آریا بانو

آخرين مطالب

اسپری بکلومتازون چیست و در چه موردی استفاده می‌شود؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - اسپری بکلومتازون (Beclometasone) از داروهای موثر در برطرف شدن علائم آسم، آلرژی‌هایی مانند رینیت و سینوزیت آلرژیک توسط پزشک تجویز است. سرفه، خشونت صدا، سردرد، گرفتگی بینی و بروز حساسیت برخی از عوارض مصرف این داروست.


سرویس سلامت - آسم از بیماری‌های تنفسی است که سرفه ، تنگی نفس و تنفس صدادار از علائم آن است. زمانی که مجاری تنفسی تنگ می‌شود در عبور جریان هوا اختلال ایجاد شده و تنفس را برای بیمار مبتلا به این عارضه سخت می‌کند. متاسفانه درمان کامل و قطعی برای بیماری آسم وجود ندارد و تنها می‌توان با استفاده از داروهای ضد آسم، از شدت میزان التهاب و سرفه آن کاست. یکی از این داروها اسپری بکلومتازون است که به عنوان یکی از داروهای تسکین‌دهنده مشکلات تنفسی استفاده می‌شود.
علت بروز بیماری های تنفسی چیست؟
بیماری‌هایی که در تنفس بیمار اختلال ایجاد می‌کنند به دلایل مختلفی ایجاد می‌شوند. عوامل ژنتیکی، گرد و غبار موجود در هوا، سیگار کشیدن یا در معرض دود آن قرار گرفتن، عفونت‌های تنفسی، استرس شدید، مصرف داروهای خاص مثل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن ، فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی و رفلاکس معده همگی می‌توانند در بروز آسم و تنگی نفس دخیل باشند. برای کنترل حملات آسم می‌توان از داروهای مرتبط در این زمینه استفاده کرد. داروهای ضد آسم برای همه افراد یکسان نیستند. این داروها می‌توانند به صورت خوراکی و یا به صورت استنشاقی باشند.

اسپری بکلومتازون چیست؟
اسپری بکلومتازون از داروهایی است که به منظور برطرف شدن علائم آسم، آلرژی‌هایی مانند رینیت و سینوزیت آلرژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده منظم از این دارو به رفع‌ التهاب‌ مزمن‌ راه‌های‌ هوایی‌ و کاهش‌ واکنش‌ این‌ مجاری‌ به‌ مواد محرک‌ (یا حساسیت‌زا) کمک می‌کند. اسپری بکلومتازون علایم‌ خارش‌، سوزش‌، عطسه‌ و آبریزش‌ بینی‌ را به طور قابل توجهی کاهش‌ می‌دهد.
نام‌های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های دیگر Qvar, Qvar RediHaler, Beclovent, Vanceril
موارد مصرف درمان آسم و مشکلات تنفسی
عوارض سرفه ، خشونت صدا، سردرد ، گرفتگی بینی و بروز حساسیت
تداخل دارویی کورتیکواستروئیدهای‌ خوراکی‌، داروهای کاهنده قند خون

مقدار و نحوه مصرف اسپری بکلومتازون
میزان مصرف این دارو باید حتما توسط پزشک تعیین گردد. معمولا یک یا دو پاف از اسپری در هر نوبت تجویز می‌شود. مهم‌ است‌ که‌ نوبت‌های‌ مصرف‌ دارو در فواصل‌ مساوی‌ طی‌ شبانه‌روز برنامه‌ریزی‌ شود. برای مثال، اگر قرار است‌ روزی‌ دو بار مصرف‌ شود، 8 صبح‌ و 8 شب‌ و اگر قرار است‌ روزی‌ چهار بار مصرف‌ شود، هر شش ساعت‌ استفاده شود. اگر در هر نوبت‌ دو پاف‌ لازم‌ دارید، دو دقیقه‌ تا پاف‌ بعدی‌ صبر کنید. برای استفاده از این اسپری، مجاری‌ بینی خود را تمیز کنید و سپس قطعه‌ بینی‌ (نوک اسپری‌) را داخل‌ بینی‌ قرار داده‌ و به‌ سمت‌ گوشه‌ چشمتان‌ اسپری‌ کنید.

نکاتی که باید در ارتباط با اسپری بکلومتازون بدانید
دارو را در ساعات منظمی از شبانه روز مصرف کنید. در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو، به محض به خاطر آوردن نوبت فراموش شده آن را مصرف کرده و نوبت‌های‌ باقی‌مانده‌ در آن‌ روز را با فواصل‌ مساوی‌ مصرف‌ کنید.
اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، بدون مشورت پزشک از این دارو استفاده نکنید. چنانچه به ترکیبات این دارو حساسیت دارید، آن را مصرف نکنید. دارو را مطابق با دستور پزشک مصرف کنید.
چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو شدید، مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. پس از استفاده از دارو، دهان را به طور کامل با آب شستشو دهید. روزی‌ یک بار قطعه‌ دهانی‌ پلاستیکی‌ و پوشش‌ آن‌ را زیر آب‌ گرم‌ بشویید و پیش‌ از استفاده‌ دوباره خشک‌ کنید. مصرف بیش از اندازه این دارو موجب جوش‌ صورت‌، چاق‌ شدن‌ صورت‌ یا تغییراتی در دوره‌ ماهانه‌ می‌شود. در صورت بروز این مشکلات باید به پزشک مراجعه شود. ممکن است با مصرف این دارو دچار علائمی مثل سوزش‌ یا خشکی‌ خفیف‌ و موقتی‌ در بینی‌، عطسه‌، یا تحریک حلق‌ شوید که تنها در صورت مشکل ساز شدن نیاز به مراجعه به پزشک دارد. در صورت سابقه هر نوع حساسیت دارویی یا غذایی، قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان قرار دهید. بطور منظم‌ به‌ پزشکتان‌ مراجعه‌ کنید تا بتواند بهبودتان‌ را زیر نظر داشته‌ باشد. در صورتیکه پس از سه هفته مصرف دارو هیچ‌گونه بهبودی برایتان حاصل نشد، به پزشک مراجعه کنید. اگر داروساز شما می‌تواند افشانه‌ را پر کند، آن‌ را پس‌ از اتمام‌ دارو دور نیندازید. بدون مشورت با پزشک دارو را قطع نکنید. پیش از انجام هرگونه عمل جراحی، استفاده از اسپری بکلومتازون را به اطلاع جراح خود برسانید. امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته‌اید، نظرات و دیدگاه‌های خود را در اینباره در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.
صفورا دادخواه

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/94452/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اصول جدا خوابیدن کودک از والدین

مضرات و فواید بازی های دیجیتال برای کودکان

این 11 بازی را برای کودکانتان به خاطر بسپارید

درمان اختلالات نوشتاری در کودکان

تک فرزندی، خوب یا بد؟

تنبیه های مناسب کودکان

پرورش خلاقیت در کودکان، چگونه مشوق خوبی باشیم؟

به سفر بروید ولی کودکتان را تنها نگذارید!

کدام بچه ها تمایل بیشتری به پولدارشدن دارند؟

تفسیر نقاشی کودکان/ پی بردن به هوش کودک از روی نقاشی

چگونه و در چه زمانی کودک خود را تشویق کنیم؟

نکات کلیدی برای دانش‌ آموزان روزه‌ دار در زمان امتحانات

مهمترین نشانه های آزار جنسی در کودکان

لکنت زبان چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟

قوانینی که برای محافظت از کودک باید بدانید

کلاس‌ های تابستانی کودکان

بچه ها از چه سنی جوک را درک می‌کنند؟

اگر بچه ای رابطه جنسی والدینش را به طور اتفاقی دید چه کار کنیم؟

راهکارهایی برای تقویت روابط مادر و دختر

کلاس های تقویتی کودکان در فصل تابستان خوب یا بد؟

راهکارهایی برای متقاعد کردن بهتر کودک

نشانه های استرس در کودکان و راههای کاهش آن

آموزش مثبت اندیشی به کودکان

گِل‌بازی چه تاثیری روی کودکان می‌گذارد؟

استعدادیابی کودکان از روی رفتارشان!

علل جالب دروغگویی کودکان و راه درمان آن

16 راهکاری که والدین کلاس اولی‌ها باید بدانند

نحوه کمک به کودکان بعد از آسیب روانی

روش های تشویق کردن یکی از فرزندان برای جلوگیری از حسادت فرزند دیگر

بچه های زیر هفت سال چطور با طلاق کنار می آیند؟

علل، نشانه ها و درمان وسواس در کودکان

علت جیغ زدن کودکان چیست؟

با دوست خیالی کودکمان چه کنیم؟

علل خشم در نوجوانان

علل جیغ زدن کودک نوپا و روش صحیح برخورد با آن

با کدام ساز برای آموزش موسیقی به کودکان شروع کنیم؟

راهکارهایی برای پرورش کودکان شاد

روشهایی برای تقویت حس کنجکاوی در کودکان

اختلال یادگیری در کودکان چه علائمی دارد؟

روش های انتخاب معلم خصوصی مناسب

راه های مسئولیت پذیر کردن فرزندان

فواید آموزش موسیقی به کودک

انواع کودک آزاری و نکاتی درباره آن

رفتار با کودکان سرطانی

علل جیغ زدن کودکان و نحوه صحیح برخورد با آنها

مهم ترین نیازهای عاطفی کودک چیست؟

رفتارهایی که نشان میدهد کودک شما در آینده مهندس میشود !

لجبازی کودکان هنگام لباس پوشیدن

چند روش مناسب برای تنبیه کودکان

نحوه رفتار با کودک 4 ساله