آریا بانو

آخرين مطالب

خریدو فروش قبرهای لاکچری در لواسان؛ ناقابل 2 میلیارد اقتصادي

خریدو فروش قبرهای لاکچری در لواسان؛ ناقابل 2 میلیارد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / بازار خریدو فروش قبر در اطراف تهران مانند بسیاری از بازارهای دیگر دستخوش دلالی و بازارسیاه شده به طوری که دفن اموات در برخی از آرامستان ها برای مردم عادی دست نیافتنی است.
این روزها متراژ قیمت قبر در اطراف تهران از بسیاری از خانه‌ها گران‌تر است و فرقی هم نمی‌کند، کجا باشد، این قیمت‌ها هم ربطی به تحریم و… ندارد، کافی است، در یکی از امامزاده‌ها و بقاع متبرکه استان تهران باشد تا مبالغ عجیب و غریب برای آن مطالبه شود، این مبالغ از 40 الی 50 میلیون تومان شروع شده و به 300 الی 400 میلیون تومان و حتی بالاتر از آن نیز می‌رسد.
هرچه آرامستان و بقعه متبرکه در قسمت‌های خوش آب و هوای استان و مناطق لاکچری نشین تر باشد، قیمت قبرهایش گران‌تر می‌شود و گاهی قیمت‌ها به یک الی دو میلیارد تومان هم می‌رسد.
البته در اغلب این آرامگاه‌ها برخی دلال بازی‌ها و نیز عدم ارائه قبر به میزان لازم است، که سبب گرانی مقبره‌ها می‌شود و قبرها نیز برای خود سلطان دارد، تعداد این سلطان‌ها کم هم نیست و تقریباً همه آرامستان ها یک «سلطان» دارد.
سلطان قبر همدست هم دارد
البته چند ماهی است، که سایت‌های خرید و فروش از قرار دادن تبلیغات معامله قبور منع شده‌اند و تا حدودی تب خریدوفروش قبور فروکش کرده است، اما هنوز هم سلاطین قبر در آرامستان ها فعالیت می‌کنند و اخیراً یکی از آنها که معروف به سلطان قبر بود و اقدام به فروش قبر در جنوب تهران می‌کرد، از طریق اطلاع رسانی در فضای مجازی و اقدام به موقع دادستانی دستگیر شد.
دستگیری قبر فروش‌ها تا حدود زیادی ترس را بر اندام افرادی انداخته است، که کاسب خانه آخرت هستند و از خرید و فروش آن سودهای نجومی برده و دلالی مرگ می‌کنند.
یکی از این سلاطین خرید و فروش قبر چندی پیش در ری دستگیر شد، که عضو شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به ماجرای دستگیری سلطان قبر و دفن در قبرستان‌های تاریخی تهران به گفت: این فرد که در جنوب تهران به عنوان سلطان قبر معروف شده است، واسط بین خانواده متوفی و قبرستان‌هایی چون «ابن‌بابویه»، «امامزاده عبدالله (ع،)» و «شاه عبدالعظیم (ع)» بوده است.
حسن خلیل آبادی ادامه داد: این سلطان قبر همدستی نیز دارد، که در دوره‌های قبل از مدیران بهشت زهرا (س) تهران بوده و پس از واسطه گری و مذاکره با خانواده متوفی، آنها را برای دفن در بقاع متبرکه متقاعد می‌کرد و فوتی‌ها را با آمبولانس خارج کرده و با دلالی و دریافت هزینه‌ای تا 70 میلیون تومان در برخی از این بقاع متبرکه با همدستی سلطان قبر جنازه را دفن می‌کرده است.
قیمت قبر 3 طبقه در حسین رضا (ع) ورامین بالای 40 میلیون تومان
اما همین دستگیری‌ها نیز نتوانسته مانع کار برخی از این دلال‌ها شود و تعدادی از آنها خود را توجیه می‌کنند، یکی از قبرفروش های آرامستانی در ورامین که خود را خریدار قبر معرفی کرده بود، گفت: برای دفن در جاهای قدیمی حسین رضا (ع) ورامین باید بیش از 15 میلیون تومان بدهید و البته این پول نیز به جیب ما نمی‌رود و به اوقاف و امور خیریه داده می‌شود.
وی گفت: این مبلغ تنها برای اجازه دفن در یکی از طبقه‌های قبرها است و اگر بخواهید کل سه طبقه قبر را بخرید باید بیش از 40 میلیون تومان پرداخت کنید، البته سند ندارد و اوقافی است، اما کاغذی می‌گیرید، که نشان می‌دهد، مالک این قبر هستید، این قبر در بهترین جای حسین رضا (ع) و نزدیک به امامزاده قرار دارد و از طرف دیگر نیز فاصله این قبر تا محل شستشوی اموات بسیار کم است و تا چهار متری قبر ماشین می‌آید و دسترسی‌ها برای برگزاری مراسم و نیز فاتحه خوانی مناسب است.
این قبرفروش ورامینی در خصوص امکان فروش قسطی قبر اظهار داشت: خیر قسطی نداریم و همه مبلغ را ابتدا دریافت می‌کنیم، کسی که قبر را قسطی نمی‌فروشد.
اما مردن ارزان‌تر نیز در این شهر میسر است، چرا که این قبرفروش در پاسخ به این سوال که اگر پول زیادی برای دفن در مناطق قدیمی تر و اوقافی نداشته باشیم، چه راه حلی دارید، گفت: اگر پول ندارید، می‌توانید، به شهرداری بروید و در قسمت‌هایی که متعلق به شهرداری است، قبر بخرید، که مبالغ کمتر از 500 هزار تومان دارد.
قیمت یک طبقه قبر در امامزاده اسماعیل شهریار 17 الی 21 میلیون تومان
در اغلب شهرستان‌ها و مناطق استان تهران، اگر به سراغ قبرها بروید، می‌بینید، که اشرافی گری تا دم قبر نیز رفته است، اما قیمت‌های عجیب و غریب قبر مخصوص شهرستان‌های ری، تهران و شمیرانات است و در دیگر مناطق قیمت‌ها طبیعی‌تر و مدیریت بقاع و آرامستان ها بهتر است، به عنوان مثال در شهریار با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر قیمت هر طبقه قبر در امامزاده اسماعیل (ع) این شهر بین 17 الی 21 میلیون تومان است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهریار در خصوص چگونگی قیمت گذاری قبور در این شهرستان گفت: در حال حاضر یک طبقه قبر در امامزاده اسماعیل (ع) بسته به مکان قبر بین 17 الی 21 میلیون تومان قیمت گذاری شده است و این قیمت گذاری ها نیز توسط هیأت امنای هر بقعه و تأیید توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران برای یک سال تعیین می‌شود، که البته در همین بقعه قبر برای والدین شهدا رایگان و برای جانبازان بالای 70 درصد تخفیف ویژه دارد.
ابوالفضل حسین آبادی ادامه داد: گران‌ترین قبور شهریار در امامزاده اسماعیل (ع) است ، به عنوان مثال در امامزاده خاتون صباشهر قبر برای بومی‌ها یک میلیون و برای غیربومی‌ها دو میلیون تومان است.
وی در خصوص فعالیت قبرفروش ها در این شهرستان گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم، قبر فروشی در این شهرستان نداریم و دلیل آن نیز جلوگیری از فروش قبر خریداری شده توسط اشخاص به فرد ثالث است.
قبرهای لواسان بالای 500 الی 600 میلیون تومان
اما در اواسان اوضاع متفاوت است و خرید و فروش قبور در آرامستان های لاکچری تا حدی خبرساز شده بود که صدای امام جمعه این شهر را نیز درآورد، یک فروشنده قبر در لواسان در این خصوص گفت: خرید و فروش قبر در این شهر برای غریبه‌ها نداریم، قبلاً بود، اما جدیداً خیلی روی قبرفروشی زوم کرده‌اند و دیگر قبر نمی‌فروشیم.
وی افزود: اینجا قبری برای فروش نیست، اگر هم باشد بالاتر از 500 الی 600 میلیون تومان حساب کن، حتی برخی قبرها از 1.5 میلیارد تومان نیز گران‌تر است، اگر می‌خواهی هزینه نکنی لواسان دنبال قبر نگرد و به بهشت زهرا (س) برو.
ماجرای آرامستان «تپه سرخه» در لواسان و دخالت افراد غیرمسئول در دفن اموات در این آرامستان آن قدر سروصدا کرد و پرونده قضائی برای آن تشکیل شد، تا سرانجام با پیگیری امام جمعه این شهر دست افراد سودجو کوتاه و مدیریت این آرامستان به شهرداری لواسان واگذار شد.
ورود امام جمعه لواسان به ماجرای قبرفروشی در این شهر
امام جمعه لواسان در خصوص این آرامستان گفت: از این به بعد دفن اموات در آرامستان «تپه سرخه» می‌بایست، طبق قانون و با مدیریت شهرداری انجام شود.
حجت الاسلام سید سعید لواسانی ادامه داد: دیگر هیأت امنا مسجد «فاطمیه» هیچ دخالتی در دفن اموات در این آرامستان ندارد.
وی وجود یک آرامستان عمومی را از نیازهای ضروری لواسان دانست و گفت: نباید بابت دفت اموات از خانواده میت وجهی دریافت شود، مگر وجهی که شهرداری طبق عُرف و قانون مشخص کرده است.
داستان دفن اموات و قیمت قبور چند سالی است، که خبرساز شده و متأسفانه قبرفروشی و دلالی بیشتر در بقاع متبرکه ای که توسط اوقاف و امور خیریه اداره می‌شود، بیشتر به چشم می‌خورد و عوامل ایجاد قیمت بالا در این بقاع نیز دسترسی مناسب، محدودیت قبور در بقاع با توجه به درخواست‌های بالا و جمعیت قابل توجه و نیز آب و هوای مناسب و قدمت و یا لاکچری بودن آرامستان است.
به نظر می‌رسد، مدیریت مناسب، پرهیز از تجمل گرایی در دفن اموات و وضع قوانینی برای جلوگیری از دلالی و قبرفروشی و خروج قبور از لیست کالاهای سرمایه‌ای می‌تواند، سبب جلوگیری از سر به فلک کشیدن خانه آخرت شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/418119/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرنوشت بازار خودرو در پسا واردات

تا قیمت‌گذاری هست؛ قرعه‌کشی هم هست!

معاون رئیس‌جمهور: منع واردات خودرو تا پایان اردیبهشت‌ماه است

نامه وزیر صمت به سازمان حمایت: قرعه کشی خودرو فعلا حذف نمی‌شود

برنامه واردات خودرو به کیش و قشم

سونامی جدید در بازار خودرو/ چرا به خودرو سازان قطعه نمی‌دهند؟

درخواست واردات خودرو به مناطق‌آزاد به خاطر جام جهانی

کانال جدید قرعه‌کشی خودرو

فروش خودرو خارج از " سامانه یکپارچه فروش" متوقف شد

خودروهای خارجی 500 میلیون تومانی در مسیر ایران

پیشنهاد نماینده تهران برای شکسته شدن افزایش قیمت خودرو ایرانی

روزنامه دولت: همه جناحها با واردات خودرو موافقند/ با وارادت قیمت ها کاهشی می شود

واردات خودرو آزاد شد

وزیر صمت: واردات خودرو محدودیت نخواهد داشت/ نظر مثبت مجمع تشخیص مصلحت نظام

تغییر جهت دوباره قیمت خودرو

جزئیات سامانه یکپارچه فروش خودرو/ آغاز به‌کار سامانه از هفته‌آینده

مصوبه مجلس برای واردات خودرو در مجمع تشخیص مصلحت نظام نهایی شد

افشاگری نماینده مجلس از دو شرط دولت برای واردات خودرو؛ حجم موتور 1000 سی‌سی، سقف قیمت 7 هزاردلار

واردات خودرو بدون سقف شد

پیش‌بینی سقوط قیمت خودرو با شروع واردات/ قرعه‌کشی خودرو تا چه زمانی ادامه دارد؟

خودروهای وارداتی شهریور به ایران می‌رسند

تغییر شرایط واردات خودرو؛ حجم موتور بین 1500 تا 2500 سی‌سی شد، سقف قیمت بین 20 تا 25‌هزار دلار

ادعای عجیب سایپا: به ازای تولید هر خودرو 70 میلیون ضرر می‌دهیم!

اولین سناریوی واردات خودرو

سقف دلاری واردات خودرو

نرخ خودروهای وارداتی از 700 میلیون تا 1.4 میلیارد تومان خواهد بود

آغاز فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو از امروز/ ثبت‌نام خودروها از 27 اردیبهشت

قوه قضائیه: از ساخت خودروی غیراستاندارد جلوگیری می‌شود

واردات خودرو با پایه 7 تا 20 هزار دلار صورت می‌گیرد

آقای سایپا! راضی به ضرر شما نیستیم

کاهش تعرفه واردات خودرو

نسخه جدید فروش خودرو

آغاز ثبت‌نام متقاضیان در سامانه یکپارچه فروش خودرو/ چگونه ثبت‌نام کنیم؟

آغاز پروسه واردات خودرو به کشور

منطقی: دولت ناظر بر فروش و عرضه خواهد بود؛ نه مداخله‌گر/ قرعه‌کشی را خودروسازان انجام می‌دهند

رهگیری مالیاتی سفته‌بازان خودرو

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: واردات خودرو سقف ندارد

خبر مهم معاون وزیر صنعت درباره قیمت خودرو/ خودرو گران‌تر می‌شود؟

یک‌ سال پس از پایان مناقشه نقل‌و‌انتقال خودرو در این بازار چه می‌گذرد؟/ نقل و انتقال خودرو در دنیا چگونه است؟

دولت 41 درصد از سهام سایپا را می‌فروشد

خودرو سه نرخی می‌شود

افشاگری عضو کمیسیون صنایع مجلس از گستاخی جدید خودروسازان/ احتکار و دپوی خودروها به بهانه نبود قطعات

نماینده مجلس: آیین‌نامه واردات خودرو شفاف نیست

ژاپن10شرکت خودروسازی دارد که 9.5میلیون خودرو تولید می کند/ ایران18 خودروساز دارد،یک میلیون خودرو تولید می کند

آقای مدیرعامل ایران خودرو! توی چشم مردم نگاه می‌کنید و می‌گویید ماست سیاه است؟

نحوه واگذاری خودرو به مادران صاحب دو فرزند | 15 هزار خودرو واگذار شد

اینجا نمایشگاه خودرو ایران است یا چین؟! +عکس

فرمول فروش خودرو بدون قرعه‌کشی چیست؟

عضو کمیسیون صنایع مجلس: واردات خودرو قیمت‌ها را کاهش می‌دهد

مهلت ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودرو فردا تمام می‌شود