آریا بانو

 علل پف زیر چشم نوزادان چیست؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -  علل پف زیر چشم نوزادان چیست؟
٠
٠
-->
بیتوته / برای بسیاری از پدر و مادرهایی که به تازگی صاحب فرزند شده اند نگرانی های زیادی وجود دارد و کوچک ترین مسائلی باعث افزایش استرس آنها در مورد نوزادشان میشود. یکی از این موارد که سوالات زیادی از ما پرسیده شده در مورد "علت پف زیر چشم نوزاد" است که این مقاله برای پاسخ به این سوال گردآوری شده است.
پف زیر چشم نوزاد چیست؟
پف زیر چشم ( به انگلیسی:puffy eyes یا Bags under eyes) که به نام ورم پری اربیتال هم شناخته می شود به تورم و پف کردگی بافت های اطراف چشم گفته می شود که به علت جمع شدن بیش از حد مایع در پوست اطراف چشم اتفاق می افتد. از آنجایی که پوست اطراف چشم نازک ترین پوست در بدن است، تورم و تغییر رنگ آن خیلی زود جلب توجه می کند.
علل پف زیر چشم نوزادان:
1. خواب
یکی از دلایلی که باعث پف آلود شدن چشمان شود، خواب نوزادان است. اما در این باره بایستی بسیار دقت کرد. درصورتی که چشمان نوزاد در زمان خواب یا بعد از بیدار شدن از خواب پف می کند و پس از مدت کوتاهی بعد از بیداری از بین میرود ، مشکل خاصی وجود ندارد و امری طبیعی و رایج شمرده می شود. در اینصورت اصلاً نیازی به مراجعه به پزشک نیست.
2- گریه
زمانی که نوزاد شما گریه می کند، چشمانش سخت کار می کنند تا تولید اشک کنند. با توجه به اینکه غدد چشم باید بیش از حد کار کند تا اشک تولید کند و این غدد اشک هایی را تولید می کنند که بیش از آب تشکیل شده تا نمک. تفاوت غلظت نمک بین اشک و بافت های اطرافشان سبب ایجاد تورم چشم می شود.
3- حساسیت
در صورتی که نوزاد در معرض الودگی، گرد و غبار و … قرار داشته باشید، میتواند باعث زودرنج شدن چشم و بروز پف و ورم در زیر چشم های نوزاد گردد.
4- بیماری کبد
یکی از علل پف زیر چشم نوزادان را می توان مربوط به بیماری های کبدی دانست؛ کبد سالم در بدن یک نوزاد مسوولیت های بسیاری بر عهده دارد که یکی از آنها تنظیم سطح مایعات در بدن است. یک کبد مریض و آسیب دیده نمی تواند فعالیت های خود را بدرستی انجام دهد؛ بدین ترتیب امکان دارد باعث جمع شدن مایعات در بدن شود.
این مایعات تجمع یافته، هم بر قسمت هایی از بدن تأثیر می گذارند که یکی از ان ها تشکیل پف زیر چشم در نوزادان است بدین ترتیب در صورتی که زیر چشمان نوزاد در ساعتهای بیداری هم پف آلود و متورم بود، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا نوزاد از نظر بیماری های کبدی بررسی شود.
5- تیروئید:
چشم های متورم امکان دارد از عوارض جانبی تیروئید باشد. در اینصورت امکان دارد باعث ضخیم شدن بافت چربی اطراف چشم و در پایان سبب پف کردن چشم ها شود.
6- بیماری کلیوی
یکی دیگر از مشکلاتی که امکان دارد باعث جمع شدن آب در بدن و ایجاد پف در زیر چشمان نوزادان شود، وجود بیماری های مربوط به کلیه ها مثل عفونت ادراری است. در صورت وجود چنین مشکلی، کلیه ها قادر به خارج کردن مایعات اضافی از بدن نبوده و به همین علت در زیر چشم نوزاد پف ایجاد می شود؛ بدین ترتیب در صورتی که چشمان نوزاد به مدت طولانی پف آلود و متورم بود، جهت بررسی مشکلات کلیوی حتماً به پزشک مراجعه کنید.
7- ژنتیک:
علت پُف زیر چشم نوزادان امکان دارد تحت‌تأثیر عامل ژنتیک و ارثی باشد
8- نارسایی قلبی:
به علت عملکرد ضعیف قلب، کلیه ها قابلیت خود را در دفع مایعات اضافی بدن از دست داده و عاقبت با جمع شدن این مایعات اضافه در بدن، تورم در زیر چشم ها ایجاد می شود؛ بدین ترتیب در صورتی که به مدت طولانی در زیر چشمان نوزاد پف و تورم ایجاد شده است ، مراجعه به پزشک جهت بررسی عملکرد قلب ضرورت دارد.
پف زیر چشم نوزاد تا یک هفته پس از تولد:
پف زیر چشم نوزاد تازه متولد شده با زایمان طبیعی کاملا عادی است و معمولاً تا یک هفته پس ازتولد از بین می رود. اغلب، چشمان نوزاد امکان دارد اندکی متورم یا پف کرده باشد. کل مرحله ی زایمان باعث این پف کردگی است که کاملاً عادی است و به سرعت می خوابد. بعضی از پف کردگی ها امکان دارد به علت آنتی بیوتیکی باشد که پس از تولد به چشمان نوزاد می مالند.
روش های درمانی پف زیر چشم نوزاد:
دادن قطره مولتی ویتامین به نوزاد، بصورت منظم میتواند تا حدودی مشکل پف زیر چشم نوزاد را کم کند؛ ولی در هر صورت اگر پف زیر چشم نوزاد تا چند ساعت پس از خواب هم وجود داشت، بهتر است که برای بررسی های بیش تر به پزشک متخصص نوزادان مراجعه شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/217213/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر فرزندتان 6 سال دارد...

چگونـه تمـرکـز کـودکان را افـزایـش دهیـم؟

طلاق با کودکان شما چه می کند

10 جمله ویرانگر که نباید به کودکان گفت!!

اگر فرزندتان خجالت می کشد، بخوانید!

نترس، کنارت هستم

من باوردارم که تو می توانی

روزگار سخت یک کودک

علت و روش های درمان ناخن جویدن در کودکان

برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان

تاثیر دلبستگی ایمن بر کسب ایمان کودک

سی راه برای افزایش بهره هوشی کودکان

اول مهر و دردسر خواب بچه ها !

7 نکته کلیدی برای تشویق کودکان به آموختن

عادت به مطالعه را در دانش آموزان تقویت کنیم

کودکان چگونه فکر می کنند

خشم کودک در دست والدین

8 نکته درباره اتاق مطالعه

از کودکی ام بزرگی ام را بشناس

مدرسه یعنی مدرسه !

50 روش برای به ظهور رساندن استعداد کودکان

فرزند پیش دبستانی شما می تواند کتاب بخواند !

کابوسی به نام دیکته

نقش رسانه های آموزشی در فرآیند یادگیری

روش هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

برای فرزندتان یک مادر کامل هستید یا کافی؟ !

با ترس کودکان از پزشک چه کنیم؟

تنبیه؛ خوب یا بد. مساله این است!

داشتن کودکی شاد و با استعداد با این 50 کار

اگر فرزندتان در هیچ کاری موفق نیست !

شاه کلیدهایی برای والدین

بیش فعالی را از 4 سالگی جدی بگیرید

نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!

هیجان کودک برای ورود خواهر یا برادر کوچک‌تر

به طور کلی سیر نقاشی بدین ترتیب است :

انواع روش های محبت کردن به کودکان!

چگونه سوالات جنسی فرزندم را پاسخ دهم؟

نکته های کاربردی برای تربیت فرزندان تان

علت دروغگویی کودکان چیست ؟

قفل زبان کودکان را چگونه بگشاییم ؟

چطور کودکان رادر مرگ عزیزان همراهی کنیم؟

اگر نمی خواهید بچه ها جیغتان را در بیاورند!

ایجاد اعتماد به نفس با دادن پول توجیبی

تکرار / عشق از زبان کودکان

اضطراب امتحان و مقابله با آن

کودکانی که تنها نمی خوابند

کودکان را با هم مقایسه نکنید

اصول پیشگیری از آزار جنسی کودکان

منشأ پرخاشگری کودکان

مامان من چه جوری دنیا امدم ؟