آریا بانو

آخرين مطالب

فیلم های گلچین نشده؛ دردسر داوری جشنواره فجر 39! فرهنگی هنری

فیلم های گلچین نشده؛ دردسر داوری جشنواره فجر 39!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / تهیه کننده فیلم اولی «تارا» معتقد است داوران در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر کار بسیار سختی را پیش رو دارند.
غلامرضا موسوی تهیه‌کننده سینما که با فیلم سینمایی «تارا» به کارگردانی کاوه قهرمان در سی‌ونهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد درباره برگزاری این دوره از جشنواره گفت: معتقدم تفاوتی بین فیلم اول و فیلم چندم وجود ندارد، چرا که آثار در این دوره از جشنواره با هم داوری می‌شوند، مگر اینکه در 2 بخش فیلم‌ها داوری شوند، یعنی فیلم اولی‌ها را از گروه قدما جدا کرده باشند.
وی بیان کرد: اینکه تشخیص داده شود که بین 30 کارگردان جوانی که به سینمای ایران معرفی شده‌اند، کدامشان توانسته است بهتر باشد و روی کدام کارگردانان می‌توان به عنوان چهره‌های آینده سینما حساب کرد، خود مساله بسیار مهمی است.
این تهیه کننده با اشاره به نبود هیأت انتخاب در این دوره از جشنواره توضیح داد: در حقیقت گروه داوری در این دوره از جشنواره مسئولیت بیشتری را برعهده دارد، چرا که به جای اینکه 24 فیلم را دیده و داوری کند باید 62 فیلم را مورد قضاوت قرار دهد که تعدادی از این آثار، فیلم اولی هستند.
وی ادامه داد: در سال‌های گذشته جشنواره فیلم فجر معمولاً به خاطر اینکه چهره‌های جدید شناخته شوند، فیلم اولی‌ها را در 2 مدل بررسی می‌کرد، اول اینکه فیلم در گروه فیلم اولی‌ها داوری می‌شد، و دوم تعدادی از این آثار در بخش رقابت اصلی با کسانی که بیشتر از یک فیلم داشته‌اند، قرار می‌گرفت. هر دوی این موارد معمولاً خوب است و در خارج از کشور نیز در جشنواره‌های بین‌المللی برای ورود فیلم اولی‌ها جوایز ویژه‌ای در نظر گرفته شده است که به عنوان مثال می‌توان به جشنواره فیلم کن اشاره کرد که برای فیلم اولی‌ها دوربین طلایی را در نظر گرفته است.
فیلم‌اولی‌ها خون تازه در رگ‌های سینما هستند
موسوی گفت: در واقع فیلم اولی‌ها خون جوانی است که باید وارد بدنه سینما شود، در حقیقت حمایت از کارگردان فیلم اول یعنی حمایت از کسانی که فیلم اولشان را ساخته و حالا می‌توانند به عنوان خون تازه سینما کار خود را ادامه دهند.
تاکید می‌کنم که این دوره از جشنواره با دوره‌های قبل هیچ فرقی نمی‌کند، داوری کار هنری یک ویژگی‌هایی دارد و باید دید این ویژگی‌ها در اینکه یک فیلم چگونه ساخته شده است، چه می‌گوید و چه میزانسن و محتوایی دارد، چه قصه‌ای را تعریف می‌کند، چقدر نوآوری داردوی با بیان اینکه این دوره از جشنواره فیلم فجر مانند دوره‌های دیگر است و هیچ فرقی با دوره‌های قبل ندارد، توضیح داد: البته ترکیبات برگزاری به دلیل شرایط ویروس کرونا، قطعاً متفاوت است اما باید از دبیر جشنواره و آقای انتظامی رییس سازمان سینمایی تشکر کرد که علی رغم فشارهای متعددی که وجود داشت جشنواره را برگزار می‌کنند چرا که واقعیت قضیه این است که برگزار نکردن جشنواره ساده‌ترین و بی‌دردسرترین شکل کار بود و هیچ کسی هم به آنها اعتراض نمی‌کرد. اما آنها این سختی را به جان خریدند که جشنواره را برگزار کنند و طبیعتاً با برخی انتقادهای منصفانه و غیر منصفانه نیز روبرو شدند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «بغض» ادامه داد: برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر، یک اقدام درستی بوده و باید برگزار می‌شد، همانطور که می‌بینید 62 فیلم برای داوری داریم، آثاری که از بین فیلم‌های ثبت نام شده، کلیه مقررات جشنواره را رعایت کرده‌اند.
وی در پاسخ به این پرسش که داوری این دوره از جشنواره بدون هیات انتخاب چگونه خواهد بود، توضیح داد: تاکید می‌کنم که این دوره از جشنواره با دوره‌های قبل هیچ فرقی نمی‌کند، داوری کار هنری یک ویژگی‌هایی دارد و باید دید این ویژگی‌ها در اینکه یک فیلم چگونه ساخته شده است، چه می‌گوید و چه میزانسن و محتوایی دارد، چه قصه‌ای را تعریف می‌کند، چقدر نوآوری دارد، چگونه دیده می‌شود، داوری‌ها نسبت به دوره‌های قبل فرقی نمی‌کند چرا که زیباشناسی چه در دوره کرونا و چه در دوره پسا کرونا هیچ تغییری نمی‌کند.
فیلم‌هایی که گلچین نشده‌اند
وی همچنین درباره مسئولیت سنگین هیات داوران در این دوره از جشنواره فیلم فجر، توضیح داد: دوره‌های قبل هیات انتخابی وجود داشت که فیلم‌ها را دسته بندی می‌کرد، در حال حاضر احتمال دارد این دسته بندی توسط داوران انجام شود، در حقیقت داوران این دوره از جشنواره مسئولیت بسیار بسیار خطیر و بیشتری را برعهده دارند، به این دلیل که نزدیک به 60 فیلم را باید ببینند و در هر فیلم نزدیک به 15 رشته سیمرغ دار را مدنظر قرار دهند تا بتوانند از بین خیل این فیلم‌ها 20 فیلم را برای دریافت سیمرغ انتخاب کنند.
این تهیه کننده سینما تاکید کرد: به همین دلیل فکر می‌کنم که دردسر داوران این دوره از جشنواره فیلم فجر بسیار بیشتر است و حتی می‌توان این دردسر را سه برابر دوره‌های قبل دانست، چرا که دیگر کسی برایشان فیلم‌ها را گلچین نکرده است، البته این امر یک شانس هم برای فیلمسازان است، یعنی تنها کسانی که داوری می‌کنند در مورد فیلم‌ها نظر می‌دهند و دیگر سلیقه هیات انتخابی وجود ندارد، ضمن اینکه هر گروهی متفاوت با دیگری است، یعنی سلیقه هیات داوران و هیات انتخاب با یکدیگر متفاوت است. درست است که ممکن است در بین نگاه این 2 گروه شباهت‌هایی وجود داشته باشد اما تفاوت‌هایی نیز وجود دارد.
موسوی درباره حضور مخاطب در این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: امیدوارم این دوره از جشنواره با موفقیت برگزار شود و انشاالله این فرصت برای تماشاگران خوب سینمای ایران نیز پیش آید تا بتوانند بخشی از فیلم‌ها را در سینماها و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تماشا کنند تا دوباره شاهد حرکت جدیدی به سمت سالن‌های سینما باشیم.
موسوی در پایان گفت: به گمان من این دوره از جشنواره شانسی برای فیلمسازان است که مستقیم مورد داوری قرار گیرند و این بسیار مهم است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/496467/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایش مسخره ای به نام واردات خودرو؛ وعده 200 هزار خودرو به مردم ایران دادند و تنها 280 دستگاه وارد کردند!

«نه» شورای رقابت به فرمان رئیسی

ماجرای استعفای اعضای شورای رقابت بعد از دستور رئیسی چیست؟

صنعت خودرو در چنگ دولت

شورای رقابت به جای حمایت از منافع مردم،‌ از گران‌فروشی مونتاژکاران دفاع کرد

توپ واردات خودروهای کارکرده در زمین دولت

رئیس سازمان استاندارد: محموله خودروهای وارداتی را متوقف نکرده‌ایم

خبر مهم برای متقاضیان جایگزینی خودروهای فرسوده

وقتی 207 ثبت نام می‌کنی، اما 206 تحویل می‌گیری!

آغاز طرح فروش فوری تارا اتوماتیک ویژه سامانه یکپارچه ازسوی ایران خودرو (+جدول فروش)

قیمت جدید لاستیک دولتی اعلام شد

ترخیص اولین نمونه های خودروی وارداتی غیر چینی از گمرک (+عکس و مشخصات خودرو)

فعال بازار خودرو: با استانداردهای ما پورشه، بنز و ب‌ام‌و هم رد می‌شوند!

«خودی»ها پشت فرمان واردات؟

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران: تا این لحظه هیچ آیین‌نامه‌ای درمورد واردات خودرو از سوی دولت ارائه نشده است

واردات خودرو پشت‌ چراغ‌قرمز ارز

مجوز «واردات خودرو توسط جانبازان» با تعرفه صفر ابلاغ شد

زمان اجرای مصوبات شورای رقابت درباره قیمت خودروها اعلام شد

تصویب آئین‌نامه واردات خودروهای کارکرده در وزارت صمت

گرانی خودرو در راه است

ورود 20 هزار خودروی وارداتی به گمرک

تولید خودروهای برقی بدون دنده امکان‌پذیر است؟/ شوی تبلیغاتی در حیاط دولت

آئین‌نامه واردات کامیون و اتوبوس کارکرده ابلاغ شد

بیش از 70 هزار خودروی وارداتی ثبت سفارش شد/ تکذیب حذف سامانه یکپارچه

سامانه یکپارچه خودرو باز شد

گول آگهی‌ها و شایعات را نخورید؛ برای واردات، خودروی فرسوده نیاز نیست

قیمت گواهی اسقاط خودرو 30 تا 35 میلیون تومان است

دستورالعمل واردات خودروی کارکرده منتشر شد/ اسامی25 برند مجاز خودرو برای واردات

افزایش 60 درصدی قیمت لوازم خودرو/ 30 درصد لوازم فروشان خودرو تعطیل شدند

سامانه فروش یکپارچه خودرو از 20 شهریور بار دیگر فعال می‌شود

میانگین قیمت خودروهای کارکرده در دنیا 27 هزار دلار است

سوال مهم از دولت درباره گرانی‌های بی‌منطق در بازار لاستیک خودرو

سامانه یکپارچه خودرو و مشکلات آن/ کلاه گشاد خودروسازان بر سر خریداران

واردات خودرو؛ از رویاسازی تا رویافروشی در وزارت صمت رئیسی

نرخ اجاره خودروی خارجی؛ روزانه 28 میلیون تومان!

وزارت صمت: اجازه ورود خودروهای کارکرده پنج هزار دلاری و غیراستاندارد را به ایران نمی‌دهیم

واردات خودرو مخصوص ماشین‌های چینی است؟ | چرا دولت به قانون واردات خودرو عمل نمی‌کند؟

تایر گران شد/ سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر: کمبود ارز، تایر را گران کرد

طرح واردات خودروهای کارکرده منتفی می‌شود؟

فروش دستوری خودرو شکست خورد

سامانه یکپارچه خودرو حذف شد

سامانه یکپارچه تخصیص خودرو حذف نمی‌شود

شورای رقابت: خودروسازان منتظر مجوز افزایش قیمت نباشند

خودروسازان به جای خودرو، قیر و خشکبار صادر می کنند!

مردم مشغول تهیه پول و خودروسازان در حال احتکار!

چرا پارکینگ خودروسازان دوباره سنگین شد؟/ اظهارات متناقض در مورد دپوی خودرو

خودروهای وارداتی هفته آینده فروخته می‌شوند

واردات خودرو قاتل پیکاپ‌های چینی

چرا خودروسازان دست به احتکار می زنند؟/ مقصر، قیمت گذاری دستوری است؟

جزییات تازه درباره زمان عرضه، قیمت و نوع خودروهای وارداتی اعلام شد