آریا بانو

حضور یک میلیون پناهنده افغانستانی ثبت شده در کشور اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده است که بیش از 2.7 میلیون پناهنده ثبت شده افغانستانی وجود دارند و در حال حاضر حدود یک میلیون پناهنده ثبت شده افغانستانی در ایران هستند.

به گزارش ایسنا، نخستین مجمع جهانی پناهندگان سران کشورها و دولت‌ها و اعضای سازمان ملل، نهادهای بین المللی، سازمان‌های توسعه محور، رهبران تجارت، نمایندگان جامعه مدنی و خود پناهندگان را گرد هم می‌آورد و گردهمایی سه روزه جهانی با هدف تحول نحوه واکنش جهان به شرایط پناهندگان از امروز در ژنو سوئیس آغاز به کار می‌کند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (کمیساریا) و کشور سوییس میزبان این مجمع و دعوت به جلسه توسط کشورهای کاستاریکا، اتیوپی، آلمان، پاکستان و ترکیه صورت گرفته است. هدف این مجمع ایجاد رویکردهای جدید و تعهدات بلند مدت از سوی عاملان مختلف برای کمک به پناهندگان و جوامعی است که در آن زندگی می‌کنند.
براساس آمار ارائه شده از سوی این آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در سراسر جهان بیش از 70 میلیون نفر بر اثر جنگ، درگیری، آزار و شکنجه بی‌جا شده‌اند. بیش از 25 میلیون نفر از آنان پناهندگانی هستند که از مرزهای بین المللی گریخته‌اند و قادر به بازگشت به خانه‌های خود نیستند. در آسیا حدود 9.5 میلیون نفر از جمله پناهندگان بی جاشدگان داخلی، بی تابعیت‌ها، نیاز حیاتی به همبستگی، تقسیم مسئولیت بیشتر و تعهدات عملی دارند.
به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد افغانستانی‌ها همچنان بزرگترین و طولانی مدت‌ترین جمعیت بی‌جا شدگان در منطقه هستند و امروز چهار دهه از بی‌جاشدگی اولیه آنان می‌گذرد. بیش از 2.7 میلیون پناهنده ثبت شده افغانستانی وجود دارند که جمهوری اسلامی ایران و پاکستان میزبان آنان بودند. در حال حاضر حدود یک میلیون پناهنده ثبت شده افغانستانی در ایران هستند. علاوه بر این تعداد تخمین زده می‌شود که بیش از 2 میلیون افغانستانی دیگر یا بدون مدارک یا با گذرنامه‌های ملی در ایران زندگی می‌کنند.
بسیج کردن اقدامات بین‌المللی قوی‌تر برای کاهش فشار وارده بر جوامع میزبان و یافتن راه‌حل‌های پایدار برای افغانستانی‌ها ضروری است. برای این منظور دولت‌های جمهوری‌های اسلامی افغانستان، ایران و پاکستان با آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد امروز گرد هم آمدند تا سازوکار حمایتی، راه‌حل‌های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی را به دست آورند. این سازوکار برای اولین بار دولت‌ها و سایر شرکا از جمله شرکای بشردوستانه، توسعه محور و بخش خصوصی را برای جذب حمایت‌های بیشتر در راستای اهداف، راه حل‌های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی گرد هم آورده است.
در پی این جلسه شرکا به شکل‌های مختلف متعهد به حمایت‌های مشخص و ملموس از جمله کمک‌های مالی خواهند شد تا در وضعیت افغانستانی‌های پناهنده بر اثر جنگ و نزاع تغییری حاصل شد.
معاون وزیر امور خارجه در امور حقوقی و بین المللی آقای دکتر دهقانی سرپرست هیات ایران را برعهده خواهد داشت. هیات دولت ایران همچنین در یکی از جلسه‌های جانبی مجمع در خصوص شمول پناهندگان در سیستم‌های آموزشی ملی با تاکید بر عملکردهای خوب ایران صحبت خواهد کرد.
برهمین اساس فیلپو گراندی - کمیسایر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد - گفته است که دهه‌ای از بی جا شدگی را پشت سر می‌گذاریم که طی آن پناهندگان افزایش یافته است.
وی در ادامه اظهار کرد: این هفته در اولین مجمع جهانی پناهندگان باید تلاش‌های خود را در دهه آتی بر آن چه آموختیم و اقدامات متعهدانه برای حمایت از پناهندگان و کشورها و جوامع میزبان آنان متمرکز کنیم. این مجمع فرصتی است که برای گواه کردن تعهد جمعی ما به پیمان جهانی برای پناهندگان و پشتیبانی کردن از آرمان‌ها و اهداف توسعه پایدار برای همه.
انتظار می‌رود مشارکت‌ها در این مجمع شامل کمک‌های مالی ، فنی و مادی تغییرات قانونی و تغییرات در سیاست‌ها برای شمول بیشتر پناهندگان در جامعه فرصت‌های اسکان مجدد و بازگشت ایمن پناهندگان به عنوان برخی راه حل‌ها باشد. بحث و گفت و گوهای سه روزه رویدادهای ویژه و گفت و گوهای سطح بالا در ژنو در شش زمینه اصلی متمرکز خواهد بود که شامل اتخاذ تمهیدات برای تقسیم بار و مسئولیت آموزش، فرصت‌های شغلی و معیشتی، انرژی و زیر ساخت‌ها و راه حل‌ها و ظرفیت حمایتی است.
فرصت‌های بسیاری برای به اشتراک گذاشتن ابتکارات عمل و اقدامات خوب وجود خواهد داشت که نشان می‌دهد پیمان جهانی برای پناهندگان چگونه می‌تواند تغییر ایجاد کند. این مجمع همچنین بررسی می‌کند که چگونه پاسخ‌های بشردوستانه و توسعه محور می‌تواند مکمل یکدیگر باشند. به نشانه اهمیت روز افزون نقش بخش خصوصی بیش از 100 شرکت و بنیاد در این مجمع شرکت می‌کند و قرار است در رابطه با فرصت‌های شغلی امور مالی و سایر کمک‌ها تعهداتی بدهند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/239435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

"بچگی" را از کودکانتان دریغ نکنید !

به بچه ها باج ندهید !

مهمانان همیشگی خانه‌ی ما

وقتی کودک بزرگتر از سنش رفتار می کند، یعنی باهوش تر است؟

این جملات را به کودکتان نگویید!

همدردی بچه‌ها را باهوش می‌کند !

جو فراست بچه را از خجالت در می آورد

مکیدن انگشت در کودکان خطرناک است؟

از "بکن نکن‌" به کودک بپرهیزید !

نقش بازی در رشد شخصیت کودک

کودکان موفق چه چیزی لازم دارند؟

بچه‌هایی که بچگی نمی‌کنند!

بررسی خصوصیت های اخلاقی نوزادان

5 علامت اعتیاد به اینترنت

اگر همیشه با کودک خود جنگ و دعوا دارید !

ترس از مدرسه را در کودکانمان از بین ببریم

مشت‌زنی در کودکان

نحوه برخورد معلمان با کلاس اولی ها

دلشوره های کلاس اولی ها

نکات اساسی پیش از ورود به دبستان

چه کنم فرزندم کتاب بخواند؟

بازگشت به مدرسه

راههای تقویت حافظه دانش آموزان

علل ترس کودکان از مدرسه و راه حل آن

بازی های رایانه ای، خوب یا بد!؟

فرشته‌های آزار دیده!

کودک من آزار جنسی دیده است؟

اگر کودک شما کابوس می بیند !

آموزش به بچه ها در مورد غریبه ها

بچه ها در هنگام طلاق چی لازم دارند؟

جو فراست برای خواباندن بچه ها راه‌حل ارائه می‌دهد !

اثر منفی رسانه های جدید بر کودکان

قوانین راهنمایی و رانندگی زندگی کودکان

با بچه های وابسته چطونه رفتار کنیم؟

آموزش زبان انگلیسی به این کودک اشتباه است

رابطه تاثیر گذار میان رفتار والدین و مغز کودک

بلایی که فیلم های مستهجن بر سر نوجوانان می آورند

تاثیر بد تنش‌های والدین بر روی کودکان

گفتنی‌هایی از خانه تا مدرسه

اگر کودک از انجام تکالیف مدرسه اجتناب می‌کند !

دختری با اطاق مرتب

بازی‌های مناسب کودکان پنج و شش ساله

آموزش برخورد مۆدبانه به کودک

با فرزندتان خوش بگذرانید !

یک درمان دم‌دستی برای کوچولوها

10 روش برای تقویت اعتماد به‌ نفس کودک

10 چیزی که نباید به کودکانمان بگوییم !

دلم یک دوست می خواد

مرزبندی بین بازیهای دخترانه و بازیهای پسرانه

خوابیدن کنار مامان و بابا