آریا بانو

آخرين مطالب

وزیر بهداشت: بشریت باید مدت‌ها با کرونا دست و پنجه نرم کند گفتگو

وزیر بهداشت: بشریت باید مدت‌ها با کرونا دست و پنجه نرم کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فارس / وزیر بهداشت با بیان اینکه باید بدانیم کرونا ویروسی بسیار پیچیده است و بشریت باید مدت‌ها با آن دست و پنجه نرم کند، گفت: باید خودمان را برای یک راه پر سنگلاخ و پیچیده آماده کنیم.
سعید نمکی، وزیر بهداشت در نشست کمیته علمی کشوری بیماری کرونا با اشاره به چند وجهی بودن عامل بیماری‌زایی کرونا، گفت:‌ باید ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن را مورد توجه قرار دهیم و نباید فقط از متخصصان رشته‌های مرتبط استفاده کنیم بلکه باید از متخصصان بین‌بخشی نیز استفاده شود.
وی ادامه داد:‌خواهش بنده این بود که از همه دانشگاه‌های علوم پزشکی بخواهیم تا افراد متخصص را پیدا کنند و در بین آنها دو تا سه نفر را در سطح کلان مناطق به صورت تیم ایجاد کنیم تا بتوانیم موضوع را مورد بررسی قرار دهیم؛در نتیجه باید پارلمانی از علمای رشته‌های مختلف در کنترل و مدیریت بیماری در کشور داشته باشیم که البته متأسفانه این کار با سرعت لازم پیش نرفت.
وزیر بهداشت با بیان اینکه باید بدانیم ویروس کرونا ویروسی بسیار پیچیده است و بشریت باید مدت‌ها با آن دست و پنجه نرم کند، گفت: باید خودمان را برای یک راه پر سنگلاخ و پیچیده آماده کنیم؛ در نتیجه هر کس ادعا کند ویروس را خوب شناخته، درمان بیماری را خوب یافته و نیز هر کس ادعا کند مدل اپیدمیولوژی او بهترین مدل و به بهترین مدل بیماری و درمان رسیده است، نشانه دانشمندی نیست بلکه نشانه نوعی توهم بوده؛ چرا که این ویروس به مراتب پیچیده‌تر است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هر چه درباره ویروس کرونا مانند تغییرات دارویی مؤثر، پروتکل‌های درمانی و مدل‌های اپیدمیولوژی می‌گوییم باید آن را به صورت احتمالاً و اینکه تا به امروز دست به آن پیدا کرده‌ایم، مطرح کنیم و حتی در مورد واکسن نیز باید این طور باشد،گفت: اولین تقاضای بنده از این تیم دانشمند این است که ضمن یافته‌های خود در استان‌های مختلف هرگز فکر نکنیم که این یافته آخرین، بهترین و ماندگارترین روش است؛ در نتیجه از دوستانم می‌خواهم که با قطعیت درباره این ویروس در هیچ جا صحبت نکنند که مثلاً دارویی را پیدا کرده‌ایم؛ چرا که این حرف‌ها عالمانه و حکیمانه نیست.
نمکی با اشاره به اینکه ایران اقلیم پهناوری بوده و در این اقلیم پهناور تفاوت‌هایی در مدل‌های بیماری‌ها در استان‌های مختلف وجود دارد، گفت: رفتارهای اجتماعی، رفتارهای تغذیه‌ای و دانایی و نادانی‌ها در خصوص بیماری‌ها متفاوت است؛ در نتیجه در هر استان و سرزمین باید مبتنی بر واقعیت‌های فرهنگی آن منطقه باشد.
وی اضافه کرد: تردید ندارم که واکنش‌های متفاوتی نسبت به این ویروس و پروتکل‌های درمانی وجود دارد و دستاوردهای این کمیته علمی به ما کمک می‌کند که برای هر بیماری، رفتار فردی و اجتماعی و اقتصادی مناسب با شیوه مقابله آن را انتخاب کنیم و باید رفتارهای مختلفی برای انسان‌ها داشته باشیم و این موضوع کاملا متفاوت است.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه شما باید بدانید نحوه مقابله با این ویروس مربوط به یک رشته نیست، خاطرنشان کرد: باید این کار یک کار تیمی است و بدون کار مشترک تیمی امکان مدیرت بیماری وجود ندارد. از روزهای ابتدایی شیوع کرونا بیماری دو فاز داشت؛ یک فاز ناشی از برخورد ویروس و فاز دیگر ناشی از برخورد سیستم ایمنی بدن؛ در نتیجه ممکن است همکاری نسبت به یک پروتکل درمانی به نتایج مطلوب رسیده باشد اما به محض اینکه به عنوان پروتکل آن را اعلام می‌کنیم مجموعه نسخه‌های سنگین روانه می‌‌شود؛ در نتیجه از همکاران خود در استان‌ها خواهش می‌کنم این موضوعات را به ستاد مرکز منتقل کنند تا درباره آن برنامه‌ریزی کنیم.
نمکی با تأکید بر اینکه باید به موضوع موتاسیون (جهش)‌ توجه کنیم، بیان داشت: همکاران بنده در استان‌ها باید نمونه‌های استانی را کنترل کنند و اینکه آیا همین ویروس ووهان است یا تغییر می‌‌کند و باید بدانیم خودمان را با چه شرایطی در پاییز و زمستان آماده کنیم و اینکه بدانیم ویروس به سمت خاموشی می‌رود یا به سمت چموشی.
باید به طب گیاهی و سنتی توجه کنیم
وی با بیان اینکه نباید در سیاه‌ چاله‌‌ای بیفتیم که از پیش آن را ندیده‌ایم، یادآور شد: حق نداریم چنین خطایی داشته باشیم و باید اولین تغییر را گزارش دهیم و ممکن است که با تغییر جدید نیاز باشد تصمیمات سنگین ملی بگیرم؛ ضمن اینکه باید طب گیاهی و سنتی را جدی بگیریم؛ البته نباید خود را دست عطاری‌ها و شارلانیسیم این بدهیم و نیز نباید این بحث علمی (طب گیاهی)‌ را کتمان کنیم.
وزیر بهداشت افزود: چرا که این طب به کمک درمان در تمام دنیا آمده است؛ در نتیجه خواهش می‌کنم همکاران طب سنتی و گیاهی را در کنار خود داشته باشید؛ ضمن اینکه باید مدل‌های بیماری را در استان‌ها دنبال کنیم و این که چقدر می‌توانیم افراد را ایزوله کنیم.
نمکی با اشاره به اهمیت توجه به موضوع واکسیناسیون کودکان، افزود: همکاران بنده باید کمک کنند تا مردم به ویژه زنان باردار و کودکانی که برای واکسن مراجعه می‌کنند بدانند که به مرکزی که مراجعه می‌کنند از نظر کرونا ایمن بوده و به کدام مرکز برای دریافت خدمات مراجعه کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به توجه به موضوع تأثیرات کرونا بر بیماری‌های واگیردار، خاطرنشان کرد: ما توانستیم با واکسیناسیون 6 بیماری مسری را در کشور مهار کنیم و اگر به این موضوع توجه نکنیم در آینده به سیاه چاله بیماری‌های واگیردار دیگر خواهیم افتاد؛ ضمن اینکه باید به تأثیر کرونا بر بیماری‌های غیرواگیر نیز توجه کنیم و این کمیته باید این موضوع را دنبال کند و اینکه در هر استان تأثیر کرونا بر بیماری‌های غیرواگیر را به حداقل برسانیم.
در آینده با تخریب بهداشت روان مردم روبرو هستیم
نمکی با اشاره به تأثیرات کرونا بر بهداشت روان افراد جامعه، ابراز داشت: باید بررسی کنیم که چقدر کرونا بر بهداشت روان مردم استان‌ها اثر گذاشته؛ در نتیجه باید برای ناهنجاری‌های روحی که در آینده شکل خواهد گرفت برنامه داشته باشیم؛ چرا که ما در آینده پدیده تخریب بهداشت روان که در اثر ایزولاسیون ایجاد شده را خواهیم شد و باید برای بهداشت روان پریشان مردم راهیابی کنیم.
وی با اشاره به ضرورت توجه به ارتباط معیشت مردم و سلامت، افزود: باید بررسی کنیم چگونه می‌توانیم معیشت و اقتصاد را کنار هم مدیریت کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به در پیش بودن ماه محرم، تصریح کرد: ما با این عشق بزرگ شده‌ایم و باید فکر کنیم که امسال چگونه باید محرم را برگزار کنیم که سلامت مردم به عنوان یک الویت مطرح شود و هم مردم بتوانند احترام امام حسین (ع) را داشته باشند و باید راهکار بدهیم که چگونه سلامت را با اعتقادات و عواطف مردمی عجین کنیم تا کمترین آسیب را در سلامت داشته باشیم.
از کشورهای مدعی ساخت واکسن عقب نیستیم
نمکی با تأکید بر داشتن تعامل و ارتباط جهانی و تبادلات علمی در خصوص ویروس کرونا، یادآور شد: در گوشه و کنار کشور در خصوص واکسن در حال کار هستیم. امروز فقط می‌توانم بگویم که در گوشه و کنار کشور در ساخت واکسن از بسیاری کشورها که در دنیا مدعی تولید واکسن هستند عقب نیستیم؛ البته این موضوع وجود دارد که اولاً واکسن چقدر می‌تواند روی ویروس کرونا مؤثر باشد؛ موضوع دیگر اینکه این ویروس چقدر می‌تواند استمرار داشته باشد؛ یعنی سالی چند بار از آن استفاده کنیم اما هیچکس در این خصوص چیزی نمی‌داند و این را واقعا نمی‌دانیم این واکسن چقدر تأثیرگذار است و هیچکس در دنیا نتوانسته است برای این ویروس جواب قانع‌کننده‌ای بدهد.
وی متذکر شد:‌نمی‌دانیم اگر واکسنی درست شود چقدر می‌تواند ایمنی بدهد و مهمتر اینکه ایمنی چقدر پایدار است؛ برای نمونه واکسن آنفلوآنزا می‌تواند 32 تا 40 درصد ایمنی بخشی داشته باشد؛ اما آنچه می‌دانیم این است که این واکسن(کرونا) به درد امسال ما نمی‌خورد و در جاهای دیگر دنیا نیز می‌دانیم که طرح این موضوع خالی از واقعیت است؛ در هیچ جای دنیا یک یا دو نفر واکسن نمی‌سازند و این یک کار تیمی است و امیدواریم ان‌شاءالله بتوانیم به عنوان یک کشور در ساخت یک واکسن اعلام وجود کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/365832/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان

تاثیر دلبستگی ایمن بر کسب ایمان کودک

سی راه برای افزایش بهره هوشی کودکان

اول مهر و دردسر خواب بچه ها !

7 نکته کلیدی برای تشویق کودکان به آموختن

عادت به مطالعه را در دانش آموزان تقویت کنیم

کودکان چگونه فکر می کنند

خشم کودک در دست والدین

8 نکته درباره اتاق مطالعه

از کودکی ام بزرگی ام را بشناس

مدرسه یعنی مدرسه !

50 روش برای به ظهور رساندن استعداد کودکان

فرزند پیش دبستانی شما می تواند کتاب بخواند !

کابوسی به نام دیکته

نقش رسانه های آموزشی در فرآیند یادگیری

روش هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

برای فرزندتان یک مادر کامل هستید یا کافی؟ !

با ترس کودکان از پزشک چه کنیم؟

تنبیه؛ خوب یا بد. مساله این است!

داشتن کودکی شاد و با استعداد با این 50 کار

اگر فرزندتان در هیچ کاری موفق نیست !

شاه کلیدهایی برای والدین

بیش فعالی را از 4 سالگی جدی بگیرید

نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!

هیجان کودک برای ورود خواهر یا برادر کوچک‌تر

به طور کلی سیر نقاشی بدین ترتیب است :

انواع روش های محبت کردن به کودکان!

چگونه سوالات جنسی فرزندم را پاسخ دهم؟

نکته های کاربردی برای تربیت فرزندان تان

علت دروغگویی کودکان چیست ؟

قفل زبان کودکان را چگونه بگشاییم ؟

چطور کودکان رادر مرگ عزیزان همراهی کنیم؟

اگر نمی خواهید بچه ها جیغتان را در بیاورند!

ایجاد اعتماد به نفس با دادن پول توجیبی

تکرار / عشق از زبان کودکان

اضطراب امتحان و مقابله با آن

کودکانی که تنها نمی خوابند

کودکان را با هم مقایسه نکنید

اصول پیشگیری از آزار جنسی کودکان

منشأ پرخاشگری کودکان

مامان من چه جوری دنیا امدم ؟

محبت زیاد کودک را لوس نمی کند

طرز برخورد مناسب با کودکان گستاخ !

کودکان دین زده یا تربیت دینی

خشونت بین فرزندان و وظیفه والدین

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

تأثیر خشونت های تلویزیونی در کودکان

خجالتی بودن فرزندتان را از نوزادی بشناسید!

کودک من از هیچ کس کمتر نیست !!

تأثیر مثبت موسیقی بر روح و روان کودکان