آریا بانو

آخرين مطالب

هشدار انجمن پزشکان:

امکان افزایش شدید تلفات کرونا با برگزاری کنکور و محرم پزشکي

امکان افزایش شدید تلفات کرونا با برگزاری کنکور و محرم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - اولین دور آزمون دکتری در ایران برگزار شد. کنکور سراسری و محرم در راه است. انجمنهای پزشکی ایران درباره افزایش "ابعاد دهشتناک مرگ و میر" به حسن روحانی هشدار داد. ایرج حریرچی از وضع وخیم بیمارستان‌ها و روند صعودی تلفات گفت.

از هشت صبح روز پنجشنبه نهم مرداد (30 ژوئیه) آزمون دکتری سراسری در 60 شهر و با شرکت 175 هزار داوطلب شروع شد. از جمله دستورالعمل‌هایی که برای جلوگیری از گسترش امکان ابتلا به کرونا از سوی برگزارکنندگان این آزمون داده شده این است که داوطلبان از تردد بی‌مورد در محل آزمون خودداری کنند، هنگام ورود و خروج به حوزه امتحانی فاصله با دیگر داوطلبان (حداقل یک متر) را حفظ نمایند، ماسک سه‌لایه معمولی (بدون فیلتر) داشته باشند و از تماس دست‌ها با چشم، دهان و بینی در حین آزمون خودداری کنند. هنگام عطسه یا سرفه کردن نیز باید از دستمال کاغذی استفاده کنند.
آیا رعایت این توصیه‌ها می‌تواند ضمانتی برای مبتلا نشدن به کرونا باشد؟ این روزها بسیاری از کارشناسان در این باره ابراز نگرانی و تردید کرده‌اند. به ویژه که این ویروس بنا بر پژوهش‌ها حداقل هشت دقیقه در هوا می‌ماند و امکان انتقال بیماری به دیگران در فضای بسته کم نیست. 
امکان افزایش شدید تلفات روزانه
یک روز پیش از شروع این آزمون مجمع انجمن‌های گروه پزشکی ایران در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نگرانی عمیق خود را از وضعیت همه‌گیری کرونا در ایران ابراز کرد و خواستار اعمال سختگیری‌های بیشتر از سوی دولت شد.
این مجمع هشدار داده است که عدم رعایت توصیه‌های کارشناسانه آنها "باعث ابتلا و مرگ و میر با ابعادی به مراتب دهشتناک‌تر از پیش خواهد شد". انجمن‌های پزشکان در این نامه گفته‌اند: «اگر امروز روزانه 200 مرگ و ٢٠٠٠ ابتلا ثبت می‌شود، بر اساس برخی پیش‌بینی‌ها در صورت عدم رعایت جدی دستورالعمل‌ها در سه ماه آینده این آمار تا ١٦٠٠ مرگ در روز هم افزایش خواهد یافت.» به عبارتی آمار قربانیان کرونا در ایران هشت برابر خواهد شد. 
آنها در نامه خود به رئیس دولت نسبت به خستگی نیروهای انسانی کادر پزشکی و "به پایان رسیدن منابع سلامت در چنین شرایطی" هشدار داده و از چشم‌اندازی "بسیار تیره و تکان‌دهنده" گفته‌اند. پزشکان امضاکننده نامه اعلام کرده‌اند:
«عزاداری و مراسم مذهبی در اجتماعات و گروه‌ها بعلاوه تجمعات بزرگ مثل کنکور بدون رعایت شرایط لازم باید اکیدا ممنوع گردیده بر ممنوعیت آن نظارت جدی و انضباطی اعمال گردد».
این پزشکان معتقدند: «خطر شعله‌ور شدن ابتلا و تلفات فراوان در جمع عزاداران به هم فشرده اظهر من الشمس است». مجمع انجمن‌های پزشکان به عنوان "صدای سیستم سلامت کشور و مجموعه‌ای که شامل انجمن‌های متخصصان و کارشناسان آمار و اپیدمیولوژی و پزشکی اجتماعی هم می‌شود" و به عنوان مجموعه‌ای که یکایک احاد آن "ماه‌هاست در پیکاری بی‌امان با این بحران به سر می‌برند و نقاط ضعف را به خوبی تجربه کرده و می‌شناسند" به روحانی هشدار داده‌اند: «عدم رعایت توصیه‌های کارشناسانه مجمع و سیستم سلامت باعث ابتلا و مرگ و میر با ابعادی به مراتب دهشتناک‌تر از پیش خواهد شد». 
نظر کارشناسی آنها با پذیرش تمام مسئولیت‌های اجتماعی و اخلاقی آن چنین است: «عزاداری و مراسم مذهبی در اجتماعات و گروه‌ها به علاوه تجمعات بزرگ مثل کنکور بدون رعایت شرایط لازم باید اکیدا ممنوع شود و بر ممنوعیت آن نظارت جدی و انضباطی اعمال شود». 
رعایت جدی مقررات بهداشتی چه اندازه ممکن است؟
روز پنجشنبه ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت تصویری از اوضاع عمومی سیستم درمانی در شهرها و استان‌های ایران داد. او گفت 72 میلیون نفر از جمعیت ایران در استان‌هایی که در وضعیت هشدار قرار دارند، زندگی می‌کنند. تعداد بستری روزانه به نزدیک 4000 تن رسیده و روند ابتلا و مرگ صعودی است. 26 استان کشور در وضعیت قرمز یا در حال هشدار هستند. به گفته او از هر 14 نفر بستری در استان تهران یک نفر جان خود را از دست می‌‌دهد. این آماری است که از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود و از سوی بسیاری کارشناسان مورد تردید است. آنها میزان مرگ و میر بر اثر کرونا در ایران را بسیار بالاتر ارزیابی می‌کنند. 
حریرچی خبر داد که تهران نه تنها مجددا در وضعیت قرمز قرار گرفته، بلکه به منشاء آلودگی برای شهرهای دیگر تبدیل شده است. جمعیت روز با شب تهران حدود 800 هزار نفر تا یک میلیون نفر تفاوت دارد. این یک میلیون نفر با تردد به شهرها یا استان‌های دیگر می‌توانند منشاء شیوع گسترده ویروس باشند.
وضع وخیم بیمارستان‌ها و کمبود شدید تخت‌های آی سی یو
ایجاد امکانات درمانی در هر کشوری بر عهده دولت است. در ایران معاون وزارت بهداشت در این باره به مردم هشدار می‌دهد. ایرج حریرچی در سخنان امروز خود گفت: «به مردم هشدار جدی می‌دهم. در کشوری با 84 میلیون نفر جمعیت، 130 هزار تخت بیمارستانی داریم. کشورهایی مانند ترکیه چندین برابر ما تخت بیمارستانی دارند. فاجعه در تعداد آی‌سی‌یو، به ازای 100 هزار نفر است... بیمارستان‌های‌مان پر است و چندین ماه است که بیماران دیگر هم مراجعه کرده‌اند.»
او به وضعیت بیمارستان‌های تهران اشاره کرد و گفت موارد بستری مجددا در تهران اوج گرفته و این روند "خیلی خطرناک" است. بنا بر آماری که او اعلام کرد روز چهارشنبه هشتم مرداد در استان تهران 710 بیمار مبتلا به کرونا بستری شده‌‌اند که "به اندازه ظرفیت بیمارستان امام حسین تهران است". 
بنا بر آماری که معاون وزارت بهداشت داده، در حال حاضر تعداد بستری روزانه به نزدیک 4000 تن رسیده است. او اضافه کرد: «میزان بستری ما،‌ پنج نفر به ازای هر 100 هزار نفر است. تا جایی که روندمان صعودی است، موارد مرگ هم صعودی خواهد بود.»
توزیع ماسک نذری
امکانات برای رعایت مقررات بهداشتی تا چه اندازه وجود دارد؟ مثلا یک ماسک ساده که زدن آن از جمله اولین موارد این مقررات است تا چه اندازه برای مردم در دسترس است. ایرج حریرچی در سخنان امروز خود از مردم خواست ماسک نذر کنند. 
او گفت: «برخی از خانواده‌ها همین ماسک‌های معمولی را هم نمی‌توانند تأمین کنند. کسی که با یارانه زندگی می‌کند یا روزمزد است، نمی‌تواند ماسک 1000 تومانی، 2000 تومانی یا 3000 تومانی را تأمین کند. ممکن است پارچه یا چرخ خیاطی هم نداشته باشند تا بتوانند ماسک خانگی تهیه کنند. بنابراین، بهترین نذر، این است که ماسک نذر کرده و در مناطق فقیر توزیع کنند.»
درخواست ماسک نذری از مردم درحالی است که به گفته خود او: «طبق مصوبه ستاد ملی کرونا تأمین ماسک و نظارت بر توزیع آن بر عهده وزارت صمت است. روی داروخانه‌ها نیز هم وزارت بهداشت و هم وزارت صمت نظارت دارند. اخیرا که تقاضا برای ماسک زیاد شده، مقداری نابسامانی ایجاد شده است؛ در حالی که هم تولید صنعتی و هم تولید کارگاهی ما افزایش یافته است و ماسک به صورت استاندارد تولید می‌شود.»
نکته دیگر در سخنان او این است که میزان بیماران کرونایی در سنین پایین نیز در حال افزایش است و در حال حاضر افراد 20 تا 29 ساله و حتی سنین کمتر هم بستری می‌شوند. به گفته ایرج حریرچی میزان ابتلای سنین پایین "نسبت به دوره چهار ماهه قبل دو برابر شده است".
پویش هر خانه یک حسینیه
نگاهی به به برنامه دولت برای انجام مراسم محرم، جدی بودن هشدار مجمع انجمن‌های پزشکان نسبت به امکان "گسترش دهشتاک" ابعاد کرونا را آشکار می‌کند. ایرج حریرچی در سخنان امروز خود از مردم و متولیان خواست به "پویش هر خانه یک حسینیه" بپیوندند.
آیا امکان هیچ‌گونه نظارتی بر آنچه در صدها هزار خانه می‌گذرد هست؟ چند درصد این خانه‌ها فضای کافی برای فاصله‌گذاری دارند؟ افرادی که به آنها رفت و آمد می‌کنند چقدر به ابعاد خطر آگاهند؟ در جایی که معاون وزیر بهداشت می‌‌گوید: «باید توجه کرد که 10 دقیقه صحبت به اندازه یک عطسه ویروس پخش می‌کند.»
شمار مبتلایان به کرونا از مرز 300 هزار نفر گذشت
روز پنجشنبه و هم‌زمان با سخنان نگران‌کننده معاون وزیر بهداشت مینی بر این که تمام نقاط کشور به ویروس کرونا آلوده است، سخنگوی وزارت بهداشت از مرگ 226 بیمار کووید19 در شبانه‌روز گذشته خبر داد. به گفته سیماسادات لاری در 24 ساعت گذشته 2621 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در ایران شناسایی شد و مجموع بیماران به 301 هزار و 530 نفر رسید. 226 بیمار جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری در ایران به 16 هزار و 569 نفر رسید

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/367519/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکرار این جملات تاکیدی، جادو می کند

ترس از آمپول زدن

با آدم‌های بی‌ادب چطور رفتار کنیم؟

بر سر دوراهی انتخاب روان‌پزشک یا روان‌شناس؟

علت و علایم اعتماد به نفس پایین و راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

از بهداشت روانی در محیط کار چه می دانید؟!!

باورهای غلط در مورد افسردگی

پس از پیشرفت‌، با همکاران حسودمان چه کنیم؟

اُتیسم بیماری نیست!

با این ماده معدنی افسردگی را از پا در آورید

چطور در کار گروهی موفق باشیم؟

چگونه زنی جذاب و زیبا باشیم؟

زنان دو برابر مردان دچار آلزایمر می شوند، چرا؟

اشتباهات رایج در یک رابطه عاطفی

افراد موفق قادرند بیشتر به چیزهایی که دارند توجه کنند تا چیزهایی که ندارند

همه چیز درباره اضطراب و بدبینی

تاثیر شادی بر روی ژن ها

مدیریت زمان در محل کار با چند توصیه کاربردی

تفکر نقادانه؛ مهارتی که خیلی ها ندارند

در این ساعت خلق و خوی آقایان تغییر می‌کند!

نشانه های «اعتماد به نفس پایین» و راه حل آن

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟