چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۴
اجتماعی

افزایش قربانیان زلزله افغانستان به ۱۵۰۰ نفر

افزایش قربانیان زلزله افغانستان به ۱۵۰۰ نفر
آریا بانو - ایران /آمار کشته‌شدگان زلزله ویرانگر در شرق افغانستان به ۱۵۰۰ نفر رسید. به گزارش الجزیره، پس از زلزله ۶ ریشتری نیمه شب یکشنبه که بیش از ۳۰۰۰ زخمی نیز برجا ...
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران /آمار کشته‌شدگان زلزله ویرانگر در شرق افغانستان به 1500 نفر رسید.
به گزارش الجزیره، پس از زلزله 6 ریشتری نیمه شب یکشنبه که بیش از 3000 زخمی نیز برجا گذاشته و بیشتر قربانیان در ولایت «کنر» بودند، جست‌وجوی ناامیدانه برای یافتن بازماندگان همچنان ادامه دارد.
کانون این زمین‌لرزه در 27 کیلومتری شمال‌شرق جلال‌آباد و در عمق 8 تا 10 کیلومتری زمین ثبت شد. کم‌عمق بودن زلزله شدت تخریب را افزایش داد و ده‌ها خانه گلی و آجری را ویران کرد. رانش زمین و سیلاب‌های ناشی از آن نیز مسیرهای ارتباطی را مسدود کرده و امدادرسانی به مناطق آسیب‌دیده را با دشواری روبه‌رو ساخته است. براساس گزارش مقامات محلی، صدها خانه در روستاهای شهرستان‌های نورگل، چوکی و سایر مناطق کنر فرو ریخته‌اند. در روستای وادیر، 90 درصد از ساکنان کشته یا زخمی شده‌اند. سازمان ملل از طریق دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (اوچا) و سایر نهادها در حال هماهنگی کمک‌هاست و تیم‌هایی در محل در حال ارائه کمک‌های اضطراری هستند.
رسانه‌های محلی گزارش می‌دهند که وضعیت کوهستانی، رانش زمین و زیرساخت‌های ضعیف ارتباطی (اینترنت و خدمات موبایل محدود) عملیات نجات را به تأخیر انداخته است. دسترسی به برخی مناطق فقط از طریق هوایی ممکن است و بسیاری از قربانیان هنوز زیر آوار مانده‌اند.
در حالی که چند کشور برای ارسال کمک‌های بشردوستانه اعلام آمادگی کرده‌اند، برخی مناطق آسیب‌دیده همچنان غیرقابل دسترسی هستند و مراکز درمانی محلی با ازدحام بیماران مواجه‌اند.
این فاجعه در شرایطی رخ داده که به گفته برنامه جهانی غذا، افغانستان با خشکسالی شدید، کاهش کمک‌های بین‌المللی و بحرانی بی‌سابقه در زمینه تأمین غذا دست‌وپنجه نرم می‌کند. یک مقام ارشد طالبان گفت: «ابعاد ویرانی غیرقابل تصور است. بیشتر روستاها با خاک یکسان شده‌اند و جاده‌های منتهی به عمق مناطق کوهستانی هنوز بسته است. برای ما اکنون اولویت پیدا کردن اجساد زیرآوار نیست بلکه اولویت رسیدن به مجروحان است. بیشتر اجساد هنوز زیرآوار هستند. ما همه تلاشمان را می‌کنیم اما به نظر نمی‌رسد که به این زودی‌ها امکان‌پذیر باشد.
بازار
سازمان کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد براساس گزارش‌های اولیه اعلام کرد که زلزله، زندگی دست‌کم 12 هزار نفر را مستقیماً تحت تأثیر قرار داده است.


نظرات شما