آریا بانو

آخرين مطالب

روایت تصویری جشنی که به تراژدی تبدیل شد فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / مستند «با صبر زندگی» اثر وحید فراهانی است. فراهانی متولد 1368 از تهران است که آثار دیگری چون «بدون مرز عشق»، «سلفی با ابومهدی»، «تک تیرانداز»، «با مرگ زندگی»، «هجده» و«شیخ المجاهدین» را در کارنامه کاری خود دارد.
وحید فراهانی درباره قصه ساخت مستند «با صبر زندگی» گفت: «تصمیم داشتیم در مستندی به تبادل و آزادی خانواده‌ها و اهالی فوعه و کفریا در جنوب غربی شهر حلب بپردازیم که چهارسال در اسارت و محاصره بودند. البته با این نگاه که جشن پیروزی و یک حماسه شکوهمند از آزادی فوعه و کفریا هم باشد. اما گروهک‌هایی که قرار بود طرف مذاکره باشند به خاطر اختلافات داخلی کارشکنی کردند و با حمله انفجاری آنها، قصه سفر ما به تراژدی کشته شدن تقریبا 120 کودک و نوجوان تبدیل شد. از این رو، داستان تبادل اسرا تغییر کرد.»
وی افزود: «دوربین ما جزو معدود دوربین‌های مستندی بود که در آنجا حضور داشت؛ هر چند از کشورهای اروپایی و همچنین از روسیه و سوریه نیز گروه‌هایی حضور داشتند و از ایران نیز جز ما، یک گروه مستندساز دیگر هم آنجا بود اما کار آنها با تاخیر صورت گرفت و مستند ما چه به لحاظ تولید و چه در مرحله تدوین زودتر پایان یافت. بنابراین در آن برهه تنها کاری بود که جامعیت داشت و در خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافت. اما متاسفانه در شبکه‌های غربی که معمولا تحولات منطقه را بازتاب می‌دهند این جنایت با توجه به گستردگی آن و کشته شدن 120 کودک و نوجوان بازتابی نیافت.»
این مستندساز درباره سابقه اکران «با صبر زندگی» گفت: «این فیلم در جشنواره و رسانه‌های مختلف به نمایش درآمده اما تاکید داشتیم در کشور سوریه و بین مردم فوعه و کفریا همچنین استان‌های مختلف، محافل دانشگاهی و سایر تجمعات اجتماعی در این کشور هم اکران شود که چنین هم شد.»
فراهانی در ادامه درباره بازتاب‌های این مستند در کشور سوریه گفت: «فیلم بازخورد جالب و مثبتی داشت، این‌که از نگاه یک فیلمساز ایرانی، قضیه را دیدند. خودم نیز در برخی اکران‌ها همراه‌شان بودم. این کار نشان داد خلا کار رسانه‌ای در بحران سوریه و مبارزه با تکفیری‌ها چه قدر زیاد است.»
او همچنین با اشاره به نمایش این فیلم در شبکه‌های برون مرزی صداوسیما، گفت: «این مستند در شبکه هیسپان تی وی به زبان اسپانیایی ترجمه و نمایش داده شد. در شبکه العالم به زبان عربی و در پرس تی وی نیز پخش شد. در مجموع بازخورد همه آنها، خیلی گسترده و خوب بود.»
کارگردان «با صبر زندگی» با تاکید بر اینکه این مستند هشتمین کارش است، یادآور شد: «یک سال پیش از ساخت این فیلم، مستندی درباره محاصره نبل و الزهرا با عنوان «با مرگ زندگی» ساختیم که این فیلم هم قصه اسارت و محاصره دوساله این منطقه بود. ما پس از آزادسازی آن شهر و شکستن محاصره بخشی از آن، دو هفته آنجا بودیم و قصه محاصره و شکست حصر این منطقه را ساختیم. پیش از بحران سوریه نیز چند کار سیاسی و مربوط به منطقه و موضوعات سیاسی داخلی ساخته بودم.»
این مستندساز درباره سابقه حضور این فیلم در جشنواره‌های دیگر توضیح داد: «مستند «با صبر زندگی» دو سال پیش آماده شد و با اتمام کارهای فنی امسال به جشنواره سینماحقیقت رسید. این مستند در جشنواره بین‌المللی مقاومت در دو بخش بین‌الملل و هم سینمای ایران و هم جشنواره عمار جایزه گرفت.»
فراهانی درباره حضور خود در جشنواره سینما حقیقت توضیح داد: «کارهای من در سال‌های پیش نیز در این جشنواره حضور داشته اما چون در آن ایام خودم درگیر پروژه‌ها و سفرهای کاری‌ام بودم، در آن حضور پررنگی نداشتم. جشنواره حقیقت به نظر کیفی و تنوع آثار جشنواره خیلی خوبی است. من همیشه سعی می‌کنم فیلم‌های اکران شده و منتخب آن را ببینم.»
این فیلمساز درباره روند کارهای بعدی خود گفت: «تاکنون کارهایم در حوزه جنگ و بحران بیشتر به چشم آمده است، تصمیم من این است پیگیر حوزه جنگ و پشت پرده جنگ با رویکردی پژوهشی‌تر و به لحاظ محتوا عمیق‌تر باشم. چندسال گذشته در دل ماجرا بودیم ولی پس از آن باید به شفاف‌سازی و افشا کردن برخی مطالب و اسناد بپردازیم. مثلا کار آخرم که در دست تدوین است درباره چرایی جنگ سوریه است.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/235646/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد خرداد ماه

افسردگی دوران بلوغ :علائم و درمان آن

7 غذایی که شما را دچار اضطراب می کند

همکارتان اگر این نشانه ها را دارد، از شما متنفر است!!!

10 اقدام برای خلاق‌بودن

پدیده ای پیچیده به نام «سادومازوخیسم»

این گونه همه چیز را به خاطر بسپارید

اهمیت دادن به ظاهر تا کجا نشانه بیماری نیست؟

افسردگی، سقوط به دنیای زیرین و پذیرش مرگ است

با ترس‌های‌تان مواجه شوید؛ راه دیگری در زندگی ندارید!

در چه شرایطی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

استرس و نگرانی؛ بیچاره اعضای بدن تان!

آیا فحش های رکیک باعث تعادل مغزی می شوند؟

اگر انگیزه ای ندارید، بخوانید

ریشه همه اختلاف‌نظرها

این نشانه های می گوید شما افسردگی پنهان دارید!!

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است!

چگونه از شر فکر کردن به او خلاص شوم؟

هنر تعریف کردن و تعریف شنیدن

شکست های عشقی را چطور درمان کنید؟

چرا دروغ نگوییم؟

چرا موفق‌ ترین افراد بیشتر مورد تنفر قرار می‌گیرند؟

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟

حالت تدافعی نقش قاتل یک رابطه را ایفا می‌کند! چطور از آن بیرون بیاییم؟

چرا باید به دلمان اعتماد کنیم؟

قانون جاذبه

بالاخره ثابت شد کچل‎ها باهوش‎ترند!

5 روش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران در همان هفته اول کار جدید

روش های غلبه بر ترس

چگونه یک کارمند موفق باشیم؟

راهکارهایی برای همنشینی کمتر با تلگرام

فن بیان‌تان را اینطوری تقویت کنید

مشخص کن چه می‌خواهی، و مهم‌تر از آن چه نمی‌خواهی

روز اول مدرسه

چطور در محل کار دچار خواب آلودگی نشویم؟

استرس روز اول مدرسه را چگونه کنترل کنیم؟

افتخارات زودگذر!

قبل از صدمه خوردن، «نه» بگویید

سر و صدا را تحمل کنید تا روانی نشوید

تیزهوشی مغز با یادگیری یک زبان دیگر

می‌توانید یک روز بدون تلفن‌ همراهتان زندگی کنید؟

تغذیه مناسب راهی برای مبارزه با استرس

حرف هایی که نباید به یک فرد افسرده بزنید

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد!