آریا بانو

آخرين مطالب

معجونی گیاهی برای رهایی از زانودرد پزشکي

معجونی گیاهی برای رهایی از زانودرد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامت نیوز / زانودرد، شکایتی است که کمتر سالمندی آن را به زبان نمی‌آورد. این مشکل که به دنبال افزایش سن و یا عوامل دیگر به وجود می‌آید، دردی آزاردهنده را به فرد تحمیل می‌کند که او را از ادامه فعالیت‌های عادی زندگی بازمی‌دارد.
بیماری موسوم به «استئوآرتریت» که از آن با آرتروز یا درد مفاصل نیز یاد می‌شود، یکی از دلایل اصلی نقص عملکردی در افراد است که تأثیر بسزایی بر زندگی شامل تحرک، استقلال و فعالیت‌های روزمره دارد و منجر به محدود شدن فعالیت‌های تفریحی، ورزشی و شغلی می‌شود. استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری مفصلی است که می‌تواند منجر به درد مزمن و ناتوانی شدید بیمار شود. خشکی صبحگاهی، کاهش دامنه حرکتی مفصل، درد، سفتی و صدای زانو حین حرکات فعال زانو از ویژگی‌های مهم این بیماری هستند که نه‌تنها توان فعالیت بیماران را کاهش می‌دهد، بلکه به شکلی منفی بر کیفیت زندگی آن‌ها تأثیر می‌گذارند.
آن‌گونه که متخصصان می‌گویند، بزرگ‌ترین عامل خطرساز این بیماری، سن است. اما فشار زیاد، ضربه‌های شدید، استفاده بیش‌ازحد از مفصل، عدم کارایی رباط صلیبی قدامی و آسیب به مینیسک‌ها نیز می‌توانند منجر به استئوآرتریت زانو شوند. درمان این بیماری شامل درمان‌های دارویی، جراحی، درمان‌های گیاهی و تغذیه مناسب هستند. اما یافته‌ها حاکی از آن هستند که داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی که به‌طورمعمول تجویز می‌شوند، گاهی خود سبب افزایش تخریب غضروف مفاصل در استئوآرتریت می‌شوند. ازاین‌رو بسیاری از پژوهشگران به دنبال روش‌های درمانی جدید و کاهش عوارض بیماری هستند تا ضمن اثربخش بودن، عوارض جانبی کمتری نیز داشته باشند.
در همین زمینه، گروهی پنج‌نفره از متخصصان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان پژوهشی را انجام داده‌اند که در آن، تأثیر یک درمان گیاهی برای این مشکل مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه، تأثیر استفاده توأم از عصاره زردچوبه، فلفل سیاه و زنجبیل بر میزان درد و عملکرد بیماران مبتلابه استئوآرتریت مزمن زانو مورد بررسی واقع شده است.
در این پژوهش، 60 بیمار مبتلابه استئوآرتریت مزمن زانو با درجه 2 و 3 مشارکت داشته‌اند که به دو گروه تقسیم شدند. برای درمان گروه اول از عصاره زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه در یک کپسول تحت عنوان میکسودین استفاده شد و گروه دیگر، درمان متداول با کپسول موسوم به ناپروکسن را به‌صورت روزانه و به مدت چهار هفته دریافت کردند. سپس وضعیت این دو گروه با هم مورد مقایسه واقع شد.
نتایج این بررسی‌ها نشان دادند که مصرف کپسول میکسودین به‌صورت دو بار در روز به مدت چهار هفته، مشابه با داروی ناپروکسن می‌تواند منجر به کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران مبتلابه استئوآرتریت مزمن زانو شود.
دراین‌باره، نیماه بحرینی، استادیار و محقق مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و همکارانش می‌گوید: «زنجبیل به‌عنوان معمول‌ترین فرآورده گیاهی مورد استفاده در بسیاری از کشورها با داشتن ترکیبات فعالی نظیر جینجرول‌ها می‌تواند به کاهش التهاب و درنتیجه تسکین درد در استئوآرتریت کمک شایانی کند. همچنین زردچوبه نیز یکی از گیاهانی است که در کاهش علائم بالینی بیماری‌ها مورد توجه است. این گیاه حاوی ماده فعال کورکومین است که یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی به‌حساب می‌آید و خاصیت ضد التهابی دارد».
آن‌ها می‌افزایند: «علاوه بر این‌ها، از دیرباز در طب سنتی، فلفل سیاه به‌عنوان مسکن دردهای مختلف به کار می‌رفته است. عامل اصلی تأثیرات دارویی فلفل سیاه، آلکالوئیدی به نام پایپرین است. نتایج مطالعات حاکی از اثرات درمانی فلفل سیاه در کاهش التهاب در بیماران بوده است».
طبق یافته‌های این تحقیق که در مجله‌ای علمی پژوهشی به نام «تحقیقات نظام سلامت» منتشر شده‌اند، می‌توان گفت که مصرف روزانه عصاره کورکومین، جینجرول و پایپرین به مدت یک ماه می‌تواند منجر به بهبود درد و عملکرد افراد مبتلابه استئوآرتریت مزمن زانو شود. هرچند به اعتقاد مجریان این پژوهش، می‌توان در همین راستا، مطالعاتی با دوره پیگیری طولانی‌تر را نیز انجام داد.
مجله علمی پژوهشی مورد اشاره که این نتایج جالب توجه را منتشر کرده است، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/392184/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر خبر بد دارید، یک راست بروید سر اصل مطلب!

کی باید مشاوره برویم؟

مواد غذایی که به شما کمک می کند با افسردگی فصلی مقابله کنید

عذرخواهی کردن زیاد، خوب است یا بد؟

چگونه احساس تنهایی به سلامتی آسیب می‌زند؟

اضطراب را بدون دارو دور کنید!

10 راه برای کمک به کسی که قصد خودکشی دارد

بی‌حوصلگیِ روزهای تعطیل از کجا می‌آید؟

چطور جلوی احساس حسادت خواهر و برادرها را به یکدیگر بگیریم؟

پست‌هایتان در شبکه‌های اجتماعی راجع به شما چه می‌گویند؟

باز یافتن آرامش بعد از دعوا با این روش در 10 دقیقه!!

زلزله با سلامت روان ما چه می‌کند؟

از ایده‌های بزرگ‌تان نترسید

گفتن این جملات پس از 40 سالگی، ممنوع!

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنیم؟

9 راهکار فوری برای افزایش انرژی روزانه

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی

افسردگی، بیماری یا سرخوردگی؛ مشکلات جوانان چیست؟

قول‌هایی که زنان باهوش به خود می‌دهند

علائم هشداردهنده بی اشتهایی عصبی

آسیب افسردگی برای مغز چگونه است؟

چرا گاهی لازم است تنها باشیم؟

راهکارهایی برای تقویت تمرکز

لرزش دست را با این دمنوش‌ها درمان کنید

چگونه شخص معتبری به نظر برسیم؟

«مه مغزی» و حس مبهم آن چیست؟

جایگزینی داروی گیاهی در درمان افسردگی؛ مردود یا قبول؟

یک ترفند ویژه برای کنترل خشم

افسردگی‌های زنانه را بیش‌تر بشناسیم

کسب و کارم شکست خورد، حالا چه کار کنم؟

دیگران را اینگونه قانع کنید

چرا نمی‌توانیم از صفحه موبایل چشم برداریم؟

کار امروز را به فردا میفکن. یا بیفکن؟!

با این کارها، بدون حرف زدن محبوب شوید

تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها

برای داشتن هدف مناسب، این 4 نکته رو رعایت کنید

7 خصوصیت زنان موفق

چگونه از دست افراد مسموم در زندگی خلاص شویم؟

چگونه استرس شدید را کنترل کنیم؟

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟