آریا بانو

آخرين مطالب

کروناویروس زنده روی مدفوع بیماران مشاهده شد گوناگون

کروناویروس زنده روی مدفوع بیماران مشاهده شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / دانشمندان ویروس زنده کووید-19 را از مدفوع جدا کرده و وجود RNA را روی سطوح آن تشخیص دادند.
براساس گزارشی که روز گذشته در مجله Emerging Infectious Diseases منتشر شد، محققان چینی ویروس زنده کووید-19 را از مدفوع بیمارانی که در اثر این بیماری درگذشته‌اند، جدا کرده‌اند.
گروه دیگری از محققان چینی در همین مجله از شناسایی RNA ویروس "SARS-CoV-2"؛ ویروسی که عامل ابتلا به کووید-19 است، بر روی سطوح اتاق‌های هتل‌هایی که برای قرنطینه افراد مشکوک به این بیماری استفاده شده است، خبر دادند. این محققان به این نتیجه رسیدند که ذرات معلق برخاسته از مدفوع می‌تواند ناقل بیماری باشد.
در مطالعه اول، محققان پرونده یک بیمار 78 ساله مبتلا به کووید-19 را که به تازگی به ووهان چین سفر کرده و در 17 ژانویه در گوانگژوی چین بستری شده بود، توضیح دادند. این مرد مبتلا به سرفه، تب پراکنده و سی‌تی اسکن‌های غیرطبیعی قفسه سینه بود.
این بیمار در تاریخ 22 ژانویه پس از وخیم شدن وضعیتش به دستگاه تنفس مصنوعی وصل شد. واکنش زنجیره‌ای رونویسی-پلیمراز معکوس(RT-PCR) وجود RNA کروناویروس جدید را در چهار نمونه مدفوع جمع آوری شده از 27 ژانویه تا هفتم فوریه شناسایی کرد. آنتی‌ژن‌های ویروس نیز بر روی سطح سلول‌های دستگاه گوارش جمع‌آوری شده از یک نمونه بیوپسی یافت شد. این بیمار در تاریخ 20 فوریه درگذشت.
پادژِن یا آنتی‌ژن به ترکیباتی گفته می‌شود که پس از ورود به بدن موجب برانگیختن واکنش‌های ایمنی می‌گردند که در جریان آن موادی به نام پادتن(آنتی‌بادی) تولید می‌شود.
نمونه‌های مدفوع حاوی بارهای بیشتری از DNA ویروس نسبت به نمونه‌های تنفسی جمع آوری شده بین 17 تا 28 روز پس از شروع علائم بودند و محققان نتوانستند ویروس زنده را از نمونه‌های مدفوع جمع آوری شده در روزهای بعد از آن جدا کنند، اگرچه "RT-PCR" به شناسایی RNA ویروس ادامه داد.
محققان نوشتند: آنها فقط نشان دهنده بخش‌های RNA و نه ویروس‌های عفونی در مدفوع این بیمار هستند.
هنگامی که محققان با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری، بقایای یک نمونه را مشاهده کردند، ذرات ویروسی کروی با پروتئین مشخصه "SARS-CoV-2" را مشاهده کردند.
آنها همچنین از 27 بیمار دیگر نمونه مدفوع جمع آوری کردند که 11 مورد آنها حداقل یک بار RNA ویروس را نشان دادند. محققان توانستند SARS-CoV-2 زنده را از دو مورد جدا کنند که نشان می‌داد ویروس عفونی در مدفوع نشان دهنده عامل ابتلا به کووید-19 است.
محققان می‌گویند یافته‌های آنها نشان می‌دهد پرسنل بیمارستان پس از ترخیص یا فوت یک بیمار مبتلا به کووید-19 باید سطوح را برای جلوگیری از انتشار احتمالی ویروس از مدفوع آنها، به دقت تمیز و ضد عفونی کنند.
محققان در این راستا به یک مطالعه که در سال 2004 و در پی شیوع بیماری مسری سارس انجام شده است، اشاره کردند که در آن، فاضلاب معیوب یک ساختمان در هنگ کنگ منجر به ابتلای 329 نفر ساکن این ساختمان و کشته شدن 42 نفر شد.
محققان می‌گویند: جداسازی "SARS-CoV-2" عفونی از مدفوع، احتمال انتقال از مدفوع به دهان را از طریق ذرات معلق برخاسته از مدفوع نشان می‌دهد.
در مطالعه دوم، محققان RNA کروناویروس جدید را در 8 مورد از 22 سطح(36 درصد) و نمونه‌هایی از تخت خواب‌های موجود در دو اتاق هتل پس از تأیید ابتلای دو مهمان که دارای علائم کووید-19 بودند، کشف کردند.
این میهمانان، دو دانشجوی چینی بودند که پس از تحصیل در خارج از کشور در تاریخ 19 و 20 مارس به چین بازگشتند. اگرچه بدون علامت بودند، اما به مدت 14 روز در هتل قرنطینه شدند و پس از دو روز تست آنها مثبت شد. بعد از بستری شدن این دو نفر، نمونه‌های گرفه شده از بینی و گلو، خلط و مدفوع آنها مقدار زیادی از RNA ویروس را نشان دادند. هر دو دچار تب و سرفه بودند و یکی از آنها دارای سی‌تی اسکن غیرطبیعی قفسه سینه بود.
حدود 3 ساعت پس از اینکه آزمایش بیماران مثبت شد، محققان از دستگیره درب‌ها، کلیدها، دستگیره‌های شیر آب، دماسنج‌ها، ریموت تلویزیون، بالشت‌ها، ملحفه‌ها، روتختی‌ها، حوله‌ها و دستگیره درب حمام و توالت دو اتاق هتل و یک اتاق دیگر که که بدون استفاده مانده بود، نمونه برداری کردند. از آنجا که هتل از 24 ژانویه تا 18 مارس بسته شده بود، فقط این دو دانشجو در آنجا مانده بودند.
شش مورد از 11 نمونه(55 درصد) گرفته شده از اتاق یک بیمار از جمله ملحفه، روتختی، بالشت و حوله که بیمار با آنها تماس طولانی مدت داشت، دارای میزان زیادی RNA کروناویروس تشخیص داده شد. آزمایش روبالشتی در اتاق بیمار دیگر نیز مثبت شد.
محققان با تأیید بر اینکه آنها ویروس زنده را از نمونه‌ها جدا نکردند، نوشتند: بیماران بدون علامت دارای میزان زیادی از ویروس‌های عفونی، می‌توانند به راحتی محیط اطراف خود را در مدت کوتاهی آلوده کنند.
محققان توصیه می‌کنند که هنگام جدا شدن بیماران از تخت خواب، ملحفه‌ها تکان داده نشود و قبل از استفاده مجدد کاملاً تمیز و خشک شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/327629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قلب شما برای دو نفر

مامان ،خدا یعنی چی؟یعنی کی؟

فرزندان، اولین قربانیان طلاق

به این دلایل کودک تان را ببوسید

تأثیر چید مان منزل در آرامش کودک

رویای شیرین در اتاق خواب مامان

اگر میخواهید کودکتان به مطالعه علاقه مند شود!

چرا کودک تان از بازی کردن می ترسد؟

غنی سازی رابطه با کودک

اگر فرزندتان کابوس می بیـند، بخوانید

تکنیک های رویارویی با ناشناخته ها

رمز و راز نقاشی‌های کودکان

بی‌قراری و بی‌خوابی کودک می‌تواند ناشی از کش مکش والدین باشد

دعوای کودکان آن ها را آماده روبرویی مشکلات در آینده می کند

تشویق نکردن بهترین تنبیه کودک

چند روش برای جلوگیری از لجبازی کودکان

فرزندی که باعث آبروریزی می شود...

فرق کودک بیش‌فعال با شیطان چیست؟

توصیه های مهم به والدینی که دو پسر دارند!

کودکان چگونه مهمان خوبی باشند؟

اولین دلیل بی‌میلی کودکان به صبحانه

فرزند شما چند ساعت از روزش را با پدرش می‌گذراند؟

داشتن یک کودک کتک زن یا کتک خور

دروغگویی فرزندتان را در 7 مرحله درمان کنید

پسر،پسر، قند عسل گاهی هم .....

عوارض تجربه های تلخ کودکی

من دروغ می‌گم، تو دروغ نگو!

چرا بعضی از کودکان دوست ندارند بخوابند!

مادران شاغل و دردسر تعطیلی مدارس در تابستان

روزی یک ساعت بچه شوید !

انواع اضطراب و آشنایی با نکات ضروری در پیشگیری و درمان اضطراب

علائم افسردگی شدید

نحوه برخورد با فحاشی، انتقادهای بیجا و افراد بی ادب

چرا وسواس باید درمان شود؟

از کجا بفهمیم افسردگی داریم؟

مرزهای شخصی به دیگران یاد میدهد چطور با شما رفتار کنند

سر و صدای ذهن و روشهای غلبه بر آن

این آدم های منفی باف، ذهن خوان و فاجعه ساز!

پیشنهادهایی برای کنترل و درمان افسردگی و اضطراب؛ دو اختلال توامان

اختلال عاطفی فصلی و شناخت نشانه ها و راه های درمان اختلال عاطفی فصلی

زندگی با یک بیمار اسکیزوفرنی

آیا تنبلی علاج دارد؟

اگر به دنبال بالا بردن اعتماد به نفس خود هستید ، بخوانید

آیا بیماری روانی والدین را به ارث می‌بریم؟

راهکارهای افزایش تمرکز و حضور ذهن

کلاستروفوبیا یا بیماری تنگناهراسی چیست؟علایم و درمان آن

هدف گذاری هم قوانین خاص خودش را دارد

اسکیزوفرنی، شناخت انواع و علائم اسکیزوفرنی و روش های درمان

به کدام یک مراجعه کنیم؟ روانشناس، روانپزشک یا مشاور؟

چطور با کودک درباره فقدان پدر حرف بزنیم؟