آریا بانو

آخرين مطالب

تک رقمی شدن تعداد مبتلایان جدید به کرونا در برخی استان‌ها اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موارد جدید ابتلا به کرونا در برخی شهرها و حتی استانها با جمعیتی حدود 39 میلیون نفر یک رقمی و گاهی زیر 5 نفر است اما اسامی این مناطق را فعلا اعلام نمی کنیم تا با سفر مردم دوباره شاهد پیک بیماری در این شهرها نباشیم.
کیانوش جهانپور روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اینکه آمار تفکیکی استانها را اعلام نکردیم، تصمیم درستی بود که در وزارت بهداشت اتخاذ شد و با این کار توانستیم روند شیب نزولی آمار ابتلا به کرونا در حدود 13 استان نزولی نگه داریم.
وی ادامه داد: این تجربه موفقی بود که در جمعیتی حدود 39 میلیون نفر دیده می شود و تعداد مبتلایان در این مناطق انفرادی شده است اگر این وضعیت به ثبات رسید و در کل کشور آمار نزولی شد می توانیم جزئیات بیشتری در این مناطق اعلام کنیم اما هنوز در فاز طغیان و شیب صعودی بیماری در کشور هستیم و نمی خواهیم در مناطق کنترل شده دوباره شاهد طغیان بیماری باشیم.
وی درباره افزایش آمار کشوری در روزهای گذشته گفت: بخشی از افزایش آمار موارد کرونا در روزهای اخیر که به حدود سه هزار نفر در روز رسیده علاوه بر افزایش بیماریابی به علت خریدهای نوروزی مردم در روزهای آخر اسفند است.
وی افزود: افرادی که در روزهای آخر اسفند به مراکز خرید و بعد از آن به سفر رفتند باعث شدند که امروز(10 فروردین) با افزایش موارد ابتلا در کشور مواجه باشیم و شیب افزایش ملایم مبتلایان را در کشور داشته باشیم.
میانگین سن فوتی ها 69 سال است
جهانپور گفت: میانگین سن مبتلایان 55 سال و میانگین سن فوتی ها 60 سال است. اغلب موارد فوتی هم در هم روزها و هفته های اخیر کسانی هستند که در دو هفته یا سه هفته اخیر بستری شده اند و هنوز هر 10 دقیقه یک نفر جانش را بر اثر ویروس کرونا از دست می دهد .موارد شدید هم که 3467 نفر هستند که در بخش های ویژه بستری هستند.
وی درباره تفاوت آمار برخی بیمارستانها با آمار کشوری گفت: عادات غلطی دریم که افرادی فکر می کنند با دادن آمار زیاد و بزرگنمایی و با فریاد زدن می توانند امکانات بیشتری برای مناطق خود بگیرند. این عادت در بین برخی مسئولان محلی و حتی نمایندگان مجلس وجود داردکه عادت غلطی است.
سخنگوی ستاد ملی کرونا گفت: این طور نیست که هر کس دادش بیش، وامش بیشتر، این رفتارها شاید در گذشته بدآموزی شده است. مساله کرونا یک مساله ملی و حتی جهانی است و آمار ها بر اساس شواهد علمی، آزمایش، سی تی اسکن ریه و تشخیص پزشکان اعلام می شود و فقط بر اساس تست نیست.
وی افزود: ایران یکی از دقیق ترین آمارها در مورد کرونا د ارد و افرادی مثل روسای یک بیمارستان که آمار متفاوت می دهند از کجا می دانند که آمار آنها در آمار کشوری لحاظ نشده است و چنین رفتارهای ظلم به سیستم بهداشتی و درمانی کشور است.
جهانپور افزود: ما در منطقه مدیترانه شرقی تنها کشوری هستیم که آمار دقیق داریم کشورهای این منطقه که در شرق آن چین و در غرب اروپا با آمار بالا وجود دارند اغلب آماری اعلام نمی کنند یا آمارهای نادرست و غیر واقعی دارند و این نشانه عاری بودن آنها از بیماری نیست بلکه نشان ناتوانی آنها در شناسایی بیماران است.
رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: افرادی هم که با آمارسازی از منابع به قول خودشان بیمارستانی آمارهای متفاوت از آمار وزارت بهداشت ارائه کردند امروز در جمع بندی آمارها دچار مشکل شده اند.
وی گفت: با توجه به اینکه اخیر اطلاعات غلط و نادرستی در روزهای گذشته درباره ویروس کرونا منتشر شده است وزارت بهداشت سایت arman.gums.ac.ir را برای انتشار مطالب علمی از منابع معتبر راه اندازی کرده است تا این مشکل تا حدی رفع شود گر چه در منابع معتبر نیز ممکن است اطلاعات ضد و نقیض وجود داشته باشد.
اشتراک گذاری تجارب کشورها با همکاری نهادهای مدنی
رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت با ارائه پیشنهاد طرح به اشتراک گذاری تجارب و داده های کشورها در پاندمی کرونا گفت: امکانات در جوامع مختلف متفاوت است یک کشور تولید کننده مهم دستکش یا ماسک است. یک کشوری ممکن است در حوزه شبکه اجتماعی فعال تر باشد یا در حوزه آی تی و فناوری اطلاعات در سلامت پیشرفت بیشتری داشته باشد.
وی افزود: برخی پزشکان متبحرتری دارند. برخی امکانات تولید دارو و واکسن بیشتری دارند. برخی امکان تولید داروهای ارزانتری دارند و توانمندی های مختلفی در کشورها وجود دارند. با کمک سازمانهای غیر دولتی می توانیم این توانمندی را به اشتراک بگذارند.
جهانپور گفت: جوامع مدنی می توانند این توانمدی را به اشتراک بگذارند رسانه ها و سازمانهای مردم نهاد ایران نیز می توانند در این زمینه پیشتاز باشند تا همه مردم دنیا فارغ از انگیزه های سیاسی مثل تحریم ها، ملت ها در کنار هم قرار گیرند و از این ظرفیت بهره مند شوند.
محدودیتهای جدید در 13 به در
سخنگوی ستاد ملی مدیریت کرونا افزود: بیش از دو سوم مردم کاهش مراودات، ترددها و سفرها را چه روزهای پایانی سال چه نوروز رعایت کردند اما افرادی ساده انگاری و فکر می کنند بیماری برای دیگران است. این احتمال وجود دارد این افراد در روز 13 به در با رفتن به پارک ها به انتشار ویروس کرونا دامن بزنند بنابراین در طرح فاصله گذاری این موضوع مطرح شد با توجه به مصوبات ستاد ملی کرونا در روزهای آتی محدودیت هایی برای حضور در پارک ها و تفرجگاهها خواهیم داشت. افرادی که تخطی کنند با موانع قانونی مواجه خواهند و با همکاری نیروی انتظامی روز طبیعت را مانند سالهای گذشته نخواهیم داشت.
وی گفت: اقدامات تحقیقاتی همزمان با سایر کشورها در ایران هم در حال انجام است. برخی این طرح ها از کمیته اخلاق وزارت بهداشت مجوز گرفته اند. در برخی از آنها در فاز اول نتایج و اثربخشی نسبی را شاهد هستیم ولی قضاوت قطعی در مورد آنها زود است.
جهانپور افزود: یکی از آنها تزریق پلاسمای بهبود یافتگان، یا سلول درمانی یا برخی داروهای قدیمی یا استفاده از داروهای های تک که قبلا در حوزه های دیگری استفاده می شد این توانمندی ها در ایران وجود دارد که می تواند تایید و تولید انبوه شوند.
قطعه کرونا در آرامستانها، ممنوع
وی گفت: یکی از مشکلات فعل در جامعه که برای خانواده 2640 فوت شده کرونا وجود دارد، سوگ ابزار نشده است که عامل مشکلات سلامت روان برای بسیاری از خانواده ها خواهد بود. برای این مساله باید راهی پیدا کنیم. باید مهارتهایی به مردم داده شود که مردم دچار مشکلات شدید روانی نشوند.
وی ادامه داد: ایجاد قطعه فوت شدگان کرونا در آرامستانها خطاست و موجب انگ می شود.این افراد با یک پروتکل ساده بهداشتی می توانند دفن شوند و نباید با این کار یک نوع انگ را برای این بیماران بسازیم. بلکه باید انگ زدایی کنیم
جهانپور گفت: برای دفن فوتی های کرونا بهداشتی پروتکل های بهداشتی ابلاغ شده است. اما شنیدیم در برخی مناطق از خاکسپاری آنها در آرامستانها امتناع می کنند. این ویروس پر پرواز ندارد و امکان اینکه از دو ونیم متر زیر زمین به افراد منتقل شود ممکن نیست.برداشت غلط فرهنگی باید اصلاح شود. برای دفن کنندگان نیز پروتکل بهداشتی مشخص است و برداشت های غلط برای جامعه مشکل آفرین خواهد بود.
تبلیغ داروهای زیرپله ای خطرناک در ماهواره ها
رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: هر درمان و داروی اگر هم برای کرونا وجود داشته باشد نباید تبلیغ شود. فقط باید به جامعه پزشکی معرفی شود. ما متاسفانه شاهد تبلیغات داخلی و ماهواره ای داروهایی هستیم که مجوزی ندارند و نه تنها سودی ندارند بلکه ترکیبات بسیاری از آنها خطرناک است و مصرف آنها می تواند عواقب خطرناکی داشته باشد.
وی درمان با پلاسمای بهبود یافتگان گفت: درمان با پلاسمای بهبود یافتگان هم اگر تایید شود اجرایی می شود. پلاسما درمانی از قبل هم بوده است. این روش ها عام نیست که برای همه بیماران استفاده شود و ممکن است در شرایط بحرانی و فوریتی برای برخی بیماران استفاده شود.
وی گفت: اشتراک های ژنتیکی و تفاوت هایی هم داریم آنچه موجب پاندمی می شود شباهت هاست اگر شدت بیماری در افراد متفاوت است نیز ناشی از تفاوت های ژنتیکی است. این تفاوت ها دامنه صفر تا 100 را ایجاد می کند. از بی علامتی تا علامت شدید و مرگ را بین افراد مختلف در مواجهه با ویروس مواجه هستیم.
جهانپور درباره تماس های موبایلی به نام سامانه 4030 با مردم گفت: نباید عدد دیگری به جز 4030 با مردم تماس بگیرد مردم اگر با شماره دیگری مواجه شدند در مرحله اول جواب ندهند و با سامانه 4030 یا 190 تماس بگیرند. 60 هزار پزشک هستند با سامانه 4030 همکاری دارند و هنگام تماس شماره 4030 نشان داده شود ممکن است مواردی باشد که شماره موبایل پزشک نشان داده شود که باید کنترل شود.
کمک 100 هزار میلیارد تومانی دولت به کارگران
سخنگوی ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: یکی از مشکلات در قرنطینه مشکلاتی که برای کارگران و افراد شاغل به وجود می آید به همین علت قرنطینه کامل یا حکومت نظامی در ایران انجام نشد.
وی افزود: اما برخی کارگران به درآمد روزانه متکی هستند کارگرانی که در شرکت ها و بنگاههای رسمی کار می کنند اگر اخراج نشده باشند. بسته خدمات اقتصادی از دولت دریافت می کنند.
جهانپور گفت: دولت 100 هزار میلیارد تومان برای کمک به این افراد در نظر گرفته است مشروط به اینکه کارگر را تعدیل نکرده باشند. نیمی از کارمندان دولت تعطیل شده اند و حقوق کامل می گیرند. کارکنان حوزه سلامت، نیروهای انتظامی و امنیتی و شهرداری ها هم قابل تعطیل شدن نیست و حتی باید افزایش پیدا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/286904/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مالیات خودروهای لوکس تعیین شد/ برگ سبز خودرو، سند مالکیت است

سقوط آزاد «فروش خودرو» در بهمن

نظر مجمع تشخیص درباره مصوبه واردات خودرو مثبت شده/ سال آینده ساماندهی خودرو بهتر می‌شود

تعرفه واردات خودرو برای سال آینده 40 تا 75 درصد است

ورود خودرو به منطقه «تردید»

تعرفه واردات خودرو برای سال آینده 40 تا 75 درصد خواهد بود

خوش بینی به «خودرو» در 1401

بازار خودرو در یخبندان معاملاتی

طرح مجلس برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث خودروهای لوکس

سرنوشت قیمت خودرو در 4 سناریو

وزیر صنعت: ١5 درصد قیمت تمام شده خودرو سال آینده از محل افزایش تولید کاهش خواهد یافت

مزیت ثانویه واردات خودرو

سازوکار واردات خودرو در 1401

شرایط واردات خودرو تعیین شد

وزیر صمت: افزایش تولید خودرو و آغاز واردات از خرداد ماه

وزیر صمت: ممنوعیت واردات خودرو لغو می شود

قیمت 11 خودروی خارجی بعد از آزادسازی واردات: از کرولای یک میلیاردی تا سورنتوی 1.5 میلیارد تومانی (+عکس)

فاطمی امین: برای صنعت خودرو برنامه 2 ساله داریم/ نماینده مجلس : وزیر صمت به مشتری ظلم کرده، استیضاحش می‌کنیم

رئیس سازمان مالیاتی: مالیات نقل و انتقال خودرو همزمان با سند سبز دریافت می‌شود

خودروهای جدید ایرانی در سال 1401/ دنا کیفیت پراید را دارد

ابهام در واردات خودرو سواری در سال 1401

رئیس کمیسیون تلفیق: مصوبه واردات خودرو از بودجه 1401 حذف شد+دلایل

نماینده مجلس: پشت پرده ها را اعلام می‌کنم/ حذف غیرقانونی وارادات خودرو سواری از بودجه توسط مجمع تشخیص مصلحت

مجوز مجلس برای واردات خودرو پابرجاست/ دولت از ابتدای فروردین می تواند خودروی سواری وارد کند

معاون وزیر صمت: حذف ارز دولتی برای دارو/ واردات دارو تا پایان سال نصف می‌شود

خودرو گران‌تر می‌شود

بازار خودرو در رکود/ افزایش 10 تا 18 میلیون تومانی خودروهای مدل جدید

مصوبه واردات خودرو منتفی شد

ترس واهی از واردات خودرو

(تصاویر) دیدار تیم‌های فوتبال بانوان سپاهان و هیات البرز

تعویض پلاک خودروی ارزان‌ 2 میلیون آب می‌خورد!

لاستیک بدون کدملی ارزان تر از خرید کالا با کدملی!/ بازار لاستیک همچنان دونرخی

همتی: خودروسازی در ایران تبدیل به ابزاری برای رانت های اقتصادی شده است

رونمایی از خودروی ارزان‌قیمت داخلی در بهمن ماه امسال

قیمت خودرو‌های مونتاژ داخلی، 4 برابر عراق و پاکستان/ نماینده مجلس: خروج ارز برای واردات خودرو بهانه است

پژوپارس 149 میلیون تومان گران شد/ چرا خودرو افسارگسیخته گران می‌شود؟

راهکار مرسدس بنز برای افزایش فروش خودروهای لوکس

کارخانه کیان تایر تعطیل شد/ 1200 کارگر بیکار شدند

رشد 6 درصدی قیمت خودرو در بازه زمانی 10 روزه کلید خورد

روزنامه دولت: رئیس جمهور دستور تولید 1.5میلیون خودرو داخلی را داده اما قطعا این دستور اجرا نمی شود!/ حالا که ارز داریم خودرو وارد کنیم

ایران‌خودرو برای حذف قرعه‌کشی شرط گذاشت

واردات 70 هزار خودرو در آستانه صدور مجوز/ مجمع تشخیص به دولت پالس مثبت داد

ایران خودرو قیمت تمام محصولات خود را به صورت رسمی گران کرد (+جدول قیمت جدید)

حرکت عجیب سایپا در نخستین فروش فوق‌العاده خود در سال جدید

پراید 200 میلیونی را هم دیدیم!

خودروسازان؛ نامی پرتکرار در بین ابربدهکاران!

اظهارات مهم معاون وزیر صمت درباره واردات خودرو/ جزییات تازه درباره واگذاری سهام خودروسازان

انتقاد نماینده مجلس از باز نشدن ایربگ خودروها: هرچه بیشتر درباره این موضوع صحبت کنیم آب در هاون کوبیدن است

اعلام نظر پلیس درباره واردات خودرو

در هیچ کشوری جز ایران واردات خودرو ممنوع نیست