آریا بانو

آخرين مطالب

دریای غم و باقی ماجرا! فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -
فقط کافی است که بر تارَک فیلمی اسم وَنسا ردگریو (Vanessa Redgrave) نشسته باشد تا آدم را مشتاق به دیدن آن فیلم کند. او بازیگر محبوبی است که در فیلم‌های مهمی مانند «آگرانیسمان» (آنتونیونی)، «مردی برای تمام فصول» (فرد زینه‌مان)، «جولیا» (فرد زینه‌مان)، «قتل در قطار سریع‌السیر شرق» (سیدنی لومت) و ... به ایفای نقش پرداخته که همچنان دیدنی و خاطره‌انگیز هستند. با این نیت به سراغ فیلم مستند «دریای غم»، به کارگردانی ونسا ردگریو رفتم و آن را در جشنواره جهانی فیلم فجر دیدم. واقعیت این است که فیلم بیش از اینکه یک اثر هنری ارزشمند در عرصه مستندسازی باشد، بیشتر گزارشی بود از دغدغه‌های شخصی این بازیگر کهنه‌کار سینما؛ دغدغه‌های حقوق‌بشری و انسان‌دوستانه که همواره یکی از علایق بازیگران بزرگ سینما بوده که از شهرت خود در این مسیر استفاده و در دوره بازنشستگی خود، تمام وقت خود را برای این کار صرف می‌کنند. «دریای غم» درباره برخورد کشور‌ها از جمله ایتالیا، بریتانیا، فرانسه و مصر با پناه‌جویان افغانستانی، عراقی و سوری است؛ نمایش فاجعه بزرگ‌ترین مهاجرت مردم از کشورهای جنگ‌زده بعد از جنگ جهانی دوم- این‌بار به سمت اروپا - هرچند که چنین موضوعی برای بازیگرانی مانند ردگریو یا آدری هیپبورن که به دلیل خاطرات تلخ کودکی‌شان از جنگ جهانی دوم شکل جدی‌تر و شخصی‌تری پیدا می‌کند، اما در روند کلی فیلم بیشتر به خاطرات شخصی بازیگر- شخصیت اصلی- فیلم نزدیک می‌شویم؛ روایتی کاملا ساده - بدون پرداخت سینمایی خاص - از پناهگاه مخوفی مانند «کاله» که اغلب تصاویر آن آرشیوی یا گزارشات تلویزیونی است و در کنار آن هم با چند نفر از فعالان و کنشگران صحبت می‌کند و در نهایت کانسپت قربانی‌شدن مردم توسط جنگ‌طلبان با جملاتی از سر توماس مور در نمایش‌نامه «مردی برای تمام فصول» و آثار شکسپیر پیوند می‌خورد. اتفاقا همین مقایسه به‌جای اینکه تماشاگر را به متن واقعیت هدایت کند، ناشیانه ذهن تماشاگر را با جملات وزین و عمیق سرگردان می‌کند که اصلا کارکرد نمایشی مؤثری ندارد. به‌هرحالت نمایش رنج و زجر انسان‌ها در سطح و در حد خاطرات شخصی باقی می‌ماند. بااین‌حال حضور فرانکو نرو – همسر خانم گریو – در افتتاحیه فیلم مستند در سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر شاید هم خالی از لطف در غیاب حضور بازیگر – فیلم‌ساز نبود. ضمن اینکه تهیه‌کننده فیلم هم فرزند این زوج هنری است و کلا فیلمی خانوادگی با دغدغه‌های مشترک محسوب می‌شود.
تکمله:
فیلم «دریای غم» در سالن شماره 4 پردیس سینمایی چارسو به نمایش درآمد. از آنجا که رسم جشنواره بر این است که مخاطبان برای دیدن فیلم‌ها غیر از الزام دریافت کارت جشنواره، باید قبلا در سایت جشنواره بلیت فیلم موردعلاقه خود را خریداری کنند، سؤالات زیادی برای من ِمخاطب به وجود آورد؛ مثلا چنین دستورالعملی زمانی موضوعیت پیدا می‌کند که تعداد استقبال‌کنندگان از یک فیلم پیش از اکران آن‌قدر زیاد پیش‌بینی شود که جای سوزن‌انداختن در سالن نباشد، نه‌اینکه با وجود تماشاگران کم فیلم، خود همین قانون به تنش و بی‌نظمی دامن بزند! در زمان اکران فیلم، مسئولان محترم سالن به تماشاگرانی که در صف ورود به سالن ایستاده بودند کلی گوشزد کردند که اگر بلیت این فیلم را خریداری نکرده‌اید، لطفا به انتهای صف بروید تا کسانی که قبلا بلیت را رزرو کرده‌‌اند حقشان پایمال نشود! اما جالب است که تعداد بلیت‌های رزروشده کم بود و ماهایی که بلیت رزرو نکرده بودیم به پشت میله قرمز هدایت شدیم تا صاحبان بلیت زودتر روی صندلی موردنظر خود بنشینند. منتها رفتار راهنمایان – آقایان – به‌گونه‌ای بود که گویی لطف می‌کنند به ما اجازه رفتن به سالن را می‌دهند!!! با همه نگرانی‌ها در رعایت نظم و نزاکت نه‌تنها سالن سینما پر نشد، بلکه از نیمه فیلم هم بیشتر مخاطبان فیلم، صندلی‌ها را خالی کردند و همچنان این سؤال برایم باقی ماند ماهایی که برای تهیه خبر و گزارش فیلم‌ها را می‌بینیم به اندازه مخاطبانی که در کمال بی‌احترامی در نیمه را فیلم رها کردند، ارزش و منزلت نداریم تا مورد احترام واقع شویم؟!
روزنامه مشرق

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/42070/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه به شیوه درست انتقاد کنیم؟

خودبیمارانگاری ترسی که رو به افزایش است

چگونه افکار منفی را از بین ببریم و تاثیرات افکار منفی بر زندگی چیست ؟

افسردگی تابستانی چیست؟ شاید شما هم گرفتارش هستید

خوب نخوابید عاشق نمی‌شوید

تنهایی با بدن‌تان چه می‌کند؟

مواد غذایی که برای تقویت اعصاب مفیدند

آشنایی با بیماری روان پریشی یا سایکوز

چرا دیگران شما را دوست ندارند / 11 راز جذابیت انسان های دوست داشتنی

اینستاگرام، دشمن بزرگ سلامت روان

چرا آدم‌هایی که دوست داریم را از خود دور می‌کنیم؟

5 چیزی که شما را در زندگی عقب می‌اندازند

9 خوردنی برای کاهش اضطراب

طرز خوابیدن شما در مورد شخصیت‌تان چه می‌گوید؟

اگر به آینده‌ی رابطه‌تان شک دارید، این سوال‌ها را از خودتان بپرسید

5 دلیل بیدار شدن از خواب در میانه‌های شب

چرا باید زندگی شخصی‌تان را شخصی نگه دارید

فواید دروغ گفتن به خودمان!

آنچه مردم را عصبی و پرخاشگر می‌کند

بیش فعالی قابل درمان است؟

فوبیا چه تفاوتی با ترس دارد؟ + انواع فوبیا

چرا نباید دنبال انتقام گرفتن باشید

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

درمان فراموشی و تقویت حافظه با این اقدامات

رابطه صمیمی با پدرتان از شما یک زن قوی می‌سازد

خودگویی منفی و تاثیرات آن

همکار عزیز لطفا نفرت انگیز نباشید!

استرس، پارکینسون را 2 برابر تشدید می کند

چرا لازم است گاهی با خودمان خلوت کنیم؟ از فواید شگفت انگیز تنهایی

اختلال بازی چیست ، علل و راه های درمان

راه مراقبت از ذهن در فصل سرما

خوابی بی نظیر را تجربه کنید

چرا غُر زدن حس خوبی دارد؟

چگونه استرس و اضطراب را کنترل کنیم؟

بیماری های روانی از طریق والدین به جنین منتقل می شود؟

ابتلا به افسردگی، 8 دلیل پنهان دارد!

آیا برای مشاوره به روانشناسان مراجعه می کنید ؟

10 فرد سمی که باید هر چه سریع تر از خودتان دور کنید!!

چرا گاهی احساس بدبختی می‌کنیم؟

با دیدن این 7 نشانه به دوستی های خود پایان دهید

افسردگی پاییزی، با دلشوره و افسردگی پاییزی چه کنیم؟

اضطراب مانعی برای درمان شوره‌سر

چه کسانی بیشتر در معرض افسردگی‌ هستند؟/مشخصات افراد افسرده

اینقدر به خودتان فشار نیاورید!

با آلزایمری‌ها چگونه رفتار کنیم؟

چرا خانم‌ها روی ظاهرشان بیش از حد حساس‌اند

علت بدبینی برخی افراد چیست؟

روانشناسی رنگ آبی

مراقب اختلالات روانی نوجوانان باشید

مادر وسواسی ام قبول نمی کند که به شدت وسواس دارد!