آریا بانو

آخرين مطالب

همه‌ چیز درباره ملخ‌های مهاجم به ایران اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / سخنگوی سازمان حفظ نباتات گفت: هم‌اکنون ریزش‌های مختصر ملخ در استان هرمزگان اتفاق افتاده ولی تاکنون هیچگونه آسیبی به مزارع و باغات وارد نشده است. تا 19 آذر ماه جمعا در مساحتی معادل 2095 هکتار مبارزه با این آفات انجام شده است.
سید محمدرضا میر با بیان اینکه منشا ملخ صحرایی با نام علمی (Schistocerca gregaria) حاشیه دریای سرخ و شبه جزیره عربستان است و کشورهایی همچون اریتره، یمن، سودان و عربستان زیستگاه اصلی ملخ‌های صحرایی هستند، اظهار کرد: ملخ صحرایی درواقع خطرناک‌ترین آفت گیاهی محسوب می‌شود. این ملخ روزانه قادر به پرواز بین 150 تا 200 کیلومتر است و به دلیل قدرت پرواز بسیار بالایی که دارند، اگر در فاز تهاجمی قرار بگیرند؛ می‌توانند خسارات زیادی به منابع کشاورزی وارد کنند.
وی ادامه داد: استان‌های درگیر با این نوع ملخ با شکل ظاهری آن کاملا آشنا هستند، زیرا ملخ‌های صحرایی از ملخ‌های بومی قدری بزرگترند و حدود 7 سانتی‌متر طول دارند. رنگ آن معمولا کرم یا خاکی است و در حالات مختلف تغییر رنگ هم می‌دهند، یعنی در فاز تهاجمی به رنگ زرد خوش رنگی تبدیل می‌شوند. قدرت تغذیه این ملخ بسیار بالا است و حتی قادر هستند به اندازه وزن خودشان تغدیه کنند. وزن این ملخ‌ها نیز حدودا 2تا 3 گرم است.
بیشتر از گیاهان پهن‌برگ و نباتاتی که پس از بارش باران رشد می‌کنند، تغدیه می‌کنند
سخنگوی سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: این ملخ‌ها همه‌چیز خوارند و هرنوع سبزینه‌ای را مورد تغذیه قرار می‌دهند. البته تمایل آنها بیشتر به محصولاتی همچون گیاهان پهن‌برگ مثل آفتابگردان و کینوا است؛ اما اگر در فاز تهاجمی قرار بگیرند، به هیچ سبزه‌ای رحم نخواهند کرد و حتی در برخی موارد مشاهده شده است که از چوب تنه درختان هم تغذیه می‌کنند. به همین دلیل لازم است که به محض ورود آنها به عرصه‌های مرتعی با آنها مبارزه شود.
استان‌های جنوبی در معرض هجوم این ملخ‌ها
میر با اشاره به اینکه خاستگاه اصلی این ملخ‌ها، حاشیه دریای سرخ و شبه جزیره عربستان است، گفت: این ملخ‌ها از مبدا خود وارد بخش‌های جنوبی کشور از جمله استان‌های کرمان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، فارس و خوزستان می شوند و در اصل نوار جنوبی ساحلی کشور را مورد حمله قرار می‌دهند.
به گفته وی، فاز اول مبارزه با این ملخ‌ها که طغیان آنها در 50 سال اخیر بی سابقه بود، از بهمن‌ماه سال گذشته شروع شد و بخشی از آنها با توجه به شرایط آب و هوایی به سمت هند و پاکستان رفتند. در این دو کشور نیز مبارزاتی صورت گرفت و همین امر باعث شد که آنها هم اکنون در حال بازگشت به خاستگاه اصلی خود یعنی حاشیه دریای سرخ و شبه جزیره عربستان باشند.
بیشترین ریزش ملخ در استان هرمزگان
سخنگوی سازمان حفظ نباتات خاطرنشان کرد: هم‌اکنون ریزش‌های مختصری در استان هرمزگان اتفاق افتاده، ولی تاکنون هیچگونه آسیبی به مزارع و باغات وارد نشده است. تا 19 آذر ماه، در استان هرمزگان در سطح 1968 هکتار مبارزه صورت گرفته است که البته این مبارزات در اراضی مرتعی صورت می‌گیرد. همچنین در استان سیستان و بلوچستان نیز در سطحی معادل 127 هکتار مبارزه شیمیایی انجام شده است که جمعا در مساحتی معادل 2095 هکتار تا به امروز مبارزه با این آفات انجام شده است.
آب‌وهوای گرم و مرطوب مناسب برای رشد و تکثیر ملخ‌ها
میر با اشاره به اینکه آب و هوای گرم و مرطوب باعث افزایش تولید مثل و رشد این ملخ‌ها می‌شود، گفت: میزان بارندگی در نوار جنوبی کشور سال گذشته به صورت مطلوبی بود و شرایط آب و هوایی را برای حضور آنها مساعد کرد.
وی با اشاره به اینکه اگر این ملخ‌ها در فاز تهاجمی وارد مزارع شوند، هیچ راهی جز مبارزه شیمیایی با آنها وجود ندارد و اگر حتی یک روز در مبارزه با آنها غفلت شود، این حشرات خسارات سنگینی را به اراضی باغی و زراعی وارد خواهند کرد، خاطرنشان کرد: مبارزه شیمیایی با آنها از طریق سمپاشی صورت می‌گیرد ولی اگر این ملخ‌ها در دسته‌های کوچکتری وارد کشور شوند، می‌توان از روش‌های مکانیکی و غیرشیمیایی نیز برای صید و زنده‌گیری آنها استفاده کرد و آنها را برای تهیه غذای طیور و آبزیان مورد فرآوری و استفاده قرار داد.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در 59 کشور دنیا مبارزه با این آفت از طریق سمپاشی انجام می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر این ملخ‌ها هیچ ورودی به مزارع و باغات نداشتند اما اگر زمانی وارد مزارع و باغات شوند، مبارزه شیمیایی با آنها صورت خواهد گرفت. البته در انتخاب آفت‌کش‌ها نیز دقت لازم انجام شده تا از نوع کم ضرر باشد که بعد از سه تا چهار روز اثرات منفی آن بطور کامل از بین می‌رود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این ملخ‌ها برای انسان تهدید به حساب می‌آیند یا خیر؟ گفت: ملخ‌های صحرایی به طور مستقیم برای انسان هیچگونه خطر و تهدیدی نداشته و تهدید آنها برای انسان بصورت غیرمستقیم در ایجاد مخاطره در زمینه امنیت غذایی در از بین بردن محصولات کشاورزی است. البته دیده شده که در برخی کشورها و حتی در برخی مناطق ایران نیز این ملخ‌ها زنده‌گیری و مورد تغذیه قرار می‌گیرند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/237113/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسکیزوفرنی، شناخت انواع و علائم اسکیزوفرنی و روش های درمان

به کدام یک مراجعه کنیم؟ روانشناس، روانپزشک یا مشاور؟

چطور با کودک درباره فقدان پدر حرف بزنیم؟

چگونه خودتان را بدبخت کنید!

5 روش طبیعی برای درمان اضطراب

چطور در جمع مثل آب خوردن حرف بزنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد خرداد ماه

افسردگی دوران بلوغ :علائم و درمان آن

7 غذایی که شما را دچار اضطراب می کند

همکارتان اگر این نشانه ها را دارد، از شما متنفر است!!!

10 اقدام برای خلاق‌بودن

پدیده ای پیچیده به نام «سادومازوخیسم»

این گونه همه چیز را به خاطر بسپارید

اهمیت دادن به ظاهر تا کجا نشانه بیماری نیست؟

افسردگی، سقوط به دنیای زیرین و پذیرش مرگ است

با ترس‌های‌تان مواجه شوید؛ راه دیگری در زندگی ندارید!

در چه شرایطی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

استرس و نگرانی؛ بیچاره اعضای بدن تان!

آیا فحش های رکیک باعث تعادل مغزی می شوند؟

اگر انگیزه ای ندارید، بخوانید

ریشه همه اختلاف‌نظرها

این نشانه های می گوید شما افسردگی پنهان دارید!!

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است!

چگونه از شر فکر کردن به او خلاص شوم؟

هنر تعریف کردن و تعریف شنیدن

شکست های عشقی را چطور درمان کنید؟

چرا دروغ نگوییم؟

چرا موفق‌ ترین افراد بیشتر مورد تنفر قرار می‌گیرند؟

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟

حالت تدافعی نقش قاتل یک رابطه را ایفا می‌کند! چطور از آن بیرون بیاییم؟

چرا باید به دلمان اعتماد کنیم؟

قانون جاذبه

بالاخره ثابت شد کچل‎ها باهوش‎ترند!

5 روش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران در همان هفته اول کار جدید

روش های غلبه بر ترس

چگونه یک کارمند موفق باشیم؟

راهکارهایی برای همنشینی کمتر با تلگرام

فن بیان‌تان را اینطوری تقویت کنید

مشخص کن چه می‌خواهی، و مهم‌تر از آن چه نمی‌خواهی

روز اول مدرسه

چطور در محل کار دچار خواب آلودگی نشویم؟

استرس روز اول مدرسه را چگونه کنترل کنیم؟

افتخارات زودگذر!

قبل از صدمه خوردن، «نه» بگویید