آریا بانو

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟ پزشکي

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - طبق گزارش جامعه پزشکی، آمار مصرف خودسرانه داروهایی مثل آمپول تقویتی نوروبیون و ب کمپلکس در ایران بسیار بالا است و خیلی از مردم، همدیگر را هم به مصرف آنها تشویق می‌کنند و حتی تا جایی تخصصی عمل می‌کنند که تاکید دارند حتما نوع خارجی آن خریداری شود تا اثر بهتری داشته باشد.

این در حالی است که دکتر خسرونیا می‌گوید:«مصرف بیش از حد بعضی از داروها مثل آمپول ب کمپلکس، آمپول نوروبیون، ب 12 و ویتامین‌ دی اثرات بدی روی بدن می‌گذارد و تحقیقات نشان داده که بعضی از اینها سرطان‌زا هستند و حتی می‌توانند مرگبار باشند.»
این فوق تخصص گوارش و کبد اضافه می‌کند: «دارویی مثل ویتامین دی اگر زیاد مصرف شود، باعث ایجاد سنگ کلیه می‌شود. همچنین مصرف بی‌رویه بعضی از داروها کبد چرب ایجاد می‌کنند.»
دکتر خسرونیا می‌گوید: «مصرف مقدار زیادِ بعضی از داروها مثل ویتامین دی، ویتامین سی و ب کمپلکس باعث ناراحتی‌های دستگاه گوارش، کبد و کلیه می‌شود و حتی می‌تواند به مسمومیت فرد منجر شود. پس مصرف هر دارویی بدون تجویز پزشک کار درستی نیست. البته نمی‌توان نادیده گرفت که بعضی از پزشکان هم خیلی راحت نوروبیون تجویز می‌کنند. حتی برای درمان سرماخوردگی.»
تا احساس خستگی می‌کنند، یک نوروبیون می‌زنند
آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس که هردو به آمپول‌های تقویتی معروفند، از خانواده ویتامین‌های گروه ب هستند و در درمان بسیاری از اختلالات موثرند اما مصرف بی‌رویه آنها می‌تواند برای فرد خطرآفرین باشد. مثلا مصرف بیش از حد نیاز نوروبیون، دوز فلزات سنگینِ موجود در بدن را بالا می‌برد که می‌تواند عوارض ناگواری داشته باشد؛ عوارضی مثل مسمومیت.
ب کمپلکس و نوروبیون بیشتر برای افرادی مفید هستند که کمبود ویتامین ب دارند. به خصوص افراد سالمند که ویتامین‌های مورد نیاز راحت به بدن‌شان نمی‌رسد. یکی از مهم‌ترین علائم کمبود ویتامین ب، احساس خستگی مفرط و دائمی است. به همین دلیل خیلی از افراد به خصوص جوانان به مصرف نوروبیون گرایش دارند تا سرحال باشند و کارهای روزمره خود را بدون خواب‌آلودگی و خستگی انجام دهند.
اما رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی می‌گوید:«مصرف نوروبیون اصلا برای جوانان جایگاهی ندارد و فقط افراد مسن و سالمند باید آن را مصرف کنند. آن هم ماهانه یا هر چند ماه، یکی دو بار. در کشور ما طوری شده که افراد جوان تا احساس خستگی و کسالت می‌کنند، یک آمپول نوروبیون می‌زنند. در حالی که هیچ فایده‌ای هم ندارد و فقط بدن خود را از بین می‌برند.»
دکتر خسرونیا می‌گوید:«بیشتر کشورهای دنیا دارو را بدون نسخه پزشک به دست بیمار نمی‌دهند اما متاسفانه این کار در ایران مرسوم است و هرکس دارویی بخواهد، می‌رود آن را راحت از داروخانه می‌خرد.»
این فوق تخصص گوارش و کبد همچنین اشاره می‌کند:«قدیم‌ها هرکس می‌رفت مسافرت، برای عزیزانش سوغاتی می‌آورد. در حالی که الان با خودشان دارو می‌آورند! قوطی‌های 100 تایی مکمل که مثل نقل و نبات می‌خورید و گاهی مشکل برایتان ایجاد می‌شود. الان در مغازه‌های معمولی هم بعضی داروهای مکمل پیدا می‌شوند و شما راحت می‌توانید آن را خریداری کنید.»
حتی مکمل‌ها را هم خودسرانه نخورید
خیلی از مردم تصور می‌کنند مصرف مکمل‌ها هیچ ضرری ندارد و برای بدن‌شان ضروری است. برای همین در سبد مصرفی آنها قرار دارد و حتی کودکان خود را نیز از آن بی‌نصیب نمی‌گذارند. درحالی‌که پزشکان تاکید دارند حتی مکمل‌ها را هم نباید تحت هیچ شرایطی خودسرانه مصرف کرد.
رئیس هیأت مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران می‌گوید: «اگر خوب غذا بخورید و مواد پروتئینی و ویتامین‌ها به بدن‌تان برسد، مصرف مکمل‌ها اشتباه است. در هیچ جای دنیا چنین چیزی رایج نیست. ما مقدار زیادی از بودجه خانواده و بودجه دولت را صرف خرید همین داروها می‌کنیم که مصرف‌شان هیچ ضرورتی ندارد.»
دکتر خسرونیا اشاره می‌کند:«هروقت آزمایش خون دادیم و نتیجه آزمایش ما کمبود ویتامینی را نشان داد، مصرف داروها و ویتامین‌ها و مکمل‌ها معقول و منطقی است. اما وقتی آزمایش نداده‌ایم و نمی‌دانیم در چه مورد چقدر کمبود داریم، اصلا نباید خودسرانه دارویی را خریداری و مصرف کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1171556/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کودکانتان را شاد کنید!!

کودکان بیش ‌فعال‌ چه نوع رفتارهایی دارند؟

خشم می کشد

چگونه با فرزندان‌مان مذاکره کنیم؟

چگونه به کودک بیاموزیم خود را سرگرم کند

اختلال کم توجهی- بیش فعالی در کودکان

معنی دعوای پدر و مادرها چیست ؟

آیا تخیل جرم است؟

آیا کودک شما در آموختن ریاضی مشکل دارد؟

ماساژ،راهی برای شناخت احساسات کودک

با کودک چگونه از مرگ صحبت مى کنید؟

چگونه کودک گریان را آرام کنیم؟

خوابهای وحشتناک در کودکان

بازیهای کامپیوتری را می توان کنترل کرد!!

8 رفتاری که خنجر به قلب فرزندان می زند!!!

تفریح کودکان در فضای باز

وقتی کودکان کم‌ دقت هستند

تیز هوشی و دردسر های آن

نشانه‌های نیاز کودک به خواب

کودکان را قربانی اختلافات زناشویی نکنیم

مشخصات یک اسباب بازی مناسب

وقتی کودکتان مشوش است

روان‌شناسی خلاقیت

موسیقی درمانی در کودکان

نظر کودکان درباره لباس

اگر کودکتان دچار اختلال دفعی می باشد!!

آثار سوء بد رفتاری با کودک چیست؟

بی توجهی والدین ، بچه های خجالتی

بازی هایی که جدی می شود

مامان از من فاصله نگیر

چگونه غم غربت را در کودکان کاهش دهیم

عاملی مهم ضعف یادگیری در کودکان

با کودک بداخلاق خود چگونه رفتار کنیم ؟

بچه هامی آموزندهمانطورباشندکه...

رفتار شما بر شخصیت کودک تاثیرمی‌گذارد.

چرا کودکان خودخواهی می کنند؟

نحوه رفتار با کودک دروغگو

عزت نفس در کودکان

منشاهای احتمالی استرس دوران کودکی

چرا کودکان، اسباب بازی هایشان را می شکنند؟

رفع خجالت کودک با هشت رفتار صحیح

22 رفتار طلائی با کودکان

9 توصیه برای افزایش ضریب هوشی کودکان

آیا فرزند باهوش می خواهید ؟ قسمت اول

چند نکته درباره برخورد با کودک

مشاجره والدین برابربا چاقی کودکان

افزایش هوش کودکان

افزایش رشد هوش با صمیمیت

چگونه هوش کودکان را بیازماییم؟

این 10 مهارت را به کودک بیاموزید