آریا بانو

آخرين مطالب

احتمال انتقال هوابرد کرونا در محیط‌ های بسته پزشکي

احتمال انتقال هوابرد کرونا در محیط‌ های بسته
  بزرگنمايي:

آریا بانو - عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه افراد عادی از ماسک فیلتردار استفاده نکنند، امکان و چگونگی انتقال ویروس کرونا از طریق هوابرد را تشریح کرد.

دکتر مسعود مردانی با تاکید بر استفاده از ماسک به عنوان یکی از بهترین حربه‌های پیشگیری از ابتلا به کووید 19، موثر است، گفت: به دلیل بازگشایی‌هایی که در کشور اتفاق افتاده است، فاصله‌گذاری اجتماعی آن گونه که لازم است محقق نمی‌شود؛ برخی از مردم به آن معتقد نیستند و برخی دیگر نیز حوصله‌ رعایت این موضوع را ندارند؛ از این رو زدن ماسک به اولویت جدی ما تبدیل شده است.
وی افزود: این روزها ماسک‌ها شامل دو دسته فیلتردار و بدون فیلتر استفاده می‌شوند که خود ماسک‌های بدون فیلتر به دو دسته ماسک‌های خانگی و ماسک‌های طبی تقسیم می‌شوند. ماسک‌های بدون فیلتر عمدتا برای استفاده همه مردم مناسب است، اما ماسک‌های فیلتردار باید توسط کادر درمان در تماس با بیماران مبتلا به کووید19 استفاده شود.
چرا نباید ماسک فیلتردار بزنیم؟
مردانی ادامه داد: در صورتی که ماسک‌های فیلتردار توسط افراد علامت‌دار استفاده شود، ویروس در پشت سوپاپ ماسک جمع می‌شود و زمانی که سوپاپ باز شود تعداد زیادی ویروس خارج می‌شود که برای افراد در سطح جامعه مضر است؛ از این رو استفاده از ماسک سوپاپ دار را برای عموم مردم توصیه نمی‌کنیم. توصیه ما به مردم استفاده از ماسک‌های بدون فیلتر است که حتی خودشان در منزل می‌توانند اقدام به تهیه آن کنند. ماسک‌های پارچه‌ای ارازان‌تر، در دسترس‌تر و قابل شست‌وشو است.
استفاده 4 ساعته از ماسک های طبی
وی با تاکید بر اینکه ماسک‌های طبی 4 ساعت مورد استفاده است، ادامه داد: وقتی ماسک به علت ترشحات بزاق خیس شود، نه تنها سبب ممانعت ورود ویروس نمی‌شود بلکه می‌تواند ورود ویروس را تسهیل کند از این رو ماسک باید پس از 4 ساعت استفاده یا خیس شدن، تعویض شود. برخی هم که ممکن است توان خرید ماسک طبی را نداشته باشند، می‌توانند از ماسک سه لایه‌ پارچه‌ای که قابل شست‌وشو است، استفاده کنند. بهترین روش برای اینگونه ماسک‌ها شست‌وشو است و ممکن است تنها سشوار ‌و اتو گرفتن روی ماسک‌ها نتواند پاکیزگی مد نظرمان را فراهم کند.
مردانی با اشاره به اینکه کمیته علمی مقابله با کرونا تنها توانایی ارائه توصیه‌های لازم را به کمیته اجرایی دارد، افزود: برخی این اطمینان کاذب را در خود ایجاد کرده‌اند که اگر ماسک سوپاپ دار استفاده کنند، بیمار نمی‌شوند؛ در حالی که معایب آن را ذکر می‌کنیم. از سوی دیگر کمیته علمی توانایی اجرایی ندارد که بتواند ماسک‌های سوپاپ دار را از دسترس مردم خارج کند، تنها کاری که از دست ما بر می‌آید ارائه توضیحات کافی در این زمینه است تا آگاهی مردم افزایش یابد.
تایید احتمال وجود ویروس در هوای محیط های بسته
وی همچنین با اشاره به اینکه وجود ویروس کرونا در هوا تایید شده است، تصریح کرد: در این زمینه تحقیقاتی در یک بانک و چند مرکز دیگر صورت گرفته است، اما در مملکتی که چندصدهزار بانک در حال فعالیت‌اند، بررسی هوای تنها یک بانک نمی‌تواند چندان موثر باشد. بنابراین بی تردید هرچه فضای محیطی بسته‌تر باشد و محیط پنجره‌ کافی و تهویه هوای مطلوب نداشته باشد آنهم در شرایطی که ممکن است فرد مشکوک به کرونا هم بدون ماسک و رعایت موازین بهداشتی آنجا حضور داشته باشد، امکان انتقال ویروس وجود دارد. البته در صورتی که تجمع در یک محیط باز اتفاق افتد و افراد نیز ضمن زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، احتمال انتقال ویروس نزدیک به صفر می‌شود. چنین مواردی بارها تکرار شده است.
این متخصص بیماری‌های عفونی خاطر نشان کرد: برخلاف گذشته، در حال حاضر بر انتقال هوابرد ویروس بیشتر تاکید می‌شود؛ چراکه در مشاهداتمان می‌بینیم خانواده‌هایی هستند که شاید دو یا سه ماه باشد از منزل خارج نشده باشند، اما به کرونا مبتلا شدند که متوجه می‌شویم از راه انتقال هوابرد به ویروس آلوده شده اند.
وی در خاتمه درباره تهویه مناسب در مترو، اتوبوس، فروشگاه‌ها و ...، اظهار کرد: هرچه در مراکز تجمعی تهویه هوا به بیرون بیشتر انجام شود، امکان بیماری زایی کاهش می‌یابد. نامه‌های کمیته مشورتی کرونا به تمام دستگاه‌ها ارائه می‌شود اما ما ضامن اجرایی شدن توصیه‌هایمان نیستیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/354384/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چه عواملی موجب تریکوتیلومانیا (کندن مو) می شوند؟

آدم های بدبین، آنقدرها هم بد نیستند!

با این غذا‌ها افسرده نمی‌شوید

تاثیر افکار منفی بر DNA افراد

در محل کار، خود واقعی تان نباشید

زنان می توانندحافظه افراد را بخوانند

تب روانی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

عادات روزانه مضری که باعث فراموشی و افسردگی میشود

چطور سرصحبت با دیگران را باز کنیم ؟

مدیران برتر چگونه کارهای روزانه خود را مدیریت می‌کنند؟

گوشی‌های هوشمند، ارزش‌های اخلاقی ما را تغییر می‌دهند؟

کمبود خواب، چگونه باعث بیماری می شود؟

چرا بعضی ها لجباز هستند

افسردگی زیر سایه شبکه های اجتماعی

عوامل موثر بر ترس از تغییر را بشناسیم

اضطراب منتشره چیست و از کجا می آید؟

چرا نمی توانم هیچ چیزی را به خاطر بسپارم و به یاد بیاورم؟

5 طرز تفکر مضر برای سلامت روان

10 اختلال شخصیتی که از آنها بی خبرید

تفاوت های ظریفِ اضطراب اجتماعی با اوتیسم

چه کسانی بیشتر به خرافات گرایش دارند؟

این اختلال انگیزه خودکشی را افزایش می دهد!!

تفاوت بین غم و اندوه عادی با افسردگی چیست؟

وقتی از کارمان متنفریم...

برای افزایش سریع سطح انرژی چه باید کرد؟

7 روش برای اینکه بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنید

لطفاً از ترس مرگ خودکشی نکنید!

افسردگی ساختار مغز را تغییر می دهد

7 مانعی که باعث شکست شما می‌شود

چرا موسیقی شاد، خاطرات خوب و موسیقی غمگین خاطرات بد را به یاد می آورد؟

راهکار‌هایی عجیب برای مقابله با افکار منفی

افسردگی؛ از سیر تا پیاز

چگونه انسان های سمی اطرافمان را خنثی کنیم؟

رژیم غذایی ویژه برای مبارزه با اضطراب!

شیوه جدید برای درمان افسردگی

12 عادت که از بدترین‌ها برای سلامت روانی شما هستند

با ترک شبکه‌های اجتماعی چه اتفاقاتی می افتد؟

7 راز یک خواب خوش

کار و استرس، شما را هم از زندگی انداخته؟

چگونه از احساس پشیمانی جلوگیری کنیم

9 خطر استرس زیاد برای بدن

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

مقایسه اندازه آینه تلسکوپ فضایی جیمز وب و تلسکوپ فضایی هابل

با منحنی سریعترین فرود آشنا شوید

سومین فرود خطرناک کنترل نشده چین

امروز در فضا؛ پرتاب فضانورد ایتالیایی به ایستگاه فضایی بین‌المللی

آیا سریع ‌تر از سرعت نور هم داریم؟