آریا بانو

آخرين مطالب

راهکارهایی موثر برای از بین بردن استرس روانشناسي

راهکارهایی موثر برای از بین بردن استرس
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تقریبا نیمی از دردهای فیزیکی بزرگسالان از استرس نشات گرفته است.
همه انسان‌ها در طول زندگی خود استرس را تجربه می‌کنند. در زندگی موقعیت‌هایی پیش می‌آید که نمی‌توان از آن اجتناب کرد، تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است...
که با این موقعیت‌های استرس‌زا روبه‌رو شویم و یاد بگیریم که چه عکس‌العملی از خود نشان دهیم. بهترین تعریف برای فشارهای روانی این است: استرس، هیجانات منفی و احساسی هستند که فرد در مقابل یک رویداد، رفتار، مکان و یا شخصی دیگر از خود نشان می‌دهد. اگر چه همیشه پیدا کردن راه‌های موثر برای کنترل استرس‌های روزانه آسان نیست، ولی این مهم است که در جست‌وجوی راه‌های سالم برای کنترل استرس باشیم و هر گاه نتوانیم این کار را انجام دهیم اغلب احساس ناتوانی و ضعف می‌کنیم و دچار عصبانیت، افسردگی و حتی بیماری‌های جسمی می‌شویم.
ویتامین‌هایی از گروه B می‌توانند در این زمینه کمک خوبی باشند. این دسته از ویتامین‌ها به ترشح آدرنالین کمک می‌کنند و باعث آرامش سیستم اعصاب و تسکین استرس می‌شوند.
در زیر چند نمونه از عواملی که زندگی ما را تحت فشار قرار می‌دهند آمده است:
تمام عواملی که منجر به مرگ می‌شوند مثل: بیماری‌های قلبی، سرطان، تصادف و خودکشی استرس‌زا هستند.
تقریبا 90 درصد از بیمای‌هایی که باعث مراجعه به پزشک می‌شود منشا عصبی داشته و با استرس در ارتباط است.
تقریبا نیمی از دردهای فیزیکی بزرگسالان از استرس نشات گرفته است.
تقریبا یک میلیون آمریکایی که کار خود را از دست می‌دهند از مشکلات شکایت دارند و تحت فشار استرس هستند. خشونت‌هایی نظیر قتل و آدم‌کشی که در محیط کار وجود دارد همه منشا استرس دارند.
بعضی موقعیت‌ها باعث افزایش استرس می‌شوند، مثل: طلاق، مرگ فرزند یا همسر،‌ بیماری و حتی تغییر شغل. اما هر کدام از ما دارای این توانایی هستیم که با آگاهی در موقعیت‌های استرس‌زا پاسخی مناسب به آن بدهیم. البته باید متوجه باشیم که غیرممکن است بتوانیم همه انسان‌ها رویدادها، مکان‌ها و چیزهایی را که در زندگی به ما فشار می‌آورند، کنترل کنیم و هر کوششی در این راه بیشتر باعث افزایش استرس می‌شود. پس بهتر است با قبول موقعیت‌هایی که قادر به کنترل آن‌ها نیستیم، سعی کنیم پاسخی عقلانی به آن‌ها بدهیم.
استرس در دو نوع: 1- حاد (زمان کوتاه ولی شدید) و 2 – مزمن (دراز مدت) وجود دارد. همه انسان‌ها هنگام مواجه شدن با یک خطر و یا موقعیتی تهدیدآمیز در زندگی، استرس حاد را تجربه می‌کنند. مکانیسم بدن انسان طوری است که همیشه دو نوع عکس‌العمل برای پاسخ به این وضعیت نشان می‌دهد: "بجنگ یا دوری کن" (Fight or Flight). عکس‌العمل فیزیولوژیکی بدن ما در این موارد طوری است که به طور خودکار ترشح هورمون‌هایی مثل آدرنالین و کورتیزول را بالا می‌برد تا بدن آمادگی کافی برای پاسخ "بجنگ یا دوری کن" را داشته باشد. در این هنگام فشار خون بالا می‌رود، ضربان قلب افزایش می‌یابد و تنفس تند می‌شود. از آن‌جایی که جریان خون در بدن می‌تواند 300 تا 400 درصد افزایش یابد بنابراین پاها، مغز و ریه‌ها را برای کار اضافی که در این مواقع برای جنگیدن با استرس و یا فراری مطمئن از آن مواقع حاد لازم است، فراهم می‌کند ولی دیگر سیستم‌های بدن مثل دستگاه گوارش در دوران استرس حاد برای مدت کوتاهی کارشان مختل می‌شود. این تغییرات فیزیکی برای ادامه زندگی همیشه حیاتی بوده و هست و هنگامی که ما در یک موقعیت خطرناک و یا حتی در یک حالت هیجانی مثل شرکت در یک مسابقه هستیم، سیستم‌های داخلی بدن امکان پاسخگویی بهتری را فراهم می‌کنند. اما سوال این است که آیا در دنیای مدرن امروزی و با این همه مشکلات عجیب مثل ترافیک سنگین، فشارهای کاری روزمره و بیماری‌های مختلف، باز هم این سیستم فعال بدن ما قادر است جوابگو باشد. در این وضعیت باید فقط به گوشزدهای آن و اخطارهایی که بدن‌مان به ما می‌دهد توجه کنیم، این‌که مراقب سلامتی خود باشیم و هر گونه مشکلی جسمی یا روحی را جدی گرفته تا از خطرات در درازمدت جلوگیری شود.
بعضی از ضررهای فیزیکی استرس‌های مزمن
بیماری‌های قلبی: تغییرات ناگهانی که در ضربان قلب صورت می‌گیرد و باعث افزایش فشار روی کارکرد رگ‌های خونی قلب می‌شود، در عضلات قلب ایجاد درد می‌کند و حتی خطر سکته قلبی را افزایش می‌دهد. تکرار در افزایش فشار خون می‌تواند دیواره داخلی رگ‌ها را تخریب کرده و باعث گرفتگی آن‌ها شود.
سکته مغزی: ادامه استرس می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود و روی شریان‌ها و سرخرگ‌هایی که خون را به مغز می‌رساند اثر گذاشته و مغز را در معرض خطر سکته قرار دهد.
سیستم ایمنی بدن: استرس در درازمدت سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و باعث افزایش بیماری‌ها از سرماخوردگی گرفته تا عفونت‌های جدی‌تر شود.
وزن و تغییرات چربی بدن: استرس مزمن گاهی باعث کم شدن اشتها و لاغر شدن فرد می‌شود و بر عکس گاهی باعث افزایش توده چربی به خصوص در ناحیه شکم حتی در خانم‌های لاغر می‌شود. محققان این افزایش چربی را به افزایش ترشح هورمون کورتیزول که در دوران استرس زیاد می‌شود نسبت می‌دهند. توزیع و پخش این چربی‌ها در بدن یک نفر باعث افزایش خطر سکته قلبی و مغز و حتی بیماری دیابت می‌شود.
بی‌خوابی: استرس‌های مزمن خواب شبانه را مختل می‌کند. کمبود خواب باعث افزایش استرس شده و مانع از این می‌شود که شخص به طور عاقلانه با مشکلات روبه‌رو شود.
میگرن: تحقیقات نشان داده است که هنگام پدیدار شدن استرس دردهای میگرنی در شخص افزایش می‌یابد. البته باید گفت که همه استرس‌ها به طور مطلق بد نیستند زیرا مبارزه با استرس باعث قوی‌تر شدن فیزیکی و ذهنی فرد می‌شود. اثرات مثبتی که می‌تواند از استرس به وجود آید شامل: افزایش انگیزه و انرژی، افزایش اعتماد به نفس احساس هیجان و ایجاد هدف و مبارزه

آریا بانو

خندیدن یکی از موثرترین راه‌ها برای کم شدن استرس است.
راه‌های زیر به شما کمک می‌کند تا استرس خود را کنترل کنید.
1- مشخص کنید که چه چیزی در زندگی باعث استرس شما می‌شود، ممکن است بعضی از موقعیت‌های خاص یا افراد و یا رویدادهایی باشند که شما را عصبی و مضطرب می‌کنند.
2- یک دفتر یادداشت روزانه برای نوشتن حوادث و اتفاقات استرس‌زا داشته باشید و روزانه احساسات خود را در آن بنویسید.
3- حامیان خود را قوی‌تر کنید. با افراد خانواده و دوستان خود ارتباط بیشتری برقرار کنید. بیشتر کسانی که به گونه‌ای می‌توانند با استرس‌های خود کنار بیایند از یک زندگی اجتماعی موفق برخوردار هستند و بیشتر ارتباط فامیلی دارند.
4- خود را تخلیه کنید: یاد بگیرید که چگونه افکار و احساسات خود را بیان کنید.
5- از این‌که در مقابل خواسته دیگران "نه" بگویید نترسید، شما باید حدود خود را بدانید و اگر نمی‌توانید کاری را انجام دهید، هرگز احساس گناه نکنید.
6- یاد بگیرید طوری احساسات خود را بیان کنید تا کسی ناراحت نشود. مثلا به جای این‌که بگویید: "تو مرا عصبانی کردی." بگویید "من عصبانی هستم." این کمک بزرگی برای حفظ روابط مهم در زندگی است.
7- زندگی را ساده بگیرید. کارها را اولویت‌بندی کنید، آن‌ها را ارزیابی کنید. کاری که مهم‌تر است را انجام دهید و از آن‌که مهم نیست خلاص شوید در این صورت کمتر احساس خستگی و بیشتر احساس آرامش می‌کنید و همین‌طور ساعات آزاد بیشتری پیدا می‌کنید تا با افراد خانواده و دوستان و یا حتی با خودتان بگذرانید.
8- بدانید که خوردن دارو روش خوبی برای حل مشکل نیست اگر احساس می‌کنید نیاز به دارو دارید حتما با یک مشاور و پزشک خوب تماس بگیرید.
9- عادات خوب زندگی خود را بیشتر کنید. فعالیت‌های فیزیکی را افزایش دهید، غذاهای سالم بخورید، یک فعالیت فیزیکی و ورزشی منظم و داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند وزن، انرژی، اعتماد به نفس و سلامتی شما را بیشتر ‌کند. آن‌وقت می‌توانید راحت‌تر با استرس‌های روزانه مقابله کنید.
10- استرس‌های کاری را کم کنید. در محیط کار با دیگران ارتباط خوبی برقرار کنید، تا آرامش بیشتری داشته باشید.
11- بخندید. آیا می‌دانید خندیدن یکی از موثرترین راه‌ها برای کم شدن استرس است. خندیدن، اضطراب را از بین می‌برد. سعی کنید هر چیز را سخت نگیرید. حتی به نظر می‌رسد که خنده سیستم دفاعی بدن را قوی‌تر می‌کند و در نتیجه کمتر مستعد مبتلا شدن به بیماری‌ها و و عفونت‌ها خواهید شد.
12- سعی کنید تمرینات ذهنی – فیزیکی مرتب داشته باشید. مثل: تمرینات تنفسی، یوگا و مدیتیشن.
13- داروهایی که بدون تجویز پزشک مصرف شوند گاهی افسردگی را بیشتر می‌کنند.
14- کافئین و محرک‌های دیگر را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
15- خوردن اسیدهای چرب امگا – 3 مثل روغن ماهی را افزایش دهید.
منبع: مجله موفقیت

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1188388/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حباب‌های مرموز در داخل زمین

وزیر ارشاد: مردم کتاب را رها نکردند

بنای ما بر حمایت جدی است

اسم فلیک را نیاورید، برای بایرن بزرگ افت دارد!‏

آلونسوی جدید متولد می‌شود؛ اسطوره رئال در آلمان

فروش اولین قرارداد مسی؛ یک برگ دستمال 30 میلیارد!‏

بیانیه جمعی از هنرمندان در حمایت از حضور سه چهره فرهنگی

«رخنه» از امشب روی آنتن شبکه یک می‌رود

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

تهیه گزارش ویژه علل خودکشی پزشکان/ پیگیری پرونده مرحومه"بخشی"

پشت پرده جمع آوری واکسن آسترازنکا از سراسر جهان

پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت

گوناگون/ هیچ فضیلتی بدون رنج حاصل نمی شود

لحظه‌ وقوع تصادف زنجیره‌ای در مشهد با حرکت عجیب پژو 405

گوناگون/ شهر بدون کوچه ایران کجاست؟

چرا مرغ های دریایی "رقص باران" را انجام می دهند؟

لحظه تماشایی به آب انداختن کشتی های غول پیکر

دسر بیسکویتی که فقط تو 10 دقیقه درست میشه

مصرف روزی نیم قاشق از این روغن معجزه می‌کند

ترفند خرد کردن سبزی بدون چاقو

جهان در شوک اتمی؛ روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

مورینیو: رد پیشنهاد تیم ملی پرتغال به خاطر رُم اشتباه بود

حیف شد، موسیالا را به زور به انگلیس می‌بردم!‏

حمله به منتقدان جود بلینگام؛ منصف باشید!‏

تیم جدید اسماعیل‌نژاد مشخص شد

پیام خوش اداره ورزش تبریز به تراکتوری‌ها

اصغر شرفی: اولین سالی است که برای بازیکنان خارجی پول حرام نکردیم

هوادار - پرسپولیس در ورزشگاه پاس قوامین

پورعلی‌گنجی به پرسپولیس برگشت

بازگشت ستاره‌ای که پدرش عاشق ژاوی بود!‏

سیانکی سرمربی جوانان پاس شد

«مدیر مدرسه» همه را به چالش می‌کشد!

جدایی قطعی آناهیتا درگاهی از اشکان خطیبی

بهترین سریال‌های ماوراییِ کره‌ ؛ از «ورطه» تا «جهنم»

سهراب سلیمی: راه نقد بسته باشد، راه ارتباط مسدود می‌شود

نگاهی به برنامه صداتو و استعدادیابی آن؛ فرصتی برای دیده شدن

از یوسف زمانی ترانه «کافه» را بشنوید

سرقت 3 میلیاردی توسط زوج سارق

آتش‌سوزی عظیم در یک کارخانه جایگاه شارژ در شمال ایتالیا

بارش تگرگ در اردبیل

فرد متهم به قتل «زهره فکور صبور» بازداشت شد

قتل یک مدیر شهرداری تهران با همدستی همسر وی!

کارشناس تلویزیون: زنان خانه دار را فرستادند دنبال درس و مشق تا جمعیت را کاهش دهند!

فرود هواپیما بدون چرخ جلو در استانبول

دعای خوب هموطنان در حادثه، بدرقه راه و زندگیمان است

کمک به خانواده در مواقع اضطراری

استوری ولادت حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها)

یک صبحانه خوشمزه و فوری با کمترین مواد

جمع‌آوری واکسن معروف از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد