آریا بانو

آخرين مطالب

استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی روند آسیب مغزی را تسریع می کند پزشکي

استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی روند آسیب مغزی را تسریع می کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /بر اساس یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز ممکن است تخریب عصبی را افزایش دهد.
به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن‌های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماری‌های عصبی و سایر بیماری‌های مزمن هستند، مرتبط است.
یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن‌های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.
به نظر می‌رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی بسیار مهم است و مصرف روغن‌های چندین بار استفاده شده ممکن است این تعادل را مختل کند.
متخصصان مصرف رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا 3 را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده هشدار می‌دهند.
مطالعه جدید نشان داد موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می‌شوند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کنند، به طور قابل‌توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.
این تحقیق نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده ممکن است با ایجاد اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم است و با اختلالات عصبی مرتبط است، تخریب عصبی را افزایش دهد.
مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان‌ها مرتبط دانسته اند .
تیم مطالعه، موش‌های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت 30 روز.
در مقایسه با همتایان خود در رژیم‌های غذایی مختلف، موش‌هایی که با رژیم‌های غذایی با روغن‌های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت‌های کبدی را نشان دادند.
علاوه بر این، آسیب روده‌ای قابل توجهی در این موش‌ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم تولید شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.
دکتر « کاتیرسان شانموگام »، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد به طور قابل توجهی تغییر کرد و انتقال اسید چرب امگا 3 مهم مغز DHA کاهش یافت. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش‌هایی که روغن گرم شده را دوباره گرم کرده بودند مشاهده شد.»
این مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می‌شود که به آسیب‌های قلبی متابولیک و اندام‌ها اشاره می‌کند.
مصرف روغن‌های چندبار گرم شده منجر به آسیب مغزی خاص، به‌ویژه در نواحی حیاتی برای بازسازی می‌شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم‌شده را برجسته می‌کند.
در مقابل، موش‌هایی که با روغن‌های گرم نشده تغذیه می‌شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش‌های گروه‌های روغن گرم شده نشان دادند.
حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می‌دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می‌دهد.
گرم کردن مجدد روغن‌ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند زیرا روغن به طور فزاینده ای ناپایدار می‌شود و فواید سلامتی را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1171705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدر دانی چیست و چگونه میتوان قدردان بود؟

چرا حسادت می کنیم؟

مواجهه با نگرانی همیشگی:کارهای فراوانی که هنوز انجام نداده‌ایم!

10 توصیه برای رهایی از افسردگی و اضطراب

عوامل ضعیف بودن انسان‌ها در برابر مشکلات زندگی و راههای قوی شدن در برابر مشکلات

چگونه یک کسب‌وکار خانگی موفق داشته باشیم؟

آیا تکنولوژی تنهاترمان کرده است؟

این علائم نشان می دهند که شما افسردگی دارید!

5 عامل اصلی ایجاد احساسات منفی

راههای جذب مشتری و نگه داشتن آنها

تاثیرات نگرانی بر سلامتی و بدن

راه کاری برای امنیت در محیط کار خانم ها

حافظه چگونه کار می‌کند؟

دلایل مراجعه نکردن بعضی از افراد به روانشناس و علت نیاز به مشاور در مراحل زندگی

اگر باهوش هستید پس چرا پولدار نیستید؟

چگونه در 60 ثانیه جوان‌تر به نظر برسیم!

در شبکه های اجتماعی، روی اعصاب نباشید!

دلیل نارضایتی همیشگی برخی از افراد چیست؟

مچ استرس تان را بگیرید

اگر داروی ضدافسردگی مصرف می‌کنید این مطلب را حتما بخوانید!

9 تکنیک حیرت انگیز برای تقویت مغز

راهکارهایی موثر برای از بین بردن استرس

ابراز مخالفت با کمترین هزینـه

راضی نگه داشتن دیگران تا کی؟!

وقتی افسردگی خوب نمی شود

6 عادت مفید برای اینکه چیزی را به دل نگیریم

نگرانی هایم را از من بگیر

این سگ، شادی و امید را گاز می گیرد!

آزار و اذیت اینترنتی باعث گرایش نوجوانان به خودکشی می شود

5 علتی که ما را به تله سرزنش می اندازد!

دردهای عاطفی را در نطفه خفه کنید

ذهنم قفل شده است

آقا! شما تحصیل کرده ای، این خرافات چیه؟!

افسردگی فصلی چیست؟راههای پیشگیری و درمان

تنهایی ام را حس کن

برای موفق شدن کمی منفی فکر کنید!

از کجا بفهمیم داریم آلزایمر می‌گیریم؟

افسردگی ناشی از بیکاری مردان:علائم و درمان

چرا بعضی ها نمی توانند نظر مخالف را بپذیرند؟

به نظرشما، من زشت هستم!

چرا برخی از افراد کلامی نافذ دارند؟

5 عادتی که افراد سالم و جذاب دارند

دلتنگی های یک دختر مجرد

وقت کشی به سبک قرن 21

دختران مجرد! این کار ها را بکنید

چرا بیشتر موفقیت ها بین 30 تا 40 سالگی است؟

چرا ناراحتی رمز شادی واقعی است!

اختلال «اضطراب اجتماعی» چیست؟

پاک کردن لکه‌ی ننگ بیماری روانی!

5 راه برای کمک به فرد مضطرب