آریا بانو

آخرين مطالب

چگونه در روابط حد و مرز تعیین کنیم؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - چگونه در روابط حد و مرز تعیین کنیم؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6053806
١٢٩
٠
هنر زندگی/ اغلب افراد داشتن حد و مرز در روابط را مساوی با نداشتن صمیمیت در آن رابطه می‌دانند. یک رابطه سالم نیز نیاز به حد و مرز دارد. اگر هرطور که دلمان می‌خواهد در رابطه رفتار کنیم، یا به اصطلاح راحت باشیم، ممکن است به رابطه و حتی خودمان آسیب بزنیم. معمولا تعیین حد و مرز در روابط زمانی اهمیت پیدا می‌کند که افراد صدمات ناشی از نادیده گرفتن آن را دیده باشند. با این حال بسیاری از افراد نمی‌دانند چگونه در یک رابطه ضمن حفظ صمیمیت، حد و مرزها را مشخص کنند. مرزها به بخش‌های مختلف زندگی هر فرد اشاره دارند. نقش هر کس در زندگی حدود این مرزها را مشخص می‌کند. برای مثال مرز ارتباطی افراد با همکارانشان بسیار متفاوت از یک دوست می‌باشد. معمولا افراد در تعیین حد و مرز در روابط با شریک عاطفی خود دچار مشکل می‌شوند.
تعیین حد و مرز در روابط چه فایده‌ای دارد؟
مرزهای شخصی امر بسیار مهمی در زندگی ماست. در واقع این مرزها، محدودیت‌ها و چهارچوب‌هایی است که به عنوان یک فرد مستقل برای خودمان تعیین می‌کنیم. این مرزها از حس هویت شخصی ما محافظت می‌کنند. روابطی سالم‌تر و پایدارتر است که دو طرف رابطه، هویت خود را حفظ کنند. روابط عاطفی به وسیله احترام متقابل، اعتماد، صداقت و پیشرفت دو طرف رشد می‌کند. صمیمیت بین زوجین نیز تعیین کننده سلامت رابطه در زناشویی است
مرزها علاوه بر حفظ احساس خود بودن، به ما کمک می‌کند که به دیگران بفهمانیم که چه خواسته‌هایی داریم و چه چیزهایی نمی‌خواهیم. در واقع مانع از نفوذ بیش از حد دیگران در زندگی شخصی خود شویم. در نهایت، زمانی که ما حس کنیم که مرزهایمان به صورت مکرر متلاشی شده یا نادیده گرفته شده‌اند، اعتماد به نفس ما آسیب می‌بیند و احساس حقارت می‌کنیم. برای تجدید روابط می‌توانید از مشاوره خانواده بهره ببرید.
اقدامات لازم برای تعیین حد و مرز در روابط با شریک عاطفی
1– باید بدانید که وجود مرزها ضروری است
بررسی اولویت‌های رابطه شما با شریکتان، اولین قدم برای تعیین مرزهای سالم است. معمولا در روابط زوجین این مرزها شامل مرزهای جسمی، عاطفی و روابط بیرونی است. مرزهای فیزیکی یا جسمی به شما کمک می‌کند تا محدوده بدن خود و وسایل شخصی خود را مشخص کنید. علاوه بر مرز جنسی و عاشقانه، درباره وسایل شخصی، دفتر خاطرات، پول و لباس و ... نیز می‌توانید مرز مشخص کنید.
مرزهای عاطفی یا روانی شامل احساساتی است که دارید. این مرز شامل عزت نفس شماست. درباره اینکه چه کسی هستید و چه می‌خواهید، عقاید، ارزش‌ها، توانایی‌ها و انتخابات شما جزو این دسته هستند. مرزهای خارجی نیز نحوه ارتباط شما با خانواده، دوستان و همکارانتان است که به میزان اعتماد متقابل زوجین به هم و وفاداری آن‌ها بستگی دارد. در این مورد می‌توان با حساسیت و دقت بیشتری به توافق رسید.
2– روشن شدن مرزهای شخصی با خودتان (خودتان را بشناسید)
باید خودتان را بشناسید و بدانید از زندگی چه می‌خواهید. برای کمک به کشف محدودیت‌های خود، از تنظیم احساسات و افکار خود شروع کنید.
احساسات و افکار به عنوان نوعی قطب نما، می‌تواند ما را در کشیدن خطوط مرزی خود یاری کند. ممکن است ناراحتی‌های احساسی این نکته را به ما بگوید که لازم است در این زمینه مرز ایجاد شود یا یک احساس لذت بخش به ما می‌گوید که در مسیر درستی هستیم. همچنین باید ارزش‌های غیر قابل مذاکره برای خود معین کنیم. ارزش‌هایی مثل عدالت خواهی، خانواده، باورهای دینی و ... لازم است جزء مرزهای شما باشد.
3– درباره مرزهای خود گفتگو کنید
بعد از اینکه بازتاب مرزهای خود را دریافت کردید و تکلیفتان با خودتان روشن شد، لازم است که ارتباط برقرار شود. شریک زندگی شما توانایی خواندن ذهن شما را ندارد و نباید مرزهای شما را حدس بزند. درباره حد و مرزهای خود با هم گفتگو کنید. بدون پرخاش یا دلخوری با هم به یک نقطه تعادل برسید و سعی کنید تا پذیرش کامل مرزهای یکدیگر، گفتگو را تمام نکنید.
زمانی برای صحبت درباره مرز هایتان بگذارید و آن‌ها را به هم یادآوری کنید. صحبت‌ها نباید هیچوقت شکل سرزنش یا تهدید بگیرد، کاملا باید محترمانه باشد.
4– مسئولیت مرزهایتان را به عهده بگیرید
بدانید ماندن در چهارچوب مرزها همیشه میسر نیست. در این مورد باید مسئولیت انتخاب خود را بپذیرید. اگر بر مرزهای خود پایبند بودید، باید هزینه فشار خارجی را پرداخت کنید و اگر مرز خود را زیر پا گذاشتید، نباید از دیگران توقع پایبندی بر آن را داشته باشید.
5_ به خودتان اعتماد داشته‌باشید
هیچ شخصی بهتر ازخود شما از ارزش‌ها و خواسته‌های درونیتان آگاه نیست؛ بنابراین به خود باور و اعتماد به نفس داشته‌باشید و اجازه ندهید کسی در مورد ارزش‌ها خواسته‌هایتان برایتان تصمیم بگیرد. یکی از امکاناتی که مرزگذاری برایتان فراهم می‌کند این است که باعث می‌شود توانایی‌ها و فردیت خود و دیگران را محترم بشمارید. برای خود محدوده‌های مشخص تعیین کنید و تمام سعی خود را به کار ببرید تا دیگران آن‌ها را رعایت کنند.
در چه زمینه‌هایی می‌توانیم حد و مرز در روابط تعیین کنیم؟
در اینجا چند مورد از حد و مرزهایی که می‌توانید در زندگی تعیین کنید را بیان می کنیم:
1. انتظارات کلی
بدانید از رابطه چه می‌خواهید و برای چه یک رابطه را شروع کرده اید و در چه صورت رابطه شما تخریب خواهد شد. درباره این چگونگی‌ها بحث کنید و به نتیجه برسید.
2. حد و مرز در روابط ؛ آستانه تحمل
به شریک خود بگویید در چه صورت شما کنترل خود را از دست می‌دهید. ارزش‌های خود را مشخص کنید و بگویید مثلا در مقابل دروغگویی، بددهنی، بی اعتمادی شما تحمل نخواهید کرد.
3. انتظارات جنسی
باید نیازها و سلایق جنسی شریک عاطفی خود را بدانید. باید مرزهای جنسی خود را مشخص کنید. نیاز‌ها و ترجیحات خود را بیان کنید و از تمایلات جنسی شریک خود نیز آگاه شوید.
4. حد و مرز در روابط ؛ شرایط مالی
پول بخش مهمی از تعاملات انسانی است. حتی در عاشقانه‌ترین حالت نیز لازم است نسبت به حساب‌های بانکی خود یا مخارج و هزینه‌ها صحبت کنید و به توافق برسید. اگر شرایط مالی شما مناسب نیست لازم است با شریک خود در این مورد صحبت کنید.
5. زندگی گذشته
زندگی گذشته شما مال خودتان است. اینکه شریک زندگی شما در گذشته شما جستجو کند به خودتان بستگی دارد که این اجازه را به او بدهید یا خیر.
6. حد و مرز در روابط خانوادگی
نیازها و انتظارات خانواده‌ها یکی دیگر از مواردی است که می‌توانید درباره آن چهارچوبی مشخص کنید. تاثیری که خانواده‌ها روی روابط شما می‌گذارند باید بررسی شده و حد و مرز تعاملات خانوادگی مشخص شود.
7. دوستی‌ها
یکی از مهم‌ترین معضلات زوجین، کنار نیامدن با دوستان شریک عاطفیشان است. طرف مقابل شما لزوما همه دوستان شما را دوست ندارد. مرزهای احترام متقابل را نسبت به دوستانتان تنظیم کنید. اینکه کدام دوست می‌تواند روی زندگی و رابطه شما تاثیر منفی بگذارد باید بررسی شود و حتی روابط دوستی قطع شود.
8. حد و مرز در روابط ؛ اهداف
هیچکس نمی‌تواند رویاهای ما را زیر سوال ببرد. حتی اگر فکر می‌کنند که دارند به شما لطف می‌کنند. بنابراین در مورد چیزهایی که می‌خواهید مرز تعیین کنید و مشخص کنید که شریکتان در حمایت از اهداف شما آزاد است.
9. فرزند
فرزند آوری مسئله بسیار مهمی است که باید قبل از یک رابطه یا در اوایل رابطه ای جدی بررسی شود و به یک نتیجه مشترک برسید.
10. جدایی‌ها
زمان‌هایی را برای خود و تنهاییتان مشخص کنید. ممکن است برای رسیدگی به خودتان نیاز به زمان داشته باشید. لازم است این مسئله را با شریک خود در میان بگذارید.
11. حد و مرز در روابط ؛ زمان
حتی در میان عاشقان نیز زمان محدود است و نمی‌شود همه وقتتان برای شریک عاطفیتان باشد. زمان با هم بودنتان را مشخص کنید و انتظارات بی جا و نامعقول نداشته باشید.
12. رسانه‌های اجتماعی
در مورد میزان و نحوه استفاده شریک زندگیتان از رسانه‌های مجازی و اجتماعی به توافق برسید. اینکه چگونه در این فضا حضور دارید و در چه حد می‌خواهید در این فضا آزاد باشید، با شریکتان به توافق برسید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/265969/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چانه‌زنی در بازار خرید و فروش حواله خودروهای طرح یکپارچه؛ انتقال امتیازهایی که ممنوع است

نوبت‌بندی خودروهای ویرایشی اعلام شد

چرا برخی متقاضیان خودرو به همان اولویت اول 1403 بازگشتند؟

وزارت صمت خواستار بازنگری در قیمت خودروهای مونتاژی شد

آغاز مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها از امروز؛ تعریف حساب وکالتی و واریز وجه در مرحله نخست

شروط و زمان تغییر قیمت خودروهای مونتاژی

بلای صنعت خودرو را سر سایر صنایع نیاورید/ به وضعی رسیدیم که باید به فکر بقای خودروسازی باشیم

نامه سازمان حمایت به سایت‌های فروش خودرو؛ تا اطلاع ثانوی قیمت نزنید

تمام معاملات خودرو در سامانه ثبت می‌شوند

بازهم وعده؛ قیمت‌ خودرو در بازار خواهد شکست

پراید گران‌تر از بنز و بی‌ام‌و در سال 1395!

بررسی قیمت خودرو‌های مونتاژی در کشور‌های همسایه/ اختلاف یک میلیارد تومانی قیمت تیگو 8 پرو در امارات و بازار ایران

ماجرای ممنوعیت واردات خودروهای کره‌ای

متقاضیان طرح خودروهای فرسوده هم باید حساب وکالتی داشته باشند/ فروش یکپارچه ادامه‌دار است

سخنگوی شورای رقابت: قیمت خودروهای مونتاژی تغییر نمی‌کند/ ماجرای ممنوعیت واردات خودرو کارکرده

نکاتی که متقاضیان درباره خرید خودرو باید بدانند!

مصوبه شورای رقابت برای خودروهای مونتاژی اجرا می‌شود/ قیمت سایر خودروها هفته بعد اعلام می‌شود

اعلام قیمت مابقی خودرو‌های مونتاژی در هفته آینده

فروش قولنامه‌ای خودرو ممنوع می‌شود؟

دهن‌کجی مونتاژکاران به شورای رقابت

مهلت تعریف حساب وکالتی خرید خودرو امشب تمام می‌شود

دردسر گواهینامه برای مادران متقاضی خودرو

ضوابط جدید فروش و قیمت خودروهای مونتاژی اعلام شد

ضوابط جدید فروش و قیمت خودروهای مونتاژی/ فورش فوری این خودروها ممنوع شد

تعزیرات با گران فروشی خودرو برخورد می‌کند؟/ سردرگمی مشتریان درباره قیمت خودرو

خودروهای در استطاعت 10 دهک

واریز 5 هزار میلیارد تومان به جیب دولت از طریق فروش خودروهای وارداتی!

رهن گرفتن سند خودرو حذف شد

حذف شرط 1 سال رهن بودن سند خودرو؛ پرداخت مالیات یا دلالی کدام به صرفه‌تر است؟

تارای تصادفی هم‌قیمت تویوتا در سال 1395!

توضیح شورای رقابت در مورد حذف شرط رهن سند خودرو | جزئیات نخستین حراج خرده فروشی خودروهای سواری

گسل خودرویی فعال شد؟

رهن گرفتن سند خودرو شامل کدام طرح‌های خودرویی می‌شود؟

قیمت چانگان از سوی شورای رقابت تعیین شد

عرضه خودرو‌های وارداتی در بازار، پس از 4 سال کلید خورد

ژیان 250 میلیون تومان شد!

حذف و اضافه خودرو در اردیبهشت

زمان قرعه کشی خودروهای ثبت نامی مشخص شد+ جزئیات

خودروسازان باز هم تهدید کردند/ 7 استاندارد تعلیقی قابل اجرا نیست!

لیست خودروهای وارداتی به‌روز شد/ اعلام زمان عرضه محصولات خارجی

قیمت خودرو امروز 16 خرداد/ چرا قیمت خودرو کاهشی شد؟

بازی پوپولیستی در زمین خودرو

فصل مردودی واردات خودرو

افزایش قیمت 25 محصول ایران خودرو از اول تیر با مصوبه شورای رقابت/ 3 محصول ارزان شد (+جدول تغییر جدید)

تغییرات قیمتی زودهنگام محصولات خودرویی

انصراف 50 درصدی متقاضیان خودروهای مونتاژی در سامانه یکپارچه/ 20 درصد خریداران خودروهای داخلی پول واریز نکردند

شورای رقابت: اعتراض خودروسازان به قیمت‌ها مردود است

قیمت جدید 29 محصول تولیدی ایران‌خودرو اعلام شد

ریزش قیمت خودرو، معادلات را عوض کرد/ تقدسی: 50 هزار متقاضی در طرح یکپارچه فروش انصراف دادند

جزئیات لایحه واردات خودروهای کارکرده/ شرط تأسیس نمایندگی حذف شد