آریا بانو

آخرين مطالب

یک پارلمان و هفده زن اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- فراکسیون زنان روز گذشته تکلیف آخرین هیات رییسه خود را هم مشخص کرده است. 14 تیر ماه 95 اولین هیات رییسه فراکسیون زنان با ریاست «پروانه سلحشوری» آغاز شد و پس از 2 سال این سکان به دست «فریده اولادقباد» سپرده شد تا دیروز پس از یک سال دیگر از عمر این فراکسیون، آخرین رییس انتخاب شود.

به گزارش روزنامه اعتماد؛ حال شاید با گذشت نزدیک به 40 ماه از شروع به کار فراکسیون زنان مجلس دهم، بد نباشد نگاهی بیندازیم به آنچه در این فراکسیون گذشت.
در ذیل گزیده ای از این گزارش آمده است:
سخت بود اما تلاش‌مان را کردیم
«پروانه سلحشوری» نماینده مردم تهران و اولین رییس فراکسیون زنان مجلس دهم درباره اقدامات این فراکسیون به روزنامه «اعتماد» می‌گوید:«ما در طول این چند سال با مشکلات بسیاری رو به رو بودیم اما با همه موانع تلاش کردیم تا آنچه را به نفع جامعه زنان است به پیش ببریم و در جهت استیفای حقوق زنان گام ‌برداریم.» آنچنان که سلحشوری می‌گوید، گرفتن رای مثبت به نفع زنان آنقدر دشوار می‌شد که گاهی بسیج شدن هر 17 زن مجلس هم پاسخگو نبود.
سلحشوری می‌گوید:«شاید برای گرفتن یک رای مثبت از مجلس در مورد یک ماده، تمام خانم‌ها بسیج می‌شدند و یک لحظه روی صندلی نمی‌نشستیم تا بتوانیم آن را به سرانجام برسانیم. گاهی این تلاش‌ها پاسخ می‌داد و مانند بحث عدالت جنسیتی یا توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به تصویب می‌رسید اما در خیلی موارد نیز با وجود دوندگی‌های ما، آن همکاری لازم را نمی‌دیدیم و ماده یا طرح، رای لازم را کسب نمی‌کرد.»
او می‌گوید:«موضوع کودک‌همسری، اجازه ورود زنان به ورزشگاه و اعمال سهمیه در مجلس به سود زنان از مواردی بود که از همان سال‌های اول یکی از دغدغه‌های ما بود و در طول تمام این ماه‌ها تلاش کردیم تا این موارد را به سرانجام برسانیم که خوشبختانه گشایش‌هایی در مورد آنها ایجاد شد و این مرهون تلاش همه اعضای فراکسیون است.»
وقتی از سلحشوری درباره فعالیت‌ فراکسیون زنان در زمان ریاست خودش پرسیدیم،گفت:«در آن دو سال اقدامات متعددی انجام دادیم و جلسات متعددی برگزار کردیم که مهم‌ترین آن جلسه با زنان ادوار مجلس بود که به منظور انتقال تجربیات برای بهبود شرایط زنان برگزار شد.» سلحشوری که ظاهرا دل پردردی از برخی همکاری‌ها دارد، می‌گوید:«ما از همان ابتدا می‌دانستیم راه دشواری در پیش داریم و این را هم می‌دانستیم که هر چه پیش‌تر می‌رویم، دشواری‌های این مسیر بیشتر شده و کمتر نخواهد شد.»
از بازدید تا نظارت
سیده‌حمیده زرآبادی، نماینده اصلاح‌طلب مردم قزوین که از یک سال پیش به عنوان سخنگوی فراکسیون زنان انتخاب شد نیز درباره اقدامات فراکسیون زنان در طول این یک ‌سال به «اعتماد» می‌گوید:«ما در طول این یک سال اقدامات زیادی انجام دادیم و گزارش عملکردی هم در این زمینه آماده کردیم که در اختیار رسانه‌ها قرار خواهیم داد.» او خلاصه‌ای از آنچه در این یک سال انجام شده است را ارایه می‌دهد و می‌گوید:«ما در طول این یک ‌سال جلسات متعددی با وزرای دولت داشتیم که یکی از موضوعات‌مان در جهت پیگیری مساله عدالت جنسیتی و اجرای تکالیف قانونی بود.»
زرآبادی می‌گوید:«این جلسات را در بعد نظارتی برگزار کردیم و از وزرا خواستیم تا در خصوص اقداماتی که در این زمینه انجام داده‌اند، گزارشی ارایه کنند.»
او ادامه می‌دهد:«در این جلسات قوانینی را هم که مربوط به حوزه زنان بود، پیگیری می‌کردیم.» سخنگوی فراکسیون زنان همچنین از تشکیل کمیته‌هایی در فراکسیون خبر می‌دهد و می‌گوید:«ما در این مدت تعدادی کمیته‌های تخصصی تشکیل دادیم که این کمیته‌ها با توجه به درخواست‌هایی که به کمیسیون ارجاع می‌شد برای مثال در حوزه صنعت یا اقتصاد، بهداشت و... تشکیل می‌شد». آن ‌طور که زرآبادی می‌گوید، فراکسیون زنان در طول این یک سال در بُعد قانون‌گذاری هم ورود داشته و پیشنهاداتی را برای اصلاح قوانین ارایه کرده است.
او می‌گوید:«در حوزه قانون‌گذاری هم برای اصلاح قوانین مربوط به زنان طرح‌هایی پیشنهاد دادیم که در حال حاضر درباره اسامی آنها حضور ذهن ندارم.» این عضو هیات رییسه فراکسیون زنان درباره بازدیدهای فراکسیون هم می‌گوید:«از سوی دیگر فراکسیون زنان بازدیدهای مختلفی داشت که یکی از این بازدیدها بازدید از مناطق سیل‌زده بود که در این یک سال انجام شد و تلاش کردیم تا بتوانیم در این حوزه نیز اقدامات موثری داشته باشیم.»
ابلاغ قانون تابعیت
انتقال تابعیت از مادر ایرانی به فرزند، یکی از همان موضوعاتی بود که مشخصا اعضای فراکسیون زنان برای به سرانجام رساندن آن دست به کار شدند و تا پایان راه نیز رفتند و عقب ننشستند. تلاشی که از همان سال‌های آغاز مجلس دهم کلید خورد و با وجود آنکه با موانع عمده‌ای رو به رو شد اما نهایتا توانست در صحن علنی مجلس به تصویب برسد. البته این لایحه دو بار با مُهر عدم تایید شورای نگهبان روبه‌رو شد و دوباره به مجلس بازگشت اما هر دو بار با تلاش‌های بسیار و جلسات متعدد برای رفع ایرادات و تعیین تکلیف این لایحه، نهایتا شورای نگهبان نیز با آن موافقت کرد و این مساله روز گذشته به عنوان قانون از سوی رییس مجلس برای اجرایی شدن آن به دولت ابلاغ شد. طیبه سیاوشی‌شاه‌عنایتی که یکی از نمایندگانی بود که به صورت جدی به ثمر رسیدن این لایحه را دنبال می‌کرد از سیل پیامک‌های تشکری می‌گفت که خانواده‌های این فرزندان بدون شناسنامه برای او ارسال می‌کردند .
تفاوت با مجلس نهم
وقتی مصوبات 2 فراکسیون زنان در مجلس نهم و دهم در کفه‌های ترازو قرار می‌گیرند؛ اوضاع چندان به سود مجلس نهمی‌ها پیش نمی‌رود؛ چراکه مجلس نهم چندان دستاوردی برای جامعه زنان نداشت و حتی در مواردی مانند تصویب لایحه‌ای درخصوص گذرنامه، اعتراضات فعالان حقوق زنان را نیز برانگیخت. در لایحه «اصلاحیه گذرنامه زنان» که در فروردین‌ ماه 1391 از سوی دولت به مجلس ارایه شد و در آبان ‌ماه به امضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز رسید، خروج زنان مجرد زیر 40 سال از کشور منوط به اجازه رسمی «ولی قهری» یا حاکم شرع شد.
البته این به معنای آن نیست که ابدا اقدامات مثبتی در فراکسیون زنان مجلس نهم رقم نخورده باشد؛ بلکه حداقل در مواردی ازجمله بحث برابری دیه زن و مرد در سوانح رانندگی تحرکاتی انجام شده بود؛ موضوعی که فاطمه رهبر، رییس فراکسیون زنان مجلس نهم در آخرین نشست خبری‌اش به آن اشاره کرد.
او در این مورد گفته بود:«بسیاری از بانوان مسوولیت تامین معاش خانواده را بر عهده ‌دارند لذا مقام معظم رهبری در توصیه‌ای فرمودند، قوانین بیمه را بررسی کرده و از آن طریق موضوع برابری دیه زن و مرد را که جزو احکام اولیه است مورد رسیدگی قرار دهید. با پیگیری‌های ما این قانون بعد از 5 سال دایمی شد.» رهبر همچنین در مورد دیه مربوط به جنایات نیز تاکید کرد:«در بحث برابری دیه مربوط به جنایت‌ها از آنجا ‌که مقتول زن است باید نیمی از دیه پرداخت می‎شد تا قصاص صورت گیرد. اما این موضوع دیگر اجرا نمی‌شود و آن مبلغ از صندوق خسارت‌های بدنی پرداخت می‌شود. هر چند محصول عملکرد فراکسیون زنان در مجلس نهم به چند مصوبه بیشتر ختم نشد اما در مقابل فراکسیون زنان مجلس دهم که اولین سال کاری خود را با به تصویب رساندن عدالت جنسیتی آغاز کرد تا امروز توانسته گام‌های موثرتری بردارد و ظهور و بروز این 17 نفر بیشتر از گذشتگان بود. آنها همچنین مجوزهای لازم برای محدود کردن کودک‌همسری را کسب کردند تا حداقل سن ازدواج دختران را به 13 سال ارتقا دهند. حمایت از ورزش زنان در برنامه ششم توسعه از دیگر اقدامات این فراکسیون بود؛ اقداماتی که شاید بتوان آن را همزمان با نخستین ورود بی‌تبعیض زنان به استادیوم آزادی و در میانه میدان جشن گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/211126/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرح بورسی برای قیمت خودرو

نرخ مالیات خودروهای لوکس مشخص شد

عضو هیات رییسه مجلس: خودروسازان به جای ایربگ پلاستیک گذاشتند!

تدارک بازیگر جدید واردات خودرو

مخالفت مجلس با واردات 50 هزار دستگاه خودرو سواری به کشور/ موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع شد

مالیات خودروهای لوکس منتفی شد؟

دستور رئیسی برای کیفی و کمی سازی تولید خودرو / تولید خودرو در سال 1401 حداقل 50 % افزایش یابد️

سه مسیر ورود خودروهای خارجی

مجوز مجلس به دولت برای واردات خودرو

پورشه هم از روسیه رفت

از سایپا عزل می‌شوند، به ایران خودرو می‌روند!

مالیات خودروهای لوکس تعیین شد/ برگ سبز خودرو، سند مالکیت است

سقوط آزاد «فروش خودرو» در بهمن

نظر مجمع تشخیص درباره مصوبه واردات خودرو مثبت شده/ سال آینده ساماندهی خودرو بهتر می‌شود

تعرفه واردات خودرو برای سال آینده 40 تا 75 درصد است

ورود خودرو به منطقه «تردید»

تعرفه واردات خودرو برای سال آینده 40 تا 75 درصد خواهد بود

خوش بینی به «خودرو» در 1401

بازار خودرو در یخبندان معاملاتی

طرح مجلس برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث خودروهای لوکس

سرنوشت قیمت خودرو در 4 سناریو

وزیر صنعت: ١5 درصد قیمت تمام شده خودرو سال آینده از محل افزایش تولید کاهش خواهد یافت

مزیت ثانویه واردات خودرو

سازوکار واردات خودرو در 1401

شرایط واردات خودرو تعیین شد

وزیر صمت: افزایش تولید خودرو و آغاز واردات از خرداد ماه

وزیر صمت: ممنوعیت واردات خودرو لغو می شود

قیمت 11 خودروی خارجی بعد از آزادسازی واردات: از کرولای یک میلیاردی تا سورنتوی 1.5 میلیارد تومانی (+عکس)

فاطمی امین: برای صنعت خودرو برنامه 2 ساله داریم/ نماینده مجلس : وزیر صمت به مشتری ظلم کرده، استیضاحش می‌کنیم

رئیس سازمان مالیاتی: مالیات نقل و انتقال خودرو همزمان با سند سبز دریافت می‌شود

خودروهای جدید ایرانی در سال 1401/ دنا کیفیت پراید را دارد

ابهام در واردات خودرو سواری در سال 1401

رئیس کمیسیون تلفیق: مصوبه واردات خودرو از بودجه 1401 حذف شد+دلایل

نماینده مجلس: پشت پرده ها را اعلام می‌کنم/ حذف غیرقانونی وارادات خودرو سواری از بودجه توسط مجمع تشخیص مصلحت

مجوز مجلس برای واردات خودرو پابرجاست/ دولت از ابتدای فروردین می تواند خودروی سواری وارد کند

معاون وزیر صمت: حذف ارز دولتی برای دارو/ واردات دارو تا پایان سال نصف می‌شود

خودرو گران‌تر می‌شود

بازار خودرو در رکود/ افزایش 10 تا 18 میلیون تومانی خودروهای مدل جدید

مصوبه واردات خودرو منتفی شد

ترس واهی از واردات خودرو

(تصاویر) دیدار تیم‌های فوتبال بانوان سپاهان و هیات البرز

تعویض پلاک خودروی ارزان‌ 2 میلیون آب می‌خورد!

لاستیک بدون کدملی ارزان تر از خرید کالا با کدملی!/ بازار لاستیک همچنان دونرخی

همتی: خودروسازی در ایران تبدیل به ابزاری برای رانت های اقتصادی شده است

رونمایی از خودروی ارزان‌قیمت داخلی در بهمن ماه امسال

قیمت خودرو‌های مونتاژ داخلی، 4 برابر عراق و پاکستان/ نماینده مجلس: خروج ارز برای واردات خودرو بهانه است

پژوپارس 149 میلیون تومان گران شد/ چرا خودرو افسارگسیخته گران می‌شود؟

راهکار مرسدس بنز برای افزایش فروش خودروهای لوکس

کارخانه کیان تایر تعطیل شد/ 1200 کارگر بیکار شدند

رشد 6 درصدی قیمت خودرو در بازه زمانی 10 روزه کلید خورد