طرز تهیه باسلوق با شیره انگور؛ یک شیرینی بسیار مقوی
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - طرز تهیه باسلوق با شیره انگور؛ یک شیرینی بسیار مقوی
١٠٢
٠
ستاره / باسلوق نوعی شیرینی خوشمزه بوده که در شهرهای مراغه، ملایر و اراک تولید میشود و به عنوان سوغات این شهرها شناخته شده است. این شیرینی با استفاده از شیره انگور خانگی، نشاسته، مغز بادام و ادویههای خوشعطر تهیه میشود و بافتی شبیه به مسقطی زعفرانی دارد. باسلوق با شیره انگور در شهرهایی مانند مراغه که مرکز کشت و پرورش انگور است، در یک دوره سه ماهه (از آذر ماه تا بهار) تهیه میشود. این شیرینی به صورت سنتی به روشی خاص تهیه شده و ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه آن را به صورت خانگی با هم مرور کنیم.
طرز تهیه باسلوق با شیره انگور
مواد لازم برای تهیه 0/5 کیلوگرم باسلوق ارائه شده که برای 10 نفر مناسب بوده و زمان آمادهسازی آن حدود 20 دقیقه طول میکشد.
مواد لازم
نشاسته گل گندم 1/2 پیمانه
آب 1+1/4 پیمانه
شیره انگور 3/4 پیمانه
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
گلاب 2-3 قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده 1/4 پیمانه
پودر نارگیل به میزان لازم
دستور تهیه:
نشاسته را در قابلمهای ریخته، آب سرد را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود. بهتر است مخلوط آب و نشاسته را از صافی نیز عبور دهید تا مطمئن شوید نشاسته کاملا در آب حل شده است.
شیره انگور را به مخلوط نشاسته و آب اضافه کرده و هم بزنید.
مخلوط فوق را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید.
این مخلوط ابتدا کم رنگ بوده و رنگ ماتی دارد، اما به مرور که پخته و غلیظ میشود، رنگ آن تیرهتر و شفاف خواهد شد.
وقتی مواد کمی غلیظ و تیره شدند، هل و گلاب را اضافه کنید و 10 الی 15 دقیقه دیگر به هم زدن روی حرارت ملایم ادامه دهید تا باسلوق به غلظت مناسب برسد و از کف و دیوارههای قابلمه جدا شود.
در انتها گردوی خرد شده را به باسلوق اضافه کرده، حرارت را خیلی ملایم کنید، روی در قابلمه دم کنی قرار داده و اجازه دهید باسلوق به مدت 5 دقیقه دم بکشد تا بوی خامی نشاسته به طور کامل از بین برود.
مواد باسلوق را در قالبهای سیلیکونی کوچک ریخته و حدود 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
قالبها را از یخچال خارج کرده و روی سطح کار بکوبید تا حبابهای هوا خارج شده و باسلوق به راحتی از قالب جدا شود.
باسلوقها را در پودر نارگیل بغلطانید و در سینی بچینید.
حال اجازه دهید دو سه ساعت در هوای محیط بمانند تا کمی خشک شوند، سپس در ظرف دردار به مدت 5 روز در یخچال نگهداری کنید.
باسلوق با شیره انگور
نکته: اگر قالب سیلیکونی ندارید، کف یک سینی را با سلفون بپوشانید، سپس باسلوق را در آن پهن کرده و سینی را حدود 2 ساعت در یخچال قرار دهید. در مرحله بعدی سینی را از یخچال خارج کرده، سلفون را از باسلوق جدا کنید و آن را به صورت مکعبهای لوزی شکل برش بزنید. باسلوق با شیره انگور را با گردوی خرد شده یا هر نوع مغزی به دلخواه تزیین کنید.
-
دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۴:۱۱
-
۸۶ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/210869/