آریا بانو

آخرين مطالب

وبینار تخصصی تغییرات اجتماعی و طلاق در ایران

ترس از طلاق موجب تاخیر در فرزندآوری شده است اجتماعي

ترس از طلاق موجب تاخیر در فرزندآوری شده است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران - عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رئیس موسسه مطالعات جمعیتی کشور با بیان اینکه ترس از طلاق در سال‌های اولیه ازدواج موجب تاخیر در فرزندآوری زوجین شده است گفت: زوجین برای اطمینان از شرایط پایدار زندگی مشترک خود و ترس از طلاق، موضوع فرزندآوری خود را به تاخیر می‌اندازند.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، وبینار سلسله نشست های جامعه شناسی در حوزه توسعه اجتماعی با موضوع تغییرات اجتماعی و طلاق در ایران به همت دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان صبح امروز در ساختمان جوانان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
در این نشست که حدود 100 نفر از همکاران و کارشناسان ستادی و ادارات کل استانی ورزش و جوانان از طریق وبینار حضور داشتند، رسول صادقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رئیس موسسه مطالعات جمعیتی کشور و دکتر امید علی احمدی جامعه شناس خانواده و استاد دانشگاه آزاد اسلامی به تبیین مباحث و سرفصل های تغییرات اجتماعی و طلاق در ایران پرداختند.
رسول صادقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رئیس موسسه مطالعات جمعیتی کشور در این نشست با تاکید بر خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی افزود: نظام های اجتماعی و اخلاقی هر جامعه همیشه در صدد حفظ و پایداری نهاد خانواده بوده اند که در ایران هم این مهم همیشه مورد نظر بوده است.
وی ادامه داد: در ایران با شدت و ضعف هایی شاهد تغییرات خانواده هستیم که بخشی زیادی از این تغییرات اجتماعی هستند. سن ازدواج افزایش و دوام و پایداری ازدواج ها کاهش یافته است.
صادقی با بیان اینکه طلاق یک مسئله اجتماعی است افزود: در سال‌های اخیر هم ازدواج‌ها کاهش یافته و هم از طرفی طلاق ها زیاد شده است به طوری که طی سال‌های 1375 تا 1395 میزان طلاق ها 3 برابر شده است که بیشترین طلاق ها در 5 سال اول زندگی زوجین رقم خورده است.
وی اظهار داشت: هر چه به نسل‌های جدید نزدیک می شویم نرخ طلاق افزایش پیدا می کند و این بدان معنا است که نسل های متفاوت تغییرات اجتماعی متفاوتی را موجب می‌شوند که این امر در همه کشورهای دنیا اتفاق افتاده است.
این جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: طلاق در ایران ساختار جوان و زنانه دارد و بخش زیادی از زنان مطلقه مجرد می مانند.
او همچنین به تفاوت‌های استانی در موضوع طلاق اشاره کرد و گفت: در تهران، قم، کرمانشاه، خراسان رضوی، البرز و کردستان شاهد بیشترین طلاق ها و در استانهای سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان، چهارمحال و بختیاری، ایلام و خراسان جنوبی کمترین طلاق‌ها را شاهد هستیم که این رقم ها و این تفاوت های استانی نیاز به مطالعات و بررسی‌های دقیق و کارشناسی و برنامه‌ریزی مناسب برای کنترل طلاق در استان های مختلف دارد.
دکتر صادقی عوامل مختلفی مثل تغییر نسل ها و مدرنیزه شدن، افزایش سواد و... از عوامل موثر بر طلاق نام برد و افزود: رویکرد های ساختاری و مدرنیزاسیون، رویکرد ارزشی و هیجانی و رویکرد متابولیسم جمعیتی و جایگزینی نسل های جدید 3 عامل کلان افزایش طلاق هستند که هر کدام شامل زیر شاخه های متعددی می شوند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود بیکاری و ناامنی شغلی را یکی دیگر از مهمترین عوامل طلاق برشمرد و گفت: در ازدواج های خود انتخابی میزان طلاق بیشتر از ازدواج هایی است که با مشورت و انتخاب مشترک خانواده همراه می‌شود. همچنین در ازدواج هایی که طبقات زوجین همسان هستند شاهد کاهش طلاق هستیم.
این استاد دانشگاه، برچسب مطلقه بودن، مزاحمت های اخلاقی برای زنان، دغدغه نگهداری از فرزندان، برهم خوردن مناسبات اجتماعی، عدم امکان ازدواج مجدد، مشکلات اقتصادی و فقر مالی به ویژه برای زنان را از جمله پیامدها و آسیب های طلاق دانست.
رسول صادقی در پایان با بیان اینکه ترس از طلاق در سال های اولیه ازدواج موجب تاخیر در فرزندآوری زوجین شده است گفت: زوجین برای اطمینان از شرایط پایدار زندگی مشترک خود و ترس از طلاق، موضوع فرزندآوری خود رابه تاخیر می اندازند که می طلبد برای همه این موضوعات موثر بر طلاق، برنامه ریزی دقیق و منطبق با واقعیات داشته باشیم.
همچنین در این نشست امید علی احمدی نیز با بررسی وجوه مختلف افزایش طلاق در کشور گفت: باید پیش از اینکه طلاق را یک مسئله بدانیم آن را به عنوان واقعیت اجتماعی بپذیریم و در عین حال اقدامات ما سبب ایجاد شرایط بهتری در جامعه شود.
وی با بیان اینکه طلاق ابعاد گوناگون دارد گفت: طلاق های عاطفی بیشتر از طلاق های حقوقی در کشور اتفاق می افتد.
علی احمدی همچنین شرایط کلان اقتصادی، شکسته شدن قبح طلاق، مدرنیته و ... را از علل افزایش طلاق برشمرد و گفت: عوامل مرتبط با شکل ازدواج شامل شیوه و مدت آشنایی، تفاوت های عینی و ذهنی زوجین، تفاوت های اخلاقی و عرفی زوجین و عوامل ناشی از محیط بیرونی می تواند بر افزایش طلاق تاثیر گذار باشد.
وی با بیان اینکه تصویری که در تلویزیون از ازدواج نشان داده شد بسیار سخیف بود گفت: این موضوع، ضعف فرهنگی خانواده ها را رقم زد.
دکتر علی احمدی در پایان گفت: باید برای کاهش طلاق پژوهش های مختلف را سامان داد و به فراتحلیلی رسید که در کدام گروههای اجتماعی طلاق بیشتر رخ می دهد و سپس امکانات، خدمات مختلف و کمک های مالی که به این حوزه اختصاص داده شده است را به طرف این گروه ها و سنخ های اجتماعی در معرض مخاطرات سوق دهیم در غیر این صورت بودجه هایی که برای کاهش طلاق در نظر گرفته می شود و صرف پیشگیری های عمومی می شود، هرگز کفایت نمی‌کند و به نتیجه نمی رسیم.
اعظم کریمی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان در ابتدای این نشست با تاکید بر استفاده از فضای مجازی در دوران کرونا جهت مباحث آموزشی و نشست های تخصصی، گفت: استان‌ها می‌توانند موضوعات و نیازهای آموزشی خود را به ما اعلام کنند تا ما با دعوت از اساتید مجرب دانشگاه در موضوعات مرتبط دانش خود را بالا ببریم و در برنامه‌ریزی‌های استانی و با استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد مرتبط در این زمینه ها برای کاهش طلاق و دیگر آسیب های اجتماعی برنامه ریزی های موثری انجام دهیم.
وی افزود: قصد داریم تا پایان سال این دوره‌ها و نشست های تخصصی را با حضور اساتید برجسته و ارائه مطالب به روز و کاربردی ادامه و از طریق فضای مجازی برگزار کنیم.
برچسب‌ها
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده طلاق دانشگاه های علوم پزشکی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/453177/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بچه ها از چه سنی جوک را درک می‌کنند؟

اگر بچه ای رابطه جنسی والدینش را به طور اتفاقی دید چه کار کنیم؟

راهکارهایی برای تقویت روابط مادر و دختر

کلاس های تقویتی کودکان در فصل تابستان خوب یا بد؟

راهکارهایی برای متقاعد کردن بهتر کودک

نشانه های استرس در کودکان و راههای کاهش آن

آموزش مثبت اندیشی به کودکان

گِل‌بازی چه تاثیری روی کودکان می‌گذارد؟

استعدادیابی کودکان از روی رفتارشان!

علل جالب دروغگویی کودکان و راه درمان آن

16 راهکاری که والدین کلاس اولی‌ها باید بدانند

نحوه کمک به کودکان بعد از آسیب روانی

روش های تشویق کردن یکی از فرزندان برای جلوگیری از حسادت فرزند دیگر

بچه های زیر هفت سال چطور با طلاق کنار می آیند؟

علل، نشانه ها و درمان وسواس در کودکان

علت جیغ زدن کودکان چیست؟

با دوست خیالی کودکمان چه کنیم؟

علل خشم در نوجوانان

علل جیغ زدن کودک نوپا و روش صحیح برخورد با آن

با کدام ساز برای آموزش موسیقی به کودکان شروع کنیم؟

راهکارهایی برای پرورش کودکان شاد

روشهایی برای تقویت حس کنجکاوی در کودکان

اختلال یادگیری در کودکان چه علائمی دارد؟

روش های انتخاب معلم خصوصی مناسب

راه های مسئولیت پذیر کردن فرزندان

فواید آموزش موسیقی به کودک

انواع کودک آزاری و نکاتی درباره آن

رفتار با کودکان سرطانی

علل جیغ زدن کودکان و نحوه صحیح برخورد با آنها

مهم ترین نیازهای عاطفی کودک چیست؟

رفتارهایی که نشان میدهد کودک شما در آینده مهندس میشود !

لجبازی کودکان هنگام لباس پوشیدن

چند روش مناسب برای تنبیه کودکان

نحوه رفتار با کودک 4 ساله

بهترین سن یادگیری انواع موسیقی

طبیعت منبع الهام و اکتشاف کودک

تاثیر نقاشی بر عملکرد ذهنی و جسمی کودک

مشاوره کودک

کودکتان را به آشپزی کردن تشویق کنید

باغبان کوچک| معجزه تعامل کودک با گل و گیاه

بعد از دیدن چه علائمی باید به توانایی ذهنی کودک شک کرد؟

روان درمانی کودکان

روشهایی برای درک مفهوم زمان به کودک

خرید اسباب‌ بازی‌ زیاد چه تأثیری بر کودکان دارد؟

روشهایی برای تشویق کودک به حرف گوش کردن

عوامل موثر بر حسادت در بین فرزندان

نکاتی که باید با در رفتار با کودک عصبی در نظر داشت

علائم، روش های پیشگیری و درمان انزواطلبی کودکان

کودک نابغه شما این نشانه ها را دارد؟!

در مورد کودکان کریستالی چه میدانید؟