آریا بانو

مصرف ویتامین د به تنهایی برای جلوگیری از شکستگی استخوان کافی نیست پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / جدیدترین بررسی روی مطالعات تاکنون انجام شده نشان می‌دهد مصرف ویتامین د به تنهایی موجب پیشگیری از شکستگی استخوان نمی‌شود، بلکه باید با کلسیم همراه باشد و در این صورت هم نمی‌توان پیشگیری کامل از آن را انتظار داشت.
نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد که مصرف کلسیم و ویتامین د ممکن است به افراد مسن کمک کند تا خطر شکستگی استخوان را مهار کنند، اما مصرف این ویتامین به تنهایی این کار را انجام نمی‌دهد.
تجزیه و تحلیل 28 مطالعه نشان داد که بزرگسالان مسن‌تر با سطح ویتامین د بالاتر در خون، کمتر از دیگران دچار شکستگی لگن یا شکستگی‌های دیگر استخوان‌ها می‌شوند.
اما این موضوع در مطالعاتی که اثرات استفاده از مکمل‌های ویتامین د را آزمایش کرده بودند، متفاوت بود. آنها هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ویتامین دی به تنهایی خطر شکستگی در بزرگسالان را کاهش می‌دهد، ارائه نکرده بودند.
در مقابل، آزمایشاتی که ترکیبی از کلسیم و ویتامین د را آزمایش کرده بودند، اثرات محافظتی بیشتری را نشان دادند.
دکتر "رابرت کلارک" استاد اپیدمیولوژی و پزشک عمومی دانشگاه آکسفورد و محقق ارشد این بررسی گفت: درمان ترکیبی با کلسیم و ویتامین د خطر شکستگی لگن را تا یک ششم کاهش داده و از مصرف ویتامین د به تنهایی سودمندتر بود.
این یافته‌ها که به صورت آنلاین در پایگاه JAMA Network Open منتشر شده است، حرف آخر در مورد ویتامین د و شکستگی‌ها نیست. برخی از آزمایشات در حال بررسی مصرف ویتامین د با دوز بالا در افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند. اما طبق گفته‌های "کلارک" در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر کارایی آن وجود ندارد.
به گفته بنیاد ملی پوکی استخوان آمریکا(NOF)، فقط در ایالات متحده حدود 54 میلیون نفر دارای توده استخوانی یا پوکی استخوان هستند که می‌تواند منجر به شکستگی شود. تخمین زده می‌شود که پس از سن 50 سالگی، نیمی از زنان و یک چهارم مردان به دلیل پوکی استخوان دچار شکستگی استخوان شوند.
کلسیم برای ساخت و حفظ استخوان‌های قوی بسیار مهم است، در حالی که ویتامین د به بدن کمک می‌کند، کلسیم جذب کند و از عملکرد عضلات پشتیبانی می‌کند.
"بت کیتچین" که در این مطالعه مشارکت نداشته است، گفت: وقتی صحبت از بروز شکستگی در افراد مبتلا به پوکی استخوان می‌شود، مکمل‌ها نمی‌توانند کار خاصی انجام دهند.
وی که استاد علوم تغذیه در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام است، افزود: انتظار اینکه ویتامین د و کلسیم به تنهایی مانع از شکستگی شوند، غیر واقعی است.
به گفته وی، افراد برای کمک به حفظ توده استخوانی و تقویت ماهیچه‌ها به ورزش منظم نیاز دارند. ورزش‌هایی مانند دویدن، طناب زدن یا رقصیدن می‌تواند به حفظ تراکم استخوان کمک کند. همچنین ورزش‌هایی که باعث تقویت قدرت عضلات شده یا تعادل را بهبود می‌بخشند، می‌توانند به کاهش خطر سقوط و افتادن روی زمین و در نهایت شکستگی استخوان کمک کند.
به گفته NOF، عدم استعمال دخانیات و عدم مصرف مشروبات الکلی نیز برای جلوگیری از شکستگی استخوان بسیار مهم است.
"کیچین" گفت: پس از تشخیص پوکی استخوان، ممکن است داروهایی که باعث مهار شکستگی استخوان یا تقویت استخوان می‌شوند، ضروری باشند. همچنین باید اقدامات لازم برای ایمن سازی خانه صورت گیرد تا فرد در صورت افتادن دچار شکستگی نشود.
در مطالعات انجام شده توسط تیم "کلارک" به طور کلی هرچه سطح ویتامین د در خون بالاتر باشد، احتمال شکستگی نیز کمتر می‌شود، اما به تنهایی موجب عدم شکستگی نمی‌شود.
البته "کیتچین" تأکید کرد که مقادیر بالای ویتامین د در خون می‌تواند نشانگر چیز دیگری باشد.
وی خاطرنشان کرد: تعداد کمی از مواد غذایی حاوی ویتامین د هستند. درعوض، بدن هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آن را سنتز می‌کند. به عنوان مثال افرادی که ویتامین د زیادی دارند، احتمالا زمان زیادی را در خارج از خانه می‌گذرانند.
این بررسی همچنین شامل 11 مطالعه است که ویتامین د را به تنهایی آزمایش کرده‌اند و شش آزمایش که ویتامین د و کلسیم را با هم آزمودند. میانگین سنی شرکت کنندگان در این مطالعات بین 62 تا 85 سال بوده است.
به طور کلی افرادی که کلسیم و ویتامین دی دریافت کردند، خطر شکستگی لگن در آنها 16 درصد کمتر از دیگران بود و خطر ابتلا به هرگونه شکستگی استخوان در آنها شش درصد کمتر بود.
اگر زیاد لبنیات، سبزیجات و غذاهای غنی از کلسیم مصرف نمی‌کنید، ممکن است به مکمل نیاز داشته باشید.
طبق گزارش NOF، بزرگسالان جوان‌تر از 51 سال باید در روز 1000 میلی گرم کلسیم مصرف کنند. همچنین افراد جوان‌تر از 50 سال باید روزانه 400 تا 800 واحد بین المللی(IU) ویتامین د دریافت کنند، در حالی که سالمندان به 800 تا 1000 IU نیاز دارند. با این حال توصیه‌ها در مورد مصرف ویتامین د متفاوت است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/243003/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نترس، کنارت هستم

من باوردارم که تو می توانی

روزگار سخت یک کودک

علت و روش های درمان ناخن جویدن در کودکان

برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان

تاثیر دلبستگی ایمن بر کسب ایمان کودک

سی راه برای افزایش بهره هوشی کودکان

اول مهر و دردسر خواب بچه ها !

7 نکته کلیدی برای تشویق کودکان به آموختن

عادت به مطالعه را در دانش آموزان تقویت کنیم

کودکان چگونه فکر می کنند

خشم کودک در دست والدین

8 نکته درباره اتاق مطالعه

از کودکی ام بزرگی ام را بشناس

مدرسه یعنی مدرسه !

50 روش برای به ظهور رساندن استعداد کودکان

فرزند پیش دبستانی شما می تواند کتاب بخواند !

کابوسی به نام دیکته

نقش رسانه های آموزشی در فرآیند یادگیری

روش هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

برای فرزندتان یک مادر کامل هستید یا کافی؟ !

با ترس کودکان از پزشک چه کنیم؟

تنبیه؛ خوب یا بد. مساله این است!

داشتن کودکی شاد و با استعداد با این 50 کار

اگر فرزندتان در هیچ کاری موفق نیست !

شاه کلیدهایی برای والدین

بیش فعالی را از 4 سالگی جدی بگیرید

نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!

هیجان کودک برای ورود خواهر یا برادر کوچک‌تر

به طور کلی سیر نقاشی بدین ترتیب است :

انواع روش های محبت کردن به کودکان!

چگونه سوالات جنسی فرزندم را پاسخ دهم؟

نکته های کاربردی برای تربیت فرزندان تان

علت دروغگویی کودکان چیست ؟

قفل زبان کودکان را چگونه بگشاییم ؟

چطور کودکان رادر مرگ عزیزان همراهی کنیم؟

اگر نمی خواهید بچه ها جیغتان را در بیاورند!

ایجاد اعتماد به نفس با دادن پول توجیبی

تکرار / عشق از زبان کودکان

اضطراب امتحان و مقابله با آن

کودکانی که تنها نمی خوابند

کودکان را با هم مقایسه نکنید

اصول پیشگیری از آزار جنسی کودکان

منشأ پرخاشگری کودکان

مامان من چه جوری دنیا امدم ؟

محبت زیاد کودک را لوس نمی کند

طرز برخورد مناسب با کودکان گستاخ !

کودکان دین زده یا تربیت دینی

خشونت بین فرزندان و وظیفه والدین

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها