دسر های موس و پودینگ چه فرقی دارن؟
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - دونفره / خب موضوع اینه که اگه دو تا ظرف حاوی موس شکلاتی و پودینگ شکلاتی بذارن جلومون، انقد شبیه به هم هستن که نشه تشخیص داد کدوم به کدومه. این شباهت باعث شده حتی خیلی ها این دو دسر رو یکی میدونن!! در حالی که اصلا هیییچ وجه اشتراکی در ورژن های اولیه و سنتی این دو دسر وجود نداشته.
اصلا پودینگ چی هست؟
پودینگ قدیما اصلا دسر نبوده! غذایی بوده که مواد مختلف رو با یه ماده چسبنده به هم میچسبوندن و به عنوان وعده اصلی سرو میکردن. کم کم در گذر زمان تبدیل شده به دسری که حالا معروف هست.
پودینگ یه دسر معمولا شیرین با پایه ی لبنیات هست که معمولا مواد اصلی تشکیل دهنده ش شیر و شکر هست و بافت نیمه جامد و گاها جامد داره. این بافت جامد رو هم از پخته شدن نوعی نشاسته که معمولا نشاسته ذرت هست میگیره.
گاها توی پودینگ از انواع دانه ها مثل دانه چیا یا برنج، انواع آجیل یا تکه های میوه استفاده میکنن.
پودینگ هم میتونه گرم سرو بشه و هم سرد.
حالا ببینیم موس چیه؟
موس داستانش فرق میکنه. جالبه که گفته میشه اولین بار قرار بوده سس مایونز شکلاتی باشه، بعد دیدن چیز جالبی در اومده و کم کم تبدیل شد به این دسر خوشمزه که میبینید.
موس از یه پایه که طعم اصلیش هست، مثل شکلات یا پوره ی میوه ها تشکیل میشه و بافت نرم و یکدستش رو از سفیده تخم مرغ و خامه زده شده میگیره. موس بافت یکدستی داره و مثل پودینگ توش از دانه و میوه ها خبری نیست.
موس شکلاتی در روش سنتی با زرده و سفیده ی تخم مرغ زده شده (هردو به صورت خام) و ترکیبشون با شکلات و خامه تهیه میشه.
اما در روش های غیر سنتی(بخوانید همه پسند و تنبلانه😅) میشه اون بافت پفکی رو با ژلاتین شبیه سازی کرد. یا گاها از پختن زده به روش بن ماری و ترکبش با شکلات مذاب و خامه زده شده اون بافت رو بدست میارن.
موس به صورت سرد یا گاهی منجمد سرو میشه.
تفاوت موس و پودینگ از لحاظ بافت
بافت موس خیلی خیلی پفکی و نرم هست. میشه گفت کف منسجم هست. اما پودینگ بافت سفت تر و منسجم تری داره.
همونطور که گفتم داخل پودینگ ممکنه آجیل یا دانه یا تکه میوه ببینید اما موس کاملا یکدست هست و هیج نا همگونی در بافتش دیده نمیشه.
تفاوت موس و پودینگ در روش قوام دادن
قوام پیدا کردن پودینگ از پخته شدن نشاسته اس. در حالی که بافت پفکی موس از سفیده تخم مرغ زده شده بدست میاد.
و اما کاستارد
اگه پودینگ رو با پختن زرده ی تخم مرغ به جای نشاسته به قوام برسونن میشه کاستارد.
-
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۶:۰۵
-
۲۴ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/333661/