با افسردگی پیر می شویم!

چرا تنبل‌ها موفق ترند؟

17 خطایی که در زندگی با آن روبرو هستید

چگونه باهوش تر باشیم؟

همدلی با دیگران چه مزایایی در زندگی ما دارد؟

دلایل حواس پرتی چیست و چگونه می توان جلوی آن را گرفت؟

چگونه تمرکز مغزی و حافظه را به طور طبیعی تقویت کنیم؟

6 مانع موفقیت کسب و کار در منزل

یکی از علل افسردگی در زنان ، اختلاف حقوق آنها با مردان است؟!

پنج گام برای مدیریت خشم

اگر این روزها روزهای پر مشغله داشتید مغزتان را استراحت دهید

جذابیت زنانه در دهه چهارم زندگی

تاثیر مشکلات خانوادگی بر آینده فرزندان

دختران افسردگی را از مادر به ارث می برند یا پدر؟!

شوهرم چند وقتی است همسر موقت دارد!!

کم رویی چیست و راههای مبارزه با کمرویی کدامند؟

علت دعوا کردن و یادگیری اصول دعوا کردن

ویژگی‌های خانواده سالم و ناسالم