آریا بانو

آخرين مطالب

آزمایش‌های سه ماهۀ دوم بارداری پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
در سه ماهۀ دوم بارداری گاهی نیاز است آزمایش‌هایی را با تشخیص پزشک انجام ‌دهید. بهتر است از قبل نسبت به آنها آگاهی داشته باشید تا زمانی که پزشک انجام آنها را برای شما ضروری تشخیص دهد، بهتر بتوانید تصمیم بگیرید. در این مطلب با آزمایش‌های سه ماهۀ دوم بارداری آشنا خواهید شد.
آزمایش آلفافتو‌پروتئین مادر
در بارداری هفته به هفته گاهی لازم است آزمایش‌هایی برحسب ضرورت و تشخیص پزشک انجام گیرد که آزمایش آلفافتو‌پروتئین یکی از این موارد است که در سه ماههٔ دوم بارداری انجام می‌گیرد. آزمایش آلفافتو‌پروتئین یا AFP بخشی از آزمایش‌های غربالگری است. صرف نظر از نتیجۀ غربالگری سه ماهۀ اول، پزشک ممکن است آزمایش سرم آلفافتوپروتئین را بین هفته پانزدهم بارداری تا هفته هفدهم بارداری درخواست کند. در این آزمایش میزان آلفا‌فتو‌پروتئین یعنی پروتئینی اندازه‌گیری ‌خواهد شد که توسط جنین تولید ‌می‌شود. غیرطبیعی بودن میزان این پروتئین، نشان‌دهندۀ احتمال ابتلای جنین به سندرم داون یا نقص‌های لولۀ عصبی است. برای تشخیص قطعی وجود این مشکل‌ها نیاز به انجام سونوگرافی آنومالی و آمنیوسنتز است. اگر پزشک درخواست آزمایش غربالگری نشانگرهای چهارگانه را داده باشد، نیازی به آزمایش آلفافتوپروتئین مجزا نیست و سطح این ماده در آن آزمایش اندازه‌گیری می‌شود.
غربالگری نشانگرهای چهارگانه
این آزمایش بخشی از غربالگری سه ماهۀ دوم بارداری است. در ایران پزشک در صورت نیاز به غربالگری سه ماهۀ دوم، این آزمایش را در هفته‌های 15 تا 17 درخواست خواهد کرد. در این آزمایش سطح چهار ماده شامل آلفافتوپروتئین، هورمون گنادوتروپین جفتی انسان یاhCG ، استریول (Estriol) که شکلی از هورمون استروژن است و اینهیبین (Inhibin A) A بررسی می‌شود. احتمال تشخیص سندرم داون با انجام این آزمایش به طور چشمگیری بالاست. این آزمایش حدود 75 درصد نقص‌های لولۀ عصبی و 75 تا 90 درصد موارد سندرم داون را بسته به سن مادر تشخیص ‌می‌دهد.
سونوگرافی آنومالی
پزشک معمولاً در هفتۀ 16 تا 18 بارداری، انجام سونوگرافی آنومالی را توصیه ‌می‌کند. این سونوگرافی برای تشخیص مشکلات ساختاری در جنین است و در آن پزشک با دقت اجزای مختلف بدن جنین را با استفاده از دستگاه سونوگرافی بررسی می‌کند تا هر گونه نقصی در قلب، ستون فقرات، صورت و بدن جنین را پیدا کند. همچنین وضعیت جفت نیز بررسی می‌شود.
غربالگری دیابت
غربالگری دیابت با استفاده از آزمایش چالش گلوکز انجام می‌شود که یک آزمایش روتین است که در هفته‌های 24 تا 28 و برای تشخیص دیابت بارداری انجام می‌شود. در این آزمایش، سطح گلوکز یا همان قند خون، یک ساعت پس از نوشیدن میزان مشخصی گلوکز خوراکی اندازه‌گیری می‌شود. اگر نتیجه، بالا بودن قند خون را نشان دهد، آزمایش تحمل گلوکز نیز انجام خواهد شد که در این آزمایش، بعد از اندازه‌گیری قند خون ناشتا، مقدار مشخصی گلوکز خوراکی خورده می‌شود و طی دو تا سه ساعت، قند خون با گرفتن نمونه خون اندازه‌گیری ‌می‌شود. دیابت بارداری ‌می‌تواند باعث بزرگی غیرطبیعی جنین، زایمان مشکل و ایجاد عارضه‌هایی برای مادر و جنین شود.
آزمایش تشخیصی آمنیوسنتز
آزمایش آمنیوسنتز (Amniocentesis) آزمایشی است که پزشک در صورت نیاز، آن را بین هفته چهاردهم بارداری تا هفته شانزدهم بارداری برای زنان باردار درخواست خواهد کرد. درصورتی‌که آزمایش غربالگری سه ماهۀ دوم بارداری که شامل آزمایش خون نشانگرهای چهارگانه است، احتمال بالای وجود نقص در جنین را تشخیص دهد، نیاز به این آزمایش وجود خواهد داشت. برخی از پزشکان، در زنانی که سن آنها 35 سال یا بیشتر است نیز این آزمایش را برای تشخیص وجود نقص‌های مادرزادی در جنین توصیه می‌کنند.
در این آزمایش، سوزنی را از شکم به کیسۀ آب وارد ‌می‌کنند و نمونه‌ای از مایع آمنیوتیک را که حاوی سلول‌های جنین است برمی‌دارند. با آنالیز این مایع، ‌می‌توان نقص‌های لولۀ عصبی و اختلالات کروموزومی مانند سندرم داون و تریزومی 18 را تشخیص داد. این آزمایش ‌می‌تواند 99 درصد نقص‌های لولۀ عصبی و تقریباً 100 درصد برخی ناهنجاری‌های ژنتیکی را شناسایی کند. این آزمایش، در برخی موارد می‌تواند برای جنین ایجاد خطر کند.
با نصب اپلیکیشن مادرشو می‌توانید به اطلاعات بیشتری در زمینهٔ مراقبت‌های دوران بارداری دست پیدا کنید.


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/55194/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این سه دیدگاه تان درباره روانشناس‌ها را تغییر دهید

خودشناسی، بدون دانستن فلسفه هم ممکن است

با افراد منفی باف چگونه برخورد کنیم؟

باورهای غلط در مورد اختلالات طیف اوتیسم

بی خوابی کشیدن برای گشت و گذار مجازی

راه های سریع و ساده برای خلاص شدن از استرس

از نشانه‌های عجیب ابتلا به زوال عقل

برای درمان افسردگی چی بخوریم؟

دست و دل تان به کار نمی‌رود؟

در میهمانی ها چطور کمتر خجالت بکشیم؟

چرا از ترسیدن لذت می‌بریم؟

افسردگی خودبخود خوب نمی‌شود

ترس از رها‌شدگی

با کسانی که پارانوئید دارند، چه کنیم؟

ضعف حافظه 5 علت شایع بیشتر ندارد

نشانه های جسمی افسردگی را بشناسید

چگونه منتقد درونی خود را ساکت کنیم؟

شما یک درونگرای مضطرب هستید!

6 ویژگی محیط کاری ناسالم

چرا آدم‌های باهوش کمتر می‌توانند شاد باشند؟

دیگر نیازی به سحرخیزی نیست!

نکات کلیدی در هنر عذرخواهی

چیز‌های عجیبی که باعث اضطراب می‌شوند

غم و اندوه با بدن‌تان چه می‌کند؟

یک تمرین ساده و رایگان برای تقویت خلاقیت

چرا گاهی فراموشکار می‌شویم؟

احساس تنهایی از تنها زندگی کردن خطرناک‌تر است

این سرنخ‌های ظریف افسردگی را نادیده نگیرید

مجردها خوشبخت واقعی هستند یا متاهل ها؟ واقعیت کدام است؟

خودکشی در افرادی با این نشانه ها زیاد است

چرا دچار افسردگی صبحگاهی می‌شویم؟

6 مهارت که موفقیت شغلی تان را برای همیشه تضمین می کند!

خانواده پر استرس دارای چه نشانه هایی است؟

عشق از نگاه بچه ها

استرس مزمن و راه‌های غلبه بر آن

چرا دست از دروغ گفتن بر نمی‌داریم؟

روان آزار کیست و اکثراً چه شغلی دارد؟

6 سبک شخصیتی مسافران هواپیما؛ شما کدام یک هستید؟

3 تمرین تنفس برای کاهش اضطراب

استرس روانی با از دست دادن بینایی مرتبط است

گوشه گیری و انزوا طلبی چیست؟

با آدم‌های منفی، چگونه رفتار کنیم؟

روانشناسی رنگ ها: 4 رنگ اصلی چه تاثیری بر شما می گذارند؟

استرس واگیر دارد، چطور آن را نگیریم؟!

عادت‌های مضر برای هوش و حافظه

آیا بدون ازدواج خوشحال‌تریم؟

کشف نوع جدیدی از افسردگی توسط دانشمندان ژاپنی

خشکاندن ریشه های افسردگی با غذای سالم

چرا بی‌دلیل عصبانی می‌شویم؟

چرا دلمان تنگ می‌شود؟