آریا بانو

آخرين مطالب

مبارزه با پوسیدگی دندان در کودکان از شیرخوارگی آغاز شود پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: جلوگیری از پوسیدگی زودرس دندان در کودکان از شیرخوارگی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر میترا طبری بیان کرد: تغذیه مکرر کودک با مایعات توسط شیشه شیر و استفاده از پستانک جهت آرام کردن و خوابیدن کودک در طول شب از مهمترین علل ایجاد پوسیدگی زودرس در کودکان برشمرد.
عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه یکی از مشکلات شایع در دندانپزشکی کودکان، پوسیدگی های زودرس دندان های شیری است؛ گفت: وجود هر ضایعه حفره دار یا بدون حفره، دندان ترمیم شده یا از دست رفته در اثر پوسیدگی، در هر کدام از دندان های شیری در کودکان زیر شش سال، پوسیدگی های زودرس دوران کودکی نامیده می شود.
وی بیان داشت: خوردن تنقلات یا نوشیدنی های شیرین و تمیز نکردن دهان کودک، عدم مراجعه والدین به دندانپزشک در زمان رویش اولین دندان های شیری از عوامل دیگر موثر در پوسیدگی زودرس کودکان زیر شش سال می باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: هدف از معاینه زود هنگام کودک توسط دندانپزشک، دادن آگاهی لازم به والدین و در صورت لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه بوده و برخلاف تصور بسیاری از والدین، قطره آهن در ایجاد این پوسیدگی ها نقشی ندارد بلکه تنها سبب تغییر رنگ دندان های پوسیده می شود.
طبری با اشاره به اینکه چهار دندان پیشین شیری فک بالا، آسیاهای اول شیری و دندان های نیش شیری هر دو فک ، به طور معمول دندان هایی هستند که زودتر به پوسیدگی دچار می شوند؛ اظهار کرد: دندان های درگیر، به طور معمول به صورت قرینه در دو سمت دهان کودک قرار دارند،دندان پیشین شیری فک پایین، به طور معمول پوسیده نمی شود که دلیل این امر، نقش محافظت کننده زبان از این دندان ها حین مکیدن شیر و نیز شستشوی طبیعی این دندان ها توسط جریان بزاق می باشد.
وی در همین راستا ادامه داد و گفت: دندان های آسیای دوم شیری هم به دلیل اینکه در سن بالاتری رویش می یابند، معمولا دچار پوسیدگی نمی شوند و با رعایت مواردی ساده می توان از پوسیدگی زودرس دندان کودکان جلوگیری کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان کرد: این نکته که پوسیدگی دندانی یک بیماری مسری است و می تواند از دهان والدین (بویژه مادران) به کودک منتقل شود باید گفت که لازم است مادران قبل از بارداری از سلامت دندان های خود مطمئن شوند و در صورت لزوم با مراجعه به دندانپزشک، دندان های پوسیده خود را درمان کنند.
متخصص دندانپزشکی کودکان افزود: توصیه می شود حداکثر تا شش ماه بعد از رویش اولین دندان شیری، جهت معاینه و دریافت اطلاعات و مشاوره های بهداشتی مناسب، کودک خود را نزد دندانپزشک متخصص کودکان ببرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه در سن 12 تا 14 ماهگی تعداد دفعات شیر خوردن شبانه کودک را کاهش دهیم؛ بیان داشت: بعد از هر بار شیردهی به او آب بخورانید تا اضافات شیر از روی دندان های او پاک شود و او را به نوشیدن از فنجان یا لیوان تشویق کنیم.
وی ادامه داد : اجازه ندهید کودک در طول روز، مکرر میان وعده های پوسیدگی زا از قبیل انواع شیرینی، کلوچه، کیک، بیسکویت، پفک، چیپس و غیره مصرف کند لذا در صورت تمایل کودک به اینگونه خوراکی ها بهتر است آنها را به طور یکجا و بعد از صرف وعده های غذایی اصلی به او داده شود.
متخصص دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: بهتر است برنامه زمانی منظمی برای وعده های غذایی اصلی کودک و نیز میان وعده ها طرح ریزی کنید و تعداد میان وعده ها را به حداقل برسانید و کودک را تشویق کنید بعنوان میان وعده از ترکیبات غیر پوسیدگی زا مثل پنیر، ماست، میوه، سالاد و مغزها مثل پسته و بادام استفاده کند.
متخصص دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه مهمترین عامل پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان کوچکتر از یک و نیم ساله، تمیز کردن دهان کودک با پارچه یا گاز استریل توسط والدین می باشد و بهتر است تا سن سه سالگی کودکان با کمک بزرگترها مسواک بزنند و از خمیردندان های بدون فلوراید استفاده کنند و از سن سه تا شش سالگی از خمیردندان های فلورایددار مخصوص کودکان استفاده شود.
طبری بیان داشت: توصیه می شود مسواک زدن روزانه دو نوبت یک بار بعد از صبحانه و یک بار قبل از خواب شب صورت بگیرد تا پوسیدگی زودرس به حداقل برسد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/237347/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه کودکان را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم؟

دردسرهای حواس پرت

اگر کودک افسرده دارید بخوانید !

تو ،اونو بیشتر از من دوست داری!

تبعیض بین فرزندان روی اعصاب بچه هاراه میرود

کودکان نیز افسرده می شوند

​اعتماد به نفس کودک را با این جملات بالا ببرید

تبلت کودکان را باهوش میکند؟!

فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟

از چه سنی به کودکمان زبان و ریاضی یاد بدهیم؟

آموزش عشق و نفرت به بچه ها !

مزایا و معایب تک‌فرزندی !

هر لباسی را در حضور کودکان نپوشید

کدام بچه‌ها صاحب شغل می‌شوند؟

اوتیسم و راههای کاهش آن در کودکان

علت مکیدن انگشت در نوزادان

علل اختلالات یادگیری در کودکان چیست؟

اگر برای کودکم تبلت نخرم عقده ای می شود!

خوابگردی در کودکان

نوازش کودکان، هورمون استرس را کم می‌کند!

این کودکان در آینده دچار مشکلات جنسی می شوند

پرستار کودک را در این شرایط اخراج کنید !

چرا فرزندم لکنت زبان دارد؟

10 نکته برای افزایش اعتماد به نفس در دختران

چگونه کودکانی شوخ طبع پرورش دهیم !

چرا نباید فرزندانتان را با کودکان دیگر مقایسه کنید

چطور می توان از اضطراب کودکان پیشگیری کرد؟

کودک درون باید بیاید بیرون

چرا فرزندم خجالتی است؟

چند نکته اساسی درباره بازی با کودکان

چگونه هوش هیجانی کودکان را بالا ببریم؟

برای مقابله با پرخاش‌گری کودک چه می‌توان کرد ؟

آیا کودک، برای تنها ماندن، آماده است؟

تاثیرات مثبت و منفی انیمیشن ها روی کودکان

چرا وابستگی برخی بچه ها به اقوام بیشتر از پدر و مادرشان است؟

معایب و مزایای مهد رفتن بچه ها

آموزش الفبا قبل از دبستان درست است؟

شناسایی اختلالات یادگیری در کودکان

چرا نباید کودکان را با هم مقایسه کرد

نکاتی که بهتر است والدین از آنها آگاه باشند !

معجزه ای که موسیقی بر کودکان دارد

برای بچه دار شدن تا چه سنی فرصت داریم؟

حافظه کودک را چگونه تقویت کنیم؟

چگونه انضباط شخصی را به کودکان آموزش دهیم؟

وقتی یک فرشته کار بد می کند!

احساسات ناخوشایندی که کودک باید تجربه کند

چه موزیکی مناسب بچه ها است؟

بازیهایی مناسب بچه های بیش فعال

چگونه با بچه‌هایمان دوست باشیم؟

در چه مواقعی باید کودکمان را پیش روانشناس ببریم؟