آریا بانو

آخرين مطالب

تاثیر کروناویروس بر کم‌کاری غده‌های جنسی مردان گوناگون

تاثیر کروناویروس بر کم‌کاری غده‌های جنسی مردان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / یافته‌های یک مطالعه ادعایی بر روی بیمارانی که به علت ابتلا به کووید-19 در بیمارستان بستری شده‌اند، حاکی از آن است که این بیماری ممکن است سطح تستوسترون مردان را کاهش دهد.
محققان "دانشگاه مرسین" ترکیه در مطالعه اخیرشان که در مجله "Aging Male" منتشر شده، مدعی شدند هرچه که سطح تستوسترون مردان مبتلا به کووید-19 در ابتدا کاهش می‌یابد، احتمال حضور آنها در بخش مراقبت‌های ویژه( ICU) به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.
"صلاحتین کایان"(Selahittin Çayan) استاد ارولوژی و نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت اگرچه قبلا گزارش شده است که سطح پایین تستوسترون می‌تواند دلیلی برای "پیش آگهی" ضعیف آزمایش مثبت کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 باشد اما این نخستین مطالعه است که نشان می‌دهد کووید-19 تستوسترون را بسیار کاهش می‌دهد.
کایان افزود: تستوسترون با سیستم ایمنی اندام‌های تنفسی مرتبط است و سطح پایین تستوسترون ممکن است خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی را افزایش دهد. تستوسترون پایین همچنین با افزایش بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلا به عفونت و و مرگ و میر ناشی از آن در مردان بستری شده در آی.سی.یو مرتبط است، بنابراین تستوسترون درمانی ممکن است مزایای زیادی داشته باشد. در این مطالعه ما دریافتیم با افزایش شدت کووید-19، میانگین تستوسترون کل کاهش می‌یابد. میانگین سطح تستوسترون کل در بیماران بستری شده در بخش آی.سی.یو به طور قابل توجهی کمتر از گروه بدون علامت بود. علاوه بر این، میانگین سطح تستوسترون کل به طور قابل توجهی در بیماران بستری شده در بخش آی.سی.یو نسبت به بیماران مبتلا به نوع متوسط این بیماری پایین‌تر بود. میانگین سطح هورمون محرکه فولیکولی(FSH) در بیماران بستری شده در بخش آی.سی.یو به طور قابل توجهی بالاتر از گروه بدون علامت بود. هورمون محرکه فولیکولی(FSH) هورمونی گلیکوپروتئینی است که از بخش پیشین هیپوفیز در هر دو جنس(نر ، ماده) آزاد می‌شود. بیمارانی که فوت کردند، میانگین سطح تستوسترون کل آنها به طور قابل توجهی پایین‌تر از بیمارانی بود که زنده بودند. با این حال حتی 65.2 درصد از 46 بیمار مرد که بدون علامت بودند نیز میل جنسی خود را از دست داده بودند.
محققان در مجموع 438 بیمار را بررسی کردند که 232 نفر از آنها مردان مبتلا به کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 بودند. کلیه داده‌ها به صورت دقیق جمع آوری شد و شرح حال بالینی دقیق، معاینه بدنی کامل، مطالعات تصویربرداری آزمایشگاهی و رادیولوژیک بر روی هر بیمار انجام شد. کلیه اطلاعات بیماران توسط دو پزشک مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
محققان این افراد را به سه گروه سه گروه تقسیم شد: بیماران بدون علامت(46 نفر)، بیماران علامت دار بستری در واحد طب داخلی(129 نفر ) و بیماران بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه(46 نفر). در 24 بیماری که آزمایش هورمون‌های غدد جنسی قبل از کووید-19 داده بودند، سطح تستوسترون کل سرم خون به طور قابل توجهی از پیش از ابتلا به کووید-19 کاهش یافته بود، به طوری که این سطح پیش از ابتلا 458 ± 198 نانوگرم بر دسی‌لیتر و پس از آن 315 ± 120نانوگرم بر دسی‌لیتر بود. همچنین 11 نفر از بیماران بالغ مرد (97/4 درصد) و هفت نفر از بیماران زن(3/55 درصد) نیز بر اثر ابتلا جان خود را از دست دادند.
پروفسور چایان از محققان این مطالعه گفت: می‌توان توصیه کرد که در زمان تشخیص کووید-19، سطح تستوسترون نیز آزمایش شود. در مردان با سطح پایین هورمون‌های جنسی که آزمایش کووید-19 آنها نیز مثبت است، تستوسترون درمانی می‌تواند پیش آگهی آنها را بهبود بخشد. تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است.
محققان این مطالعه در انتها اظهار کردند که می‌بایست در آینده به بررسی ارتباط میان آنزیم 2 مبدل آنژیوتانسین و سطح کل تستوسترون بپردازند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/415011/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راز جذابیت افراد دوست داشتنی در چه رفتارهایی نهفته است؟

عاملی مرموز که باعث می‌شود کم خوابی گریبانگیر شما شود

آیا حافظه تان مثل قبل نیست؟ این کار را انجام دهید

داشتن شغل بد از بیکاری بدتر است!

تکرار این جملات تاکیدی، جادو می کند

ترس از آمپول زدن

با آدم‌های بی‌ادب چطور رفتار کنیم؟

بر سر دوراهی انتخاب روان‌پزشک یا روان‌شناس؟

علت و علایم اعتماد به نفس پایین و راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

از بهداشت روانی در محیط کار چه می دانید؟!!

باورهای غلط در مورد افسردگی

پس از پیشرفت‌، با همکاران حسودمان چه کنیم؟

اُتیسم بیماری نیست!

با این ماده معدنی افسردگی را از پا در آورید

چطور در کار گروهی موفق باشیم؟

چگونه زنی جذاب و زیبا باشیم؟

زنان دو برابر مردان دچار آلزایمر می شوند، چرا؟

اشتباهات رایج در یک رابطه عاطفی

افراد موفق قادرند بیشتر به چیزهایی که دارند توجه کنند تا چیزهایی که ندارند

همه چیز درباره اضطراب و بدبینی

تاثیر شادی بر روی ژن ها

مدیریت زمان در محل کار با چند توصیه کاربردی

تفکر نقادانه؛ مهارتی که خیلی ها ندارند

در این ساعت خلق و خوی آقایان تغییر می‌کند!

نشانه های «اعتماد به نفس پایین» و راه حل آن

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!