آریا بانو

آخرين مطالب

کرونا از طریق بلع منتقل می شود؟ پزشکي

کرونا از طریق بلع منتقل می شود؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / به گفته فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد در کردستان، گذر کرونا از معده و رسیدن آن به روده نکته مهمی است و مواد غذایی آلوده می تواند ویروس را از راه دهانی منتقل کند.
شیخ اسماعیلی در خصوص راه های انتقال کرونا از طریق دستگاه گوارش اظهار کرد: تا کنون در مطالعات جهانی نشان داده شده که درگیری های گوارشی ویروس کرونا آزار دهنده است اما کشنده نیست و مبتلایان به دلیل علایمی چون ضعف، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ و طولانی شدن مدت بیماری دچار کاهش وزن قابل توجه شده اند.
وی از دست دادن حس بویایی و چشایی در برخی موارد را علایم شایع کرونا از طریق دستگاه گوارش ذکر کرد و افزود: این علایم معمولا برگشت پذیر بوده و ممکن است از لحاظ زمانی بین افراد متفاوت باشد.
این فوق تخصص گوارش و کبد در کردستان با اشاره به اینکه کرونا علاوه بر دستگاه گوارش می تواند بر ضمائم آن از جمله پانکراس و کبد تأثیراتی داشته باشد بیان کرد: علایمی که کرونا بر کبد و پانکراس می گذارد بیشتر در سطح آزمایشگاهی قابل تشخیص بوده و ممکن است که موجب افزایش آنزیم ها و ریز آنزیم های کبدی که معمولا بی علامت هستند، شود.
به گفته وی تا کنون انتقال کرونا از طریق دستگاه گوارش از نظر بالینی، درگیری کبدی مهم و نارسایی کبد یا پانکراتید شدید بالینی به وجود نیاورده است و بنابراین از این لحاظ تفاوت مهمی با سایر ویروس ها ندارد و مشکل ساز نیست، همچنین اطلاعات موجود نشان از بهبودی خود به خودی و عدم ماندگاری علایم دارد.
شیخ اسماعیلی در رابطه با مصرف مواد غذایی مفید برای بهبود ضعف و بی حالی ناشی از کرونا عنوان کرد: علایم درگیری دستگاه گوارش در بیماری کرونا، همچنان که نسبت به درگیری ریوی و تنفسی کم خطرتر است اما دفع آن طولانی تر است و علایمی چون ضعف، کمبود اشتها و بی حالی می تواند هفته ها ادامه یابد که درمان خاصی لازم ندارد و خود بهبود است.
وی تاکید کرد: افرادی که درگیری گوارشی در جریان بیماری کرونا دارند، چون دفع ویروس در سیستم گوارش خیلی بیشتر از مدت زمان درگیری ریوی طول می کشد باید تمام احتیاط های لازم را رعایت کنند و قرنطینه 15 روزه را بیشتر ادامه دهند.
به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد، استفاده از دستشویی مشترک بین افراد مبتلای گوارشی و سالم خطرناک است و باید حتما ضد عفونی شود.
وی در رابطه با بیماری های زمینه ای و افزایش خطر کرونا گفت: چاقی، فشار خون و داروهای مصرفی ریزفاکتور و عامل زمینه ای برای افراد است اما کبد چرب هنوز به عنوان یک ریز فاکتور کشنده ثابت نشده است.
شیخ اسماعیلی عنوان کرد: کم تحرکی در دوران شیوع کرونا موجب افزایش وزن در افراد می شود که این مهم باید با رژیم جبران و از مصرف چربی و نمک پرهیز شود.
وی در مورد راه های انتقال ویروس کرونا از طریق سیستم گوارشی گفت: انتقال از این طریق بیشتر از راه ترشحات دهانی و استفاده از توالت و دستشویی مشترک می تواند صورت گیرد، لذا تاکید می شود افرادی که علایم گوارشی ناشی از کرونا دارند باید بهداشت فردی را چند برابر رعایت کنند.
این فوق تخصص کبد و گوارش در کردستان در خصوص این سوال که آیا کرونا از طریق بلع منتقل می شود، پاسخ داد: ویروس کرونا ناشناخته است و نیاز به شناسایی بیشتری دارد، اگرچه میکروب ها به علت ترشح آنزیم و اسید معده در معده دوام نمی آورند، اما ویروس ها و به ویژه کرونا و ماندگاری طولانی آن در معده نیاز به بررسی بیشتری دارد.
به گفته وی گذر کرونا از معده و رسیدن آن به روده نکته مهمی است؛ مواد غذایی آلوده می تواند ویروس را از راه دهانی منتقل کند و حتی اگر هم در معده زنده نماند برای چند ساعت هم که باشد می تواند علایم خود را ایجاد کند و لزومی برای زنده ماندن چند روزه ویورس کرونا نیست، لذا بهداشت فردی و تماس های دهان، بینی، دست و چشم بسیار حایز اهمیت است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/358626/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند

روان‌پریش‌ کیست؟!

اهداف‌تان را با این افراد در میان نگذارید

اضطراب اولین و مهم ترین نشانه بروز آلزایمر

دوزبانه بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

استرس، زودتر از آنچه فکر کنید پیرتان میکند!

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟

سرد بودن بینی نشانه استرس است

چگونه شغلی متناسب با شخصیت خود پیدا کنیم؟

چگونه با ترس‌هایمان مبارزه کنیم؟

سه راهکار برای آن‌که بفهمیم طرف مقابل دروغ می‌گوید

افراد الهام بخشی که باعث می‌شوند تسلیم نشوید

با این روش های استثنایی حافظه خود را تقویت کنید

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟

یوگا و رهایی از اضطراب مادربودن

حقایق عجیب زنانه!

درمان وسواس و افسردگی با چند راهکار کم‌خرج