آریا بانو

آخرين مطالب

نگهداری از مادر وظیفه ‌ای برای همه اجتماعي

نگهداری از مادر وظیفه ‌ای برای همه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - حامی هنر زندگی / نگهداری از مادر آنقدر مهم است که می‌توان بدون تعارف آن را مساوی با نگهداری از کل خانواده دانست؛ چرا که جایگاه مادر در خانواده در همه فرهنگ‌ها منحصر بفرد و خاص است. وقتی مادر وارد دوران سالمندی می‌شود، چالش‌هایی برای دیگر اعضا به وجود می‌آید. مادر در دوران سالمندی ممکن است بیمار شود و نتواند تمام نیازهایش را به تنهایی رفع کند و مجبور باشد از کمک دیگران استفاده کند. گاهی فرزندانی که خود خانواده تشکیل داده‌اند برای نگهداری از مادر اختلاف پیدا می‌کنند و برخی فرستادن مادر به خانه سالمندان را تنها راه‌حل ممکن می‌دانند. در این مقاله سعی کرده‌ایم به تمامی ابعاد این موضوع بپردازیم و راه‌حلی برای ایجاد تعادل ارائه دهیم. اگر شما در این مورد اختلافی با خانواده و یا خواهر و برادر خود دارید،‌ بهتر است با مشاوری متخصص صحبت کنید و از مشاوره خانواده کمک بگیرید. 
نگهداری از مادر : برنامه‌ریزی همه جانبه
احترام به مادر واجب است؛ هر انسانی حاضر است برای مادر خود هرکاری انجام دهد و با توجه به جایگاه مادر در خانواده این مسئله وظیفه همه افراد است. شما باید بهترین کاری که می‌توانید را برای مادر انجام دهید اما نباید به‌گونه‌ای باشد که از دیگر اعضای خانواده خود غافل شوید. پس باید برنامه‌ای برای مراقبت از مادر خود بچینید. پیش از هرچیز یک تیم مراقبتی تشکیل دهید. این گروه می‌تواند شامل خواهران و برادران، دوستان، همسایه‌ها و آشنایان باشد. اگر دوستی قابل اعتماد دارید که حاضر است حتی شده یک روز در ماه به شما در نگهداری از مادرتان کمک کند درخواست او را رد نکنید. کنارهم قرار دادن بودجه و امکانات و همکاری اعضا شما و خانواده را در وضعیت رضایت بخشی قرار می‌دهد. از مراکز مشاوره هم می‌توانید در مورد نحوه مراقبت از مادر مشورت بگیرید.
از همسر و فرزندان غافل نشوید
بیماری و سالمندی والدین از جمله مشکلات فیزیکی است که البته تبعات روانی بسیاری را به دنبال دارد. زمانی که از والدین پیر و ناتوان خود نگهداری می‌کنید ناخودآگاه ممکن است از تربیت فرزندان و یا رسیدگی به نیازهای آنان و همسرتان غافل شوید. گاهی از اینکه بیشتر اوقات در کنارشان نیستید گله و شکایت می‌کنند. در این شرایط مسئولیت بزرگی بر دوش شماست چراکه علاوه بر مراقبت از مادر خود باید سعی کنید تا پیوسته نیازهای روحی و روانی اعضای خانوادتان را در نظر بگیرید و از آن‌ها غافل نشوید زیرا مشکلات ناشی از آن می‌تواند نگهداری از سالمند را نیز سخت‌تر و یا غیرممکن کند. 
استفاده از کمک مشاور
توجه داشته باشید که خطر افسردگی مادر در دوران سالمندی بیشتر است. برای نگهداری از سالمند تمام اعضای خانواده باید همکاری کنند چرا که او سال‌های سال بدون توقع در رشد و پرورش شما سختی‌های زیادی را متحمل شده و حالا نوبت به شماست تا از او قدردانی کنید. وضع جسمانی و روحی مادر سالمند خود را با کمک پزشک و یا مشاور روانشناس بررسی کنید. روانشناس خانواده می‌تواند در جهت برنامه مراقبتی از فشاری که بر دوش خانواده است بکاهد. معمولا سالمندان بهانه‌گیر می‌شوند و فرآیندهای شناختی آن‌ها مانند حافظه دچار مشکل می‌شود. مشاور به شما کمک می‌کند تا با کیفیت بهتری با آن‌ها برخورد و رفتار کنید.
کمک گرفتن از دیگران
همیشه خود را در شبکه‌ای از یاری دیگران قرار دهید. شاید با خود فکر کنید که مادر خودم است و به تنهایی از پس مراقبت او برمی‌آیم. اما واقعیت این است که هیچ‌کس به تنهایی نمی‌تواند از پس مشکلات نگهداری بربیاید و شما به مرور زمان خود دچار فرسودگی می‌شوید. مخصوصا اگر مادر شما مشکلات زیادی داشته و نیاز به مراقبت تمام وقت داشته‌ باشد.
برنامه مراقبت و نگهداری معمولا بر توان یک نفر متمرکز می‌شود اما بهترین حالت این است که از تمام نیروها کمک گرفته شود. انجمن‌های خیریه با موضوع سالمندی وجود دارد. شما می‌توانید از آن‌ها نیز کمک بگیرید. همسایه‌ها، اقوام و دوستان می‌توانند به شما در کارهای جزئی مثل خرید خانه و یا نگهداری از فرزندتان کمک کنند.
نگهداری از مادر : نکات مهم
معمولا سالمندان به دلیل بیماری‌های زیاد مجبورند داروهای زیادی مصرف کنند. در بسیاری موارد به دلیل فراموشی داروهای خود را مصرف نمی‌کنند و یا دچار تداخلات دارویی می‌شوند. در صورت مشاهده‌ هرگونه حالات غیرطبیعی به پزشک مراجعه کنید. همچنین زمین خوردن در سالمندان بسیار شایع است. پس سعی کنید موانع را در خانه‌ آن‌ها از بین ببرید. گوشه‌های فرش را مهار کنید و در حمام از کف‌‌پوش‌های ضد سُر خوردن استفاده کنید.
علاوه بر این روی دیوار دستگیره‌هایی نصب کنید. ممکن است مادر دچار ضعف حافظه شوند اما این زمانی مشکل می‌شود که سعی می‌کنند آن را مخفی کنند بنابراین حواس خود را جمع کنید و نشانه‌ها را جدی بگیرید تا روند بیماری آلزایمر را کاهش دهید. در همه مراحل نگهداری از مادر، می‌توانید روی کمک صمیمانه مشاور خود حساب کنید.
کلام آخر
نگهداری از مادر مسئولیت سنگینی است که می‌تواند به مرور باعث افسردگی شود و مشکلات زیادی را برای شما به وجود آورد. گاهی آنقدر فشار کارها زیاد می‌شود که شما را از ادامه کاری که با عشق و علاقه برای مادر خود شروع کرده‌اید باز دارد. در این شرایط لازم است که از کمک یک مشاور و روانشناس در کنار خود بهره ببرید. روانشناس علاوه بر کمک به شما می‌تواند در راستای مشکلات و بیماری‌های مادرتان نیز یاری رساند. این مسئله باعث افزایش میزان بهره وری شما می‌شود و از فرسودگی پیشگیری می‌نماید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/495719/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟

وسواس و صدماتی که به روان خانم ها می زند!

10 راهبرد برای افزایش بهره‌وری مغز

انجام این کارها بعد از شکست عشقی، ممنوع!

با خجالتی بودنمان چه کنیم؟

آیا افراد باهوش، مضطرب‌تر از بقیه هستند؟

اگر خبر بد دارید، یک راست بروید سر اصل مطلب!

کی باید مشاوره برویم؟

مواد غذایی که به شما کمک می کند با افسردگی فصلی مقابله کنید

عذرخواهی کردن زیاد، خوب است یا بد؟

چگونه احساس تنهایی به سلامتی آسیب می‌زند؟

اضطراب را بدون دارو دور کنید!

10 راه برای کمک به کسی که قصد خودکشی دارد

بی‌حوصلگیِ روزهای تعطیل از کجا می‌آید؟

چطور جلوی احساس حسادت خواهر و برادرها را به یکدیگر بگیریم؟

پست‌هایتان در شبکه‌های اجتماعی راجع به شما چه می‌گویند؟