آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه مشتک یزدی به روش سنتی خانه داري

طرز تهیه مشتک یزدی به روش سنتی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / مواد لازم برای مشتک یزدی
نان خشک کوبیده شده
پنیر
گردو
گوجه فرنگی
پیاز یا پیازچه
سبزیجات معطر
تخم گشنیز
زیره سبز
صبحانه یکی از مهمترین وعده های اصلیه که باید به اون توجه خاصی بشه. مواد خوراکی که برای صبحانه انتخاب میشن باید مقوی باشن و انرژی و قوت لازم برای افراد رو فراهم کنن. مثل غذاهای اصلی، در بسیاری از شهرهای ایران، صبحانه به شکل محلی و به شیوه های سنتی آماده میشه. از جمله این که اغلب محلی ها انواع نان محلی رو خودشون درست می کنن. در کنار انواع نان سنتی خوشمزه، صبحانه های محلی همیشه با مواد اولیه ی مقوی و سالم درست میشن و خواص بسیار زیادی دارن. در این مطلب قصد داریم یکی از معروف ترین و مقوی ترین صبحانه های محلی به اسم مشتک یزدی رو بهتون معرفی کنیم.
مشتک یک صبحانه ی خوشمزه و خاصه که با مواد اولیه مقوی از جمله گردو و پنیر یا کشک درست میشه. ریشه این صبحانه بر می گرده به دوران قحطی که افراد برای خوراکشون، نان خشک شده و سبزیجات رو با هم ترکیب می کردن و می خوردن. اگرچه طرز تهیه مشتک یا مشتگ تا حدودی سلیقه ایه و میشه مواد اولیه ی اون رو کم و زیاد کرد. این صبحانه ی مقوی با تعدادی مواد خشک درست میشه. به این صورت که باید اون ها رو کاملا خرد و با هم ترکیب کرد. محلی ها این مواد خشک رو با هاون می کوبیدن ولی شما می تونید اون ها رو داخل مخلوط کن بریزید. در نهایت گوجه فرنگی رنده شده، آب یا آب پنیر به این مواد خشک اضافه میشه و خمیری به دست میاد. خمیر رو با دست کمی ورز بدید، گلوله هایی اندازه ی کف دست بردارید و به اون ها با مشتتون فرم بدید. درست کردن مشتک بسیار ساده اس و میشه اون رو در کمتر از 10 دقیقه آماده کرد. طرز تهیه این صبحانه ی محلی و مقوی رو یاد بگیرید و اون رو به عنوان صبحانه و میان وعده میل کنید. روی مشتک رو می تونید با سبزیجات از جمله ترب یا پیازچه تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه مشتک یزدی به روش سنتی
 1- نان خشک را داخل کاسه بریزید و با گوشت کوب بکوبید.
2- پیاز را پوست بکنید، آن را ریز خرد کرده و به نان خشک اضافه کنید.
3- پنیر محلی را به شکل مکعب های کوچک ببرید و داخل کاسه بریزید.
4- گردو، تخم گشنیز، زیره و سبزیجات معطر را به سایر مواد اضافه کرده و همه ی آن ها را خوب با گوشت کوب بکوبید.
5- گوجه فرنگی را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و با رنده ی زیر رنده کنید. پوست گوجه را دور بیندازید.
6- گوجه ی رنده شده را به همراه آب آن به سایر مواد خشک اضافه کنید. همه ی مواد را با دست خوب ورزد دهید تا حالت خمیری پیدا کند.
7- به اندازه ی گلوله ای کوچک (به اندازه مشت کوچک) از مشتک بردارید، آن را کف دست گرد کرده و کمی حالت کشیده به آن بدهید.
نکات کلیدی طرز تهیه مشتک یزدی
– نان خشک شده را می توانید به صورت آماده تهیه کنید. اما اگر به نان خشک دسترسی ندارید می توانید نان لواش را خشک کرده و از آن استفاده کنید.
– انتخاب مواد اولیه در طرز تهیه مشتک یزدی تا حدودی سلیقه ای است. لذا می توان برخی از مواد را حذف کرد و یا به آن مواد جدیدی اضافه کرد.
– در گذشته مواد خشک مشتک را داخل هاون می کوبیدند.
– برای سبزیجات معطر داخل مشتک می توانید از جعفری، نعنا، ریحان، تره و پیازچه استفاده کنید
– می توانید از سبزیجات معطر خشک و یا سبزیجات تازه استفاده کنید. اگر از سبزیجات تازه استفاده می کنید، حتما آن ها را ریز خرد کنید.
– در برخی از دستورها به جای پنیر محلی از کشک استفاده می کنند.
– اندازه و مقدار مواد اولیه ی مشتک یزدی تقریبی است. بعد از ترکیب مواد خشک با هم، به اندازه ای گوجه فرنگی (یا آب) را اضافه کنید که مشتک بیش از حد شل و یا بیش از حد سفت نشود و به خوبی فرم بگیرد.
– مشتک یزدی را به روش مدرن هم می توانید درست کنید! کافی است همه ی مواد خشک را داخل میکسر ریخته و کم کم گوجه فرنگی رنده شده را به آن اضافه کنید.
– اگر مواد خشک بیش از حد سفت بودند می توانید کمی شیر و یا آب پنیر به آن اضافه کنید.
– معمولا از پنیر محلی برای درست کردن مشتک یزدی استفاده می کنند. اما شما می توانید از پنیر سفید و یا پنیر های دیگر که خیلی شور نیستند هم استفاده کنید.
– فوت کوزه گری مشتک در این است که پس از آماده شدن و ترکیب مواد اولیه، آن ها 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید. این کار باعث می شود طعم مواد به خوبی با هم مخلوط شده و مشتک طعم بهتری داشته باشد.
– تصاویر از :@mehrbanoo992020

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/396365/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟

حالت تدافعی نقش قاتل یک رابطه را ایفا می‌کند! چطور از آن بیرون بیاییم؟

چرا باید به دلمان اعتماد کنیم؟

قانون جاذبه

بالاخره ثابت شد کچل‎ها باهوش‎ترند!

5 روش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران در همان هفته اول کار جدید

روش های غلبه بر ترس

چگونه یک کارمند موفق باشیم؟

راهکارهایی برای همنشینی کمتر با تلگرام

فن بیان‌تان را اینطوری تقویت کنید

مشخص کن چه می‌خواهی، و مهم‌تر از آن چه نمی‌خواهی

روز اول مدرسه

چطور در محل کار دچار خواب آلودگی نشویم؟

استرس روز اول مدرسه را چگونه کنترل کنیم؟

افتخارات زودگذر!

قبل از صدمه خوردن، «نه» بگویید

سر و صدا را تحمل کنید تا روانی نشوید

تیزهوشی مغز با یادگیری یک زبان دیگر

می‌توانید یک روز بدون تلفن‌ همراهتان زندگی کنید؟

تغذیه مناسب راهی برای مبارزه با استرس

حرف هایی که نباید به یک فرد افسرده بزنید

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد!

چه کسانی به موفقیت دیگران غبطه نمی خورند؟

مواظب حرف زدن خود باشید!

10 دلیلی که باعث می‌شود از شغل خود متنفر باشید

علائمی که می گویند اضطراب دارید

از کجا بفهمیم غمگین هستیم یا افسرده؟

فیلم غمگین ببینید تا آرام‌تر شوید

همراهی با فرزندان تا کجا؟

4 مشکل سلامت روانی که در بین زنان متداول‌تر است

وقتی صبرتان لبریز می‌شود چه باید بکنید

نشانه های تشخیص استرس بیش از حد چیست؟

ذهن ناخودآگاهتان را از نو برنامه‌ نویسی کنید

وسواس فکری

چرا همه آدمها به دنیا از دیدی متفاوت نگاه می‌کنند؟

کسب احترام، با این راه‌های ساده

8 نشانه که علامت استرس کاری هستند

علت حرف زدن در خواب برخی افراد چیست؟

این رفتارها جسم و روان تان را تخریب می کنند

10 نکته برای اینکه با وجود استرس راحت بخوابید

چرا شکست می‌خوریم؟

علت افسردگی زنان، در مراحل مختلف زندگی

چرا برخی از افراد از پیر شدن می‌ترسند؟

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟