آریا بانو

آخرين مطالب

ارتباط افزایش آلودگی‌های پلاستیک با افزایش آلودگی هوا گوناگون

ارتباط افزایش آلودگی‌های پلاستیک با افزایش آلودگی هوا
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / آلودگی هوا و آلودگی پلاستیکی، از مشکلات جدی زیست‌محیطی هستند و اکنون گروهی از محققان بین آن‌ها ارتباطی پیداکرده‌اند. زباله‌های پلاستیکی، تهدید قابل‌توجهی برای محیط‌زیست است و این زباله‌ها به عمیق‌ترین مناطق اقیانوس‌ها نیز راه‌یافته‌اند.
کیفیت هوا با توسعه شهرها در جهان رابطه معکوس دارد و در دهه گذشته، صنعت تحویل غذا به‌شدت رشد کرده است. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، هوای نامناسب عاملی موثر برای استفاده بیشتر افراد از گزینه تحویل غذا در کشورهایی مانند چین است.
کارشناسان هشدار می‌دهند که زباله‌های پلاستیکی، نگرانی جهانی برای محیط‌زیست است و تحقیقات نیز به تاثیر آلودگی پلاستیک بر محیط‌های طبیعی معطوف شده و تحقیق کمتری برای درک رفتار انسان و تولید آلودگی پلاستیکی انجام‌شده است و این بررسی، رابطه قوی بین آلودگی هوا و افزایش مواد زائد پلاستیکی از طریق افزایش تقاضا برای تحویل غذا را نشان می‌دهد.
محققان دانشگاه ملی سنگاپور(NUS)، رفتارهای انسانی مرتبط با افزایش آلودگی‌های پلاستیکی را بررسی کردند و آلبرتو سالوو، محقق این بررسی اظهار کرد: زمانی که هوای بیرون، آلوده است، کارمندان اداری به‌جای بیرون رفتن، بیشتر ترجیح به سفارش غذا دارند که این مورد باعث افزایش ضایعات پلاستیکی بسته‌بندی مواد غذایی خواهد شد.
محققان شواهدی جمع‌آوری کردند که نشان می‌دهد، مقدار زیادی پلاستیک یک‌بارمصرف در وعده‌های غذایی (از ظروف گرفته تا کیسه‌های حمل آن) تحویل داده شده، ایجاد می‌شود.
محققان، ازجمله لیوهاومینگ و دانشیار چوجون‌هونگ، با انجام بررسی در چین دریافتند که این کشور با 350 میلیون کاربر ثبت‌شده در میان بزرگ‌ترین کاربران سیستم‌عامل‌های تحویل آنلاین غذا در جهان قرار دارد و تخمین زده شده که روزانه 65 میلیون ظرف غذا در سراسر چین دور ریخته می‌شود و کارمندان اداری بیش از نیمی از موارد این تقاضاها را تشکیل می‌دهند.
این بررسی بر روی انتخاب ناهار 251 کارمند در سه شهر آلوده چین (پکن، شنیانگ و شیجیژوانگ) در بین ژانویه و ژوئن 2018 و سفارش‌های یک مرکز تحویل غذا آنلاین با میلیون‌ها سفارش غذا و 350 هزار کاربر انجام شده است. محققان ارتباط موثر بین آلودگی هوا و مصرف مواد غذایی را نشان دادند، همچنین دریافتند افزایش 100 گرم بر متر مکعب در PM2.5 موجب افزایش 7.2 درصدی تحویل عذا شده است.
PM شاخص متداول آلودگی هواست و اجزای آن شامل نیترات، آمونیاک، سولفات، گردوغبار معدنی و کربن سیاه است. بر اساس سازمان بهداشت جهانی (WHO)، PM بیش از سایر آلاینده‌ها بر افراد تاثیر می‌گذارد. به‌عنوان‌مثال PM2.5 می‌تواند به ریه نفوذ کرده و وارد خون شود.
محققان دریافتند که در وعده‌های غذایی ارسالی، به‌طور متوسط 58 گرم پلاستیک استفاده می‌شود و وعده‌های مفصل مانند ناهار، 6.6 گرم پلاستیک دارد. نتایج نشان می‌دهد، با افزایش 100 گرم بر متر مکعب PM2.5، استفاده از پلاستیک یک‌بارمصرف وعده غذایی به‌طور متوسط 10 گرم (معادل تقریبا یک‌سوم جرم یک ظرف پلاستیکی) افزایش ‌می‌یابد. در بررسی تصاویری که به‌عنوان بخشی از این تحقیق بودند، نشان داده شد که متوسط وعده غذایی تحویل داده‌شده از 2.8 مورد پلاستیکی یک‌بارمصرف و حدود 54 گرم پلاستیک استفاده کرده است.
محققان همچنین تخمین زده‌اند که در یک روز معین، اگر تمام چین در معرض افزایش 100 گرم بر مترمکعب دوز PM2.5 قرار بگیرند که به‌طورمعمول در پکن مشاهده می‌شود، 2.5 میلیون وعده غذایی بیشتر تحویل داده می‌شود که نیاز به 2.5 میلیون کیسه پلاستیکی اضافی و 2.5 میلیون ظرف پلاستیکی دارد.
نیویورک تایمز در سال 2019 گزارش داد، کارشناسان معتقدند که خریدهای آنلاین بیرون‌بر در سال 2017، عامل تولید 1.6 میلیون تن زباله بسته‌بندی‌شده در چین شد که 1.2 میلیون آن‌ها، شامل کیسه‌های پلاستیکی و قاشق‌های پلاستیکی بود.
نتایج این بررسی نشان می‌دهد که چگونه افراد به‌طور ناخواسته و درحالی‌که سعی دارند در کاهش آلودگی نقش داشته باشند به مشکل رو به رشد زباله‌های پلاستیکی کمک می‌کنند.
یکی از محققان این بررسی اظهار کرد: افراد با سفارش تحویل غذا که اغلب در بسته‌بندی‌های پلاستیکی است، از خود در برابر آلودگی هوا محافظت می‌کنند.
محققان عنوان کردند: این یافته‌ها می‌تواند برای سایر شهرهای درحال‌توسعه در کشورهایی مانند بنگلادش، هند، اندونزی و ویتنام نیز صادق باشد. روش‌های مدیریت پسماند بسیار متفاوت است، به‌طوری‌که بقایای پلاستیکی به همراه باد از محل دفن زباله‌ها خارج‌شده و به رودخانه‌ها و اقیانوس‌ها وارد می‌شود و هشت میلیون تن پلاستیک، سالانه وارد دریاها می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که کنترل آلودگی هوا می‌تواند ضایعات پلاستیکی را کاهش دهد.
یکی از موارد دیگر در افزایش ضایعات پلاستیکی، نگرانی از قرارگرفتن در معرض بیماری کووید- 19 است که منجر به افزایش تقاضا برای وعده‌های غذایی در خانه و افزایش بسته‌بندی پلاستیکی می‌شود. محققان امیدوارند که نتایج بررسی آنان بتواند به‌عنوان راهکاری برای بسته‌بندی‌های سازگاربامحیط‌زیست و مدیریت بهتر زباله را فراهم کند.
نتایج این مطالعه در مجله Nature Human Behavior منتشر شد.
منابع
www.sciencedaily.com
www.lintelligencer.co

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/435846/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟