دوشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۴
گوناگون

تولد اولین گاومیش شبیه‌سازی‌شده جهان از طریق سزارین

تولد اولین گاومیش شبیه‌سازی‌شده جهان از طریق سزارین
آریا بانو - ایسنا / دانشمندان چینی اولین گاومیش شبیه‌سازی‌شده جهان را از طریق سزارین در تبت به دنیا آوردند. این گوساله با استفاده از روش شبیه‌سازی سلول سوماتیک شبیه‌سازی شد ...
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / دانشمندان چینی اولین گاومیش شبیه‌سازی‌شده جهان را از طریق سزارین در تبت به دنیا آوردند. این گوساله با استفاده از روش شبیه‌سازی سلول سوماتیک شبیه‌سازی شد که در آن دی‌ان‌ای از یک سلول بدن به یک سلول تخمک منتقل می‌شود و هسته آن برداشته می‌شود.
پژوهشگران چینی با موفقیت یک گاومیش شبیه‌سازی‌شده را از طریق سزارین به دنیا آوردند. این بچه گاومیش که در 11 ژوئیه متولد شد، در یک پایگاه پرورش در شهرستان دامشونگ واقع در جنوب غربی تبت که به عنوان منطقه خودمختار شیزانگ چین نیز شناخته می‌شود، پرورش یافت.
بازار
به نقل از آی‌ای، گزارش شده است که این گوساله در هنگام تولد 33.5 کیلوگرم وزن داشته است که از اکثر نوزادان گاومیش سنگین‌تر است.
دانشمندان می‌گویند این گوساله کاملاً سیاه، از سلامت کامل برخوردار است و توانسته بدون هیچ مشکلی راه برود.
این تولد نشان‌دهنده پیشرفت علمی قابل توجهی در پرورش دام، به ویژه در محیط‌های مرتفع مانند تبت است.
گاومیش‌ها برای اقتصاد و محیط زیست محلی حیاتی هستند و گوشت، شیر، حمل و نقل و سوخت (از مدفوعشان) مورد نیاز جوامع ساکن در فلات چینگهای-شی‌زانگ را فراهم می‌کنند.
محققان گزارش می‌دهند که خود فرآیند شبیه‌سازی با استفاده از شبیه‌سازی سلول‌های سوماتیک انجام شده است. این فرآیندی است که در آن دی‌ان‌ای از یک سلول بدنی (سوماتیک) با حذف هسته آن به سلول تخمک وارد می‌شود.
شبیه‌سازی یا کُلون‌سازی یا همسانه‌سازی(Cloning) فرآیند ساختن یک کلون یا همسانه از چیزی است و در زیست‌شناسی به‌طور کلی به فرآیندهایی که برای آفرینش از پاره‌هایی از دی‌ان‌ای (همسانه‌سازی DNA)، سلول‌ها (شبیه‌سازی یاخته‌ای) یا جاندار (مانند شبیه‌سازی انسان) به کار می‌رود، گفته می‌شود. این اصطلاح در مواردی که جاندارانی مانند باکتری، حشره یا گیاه به‌طور غیرجنسی تولیدمثل می‌کنند نیز به کار می‌رود.
در زیست‌شناسی، شبیه‌سازی به فرآیند تولید تعدادی از افراد که از لحاظ ژنتیکی مشابه هم هستند، گفته می‌شود. این شکل شبیه‌سازی زمانی در طبیعت رخ می‌دهد که ارگانیسم‌هایی همچون باکتری‌ها، حشرات یا گیاهان تولیدمثل غیر جنسی انجام دهند.
در زیست‌فناوری(بیوتکنولوژی) نیز کلونینگ به روش‌های مورد استفاده به منظور ایجاد نسخه‌هایی از قطعات دی‌ان‌ای(کلونینگ مولکولی)، سلول‌ها(کلونینگ سلولی) یا ارگانیسم‌ها گفته می‌شود. اصطلاح کلونینگ همچنین ممکن است به ایجاد کُپی‌های متعدد از یک محصول مانند رسانه دیجیتال یا نرم‌افزار اشاره داشته باشد.
ا ولین گاومیش شبیه‌سازی شده در چین
محققان همچنین از انتخاب کل ژنوم استفاده کردند، روشی که به شناسایی و تکثیر حیوانات با صفات ژنتیکی مطلوب مانند اندازه و تولید شیر کمک می‌کند.
این پروژه در سال 2023 توسط محققان دانشگاه ججیانگ(Zhejiang) در شرق چین که رهبری این کار علمی را بر عهده داشتند، آغاز شد.
هدف اصلی، افزایش کیفیت نژادهای گاومیش قوی‌تر، پربارتر و مقاوم‌تر کردن آنها در برابر بیماری بود. دستور کار همچنین کمک به ایجاد یک سیستم اصلاح نژاد مدرن متناسب با شرایط منحصر به فرد زمین‌های مرتفع تبت بود.
گاومیش‌ها برای زندگی در فلات تبت، جایی که هزاران سال است در آن اهلی شده‌اند، ضروری هستند. توانایی آنها در زنده ماندن در جایی که اکثر دام‌ها نمی‌توانند،وجود آنها را برای امنیت غذایی در این منطقه حیاتی می‌کند.
وجود این حیوانات جهت باربری یا بارکشی برای مردم محلی به منظور حمل مواد در سراسر زمین‌های ناهموار این منطقه ضروری است. برای این منظور، آنها نقش حیاتی در فرهنگ و اقتصاد منطقه ایفا می‌کنند و از سبک زندگی سنتی گله‌داری حمایت می‌کنند.
علاوه بر این، آنها با چرای پایدار و کمک به حفظ تعادل مراتع در این محیط منحصر به فرد در ارتفاعات بالا، به اکوسیستم این فلات کمک می‌کنند.
دالی؛ گوسفند شبیه‌سازی شده
همان روش شبیه‌سازی سلول سوماتیک که برای ایجاد «دالی»(Dolly)، گوسفندی که در دهه 1990 شبیه‌سازی شد برای شبیه‌سازی این گاومیش نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
«دالی» اولین پستاندار شبیه‌سازی شده جهان بود که در سال 1996 در موسسه رازلین(Roslin) در اسکاتلند متولد شد. دانشمندان برای ایجاد آن، هسته سلول پستان یک گوسفند بالغ را در یک سلول تخمک فاقد هسته قرار دادند. تولد دالی همچنین فرضیات قبلی را دگرگون کرد، زیرا ثابت کرد که سلول‌های بالغ تخصصی می‌توانند برای ایجاد یک موجود زنده کامل برنامه‌ریزی مجدد شوند.
«دالی» یک پیشرفت مهم در ژنتیک و بیوتکنولوژی بود و علاقه جهانی را به پتانسیل شبیه‌سازی و همچنین پیامدهای اخلاقی آن برانگیخت.
«دالی» به مدت شش سال زندگی کامل و سالمی داشت و قبل از مرگش فرزندانی طبیعی به دنیا آورد.


نظرات شما