آریا بانو

آخرين مطالب

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

سهم زنان در عرصه علم و فناوری/بین عرصه عمل و نظر شکاف وجود دارد اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - رئیس انجمن ترویج علم ایران درباره آمار مخترعان ایرانی در سال 98 و جایگاه زنان در این آمار گفت: آمار مخترعان ایرانی که از سوی سازمان مالکیت صنعتی ارائه می‌شود، نشان می‌دهد امسال، 1031 تقاضای اختراع از سوی زنان وجود داشته که فقط 27 اختراع ثبت شده است. این در حالی است که تقاضای 7 هزار و 905 ثبت اختراع از سوی آقایان بوده که 254 اختراع ثبت شده است. 1520 اختراع به صورت مشترک از سوی زنان و مردان بوده که 106 مورد ثبت شده است. این آمار این واقعیت را نشان می‌دهد که علی‌رغم این که در حوزه تحصیلات زنان و دختران ایرانی جایگاه خوبی دارند؛ اما بین عرصه عمل و نظر شکاف وجود دارد.

دکتر اکرم قدیمی در گفت‌وگو با ایسنا درباره روز جهانی زنان و دختران در علم اظهار کرد: مناسبت­‌های بین‌­المللی فرصتی برای بسیج جامعه جهانی در راستای رفع چالش‌­ها هستند، از سال 2015 مجمع عمومی سازمان ملل 11 فوریه مصادف با 22 بهمن ماه را با هدف افزایش مشارکت بیشتر زنان و دختران در عرصه‌­های علمی و توانمندسازی زنان و دختران در علم، "روز جهانی زنان و دختران در علم" نامگذاری کرده است.
وی با بیان این که آموزش یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های سرمایه‌ انسانی تلقی می‌شود، گفت: آموزش از یک‌سو بهره‌وری و توان نیروی کار را افزایش می‌دهد و از سویی دیگر انتشار دانش را تسهیل می‌کند. در این میان توجه به آموزش عالی به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه علمی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند و یکی از بازوان مهم توسعه‌ کشورها هستند، نباید از نقش آنان در رسیدن به این مهم غافل شد.
قدیمی افزود: پس از انقلاب اسلامی شاهد ارتقای آموزش عالی در تمام ابعاد به‌ویژه حضور و مشارکت رو به رشد زنان هستیم. تعداد دانش‌آموختگان زن در تمام رشته‌های دانشگاهی کشور یکسان نیست و در برخی رشته‌ها مشارکت پررنگ‌تری به چشم می‌خورد. بر اساس گزارش‌های بین‌المللی، درصد دانش‌آموختگان زن ایرانی نسبت به مردان در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه از رقم قابل توجهی در مقیاس جهانی برخوردار است و رتبه‌ ایران را در جایگاه برتری نسبت به کشورهای منطقه و حتی کشورهای توسعه‌یافته‌ جهان قرار می‌دهد. از نظر تعداد تحصیل‌کرده‌های خانم، جایگاه خوبی داریم و باید از این سرمایه‌ها به نحو احسن استفاده کنیم.
وی با اشاره به آمار مخترعان ایرانی در سال 98 گفت: آمار مخترعان ایرانی که از سوی سازمان مالکیت صنعتی ارائه می‌شود، نشان می‌دهد در سال 98، 1031 تقاضای اختراع از سوی زنان وجود داشته که فقط 27 اختراع ثبت شده است. این در حالی است که تقاضای 7 هزار و 905 ثبت اختراع از سوی آقایان بوده که 254 اختراع ثبت شده است. 1520 اختراع به صورت مشترک از سوی زنان و مردان بوده که 106 مورد ثبت شده است. این آمار این واقعیت را نشان می‌دهد که علی‌رغم این که در حوزه تحصیلات زنان و دختران ایرانی جایگاه خوبی دارند، اما بین عرصه عمل و نظر شکاف وجود دارد. به طور کلی، روند حضور زنان در آموزش عالی مثبت است؛ اما میزان اشتغال آنان اندک است.
معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پاسخ به سوالی درباره چالش‌های فعالیت زنان در عرصه‌های علمی، گفت: چالش زنان در عرصه های علمی، جهانی است. در پاسخ به همین چالش‌ها است که در سال 2015 مجمع عمومی سازمان ملل امروز 11 فوریه را به عنوان روز زنان و دختران در علم نامگذاری کرد. در قرن بیستم بود که زنان رسما در عرصه‌های علمی حضور یافتند.
وی افزود: آمارهای جهانی نشان می‌دهد کمتر از 30 درصد پژوهشگران جهان زن هستند و درصد کمی از زنان حوزه‌­های فنی مهندسی و ریاضیات را برای فعالیت انتخاب می‌کنند.
قدیمی درباره آمار جهانی در خصوص مشارکت زنان در فعالیت‌های علمی، گفت: حضور زنان در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات سه درصد، علوم طبیعی و ریاضی پنج درصد و مهندسی هشت درصد است. این شکاف جنسیتی باعث شده تا جامعه جهانی برای این رفع این چالش روزی را به نام "زنان و دختران در علم" نام‌گذاری کند تا از سرمایه انسانی نیمی از جهان برای دستیابی به توسعه پایدار بتوان گام‌های مهمی در راستای توانمندسازی زنان و حضور موثر آن‌ها در جامعه علمی برداشت.
رئیس انجمن ترویج علم ایران تصریح کرد: روز جهانی "زنان و دختران در علم"، اهمیت حضور زنان و دختران در عرصه‌های علم و فناوری را به جامعه جهانی یادآوری می­‌کند تا زمینه‌های مشارکت فعال زنان را در عرصه­‌های علمی فراهم کنند؛ زیرا دستیابی به توسعه پایدار بدون مشارکت زنان غیرممکن است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/266691/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سر و صدای ذهن و روشهای غلبه بر آن

این آدم های منفی باف، ذهن خوان و فاجعه ساز!

پیشنهادهایی برای کنترل و درمان افسردگی و اضطراب؛ دو اختلال توامان

اختلال عاطفی فصلی و شناخت نشانه ها و راه های درمان اختلال عاطفی فصلی

زندگی با یک بیمار اسکیزوفرنی

آیا تنبلی علاج دارد؟

اگر به دنبال بالا بردن اعتماد به نفس خود هستید ، بخوانید

آیا بیماری روانی والدین را به ارث می‌بریم؟

راهکارهای افزایش تمرکز و حضور ذهن

کلاستروفوبیا یا بیماری تنگناهراسی چیست؟علایم و درمان آن

هدف گذاری هم قوانین خاص خودش را دارد

اسکیزوفرنی، شناخت انواع و علائم اسکیزوفرنی و روش های درمان

به کدام یک مراجعه کنیم؟ روانشناس، روانپزشک یا مشاور؟

چطور با کودک درباره فقدان پدر حرف بزنیم؟

چگونه خودتان را بدبخت کنید!

5 روش طبیعی برای درمان اضطراب

چطور در جمع مثل آب خوردن حرف بزنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد خرداد ماه

افسردگی دوران بلوغ :علائم و درمان آن

7 غذایی که شما را دچار اضطراب می کند

همکارتان اگر این نشانه ها را دارد، از شما متنفر است!!!

10 اقدام برای خلاق‌بودن

پدیده ای پیچیده به نام «سادومازوخیسم»

این گونه همه چیز را به خاطر بسپارید

اهمیت دادن به ظاهر تا کجا نشانه بیماری نیست؟

افسردگی، سقوط به دنیای زیرین و پذیرش مرگ است

با ترس‌های‌تان مواجه شوید؛ راه دیگری در زندگی ندارید!

در چه شرایطی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

استرس و نگرانی؛ بیچاره اعضای بدن تان!

آیا فحش های رکیک باعث تعادل مغزی می شوند؟

اگر انگیزه ای ندارید، بخوانید

ریشه همه اختلاف‌نظرها

این نشانه های می گوید شما افسردگی پنهان دارید!!

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است!

چگونه از شر فکر کردن به او خلاص شوم؟

هنر تعریف کردن و تعریف شنیدن

شکست های عشقی را چطور درمان کنید؟

چرا دروغ نگوییم؟

چرا موفق‌ ترین افراد بیشتر مورد تنفر قرار می‌گیرند؟

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟

حالت تدافعی نقش قاتل یک رابطه را ایفا می‌کند! چطور از آن بیرون بیاییم؟

چرا باید به دلمان اعتماد کنیم؟

قانون جاذبه

بالاخره ثابت شد کچل‎ها باهوش‎ترند!