بزرگنمايي:
آریا بانو - ستاره / امروزه عصارههای گوشت صنعتی به طور فراوان در بازار وجود دارد که تفاوت عمدهای با عصاره گوشت خانگی دارند:
در روش خانگی، تکههای کوچک گوشت یا مرغ را به همراه ادویه و سبزیجات به خوبی پخته و سپس آب آن را برای مدتی در یخچال یا فریزر نگهداری میکنند که دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
در روش صنعتی، معمولا گوشت درجه دو که برای مصارف خانگی و رستورانی مناسب نیست مانند گوشت میش یا مرغهای مادر که سفت است و برای پخت و پز قابل استفاده نیست، برای تهیهی این عصاره مورد استفاده قرار میگیرد. عصاره این گوشتها گرفته شده و مقداری نمک و طعم دهنده نیز به آن افزوده میشود.
طرز تهیه عصاره گوشت خانگی در شیشه
مواد لازم
گوشت ماهیچه تازه گوسفندی 250 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
نمک و آبلیموی تازه کمی
مراحل تهیه عصاره گوشت خانگی
گوشت را به صورت قطعات خیلی ریز خرد کنید.
پیاز خرد شده را به همراه کمی نمک به آن اضافه کرده و درون شیشه ای با درب فلزی بریزید.
درب شیشه را محک ببندید و در مرکز یک قابلمه قرار دهید.
درون قابلمه تا زیر درب شیشه آب بریزید و اگر شیشه در آب شناور شد یک جسم سنگین روی آن قرار دهید و درب قابلمه را ببندید.
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید و سپس حرارت را تا حدی کم کنید که آب داخل قابلمه، خیلی ملایم بجوشد.
2 الی 3 ساعت طول می کشد تا گوشت داخل شیشه بپزد، پس از اینکه گوشت کاملا پخت و عصاره آن خارج شد، شیشه را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید سرد شود.
پس از اینکه کمی خنک شد با یک جسم نوک تیز مانند چاقو، زیر درب شیشه کمی فشار وارد کنید تا هوای آن خارج شده و راحت باز شود.
آب را از گوشت جدا کرده و در صورت تمایل کمی آبلیموی تازه به آن اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
نکات تکمیلی تهیه عصاره گوشت
اگر در حین پخت آب قابلمه تبخیر شد، مقداری آب داغ به آن اضافه کنید و از ریختن آب سرد خودداری کنید؛ زیرا باعث شکستن شیشه خواهد شد.
حجم مواد درون شیشه از 2/5 حجم کل شیشه بیشتر نشود تا گوشت به خوبی بپزد.
در صورت تمایل می توانید کمی هویج و جعفری خرد شده به گوشت اضافه کنید تا عصاره گوشت خوشمزهتری داشته باشید.
هر چه گوشت مورد استفاده، مرغوبتر و باکیفیتتر باشد عصاره گوشت بهتری خواهید داشت.
طرز تهیه عصاره گوشت در شیشه برای نوزادان و
کودکان طرز تهیه عصاره ماهیچه برای
نوزاد نیز بسیار ساده است؛ به روشی که یاد داده شد میتوان عصاره گوشت و ماهیچه را برای
کودکان نیز تهیه کرد؛ منتهی باید دقت کنید که کودک شما به چه ادویههایی
آلرژی و یا منع مصرف دارد، و آنها را از دستور حذف کنید. شما باید از مواد و ادویه مناسب سن او استفاده کنید.
عصاره بلدرچین برای بیمار
برای گرفتن عصاره بلدرچین برای بیمار نیز شما احتیاج به شیشه با درب فلزی تمیز، بلدرچین تمیز شده، کمی نمک و زردچوبه، یک عدد
پیاز و یک عدد برگ بو نیاز دارید. به روش ذکر شده مواد را درون شیشه بریزید و اجازه دهید به آرامی عصاره بلدرچین خارج شود.
خواص عصاره گوشت
عصاره گوشت حاوی مقادیر زیادی املاح، پروتئین، کلسیم و ژلاتین است که برای استخوانها و غضروفها مفید میباشد و سبب بهبود درد و سفتی مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز میشود.
عصاره گوشت سرشار از اسیدهای آمینهای همچون پرولین و گلیسین بوده که برای بافتهای بدن مفید است.
کلسیم و کلاژن موجود در عصاره گوشت برای جوان سازی پوست،
ناخن و
مو مفید است.
عصاره گوشت در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا و
سلامت دستگاه گوارش موثر است.
زنان باردار و شیرده که به احتمال زیاد با کاهش مواد معدنی مواجه میشوند، بهتر است از عصاره گوشت خانگی استفاده کنند که به خونسازی بدن نیز کمک میکند.
عصاره گوشت غنی از مواد مغذی موثر بر عملکرد کلیهها و غدد فوق کلیوی است.
مصرف عصاره گوشت مانع از بروز بیماری های خودایمنی میشود.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در این ماده غذایی، باعث بهبود جریان خون شده، گرفتگی
قلب و رگها را کاهش میدهد و به عملکرد بهتر مغز کمک میکند.
هشدار: مصرف عصاره گوشت به بیماران مبتلا به اوره بالا توصیه نمیشود و بهتر است در این زمینه با
پزشک خود مشورت کنند.
مضرات عصاره گوشت
هرآنچه که درباره عوارض استفاده از عصارههای گوشت و مرغ شنیدهاید، مربوط به عصارههای صنعتی است که به صورت قرصهای فشرده در بازار موجود هستند. افزودنیهایی که در این مواد استفاده میشوند، میتوانند منجر به آسم،
تب یونجه و واکنشهای خاصی مانند جوش، استفراغ، سردرد، سرگیجه، خستگی، تنزل سیستم عصبی، تنگی نفس، کهیر، بدتر شدن اگزما و حتی آسیبهای مغزی شوند و روی RNA، تیروئید، و آنزیم ها تاثیر بگذارند.