آریا بانو

آخرين مطالب

افسردگی فصلی زنان را چهار برابر بیش از مردان گرفتار می‌کند مقالات

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامانه: ر وانشناس بالینی گفت: بر اساس برخی از تحقیقات زنان چهار برابر بیش از مردان افسردگی فصلی را تجربه می کنند.
بهناز نوید در خصوص دلایل بروز افسردگی های فصلی اظهار داشت: افسردگی فصلی به اختلال در خلق وخو (افسردگی، آزردگی و کج خلقی) در فصل پاییز و زمستان تعبیر می شود.
وی افزود: این افسردگی که با عنوان "اختلال عاطفی" هم شناخته می شود، در برخی مواقع در فصل تابستان نیز بروز می کند؛ اما شیوع آن نسبت به فصل پاییز و زمستان کمتر است.
به گفته نوید تحریک پذیری، خستگی مفرط، خواب آلودگی و گرفتگی از علایم اصلی این افسردگی محسوب می شوند و در برخی مناطق علائم خلقی افسردگی فصلی به یک اختلال مزمن روانپزشکی مبدل می شود که شماری از اقسام خفیف آن در مناطق چهار فصل اقلیمی با عنوان "افسردگی زمستانی" طبقه بندی می شوند.
وی تصریح کرد: این افسردگی در فصل پاییز به دلیل کاهش نور بروز می‌کند و در فصل تابستان کاهش می‌یابد. این افسردگی همچنین در برخی از مناطق که به طور مداوم به نور طبیعی آفتاب دسترسی پیدا نمی کنند؛ به یک افسردگی مزمن بدل می شود.
به گفته این کارشناس برخی از عوامل نظیر موقعیت جغرافیایی، سن و ژنتیک (سابقه خانوادگی) نیز در بروز این افسردگی نقش موثری ایفا می کند.
وی افزود: به عنوان مثال شمار مبتلایان به این افسردگی در برخی از نقاط همچون فلوریدا (به دلیل دوری از خط استوا) بیش از دیگر مناطق برآورد شده است؛ همچنین برخی از اقشار جامعه نظیر سالمندان، کودکان و نوجوانان بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به افسردگی فصلی قرار می گیرند.
نوید یادآور شد: اختلال در تمرکز، هوشیاری، خواب، بی حوصلگی و بی انگیزگی، افسردگی، رخوت، انزواطلبی، کناره‌گیری از مشارکت های اجتماعی، افت کارآیی، عدم علاقه به عناصر لذت‌بخش، اختلال در ساعات بیولوژیک (زیستی)، تمایل به مصرف شدید کربوهیدارت ها، قند و همچنین اختلال در تنظیمات استاندارد دما در بدن از دیگر علائم افسردگی فصلی به شمار می روند.
این متخصص خاطرنشان کرد: کاهش نور در فصل پاییز و زمستان سبب افت میزان سروتونین (انتقال دهنده عصبی) در بدن می شود و این امر عواطف و احساسات آدمی را تحت تاثیر قرار می دهد.
به عقیده وی کمی نور همچنین سبب تکثیر هورمون ملاتونین (تنظیم کننده چرخه خواب) در بدن و متعاقب این امر اختلال در خواب است.
نوید در ادامه به برخی از راهکارهای مقابله با این افسردگی اشاره و اظهار کرد: رعایت یک رژیم غذایی سالم، بهره گیری از نور طبیعی آفتاب، پیاده‌روی و ورزش، ارتباط با مشاوران و همچنین مشارکت در نقش های اجتماعی از اقدامات موثر بر پیشگیری و کاهش این بیماری محسوب می شود.
به گفته وی بیماران مبتلا به این افسردگی به طور متوسط باید سه روز در هفته (به مدت 30 دقیقه) ورزش کنند.
نوید همچنین با بیان این مهم که بر اساس برخی از تحقیقات "رفتاردرمانی شناختی" نیز در بهبود این آسیب موثر است، تصریح کرد: بر اساس این رویکرد بیمار در خصوص اهداف و چالش ها به صورت فهرست‌وار با روانشناس به گفت گو می پردازد و با بهره‌گیری از مشاوره ها به منظور دستیابی به اهداف و مقاصد اقدام می کند.
این روانشناس بالینی ادامه داد: به عبارت دیگر این رویکرد بر فشارهای روحی – روانی بیمار متمرکز می شود و با بهره گیری از 10 تا 12 جلسه مشاوره به رفع این فشارها، تحریف تفکر و بهبود خلق وخو می پردازد.
نوید اظهار داشت: "نوردرمانی" نیز یکی دیگر از مهم ترین راه‌های درمان به شمار می رود که با استفاده از "نور درمانی مصنوعی" (تابش نور به پیرامون بیمار) هورمون ملاتونین را مهار و به منظور بهبود اقدام می کنند.
وی تاکید کرد: در برخی از مواقع استفاده از داروهای ضد افسردگی نیز به منظور معالجه این بیماری به همراه نوردرمانی به کار برده می شود.
منبع خبر:
ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/232828/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آموزش به بچه ها در مورد غریبه ها

بچه ها در هنگام طلاق چی لازم دارند؟

جو فراست برای خواباندن بچه ها راه‌حل ارائه می‌دهد !

اثر منفی رسانه های جدید بر کودکان

قوانین راهنمایی و رانندگی زندگی کودکان

با بچه های وابسته چطونه رفتار کنیم؟

آموزش زبان انگلیسی به این کودک اشتباه است

رابطه تاثیر گذار میان رفتار والدین و مغز کودک

بلایی که فیلم های مستهجن بر سر نوجوانان می آورند

تاثیر بد تنش‌های والدین بر روی کودکان

گفتنی‌هایی از خانه تا مدرسه

اگر کودک از انجام تکالیف مدرسه اجتناب می‌کند !

دختری با اطاق مرتب

بازی‌های مناسب کودکان پنج و شش ساله

آموزش برخورد مۆدبانه به کودک

با فرزندتان خوش بگذرانید !

یک درمان دم‌دستی برای کوچولوها

10 روش برای تقویت اعتماد به‌ نفس کودک

10 چیزی که نباید به کودکانمان بگوییم !

دلم یک دوست می خواد

مرزبندی بین بازیهای دخترانه و بازیهای پسرانه

خوابیدن کنار مامان و بابا

چه نوع کتابی مناسب کودک ما است؟

ارتقاء هوش هیجانی برای پرورش کودک موفق

بازی چگونه رشد کودکان شما را افزایش می‌دهد !

کودکی که به دیگران وابسته است !

اجازه ندهید کودک تان این برنامه ها را ببیند

علت فحش دادن(بدزبانی) در کودکان و راه حلهای پیشنهادی

جو فراست و خودخواهی

آموختن درسهای پول تو جیبی فرزندان

راههای عملی جهت افزایش تمرکز در کودکان

کودکانی که دیر می‌خوابند دچار ترس شبانه می‌شوند

رابطه اسباب بازی و شغل آینده کودک

راههایی برای تقویت هوش کودکان

مقابله با لجبازی‌های کودکانه!

والدین افسرده چگونه با کودکانشان بر خورد کنند؟

رفتار با کودکان لوس !

نشانه های اولیه لکنت زبان در کودکان

شخصیت شناسی از روی نقاشی بچه ها

دخترها به پدر نیاز دارند !

بچه‌تان موقع درس خواندن بی حواس است؟

دختری که رفتارهای پسرانه دارد و پسری که رفتارهای دخترانه دارد !

کودک خردسال خود را برای تولد فرزند جدید آماده کنید

چگونه فرزندی باهوش تربیت کنیم؟

به کودک لجباز رشوه ندهید

نکاتی مهم برای والدینی که دوقلو دارند

فیلم های غیر اخلاقی در سنین پایین

از نظر بهداشت روان کودک سالم کیست؟

درس خواندن و خواب آلودگی درفصل بهار

به خاطر بچه‌ ها با همسرتان زندگی می‌ کنید؟