آریا بانو

آخرين مطالب

متقاضیان آزمون‌ «پروانه اشتغال روانشناسی» همچنان منتظر بمانند اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - درحالیکه بسیاری از داوطلبان رشته‌های روانشناسی با مدرک غیرمرتبط از مشخص نبودن زمان برگزاری آزمون‌های علمی- حرفه‌ای پروانه اشتغال روانشناسی در سال جاری شکایت دارند، معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی ضمن اعلام اینکه شورای مرکزی سازمان هنوز مصوبه‌ای برای برگزاری آزمونهای سال 97 ابلاغ نکرده است، از ارائه طرح آزمون‌های بورد تخصصی به شورای مرکزی به منظور تسهیل در اجرای این آزمون‌ها خبر داد و گفت: در صورت تصویب نهایی این طرح همه متقاضیان کسب پروانه اشتغال با هر مدرک عالیه‌ای باید در سه تاکسینومی تخصصی آزمون دهند.

به گزارش ایسنا، متقاضیان کسب پروانه اشتغال روانشناسی با پیشینه‌های (رشته‌های) مرتبط می‌توانند بعد از قبولی در مصاحبه‌های تخصصی سازمان نظام روانشناسی پروانه اشتغال خود را دریافت کنند، این درحالیست که متقاضیان با رشته‌های غیر مرتبط بعد از قبولی در آزمون‌های روانشناسی مجاز به شرکت در مصاحبه‌های تخصصی و در صورت قبولی، پروانه خود را دریافت می‌کنند.
بنا به مصوبه شورای مرکزی، پروانه اشتغال روانشناسان و مشاوران ورودی سال 93 به بعد با پیشینه غیر مرتبط به افرادی اعطاء می‌شود که در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فارغ التحصیل شده باشند حال آنکه ورودیان با رشته های غیرمرتبط قبل از سال 93 باید برای دریافت پروانه اشتغال خود در آزمون‌های علمی-حرفه‌ای شرکت و درصورت قبولی و بعد از گذراندن مصاحبه‌های تخصصی، پروانه خود را دریافت کنند.
آزمون‌های علمی-حرفه‌ای ویژه متقاضیان دریافت پروانه اشتغال با کارشناسی غیرمرتبط (غیر از روان‌ شناسی و مشاوره) هرساله به صورت سوالات چند گزینه‌ای دوبار برگزار می‌شد. این درحالیست که چهاردهمین آزمون علمی – حرفه‌ای تنها یکبار در شهریور ماه 96 برگزار شد و در حال حاضر برای سال 97 هنوز زمان برگزاری این آزمون‌ها مشخص نشده است در همین راستا یکی از داوطلبان این آزمون‌ها که ساکن شهرستان قم است می‌گوید: هنوز زمان برگزاری آزمون‌های روانشناسی برای رشته‌های غیرمرتبط در سال 97 مشخص نشده این درحالیست که در سال‌ گذشته این آزمونها دوبار در سال برگزار می‌شد، البته هیچ‌گاه این آزمون‌ها در زمان مشخصی برگزار نمی‌شد و باید هرسال برای اطلاع از زمان برگزاری به طور مداوم سایت سازمان نظام روانشناسی را بررسی می‌کردیم.
او که تاکنون سه بار در این آزمون‌ها شرکت کرده، درباره نحوه شرکت در آزمون‌ها نیز می‌افزاید: برای شرکت در آزمون‌های روانشناسی ابتدا باید در سازمان عضویت داشته باشیم. این درحالیست که برای عضویت باید مبلغ زیادی پرداخت کرده و بعد از آن می‌توانیم برای شرکت در آزمون‌ها ثبت‌نام کنیم البته برای ثبت نام در آزمون‌ها، باز هم باید هزینه‌ای پرداخت کنیم. در همین راستا محمدابراهیم مداحی، معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در گفت‌وگو با ایسنا درباره علت مشخص نبودن زمان برگزاری آزمون‌های علمی- حرفه‌ای پروانه اشتغال روانشناسی می‌گوید: این آزمون‌ها به طور معمول باید سالیانه یکبار برگزار شود، با این حال اما در بعضی از سال‌ها به دلیل تعداد زیاد متقاضیان این آزمون‌ها دو بار برگزار می‌شد. در همین راستا بنابر مصوبه شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی در سال 96 ،ورودی‌های قبل از سال 93 که در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره دارای لیسانس غیرمرتبط هستند می‌توانستند برای کسب پروانه اشتغال خود در این آزمون‌ها شرکت کنند.
شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی هنوز مصوبه‌ای برای برگزاری آزمونهای سال 97 ابلاغ نکرده است
شرطی که برای دریافت پروانه ورودیهای قبل و بعد از سال 93 تعیین شد
به گفته معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برای برگزاری آزمون‌های کسب پروانه در سال 97 شورای مرکزی باید مجددا مصوبه ارائه کند و تا زمانی که در این زمینه مصوبه جدیدی ارائه نشود، ‌نمی‌توان دوباره آزمونی برگزار کرد.
وی می‌افزاید: در همین راستا سازمان نظام روانشناسی از شورای مرکزی درخواست کرده برگزاری یا عدم برگزاری آزمون در سال جاری را اعلام کند. همچنین لازم است در آیین‌نامه مربوطه تکلیف و صلاحیت متقاضیانی که چندبار در آزمون‌ها شرکت کرده و قبول نشده‌اند مشخص شود که چنین افرادی صلاحیت لازم برای کسب پروانه را دارند یا خیر؟.
وی با بیان اینکه درباره این آزمون‌ها دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد می‌گوید: طبق اصول و قوانین نباید آزمون‌های پروانه اشتغال روانشناسی برای متقاضیان با پیشینه غیر مرتبط برگزار شود، زیرا در قانون سازمان نظام روانشناسی اینطور نوشته شده که «متقاضیان کسب پروانه باید فوق لیسانس روانشناسی داشته باشند» همچنین گفته نشده افراد قبل از آن (فوق‌لیسانس) در چه رشته‌ای تحصیل کرده‌اند لذا باید همه متقاضیان بدون آزمون و در صورت قبولی در مصاحبه‌های تخصصی پروانه خود را دریافت کنند؛ اما عده دیگری از کارشناسان معتقدند که برخی به دلیل مرتبط نبودن مدرک تحصیلی خود با رشته روانشناسی از گستره علمی لازم برخوردار نیستند و باید با شرکت در این آزمون‌ها توان علمی‌شان مورد ارزیابی قرار گیرد بنابراین به دلیل وجود اختلاف نظرهای مختلف، بر اساس مصوبه شورای مرکزی، ورودی‌های قبل از سال 93 باید در این آزمون‌ها شرکت کنند و فارغ التحصیلان رشته‌های روانشناسی غیر مرتبط از سال 93 به بعد باید برای کسب پروانه دارای دو مدرک متوالی روانشناسی مثلا فوق‌لیسانس و دکترای روانشناسی باشند.
قبولی حداکثر 20 درصد شرکت‌کنندگان آزمونهای کسب پروانه اشتغال روانشناسی
وی با بیان اینکه سالانه حدود 500 نفر در سراسر کشور در آزمون‌های علمی- حرفه‌ای پروانه اشتغال روانشناسی شرکت می‌کنند می‌افزاید: درصد قبولی متقاضیان در این آزمونها حداکثر 15 تا 20 درصد است که این میزان در رشته‌های مختلف روانشناسی متغیر است.
طرح "آزمون‌ جامع" در دست شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در همین راستا از ارائه طرح آزمون‌های بورد تخصصی به شورای مرکزی خبر داد و گفت: در صورت تصویب نهایی این طرح در شورای مرکزی، همه متقاضیان کسب پروانه روانشناسی می‌توانند در سه تاکسینومی تخصصی مبانی نظری و تئوری‌های درمان در روانشناسی و مشاوره، تشخیص، درمان و تکنیک‌های درمانی( عملی) آزمون دهند؛ همچنین در این طرح متقاضیان بعد از قبولی در این آزمون‌ها از نظر روانی مورد معاینه قرار می‌گیرند تا مشخص شود فرد ویژگی‌های لازم را به عنوان یک روانشناس مورد تایید سازمان دارد؟.
مداحی معتقد است که اجرای این طرح سختی مصاحبه‌های تخصصی و تعداد پشت نوبتی‌های مصاحبه‌ها را کاهش خواهد داد چرا که بیش از 70 درصد از مسائل مصاحبه در این آزمون‌ها لحاظ شده است.
وی ادامه می‌دهد: پیش نویس این طرح در 20 جلسه با حضور صاحب‌نظران و اساتید نوشته و به شورای مرکزی ارائه شد که در صورت تصویب پیش بینی می‌شود همه مشکلات در این زمینه برطرف شود.
چرا زمان درخواست انجام مصاحبه‌های تخصصی طولانی می‌شود؟
به گزارش ایسنا، درحالیکه داوطلبان کسب پروانه باید برای دریافت پروانه خود در مصاحبه‌های تخصصی قبول شوند یکی از متقاضیان کسب پروانه روانشناسی بالینی از طولانی شدن زمان درخواست مصاحبه‌اش شکایت دارد و می‌گوید: دو سال است که برای شرکت در مصاحبه‌های تخصصی پشت نوبت مانده و تاکنون چندین بار برای اعلام وضعیت پرونده به صورت حضوری به سازمان رفته‌ام اما هنوز زمان مشخصی برای مصاحبه‌ام اعلام نشده است. معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در این‌باره اینطور توضیح می‌دهد: متقاضیان باید بعد از تشکیل پرونده بر مبنای نوع رشته برای مصاحبه‌ تخصصی در کمیسیون مربوطه در نوبت قرار بگیرند تا برای مصاحبه دعوت شوند این در حالیست که امکان دارد متقاضیان برخی از رشته‌ها به دلیل تعداد زیاد داوطلبان، زمان بیشتری پشت نوبت باشند.همچنین در برخی از کمیسیون‌ها فاصله زمانی کوتاهی میان مصاحبه‌ها ایجاد می‌کنند.
برگزاری آزمون‌های کسب پروانه روانشناسی در استان‌ها توجیهی ندارد
درحالیکه برخی از متمرکز بودن برگزاری آزمون‌های کسب پروانه در تهران شکایت دارند، معتقدند که هیچ نظارت و مدیریتی بر نحوه اجرای آزمونها نمی‌شود حال آنکه امکان برگزاری این آزمون‌ها در استان‌هایی که دارای شورای این سازمان هستند نیز وجود دارد، مداحی در این زمینه نیز می‌گوید: باتوجه به اینکه تعداد متقاضیان این آزمون‌ها کمتر از هزار نفر است، توجیهی برای برگزاری آن در همه استان‌ها وجود ندارد چراکه نظارت بر نحوه اجرای آزمون‌ها نیز سخت خواهد شد. همچنین بسیاری از استان‌ها یا شورایی ندارند و یا شورای آنها از قدرت و کیفیت لازم برخوردار نیست. به طور حتم درصورت تقویت زیرساخت‌های شورای استان‌ها نه تنها برگزاری آزمون بلکه صدور پروانه‌ها نیز به شورای هر استان واگذار خواهد شد.
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در ادامه درباره نحوه طراحی سوالات این آزمون‌ها نیز گفت: در هر رشته گروهی از صاحب‌نظران و اساتید در سراسر کشور بعد از طراحی سوال‌های مورد نظر سوالات خود را برای سازمان ارسال می‌کنند، از بین آنها سوال‌های استاندارد و مورد تایید سازمان انتخاب شده و گروه روان‌سنجان بعد از بررسی اعتبار سوالات، آنها را به صورت محرمانه در قرنطینه تا روز آزمون نگهداری می‌کنند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/100928/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ده راه برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان

چگونه ترس کودک را از حمام کردن کاهش دهیم؟

مواظب رنگ اسباب بازی کودکان باشید

کودکان و نقش مطالعه در آینده آنها

داستان های ترسناک با کودک چه می کنند؟

نقش بازی در آموزش کودکان

نکته‌ای مهم در اختلال یادگیری کودکان

چگونگی انتخاب اسباب بازی برای دختر یا پسر؟

شکست خوردن را به کودکان خود بیاموزید !

هشدار درباره خود ارضایی کودکان

داشتن اعتماد به نفس را به کودکان بیاموزید

کودکمان را در مقابل تمسخر ایمن کنیم

ترس در دنیای کودکی

خدا در دنیای کودکان

چطوروالدین سلامت روانی فرزند راارتقادهند؟

مرز بگو مگو در حضور فرزندان

چگونه گفتار کودک خود را تقویت کنیم؟

تقویت ذهن کودک با کمترین هزینه

کودکان را به کتاب خواندن تشویق کنیم !

زندگی در حال را به بچه‌ها بیاموزیم

به کودکان اعتماد به نفس تزریق کنید !

چطور به فرزندانمان اعتماد کنیم؟

ایجاد انگیزه در فرزندان

وقتی بچه‌ها می‌ترسند، چه کار کنیم؟

بچه‌هایی که دزدی می‌کنند

عوارض پیامک برای کودکان و نوجوانان

بچه‌های لوس یا بزرگسالان بی‌مسوولیت

از کجا بفهمیم فرزندمان بیش‌فعال است؟

کودکان اوتیسمی دوست دارند تنها باشند

نقش خانواده در حفظ سلامت روانی کودکان

قوانین خواب فرشته ها

آینده کودکان مبتلا به شب ادراری

نقاشی، رازگوی روان بچه ها

کم رویی در کودکان را چگونه درمان کنیم

بررسی استرس در کودکان

فواید خواندن کتاب برای جنین

شخصیت فرزندتان را به خاطر نمره ضعیف تخریب نکنید.

برای فرزند دوم آمادگی دارید یا نه؟

بهترین طرز برخورد با بچه های وابسته

در خاطره سازی برای کودکان افراط نکنید

طلاق و برخورد صحیح با بچه ها

چگونه هوش فرزندمان را پرورش دهیم؟

اگر فرزندتان 6 سال دارد...

چگونـه تمـرکـز کـودکان را افـزایـش دهیـم؟

طلاق با کودکان شما چه می کند

10 جمله ویرانگر که نباید به کودکان گفت!!

اگر فرزندتان خجالت می کشد، بخوانید!

نترس، کنارت هستم

من باوردارم که تو می توانی

روزگار سخت یک کودک