آریا بانو

آخرين مطالب

در جلسه ای به ریاست امام جمعه موقت تهران که در دفتر شهردار تهران برگزار شد

تدوین استراتژی کلان مقابله با معضلات اجتماعی شهر تهران توسط سازمان بهزیستی شهرداری تهران

تدوین استراتژی کلان مقابله با معضلات اجتماعی شهر تهران توسط سازمان بهزیستی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - جلسه ای درباره مقابله با معضلات اجتماعی شهر تهران نظیر اعتیاد، کودکان کار و تکدی گری در دفتر شهردار برگزار و طی آن مقرر شد که سازمان بهزیستی استراتژی کلان مقابله با معضلات اجتماعی را تهیه و در جلسه بعدی ارائه کند.

به گزارش شهر، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسن ابوترابی، امام جمعه موقت تهران در جلسه ای که برای حل موضوع اعتیاد و معتادان متجاهر در دفتر شهردار تهران برگزار شده بود گفت: قرار بود که جلسات منظمی داشته باشیم و برخی مسائل شهر تهران که آسیب های بسیار آزار دهنده برای شهروندان است مثل اعتیاد و کودکان خیابانی را پیگیری و راهکارهای حل آن را بیابیم. خوشبختانه در جلسه قبل معلوم شد اراده جدی در میان حاضران وجود دارد تا این موضوع که دغدغه رهبر معظم انقلاب هم هست پیگیری و حل شود. به هر حال این وضع که در تهران شاهد هستیم زیبنده تهران نیست که نام پایتختی جمهوری اسلامی را دارد و من فکر می کنم اگر این جلسات به صورت منظم ادامه یابد شاهد تحولی در شهر تهران باشیم.
او بر برنامه های جمع حاضر برای بازدید از چند کمپ و محل اسکان معتادان تاکید کرد و گفت: در یکی از جلسات خود من در یکی از کمپ ها حضور داشتم ، معتادی گفت نگذارید ما بمیریم و این جمله او تاثیرگذار بود. بسیاری از این معتادان در خیابان ها به طرز بدی می میرند و هم به خود آسیب می زنند و هم خانواده هایشان آسیب می بینند .
ابوترابی بر استفاده از ظرفیت حوزه های علمیه برای کمک به معتادان و آسیب دیدگان اعتیاد تاکید کرد و گفت: امیدوارم شاهد برنامه ای برای حضور حوزه های علمیه و کمک برخی روحانیون به حل این مشکل باشیم.
امام جمعه موقت تهران در ادامه گفت: اگر اراده جدی داشته باشیم تا زمستان منطقه فرحزاد از معتادان متجاهر پاکسازی می شود البته این کار باید به صورتی باشد که مثل حادثه آزاردهنده ای که در مشهد افتاد، هیچ اثر منفی نداشته باشد. امیدوارم در نتیجه این جلسات مشکل معتادان متجاهر، متکدیان و کودکان خیابانی به شکلی سامان یابد که مردم شهر احساس کنند که تغییر جدی اتفاق افتاده است.
در ادامه این مراسم محمدرضا جوادی یگانه، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران به ارائه گزارشی از فعالیت های شهرداری در این زمینه پرداخت و گفت: در موضوع کودکان کار، شهرداری تهران پیمانکاران را ملزم کرده که از کودکان در بازیافت زباله استفاده نکنند و در عین حال در موضوع زباله گردی هم برنامه هایی برای تغییر مخازن زباله و جمع آوری این مخازن بزرگ که مشکلاتی به همراه دارد در دست اجراست.
او افزود: در مورد اسکان افراد بی خانمان هم گرمخانه ها در تهران این وظیفه را بر عهده دارند. تهران هم اکنون 22 گرمخانه دارد که به صورت شبانه روزی فعال هستند و افراد بی خانمان که بیشترشان معتادان هستند به صورت داوطلبانه و اختیاری می توانند برای صرف شام و اسکان شبانه به این مراکز مراجعه کنند.
جوادی یگانه گفت: هم اکنون گرمخانه های تهران می توانند پذیرای 2200 نفر در شبانه روز باشند البته مراجعه به گرمخانه ها در مقاطع مختلف سال متفاوت است مثلا در تابستان حدود 1500 نفر به گرمخانه ها مراجعه می کنند و برخی از آنها به صورت شبانه روزی آنجا می مانند برخی هم فقط شبها مراجعه می کنند.
او با بیان اینکه «ما در زمینه گرمخانه یکی از مدل های موفق جهانی هستیم تقریبا کسی شبها در خیابان های تهران نیست و دو سال است کسی در خیابان های تهران فوت نکرده است.» افزود: طبق برآوردهای ما در تهران تعداد همه افراد بی خانمان حدود 14 هزار نفر است دو هزار نفر آنها به صورت منظم در گرمخانه ها استقرار دارند. گرمخانه های فعلی ما همگی منطقه ای هستند امادر برنامه آتی قرار است که گرمخانه هایی فرا منطقه ای و بزرگ با امکانات بهتر هم برای بانوان و هم برای آقایان بسازیم به عنوان مثال گرمخانه در ضلع شمالی پایانه بعثت ساخته می شود و یک گرمخانه در جنوب غرب تهران هم می سازیم که در مجموع 750 تا 1000 نفر به ظرفیت گرمخانه ها اضافه می کند .
او در ادامه به مجموعه های «بهاران» اشاره کرد و گفت: مجموعه های بهاران طی یک تصمیم جمعی گرفته شده و ما هم تابع تصمیم جمع آنها را اداره می کنیم. این مجموعه ها برای مهارت آموزی و کارآفرینی معتادان است و آنجا فنونی مثل آرایشگری، چاپ، کفاشی، لوله کشی و ... را می آموزند و دوره هایشان هم 6 ماهه است. در مجموعه های بهاران به شکل های مختلف مثل خودمعرفی می توان وارد شد اما ساز و کار خروج آن متفاوت و بر اساس دستور قضایی است. برخی مراکز بهاران به دلایلی تعطیل شده اند که ما به دنبال احیای آن هستیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری گفت: بحث معتاد متجاهر متفاوت است آنها باید جمع آوری و نگهداری شود آنها نه داوطلبانه به گرمخانه می روند و نه به مراکز بهاران مراجعه می کنند، ما جاهایی با عنوان سامانسرا به این کار اختصاص داده ایم که چند مرکز در تهران به این کار مشغولند.
جوادی یگانه گفت: معتقدم اگر ظرفیت های فعلی را فعال کنیم می توانیم به تعهد خود که معتادی در خیابان نماند، عمل کنیم. در مورد دره فرحزاد تجربه نشان داده که معتادان از دره فرحزاد نمی روند مگر این که این دره کاملا آباد شود چنانچه نیروی انتظامی چند بار آنها را جمع آوری کرده است ولی دوباره بر می گردند.
در بخش دیگری از جلسه ، سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ با تاکید بر اصلاح فرآیندهای بازپروری معتادان در تهران گفت: بی تعارف باید بپذیریم که فرآیند فعلی بازپروری معتادان باید اصلاح شود و ما مسئول هستیم و نباید تصمیماتی بگیریم که نتوانیم جواب دهیم. آمارها می گوید نیروی انتظامی 10992 معتاد را جمع کرده و 8600 نفر در مراکز ماده 16 مثل سازمان زندان ها هستند و مابقی هم در مراکز ماده 15 . جزئی هم که بخواهم بگویم در مرکز فشافویه 5600 نفر، در مرکز سروش 600 نفر در و در مرکز زیادیان 200 نفر معتاد نگهداری می شود که از آن ها 250 نفر زن هستند و در مرکز بازیان 375 زخم باز نگهداری می شود.
در این مراسم وحید قبادی دانا - رییس سازمان بهزیستی - بر تعیین یک استراتژی درست برای مقابله با این معضل تاکید کرد و گفت: باید در ابتدا یک وفاق نظری ایجاد شود این زیبنده نیست که هر دستگاهی بدون توجه به سایر دستگاه ها بردار و محورش به یک سمت باشد ، اعتتیاد یک موضوع با علت واحد نیست اعتیاد یک بیماری چند عاملی است و عواملی مختلفی در تحقق آن تاثیر دارند و هر معتادی درمان متفاوتی را دارد به همین دلیل نباید یکی از بخش ها تعطیل و تنها روی یک بخش متمرکز شد.
در این مراسم سردار عبدالوهاب حسنوند، رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر طی آماری اعلام کرد: طبق آمار در تهران حدود 390 هزار معتاد وجود دارد که 55 درصد آنها معتاد به تریاک هستند سی درصد حشیش، گل و مارجوانا مصرف می کنند و 15 درصد هم شیشه و هروئین مصرف می کنند. در تهران حدود 20 هزار معتاد متجاهر وجود دارد و پلیس به صورت متوسط روزانه 160 نفر در رابطه با مواد مخدر دستگیر می کند.
در پایان مراسم حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی مقرر کرد که استراتژی کلان مقابله با اعتیاد و معضلات شبیه آن را مجموعه سازمان بهزیستی با ریاست وحید قبادی تهیه کرده و آن را در جلسه بعد ارائه بدهد تا پس از بحث های لازم آن استراتژی به عنوان نقشه راه مورد استفاده قرار گیرد.
در این مراسم علاوه همچنین مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران، سیدمالک حسینی ، رییس سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، سردار محمدرضا یزدی ، فرمانده سپاه تهران، مهدی مهرانگیز، معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه 20 تهران، طی سخنان کوتاهی به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
شهردار تهران در این جلسه حضور داشت اما به دلیل برخی مسائل مجبور به ترک جلسه شد.
خبرنگار: اکبر بیاتی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/438449/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برای مقابله با پرخاش‌گری کودک چه می‌توان کرد ؟

آیا کودک، برای تنها ماندن، آماده است؟

تاثیرات مثبت و منفی انیمیشن ها روی کودکان

چرا وابستگی برخی بچه ها به اقوام بیشتر از پدر و مادرشان است؟

معایب و مزایای مهد رفتن بچه ها

آموزش الفبا قبل از دبستان درست است؟

شناسایی اختلالات یادگیری در کودکان

چرا نباید کودکان را با هم مقایسه کرد

نکاتی که بهتر است والدین از آنها آگاه باشند !

معجزه ای که موسیقی بر کودکان دارد

برای بچه دار شدن تا چه سنی فرصت داریم؟

حافظه کودک را چگونه تقویت کنیم؟

چگونه انضباط شخصی را به کودکان آموزش دهیم؟

وقتی یک فرشته کار بد می کند!

احساسات ناخوشایندی که کودک باید تجربه کند

چه موزیکی مناسب بچه ها است؟

بازیهایی مناسب بچه های بیش فعال

چگونه با بچه‌هایمان دوست باشیم؟

در چه مواقعی باید کودکمان را پیش روانشناس ببریم؟

نابغه پروری را از چه سنی شروع کنیم؟!

مهم ترین عوامل بددهنی کودکان و راه حل های اصلاح بدزبانی

با چند روش ساده استعداد کودکتان را شناسایی کنید !

چرا کودکتان مو می کشد؟

کودکتان را با این روش ها نخبه کنید !

رفع عذاب وجدان مادران شاغل با این روش ها !

بچه‌های باهوش چه اسباب‌ بازی‌ هایی دوست دارند؟ (قسمت اول)

بچه‌های باهوش چه اسباب‌ بازی‌ هایی دوست دارند؟ (قسمت دوم)

تاثیر قصه بر زندگی و آینده ی کودک

کودک شما هم اعتیاد به تبلت دارد؟

هنگام طلاق با کودکتان علیه همسرتان یارکشی نکنید

با جای خالی پدر یا مادر بعد از طلاق چه کنیم؟

نقش بازی در رشد کودک

راهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان

چگونه کودکمان را کتاب خوان کنیم؟

نکاتی راجع به جدا کردن اتاق کودک

مقایسه کودکان با یگدیگر چه عواقبی دارد؟

بزرگ شدن کودکان در ازدواج‌های بی‌عشق

فرق بیش‌فعالی با افسردگی و تیزهوشی

علت وسواس در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

راه‌های افزایش عزت نفس در کودکان

انواع هوش کودک

به کودک دچار اختلال استرس پس از سانحه چگونه کمک کنیم؟

دلبند افسرده من

برای انتخاب مدرسه چه معیارهایی باید در نظر گرفت ؟ (1)

چگونه از فرزند خود یک نابغه بسازیم

برای انتخاب مدرسه چه معیارهایی باید در نظر گرفت ؟ (2)

آیا می توان شخصیت کودک را تغییر دهید؟

موسیقی درمانی یکی از روش های درمانی برای کودکان مبتلا به اوتیسم

مهد کودک قبل از مدرسه خوب است یا بد؟

پدران دختر دار بخوانید !