آریا بانو

آخرين مطالب

قانون طلایی 10 هزار ساعت برای موفقیت اجتماعي

قانون طلایی 10 هزار ساعت برای موفقیت
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / «مالکوم گلدول» یک قانون مناقشه‌برانگیز درباره علت موفقیت آدم‌هایی مثل «بیل‌گیتس» دارد که می‌تواند بستر موفقیت ما هم باشد.
چه‌چیزی مهم‌ترین عامل تعیین کننده در موفقیت‌های ماست؟ استعداد؟ خودباوری؟ شانس؟ مهارت و تمرین؟ تاب‌آوری در شرایط سخت و ... درباره موفقیت از دریچه‌های متفاوت نظریه‌پردازی‌های زیادی شده و عوامل مختلفی را در آن سهیم دانسته‌اند. یکی از جالب‌ترین و در عین‌حال مناقشه‌برانگیزترین نظریه‌ها درباره موفقیت، قانونی‌است به نام «10 هزار ساعت» که یکی از نتایج پژوهش بزرگ و معروف «اندرس اریکسون» است؛ قانونی که البته خود اریکسون آن‌ را معروف و جهانی نکرد، بلکه توسط «مالکوم گلدول» در سال2008 و در کتاب معروفی به نام «استثنایی‌ها» و با ارجاع به مطالعات «اریسکون» عرضه شد. «گلدول» که در سال 2005 به انتخاب مجله معروف «تایم» یکی از 100 انسان تاثیرگذار جهان انتخاب شد و در سال 2007 هم جایزه اول انجمن جامعه‌شناسی آمریکا را کسب کرد، در کتابش با این مضمون می‌گوید: «وقتی آدم موفق می‌بینیم، تصور می‌کنیم او نبوغی خاص و ذاتی داشته یا تلاش‌های عجیبی انجام داده است و همین تمرکز روی نبوغ باعث می‌شود نقش عواملی تصادفی در موفقیت مثل سال تولد و ... درست ارزیابی نشود.» اما پرحاشیه‌ترین بخش کتاب معروف او همان «قانون 10 هزار ساعت» است که می‌گوید، آدم‌هایی مثل بیل‌گیتس برای رسیدن به این سطح از موفقیت 10 هزار ساعت تمرین انجام داده‌اند. منتقدان گلدول می‌گویند: چنین قانونی برداشت علمی و دقیقی از مطالعات اریکسون نیست و نقش کیفیت تمرین، نوع و سطح آموزش، ویژگی مربی و ... را نادیده می‌گیرد و صرفاً بیانی زیبا و بازاری برای موفقیت است. در این مطلب جنبه‌های مختلف این قانون را ارزیابی می‌کنیم تا ببینیم چقدر در موفقیت ما نقش دارد.
استعداد یا آماده‌سازی؟
گلدول در بخشی از کتاب می‌گوید: «آیا چیزی به نام استعداد خدادادی وجود دارد؟ پاسخ روشن این است: بله. موفقیت، استعداد به اضافه آماده‌ سازی است. مشکل مربوط به این دیدگاه آن است که روان‌شناسان به استعدادها هرچه دقیق تر نگاه می‌کنند، ظاهراً نقشی که استعداد خدادادی بازی می‌کند کوچک تر و نقش آماده سازی بزرگ تر می شود. افراد موفق فقط سخت‌تر یا بسیار سخت تر از بقیه کار نمی‌کنند... در حقیقت پژوهشگران روی موضوعی دست گذاشته اند که به باور آنان عددی جادویی برای استادی است: 10 هزار ساعت.»
معنای دقیق‌تر قانون 10 هزار ساعت
اما بعد از انتقادات زیادی که به این قانون شد گلدول در گفت‌وگویی قانونش را این‌چنین اصلاح کرد و گفت: «من متاسفم که خوانندگانم 10‌هزار ساعتِ نوشته شده را تبدیل به قانون کردند، ولی قصد من در آن بخش کتاب اصلا این نبود که نبوغ را ساعت بزنم. نکته‌ام این بود که پرورش یک نابغه سال‌های متمادی کار می‌برد و مستلزم فداکاری‌های زیادی از طرف خود شخص و خانواده و جامعه‌اش است.»
موفقیت یا تخصص؟
این قانون به‌طور مشخص فقط درباره موفق شدن نیست بلکه درباره متخصص شدن هم هست یعنی فرد با 10 هزار ساعت تمرین به نقطه‌ای برسد که نمونه مشابه‌اش کم باشد. هرچند عدد براساس کیفیت تمرین و ممارست و آموزش‌ها برای هر کسی و در هر رشته‌ای می‌تواند متفاوت باشد. به‌طور مثال برای متخصص شدن در موسیقی یا ورزش به یک شکل و برای بازاریابی، مدیریت و ... شکل دیگری خواهد بود. اگر نگاه سطحی به این قانون داشته باشیم و سن، آغاز فعالیت و پارامترهای ژنتیکی و محیطی را در نظر نگیریم بعد از 10 هزار ساعت تمرین ممکن است سرخورده باشیم چون به‌جایی که باید نرسیدیم. اما اگر حرفه‌ای را زود شروع کنیم، در کنارش کار پاره‌وقتی داشته باشیم یا از حمایت خانواده برخوردار باشیم که بتوانیم تا ته خط را برویم می‌توانیم به این قانون تاحدی امیدوار باشیم. آن‌هم به صورت 8 ساعت در روز، پنج روز در هفته، 44 هفته در سال و در مجموع نزدیک به پنج سال و نیم تمرین. البته این میانگین ماجراست. اگر به شکل 10 ساعت در روز و سالی 350 روز در سال به موضوع نگاه کنیم رسیدن به تخصص زمانی حدود سه سال را دربرمی‌گیرد و اگر از زاویه یک دانش‌آموز که می‌خواهد به درجه استادی و مهارت بالا در کاری مثل موسیقی برسد و در کنارش درس بخواند به موضوع نگاه کنیم شاید برای 10 هزار ساعت نیاز به 10 سال داشته باشیم چون تعداد ساعتی که دانش آموز در روز می تواند روی کار تمرکز کند خیلی کمتر است.
مخالفان «گلدول» چه می‌گویند؟
مخالفان «گلدول» فقط در زمینه نظری و نقد علمی فعال نبودند. برخی از آن‌ها حتی راهکار جایگزین هم ارائه دادند. گفتیم «گلدول» معتقد بود استعداد مهم است اما آماده‌سازی و تمرین و بسترسازی هم مهم است و عوامل تصادفی دیگری هم در کار هستند. اما در نهایت برای موفقیت در یک کار به 10 هزار ساعت تمرین نیاز داریم. در مقابل جاش کافمن در کتاب «20 ساعت نخست» مدعی شد با 45 دقیقه تمرین در روز و به مدت یک‌ماه و با رعایت چهار اصل کلی می‌توان در یک زمینه مهارت کسب کرد. خب این یکی از قانون گلدول هم عجیب‌تر بود. کافمن می‌گوید :برای کسب یک مهارت به‌جای 10 هزارساعت، 20 ساعت کافی است مشروط به این‌که مهارت را تکه‌تکه کنید، یعنی اگر می‌خواهید نان بپزید اول خمیر درست کردن را یاد بگیرید، بعد ورز دادن و ... ، بعد مهارت‌های اولیه را یاد بگیرید اما در موضوعات نظری محدود نشوید و وارد گود کار عملی شوید، موانع تمرین مثل گوشی و ... را بردارید و در نهایت به 20 ساعت تمرین متعهد باشید.
20 ساعت یا 10 هزار ساعت؟
نمی‌شود به یک فرمول قطعی رسید که کدام روش درست است اما مهم این است با مطالعه و بررسی به الگوی مناسب برای خودمان برسیم. موفقیت می‌تواند برای هرکدام از ما یک تعریف و یک مسیر داشته باشد. آدم‌های موفق اول موفق شدند بعد دیگران از روی موفقیت آن‌ها فرمول و نظریه پیاده کردند. موفق‌ها خیلی وقت روی تکنیک‌های موفقیت نگذاشتند بلکه با برنامه‌ریزی، مدیریت زمان و پافشاری به چیزی که می‌خواستند رسیدند. شما چه فکر می‌کنید؟

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/355430/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زلزله با سلامت روان ما چه می‌کند؟

از ایده‌های بزرگ‌تان نترسید

گفتن این جملات پس از 40 سالگی، ممنوع!

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنیم؟

9 راهکار فوری برای افزایش انرژی روزانه

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی

افسردگی، بیماری یا سرخوردگی؛ مشکلات جوانان چیست؟

قول‌هایی که زنان باهوش به خود می‌دهند

علائم هشداردهنده بی اشتهایی عصبی

آسیب افسردگی برای مغز چگونه است؟

چرا گاهی لازم است تنها باشیم؟

راهکارهایی برای تقویت تمرکز

لرزش دست را با این دمنوش‌ها درمان کنید

چگونه شخص معتبری به نظر برسیم؟

«مه مغزی» و حس مبهم آن چیست؟

جایگزینی داروی گیاهی در درمان افسردگی؛ مردود یا قبول؟

یک ترفند ویژه برای کنترل خشم

افسردگی‌های زنانه را بیش‌تر بشناسیم

کسب و کارم شکست خورد، حالا چه کار کنم؟

دیگران را اینگونه قانع کنید

چرا نمی‌توانیم از صفحه موبایل چشم برداریم؟

کار امروز را به فردا میفکن. یا بیفکن؟!

با این کارها، بدون حرف زدن محبوب شوید

تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها

برای داشتن هدف مناسب، این 4 نکته رو رعایت کنید

7 خصوصیت زنان موفق

چگونه از دست افراد مسموم در زندگی خلاص شویم؟

چگونه استرس شدید را کنترل کنیم؟

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید