آریا بانو

آخرين مطالب

طلاق شتابزده چه پیامدهایی دارد؟ خانواده

طلاق شتابزده چه پیامدهایی دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - یکی از مسائلی که عمدتا بعد از طلاق‌های آنی و تصمیم عجولانه به جدایی سراغ افراد می‌آید و دامنگیر زندگی‌شان می‌شود، پشیمانی از جدایی است.

اغلب طلاق‌هایی که صورت می‌گیرد، در شرایط عصبانیت است که فرد احساس می‌کند پایان زندگی رسیده است و چاره‌ای جز طلاق ندارد و اکثر این افراد به دلیل اینکه عجولانه تصمیم به طلاق می‌گیرند و بدون فکر منطقی این اقدام را عملی می‌کنند، بعد از مدت کوتاهی احساس پشیمانی می‌کنند، اما نمی‌دانند چطور شرایط را مهیا کنند تا به زندگی بازگردند.
تصمیم به طلاق‌های آنی و بدون نظر منطقی به حدی در جامعه چالش‌برانگیز است که زمینه را برای انواع آسیب‌های اجتماعی از جمله فروپاشی خانواده مهیا می‌سازد.
طلاق باید با فکر و اصولی منطقی پیش برود و زمانی که زن و مرد به این نتیجه قطعی می‌رسند که این زندگی به صلاح‌شان نیست، باید تصمیم به این عمل بزرگ بگیرند، زیرا طلاق آنی و پشیمانی از جدایی به مراتب مخرب‌تر از طلاق منطقی و معقول است.
این افراد نه‌تنها در خانواده، بلکه در محیط اجتماعی بزرگ‌تر نیز دچار چالش و آسیب می‌شوند.
پشیمانی بعد از طلاق
دکتر ابراهیم اندرخوورا، جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه می‌گوید: طلاق به عنوان یک آسیب جدی و یک تصمیم بزرگ پرهزینه چه از بعد مادی و چه از بعد معنوی برای هر دو طرف یک زندگی مشترک و در برخی موارد فرزندان و خانواده‌ها همواره مورد توجه تحلیلگران و صاحبنظران فرهنگی و اجتماعی بوده است. طلاق به هر دلیلی چه منطقی یا غیرمنطقی یک چالش اجتماعی است که در برخی موارد برای پیشگیری از شکل‌گیری هزینه‌های بیشتر، افراد مسائل و مشکلات آن را به جان خریده و برای آن اقدام می‌کنند. یکی از مسائلی که در موارد قابل ملاحظه‌ای از طلاق‌ها مشاهده می‌شود، پشیمانی پس از طلاق است که افراد پس از پی بردن به اشتباهات فردی یا خانوادگی راه را برای برگشتن به زندگی عادی دشوار می‌بینند.
اگر این پشیمانی از سوی مردان باشد و آسیب به زنان جدی باشد، احتمال بازگشت موفق کمتر از شرایطی است که زمان تصمیم به بازگشت به زندگی دارند که این هم ریشه در تفاوت‌های رفتاری مرتبط با جنسیت دارد.
دکتر اندرخورا ادامه می‌دهد: زنان و مشکلاتشان و خاطرات تلخ و اتفاقات گذشته را عموما بسیار دشوار فراموش کرده و متاسفانه در بیشتر موارد درگیر گذشته خود هستند و این در حالی است که مردان عموما درگیر آینده بوده و از طریق شرطی‌سازی و ارائه عملکرد مثبت می‌توان آنان را به زندگی برگرداند. طلاق موضوع جدی‌تر از ازدواج است و لذا اتخاذ تصمیمات منطقی و آگاهانه همراه با صبر و شکیبایی امری الزامی برای گرفتن چنین تصمیماتی است.
جدایی‌هایی که با محور هیجانات و احساسات گذرا و منطقی و بر مبنای اتفاقات کوتاه‌مدت شکل می‌گیرد، معمولا پشیمانی و حرمان را به همراه می‌آورد. آماده‌سازی فرزندان از سوی خانواده در نیمه دوم مرحله زندگی فرزندان یعنی 15 تا 20 سالگی برای اینکه جوانان جدای از نوع جنسیت الگوی مناسب و عقلانی را برای ازدواج داشته باشند، انتخاب مناسب و آگاهانه همسر با توجه به اولویت‌های پذیرفته شده فردی، اجتماعی و روانی آغاز زندگی با محوریت تربیت به معنای قوه قضاوت مثبت نسبت به خود و دیگران، وفاداری به معنای تقسیم شادی‌ها و لذت‌های زندگی باشد.
صداقت فاکتوری است که به معنای ضرورت پرهیز از دروغ و فریبکاری مطرح می‌شود و نیز عشق به معنای یک اندیشه و نگرش متعالی برای رسیدن به مقام انسانی و در نهایت کسب لذت‌های حلال در زندگی مشترک که اصول پنجگانه یک زندگی سالم و موفق به شمار می‌رود، داشتن مهارت‌های لازم برای مدیریت و مقابله با مشکلات و بحران‌های زندگی، داشتن یک برنامه مناسب برای شکل‌گیری تربیت و هدایت فرزند همه و همه مسائلی هستند که در زندگی مشترک برای رسیدن به خوشبختی باید آن را فراهم کنیم.
نداشتن بلوغ اجتماعی
وی در ادامه بیان می‌کند: از این رو این اتفاق مهم یعنی بلوغ اجتماعی و پذیرش مسوولیت‌های خود و دیگران، بنابراین پشیمانی در برخی موارد به واسطه احساس گناه فرد در خطا یا خطاهایی است که در زندگی مشترک از او سرزده است و گاهی به واسطه تصمیمات ناپخته و ناسنجیده‌ای است که خود یا با مشارکت دیگران گرفته است. متاسفانه در بسیاری از موارد آسیب‌های مرتبط با طلاق و جدایی سال‌ها فرد را آزار و هزینه و تاوان سنگینی را از این بابت پرداخت می‌کند و در برخی موارد به‌رغم تلاش‌های جدی برای جبران این اشتباه مشکلات حل نشده باقی خواهد ماند.
قضاوت‌های نامعقول اجتماعی
این مدرس دانشگاه در ادامه تصریح می‌کند: لذا بهانه‌هایی چون حضور فرزندان جایگاه اجتماعی فردی و اجتماعی، شرایط سخت و دشوار اقتصادی، افسردگی، ناامیدی، به هم ریختگی و... پس از طلاق تنها آسیب را جدی‌تر و سنگین‌تر می‌کند.
همین موضوع است که اهمیت اتخاذ تصمیم مناسب و صحیح برای جدایی و طلاق را ویژه می‌کند. نقش خانواده، افکار و نگرش یا قضاوت اجتماعی، میزان مهارت و آگاهی از زندگی مشترک، توانایی و قدرت تصمیم‌گیری و انتخاب راه‌حل مناسب از جمله مسائلی هستند که در پیشگیری از طلاق اثربخش است. بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و توانایی‌های متخصصان حوزه خانواده بویژه مشاوران و روان‌شناسان در حوزه‌های مختلف اثربخشی تصمیمات را افزایش داده و احتمال پشیمانی و حرمان را در افراد کاهش می‌دهد و این یعنی بهترین تصمیم ممکن در شرایط خاص، از این رو باید در زندگی افراد یاد بگیرند که گاهی اوقات و در شرایط خاص، طلاق خود تنها راه ممکن برای جذب زندگی کردن است.
دکتر اندرخورا، جامعه‌شناس در پایان خاطرنشان می‌کند: متاسفانه چون زشتی و هزینه سنگین طلاق در جامعه رنگ باخته، یعنی تغییر نگرش اجتماعی شکل گرفته است، آمار طلاق عاطفی و طلاق رسمی بر مبنای احساسات که معمولا به صورت توافقی رخ می‌دهد، افزایش یافته است و این یعنی یک نگرانی جدی برای جامعه، از این رو نباید فراموش کرد که فرهنگ خانواده و فراگیری مهارت‌های مرتبط با آن اکتسابی است، یعنی باید برای فراگیری آن و کسب مهارت‌های لازم تلاش کرد و مراقب رفتارها، عادات و حالت‌های زندگی مشترک خود بود، زیرا تحول‌پذیری در خلقیات نظام خانواده موجب پویایی و رشد اعضای آن را فراهم می‌آورد. جامعه نیز الزاما برای حمایت از این افراد باید چاره‌ای بیندیشد و شاید بهترین راهکار تغییر و تاثیر مثبت بر افکار عمومی در خصوص ویژگی‌های زندگی مشترک، فواید و ظرفیت‌های بالقوه آن است. فراموش نشود بعد از طلاق راه برای بازگشت دوباره و ساختن بسیار دشوار است، لذا قبل از اقدام به جدایی باید به آینده فکر کرد و با داشتن یک برنامه منطقی و آگاهانه قدم برداشت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/373309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واردات خودروهای فرانسوی به ایران ممنوع شد

تحریم واردات خودروی فرانسوی به ایران، بازار خود را با مشکل روبرو می کند؟

تحریم خودروسازان فرانسوی؛ پاس گل وزارت صمت به چینی‌ها

تکلیف وزارت صمت با خودش مشخص نیست

ایرانی‌ها رنگ کدام خودروهای خارجی را نخواهند دید؟

ادامه ریزش برندهای وارداتی خودرو؟

پیشنهاد عجیب یک خودروساز مطرح | به این دلیل اتومبیل نو نخرید!

بخشنامه جدید مالیاتی برای لوکس سواران | نحوه رسیدگی به اعتراض مالکان اعلام شد

آدرس غلط از رانت خودرویی

واردات این 6 خودرو به ایران استارت خورد | جایگزین رنو مشخص شد

عکس| عجیب و باورنکردنی؛ وقتی پراید هم قیمت یک دوچرخه بود!

خودروهای وارداتی به مزایده گذاشته خواهد شد

رانت‌پاشی از باک خودرو

پیش‌بینی واردات 100 هزار خودرو در سال 1401

سخنگوی وزارت صمت: تعدادی از خودروهای وارداتی به پشت مرز رسیدند

تولید پنج خودرو به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم متوقف شد / برند خودروهای وارداتی مشخص شد

رضایت بالای مشتریان از حذف قرعه‌کشی محصولات سایپا

خودروهای وارداتی در مسیر گمرک/ تویوتا کرولا 2022 در راه بازار ایران

حذف خودروی پاک از واردات

وزیر صنعت: یکی از خودروسازها به زودی واگذار می‌شود

اگر دوباره دلار گران شود، قیمت خودرو باز هم بالا می رود

برنده اول واردات خودرو کیست؟/ قیمت پایه خودروهای وارداتی چقدر خواهد بود؟

سایپا مجوز افزایش قیمت گرفت/ کوییک پلاس اتوماتیک 10 میلیون تومان گران شد

واردات خودروی چینی ممنوع می‌شود؟

وزیر صمت: نخستین خودروهای وارداتی هفته آینده وارد کشور می‌شود

لاتاری برای قرعه‌کشی خودرو راه افتاده است/ ثبات قیمت چه شد؟

نصف خانوارها بدون خودرو

خودروی چینی 500 میلیونی «دیگنیتی پرستیژ» در بورس کالا 2.4 میلیارد تومان معامله شد

با این شرایط قیمت پژو 206 به 500 میلیون تومان هم می‌رسد/ خودروهای مونتاژی به اسم واردات تمام می‌شود

پژو پارس 600 میلیون تومان شد!

فروش ماشین های چینی با دلار150 هزار تومانی! | خودرو، سوار بر رانت های دوگانه می تازد

درخت رانت در بازار خودرو

هیچ خودرویی به گمرک نرسیده است

یوسفی: واردات خودروهای یک میلیاردی، بازار را تنظیم نمی‌کند/وزیر صمت برای کنترل قیمت ورود کند

واکنش صمت به اظهارات پلیس درباره واردات خودروی بی‌کیفیت

واردات خودرو یا خم رنگرزی؟

خبرگزاری ایسنا: افزایش بالای 100 میلیونی قیمت برخی خودروها در عرض یک‌ماه!

بازگشت مشروط 2 خودروساز فرانسوی به بازار خودروی ایران

وعده عجیب معاون وزیر صنعت درباره ریزش قیمت خودرو/ افزایش 28 تا 185 میلیون تومانی قیمت خودرو در بازار

واردات خودرو به سبک جدید

دلیل افزایش قیمت خودرو از نظر وزیر صنعت؛ دلار مقصر است

مُسکّن درمانی بازار خودرو

سخنگوی وزارت صمت: با معاملات صوری در بازار خودرو قیمت‌سازی می‌کنند

سه محل عرضه خودروسازان/ قرعه کشی خودرو برای متقاضیان عادی متوقف شد؟

واردات 22 خودروی کره‌ای این همه خوشحالی دارد؟

فروش خودروهای وارداتی از هفته سوم دی ماه/ قرعه کشی خودرو حذف نشده است

واکنش رئیس پلیس راهور به واردات خودروهای چینی و هندی: باعث نگرانی است

سراب ارزانی با خودروی وارداتی؟

عرضه 900 هزار خودرو در بازار طی 6 ماه آینده/ وزیر صنعت: خودروهای کمتر از 10 هزار دلار وارد کردیم

انتظار قیمت‌ مناسب برای خودروهای وارداتی‌ محال است/ گره بازار خودرو باز می‌شود؟