آریا بانو

آخرين مطالب

تاثیر مکمل پروبیوتیک در افرادی که جراحی مینی‌بای‌پس داشته‌اند گوناگون

تاثیر مکمل پروبیوتیک در افرادی که جراحی مینی‌بای‌پس داشته‌اند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / یکی از محققان انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور تاثیر مکمل پروبیوتیک را بر بیماران چاقی که جراحی مینی بای‌پس داشته‌اند بررسی کرده است.
چاقی به عنوان یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در سراسر جهان با افزایش خطر بیماری‌های مزمن نظیر بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع دو و برخی از سرطان‌ها همراه است. افزایش خفیف و مزمن سطح التهابی و استرس اکسیداتیو که از ویژگی‌های شناخته شده چاقی است در افزایش خطر بیماری‌های همراه با چاقی نقش اساسی دارد.
بنا بر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، جراحی باریاتریک به عنوان یک روش موثر در کاهش وزن قابل توجه و ماندگار شناخته شده است. علیرغم، وجود مزایای جراحی باریاتریک، با توجه به اینکه به عنوان روشی تهاجمی نسبت به تغییر شیوه زندگی است، ممکن است با عوارض متعددی همراه باشد. با توجه به آنکه شواهد روزافزون حاکی از آن است که میکروفلور روده در فرایند التهابی نقش دارد و از طرف دیگر جراحی های باریاتریک سبب تغییر بسزایی در میکروفلور روده می شود، این احتمال وجود دارد که استفاده از تعدیل‌کننده‌های میکروفلور روده نظیر پروبیوتیک‌ها بتواند برای بیماران تحت جراحی اثرات سودمندی را فراهم آورد.
این پژوهش به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور همراه با یک دوره 9 ماهه پیگیری بر روی 46 بیمار چاق مفرط کاندیدای عمل جراحی مینی بای‌پس معده مراجعه کننده به بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) در شهر تهران انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده مکمل پروبیوتیک (23 نفر) و گروه دریافت کننده دارونما (23 نفر) تقسیم شدند. به مدت 4 ماه (یک ماه قبل از جراحی تا سه ماه پس از جراحی)، بیماران در گروه دریافت کننده مکمل پروبیوتیک محتوی روزانه یک عدد کپسول مکمل پروبیوتیک حاوی CFU1010 × 6/4 از باکتری‌های سوش‌های مختلف لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم و استرپتوکوکوس ترموفیلوس و در گروه دریافت‌کننده دارونما روزانه یک عدد کپسول دارونما دریافت کردند.
پس از اتمام دوره مداخله بیماران به مدت 9 ماه پیگیری شدند.
شاخص‌های آنتروپومتریک و غلظت سرمی LBP، مارکرهای التهابی، مالوندی آلدهید (Malondialdehyde: MDA)، شاخص‌های گلیسمیک و سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامینD3 و ویتامین B12 در ماه‌های صفر، 4 و 13 مطالعه اندازه گیری شد.
یافته‌های این تحقیق عبارتند از: دریافت مکمل پروبیوتیک سبب بهبود سطح سرمی LBP (P=0.039)، TNF-α (p=0.005) ،25-هیدروکسی ویتامینD3 (P=0.005) و کاهش وزن بیشتر (0.01=P) در ماه چهارم مطالعه در مقایسه با گروه دارونما شد. در انتهای دوره پیگیری تنها سطح سرمی TNF-αو MDA در گروه پروبیوتیک به طور معنی‌داری در مقایسه با گروه دارونما کاهش یافت. تفاوت معنی‌داری در سطح سرمی شاخص‌های گلیسمیک بین دو گروه مشاهده نشد.
همچنین، یک روند دوگانه در غلظت سرمی 25-هیدروکسی ویتامین D3 در طول این مطالعه مشاهده شد. در انتهای ماه چهارم مطالعه یک افزایش معنی‌دار در هر دو گروه مشاهده شد (001/>P). در حالی که یک کاهش معنی‌دار در غلظت ویتامین Dسرم در انتهای دوره پیگیری مطالعه ملاحظه شد. علاوه بر آن، این افزایش در ماه چهارم و کاهش غلظت در ماه سیزدهم به طور معنی‌داری در گروه پروبیوتیک بیشتر از گروه دارونما بود (001/0=Pو (001/>Pبه ترتیب). در انتهای دوره پیگیری، سطح سرمی LBP و انسولین در مقایسه با شروع مطالعه بدون تغییر ماند. علاوه بر آن، سطح سرمی IL-6 در گروه پروبیوتیک کاهش معنی‌داری را در مقایسه با گروه دارونما نشان داد.
بر اساس نتایج این پژوهش، مطالعات بیشتر با دوزهای مختلف پروبیوتیک، طول مدت مداخله طولانی‌تر و در سایر روش‌های جراحی باریاتریک جهت تایید اثربخشی آن در بیماران تحت جراحی مورد نیاز است.
این پژوهش با عنوان بررسی اثرات مکمل پروبیوتیک بر سطوح سرمی پروتئین باندشونده به لیپوپلی ساکاریدها، عوامل التهابی و برخی موادمغذی در بیماران چاق تحت جراحی مینی بای پس معده توسط زینب مختاری دکتری تغذیه در رشته تحصیلی علوم تغذیه انجام شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/341319/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهکارهایی برای مبارزه با افسردگی در زمستان

ارتباط جنسیت فرزند با افسردگی پس از زایمان

استرس با جسم و روح ما چه می‌کند؟

چگونه در 10 دقیقه مشتری مناسب را شناسایی کنیم؟

خواهر و برادر‌ها چگونه شخصیتمان را می‌سازند؟

8 جمله ای که نباید در محل کارتان بگویید

هراس جدایی از تلفن همراه

بهترین انتقام چه چیزی می‌تواند باشد؟

تئوری ذهن یا توانایی ذهن خوانی چیست؟

با دیرآموزان چگونه برخورد کنیم؟

تاثیر نور خورشید بر سلامت روان

از نشانه‌های نه چندان مشهود اضطراب

افسردگی پس از سقط جنین را جدی بگیریم

علائم اختلالات روانی در افراد چیست؟

ویژگی های افراد بازنده

حسادت چیست و چگونه می توان حسادت را درمان کرد ؟

انواع بی انگیزگی و راه‌های مقابله با آن

چگونه صبور باشیم؟

کمال‌گرایی چیست؟

غرور چیست؟ چگونه غرورمان را درست به کار بگیریم؟

تاثیر شگفت انگیز رنگ ها در سلامتی روح و روان

علت ترس از تاریکی و راه های غلبه برآن

اختلال دوقطبی (افسردگی شیدائی) چیست؟

افسردگی مالیخولیا چیست؟ علائم و درمان آن کدام است؟

اختلال شخصیت منفعل - مهاجم (پرخاشگر - منفعل)

اختلال شخصیت اسکیزوئید (از علائم تا درمان)

اختلال شخصیت دوری گزین (اجتنابی) و درمان آن

اختلال شخصیت وسواسی-جبری

اختلال مسخ شخصیت و مسخ واقعیت (اختلال زوال شخصیت)

شخصیت اسکیزوتایپال

اختلال شخصیت نمایشی و سبب شناسی آن

اختلال شخصیت مرزی و نحوه‌ی درمان آن

شخصیت وابسته و نحوه‌ی درمان آن

خودبیمارانگاری (هیپوکندریا)

زنان آلفا و ویژگی‌‌های بارز آنها

درمان اختلالات روانی با نوروفیدبک

اختلال شخصیت ضد اجتماعی و رفتارهای بارز آن

چطور می توان از افسردگی خلاص شد و یا آن را درمان کرد

مرد آلفا

مشاوره روانشناسی| نشانه‌هایی که نیاز شما به مشاوره روانشناسی را می‌رساند

درمان افسردگی

خودنمایی چیست و راه های ترک کردن عادت خودنمایی کدامند؟

افسردگی خندان چیست و علائم و درمان آن کدامند؟

قبل از حرف زدن حتما فکر کنید؟

قضاوت درمورد دیگران ممنوع

آزاردوستی یا سادومازوخیسم چیست؟

تعریف بیماری روانی چیست؟علائم و راههای درمان آن کدامند؟

با خودتان حرف می زنید

شخصیت برتری طلب :علل ،خصوصیات و راه درمان برتری طلبها

با حسادت دیگران چطور برخورد کنیم؟