آریا بانو

آخرين مطالب

آمیب مغزخور؛ تک‌سلولی عجیبی که مغزتان را می‌خورد! مقالات

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
آمیب مغزخور؛ تک‌سلولی عجیبی که مغزتان را می‌خورد!
k ٢.٣
٠
همشهری / مرگ یک مرد 59ساله پس از شنای ساده در یک دریاچه بار دیگر نگرانی‌ها از تک‌سلولی عجیب و کمتر شناخته شده را در جهان افزایش داده است. Naegleria fowleri، نام آمیبی است که گفته می‌شود با ورود به بدن انسان مغز را از بین می‌برد و خیلی سریع قربانی خود را می‌کشد.
همین چند وقت پیش، این آمیب کمیاب، جان یک نفر دیگر را در کارولینای شمالی به‌خاطر یک آب‌تنی ساده، گرفته است. ادی گِری 59 ساله زمانی که در دریاچه‌ای درحال شنا بود با آلوده‌شدن به این تک‌یاخته خطرناک مشهور به آمیب مغزخور جان خود را از دست داد. گری در دریاچه فانتزی پارک آبی کامبرلند به این آمیب آلوده شد و پس از سپری کردن یک دوره بیماری هفده‌روزه در بیمارستان درگذشت.
براساس اعلام مقامات بهداشت محلی، این آمیب، کمیاب، اما بسیار کشنده است. بین سال‌های 1962 تا 2018، 145 مورد بیمار آلوده به آمیب مغزخور در سراسر آمریکا به ثبت رسیده که همگی آن‌ها منجر به فوت فرد آلوده شده است.
خورده‌شدن بافت مغز
این آمیب در آب‌های شیرین گرم یافت می‌شود و بیشتر افراد آلوده، در ایالت‌های فلوریدا و تگزاس مورد هجوم این تک‌یاخته قرار گرفته‌اند.
علائم نخستین بیماری می‌تواند شامل سردرد، حالت تهوع و استفراغ باشد. بیماری بسیار سریع رشد می‌کند و به‌ندرت قابل تشخیص است. بیشتر افراد آلوده، ظرف مدت یک تا 2 هفته از دنیا خواهند رفت. پس از اینکه آمیب از طریق بینی وارد بدن می‌شود، می‌تواند از طریق عصب بویایی به سمت مغز حرکت کند و به‌دنبال آن قادر خواهد بود به بافت‌های مغز انسان آسیب برساند.
زندگی در آب شیرین و تازه
براساس گفته بازماندگان، ادی گری علاقه بسیاری به قایقرانی، کمپینگ و شکار داشته است. زاک مور- اپیدمیولوژیست ایالت کارولینای شمالی - در این رابطه می‌گوید: «مردم باید هوشیار باشند و بدانند که این ارگانیسم در آب‌های شیرین و تازه دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و چشمه‌های آب گرم زندگی می‌کند».
براساس اطلاعات منتشر شده توسط اداره سلامت کارولینای شمالی، آمیب مغزخور از راه دهان نمی‌تواند فرد را آلوده کند، اما اگر از طریق بینی وارد بدن شود، می‌تواند فعال شده و فرد را دچار بیماری کند. این اتفاق معمولا هنگام شیرجه‌زدن، اسکی روی آب یا سایر فعالیت‌های فرد در آب رخ خواهد داد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری اعلام کرده است که بیشتر کسانی که به آمیب مغزخور آلوده شده‌اند، کودکان و افراد مسن بوده و سه‌چهارم مبتلایان، مرد بوده‌اند.

بهترین راه برای جلوگیری از آلوده شدن به آمیب مغزخور، این است که افرادی که در آب شیرین گرم شنا می‌کنند، مراقب ورود آب به بینی‌شان باشند. اداره سلامت کارولینای شمالی در بیانیه‌ای در این خصوص اعلام کرده است: «زمانی که در آب شیرین گرم به فعالیت مشغول هستید، با استفاده از گیره‌های مخصوص شنا، بینی خود را بسته یا سرتان را بیرون از آب نگه دارید». به‌نظر می‌رسد که مردم باید زمانی که سطح آب پایین و دمای آب بالاست، از ورود به آن خودداری کنند.
از سوی دیگر موضوعی که پس از اتفاق اخیر به‌وجود آمد، بحث بر سر از بین بردن آمیب مغزخور در دریاچه‌ها بود. مسئله‌ای که اداره سلامت کارولینای شمالی در ادامه بیانیه‌اش به آن اشاره کرده است: «موضوع از بین بردن این آمیب در دریاچه‌ها هیچ معنایی ندارد». مقامات دریاچه فانتزی پارک آبی پس از این حادثه واکنش خاصی نشان نداده‌اند و بیانیه‌ای را در این خصوص صادر نکرده‌اند. با این حال یک توصیه برای شناگران در وب‌سایت این پارک آبی به چشم می‌خورد؛ «یک ریسک پایین از آلوده شدن به آمیب مغزخور هنگام حضور در آب شیرین گرم وجود دارد».

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/185627/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه اعتماد به‌ نفس کودک را افزایش دهیم؟

استرس دیر شدن مدرسه و آثار آن بر روحیه و درس فرزند شما

اهمیت گذراندن وقت کافی با فرزندان

بازی‌ درمانی، چیست؟

اختلافات والدین چه بر سر کودکان می آورد؟

دست نزن عزیزم

چرا کودکم در مدرسه پرخاشگر است؟

چگونه کودکان را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم؟

دردسرهای حواس پرت

اگر کودک افسرده دارید بخوانید !

تو ،اونو بیشتر از من دوست داری!

تبعیض بین فرزندان روی اعصاب بچه هاراه میرود

کودکان نیز افسرده می شوند

​اعتماد به نفس کودک را با این جملات بالا ببرید

تبلت کودکان را باهوش میکند؟!

فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟

از چه سنی به کودکمان زبان و ریاضی یاد بدهیم؟

آموزش عشق و نفرت به بچه ها !

مزایا و معایب تک‌فرزندی !

هر لباسی را در حضور کودکان نپوشید

کدام بچه‌ها صاحب شغل می‌شوند؟

اوتیسم و راههای کاهش آن در کودکان

علت مکیدن انگشت در نوزادان

علل اختلالات یادگیری در کودکان چیست؟

اگر برای کودکم تبلت نخرم عقده ای می شود!

خوابگردی در کودکان

نوازش کودکان، هورمون استرس را کم می‌کند!

این کودکان در آینده دچار مشکلات جنسی می شوند

پرستار کودک را در این شرایط اخراج کنید !

چرا فرزندم لکنت زبان دارد؟

10 نکته برای افزایش اعتماد به نفس در دختران

چگونه کودکانی شوخ طبع پرورش دهیم !

چرا نباید فرزندانتان را با کودکان دیگر مقایسه کنید

چطور می توان از اضطراب کودکان پیشگیری کرد؟

کودک درون باید بیاید بیرون

چرا فرزندم خجالتی است؟

چند نکته اساسی درباره بازی با کودکان

چگونه هوش هیجانی کودکان را بالا ببریم؟

برای مقابله با پرخاش‌گری کودک چه می‌توان کرد ؟

آیا کودک، برای تنها ماندن، آماده است؟

تاثیرات مثبت و منفی انیمیشن ها روی کودکان

چرا وابستگی برخی بچه ها به اقوام بیشتر از پدر و مادرشان است؟

معایب و مزایای مهد رفتن بچه ها

آموزش الفبا قبل از دبستان درست است؟

شناسایی اختلالات یادگیری در کودکان

چرا نباید کودکان را با هم مقایسه کرد

نکاتی که بهتر است والدین از آنها آگاه باشند !

معجزه ای که موسیقی بر کودکان دارد

برای بچه دار شدن تا چه سنی فرصت داریم؟

حافظه کودک را چگونه تقویت کنیم؟