آریا بانو

آخرين مطالب

رفتارهای بزرگسالانه کودک چه عواقبی در پی دارد؟ اجتماعي

رفتارهای بزرگسالانه کودک چه عواقبی در پی دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مجله دلگرم / بچه های بزرگسال انگار شبیه ماشین زمان شده اند و در شش، هفت سالگی به بلوغ و جوانی رسیده اند ، مثل یک بزرگسال حرف می زنند، نظر می دهند و رفتار می کنند .
کمتر ممکن است این بچه ها را در حال بازی ببینیم و اگر هم بازی می کنند از نوع بازیهای بزرگسالان است.
این بچه ها حتی شاید نتوانند ارتباط درستی با هم سن و سالانش داشته باشند و ترجیح می دهند که در جمع بزرگسالان باشند تا کوچک ترها .
اتفاقا این رفتارهایشان هم خیلی مورد تشویق و تایید قرار می گیرد . طوری که الگوی همه بچه های فامیل معرفی شده و تبدیل به اوج آمال و آرزوهای والدین دور و اطراف می شوند. بچه ها خیلی عاقل هستند ، شاید خیلی آرام با رفتار آقا یا خانم منشانه و در یک کلام بزرگسالانه .
اما آیا این زود بزرگ شدن، آنطور که خیلی ها فکر می کنند بی عیب و نقص و عالی است.آیا بچه ای که بچگی نمی کند در آینده با مشکل مواجه نمی شود. آیا انتظار ما برای داشتن بچه ای عاقل تر از سن خودش درست است؟
بچه های بزرگسال چه ویژگیهایی دارند؟
حمیرا ور مقانی دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی بالینی با اشاره به این که گاهی اوقات روش های تربیتی والدین به صورت نامناسب و به شکل افراطی و فراتر از حد نیاز اتفاق می افتد، این مساله را آسیب زا دانست افزود: ما نمونه ای از این مساله را در کودکانی می بینیم که شاید بتوان آنها را کودک بزرگسال بنامیم و رفتارهای بزرگسالانه کودک را در خود نمایش می دهند.
به تعبیر اریک برن روانپزشک آمریکایی -کانادایی و مبدع تحلیل رقتار متقابل ، بجه های بزرگسال را می توانیم کودک سازگار یا معادل هم بنامیم .
وی در توضیح اینکه کودکان بزرگسال چه ویژگیهایی دارند گفت: کودک بزرگسال کودکی ست که در جریان زندگی یاد گرفته است . مثل آدم بزرگها رفتار و مثل آنها فکر می کند و آن قدر در گیر ویژگیهای بزرگسالانه بوده و نشانه های بالغ بودن و بالغ شدن را نشان داده که کودک به مرور فراموش می کند که یک بچه است.
در نتیجه آنطور که اریک برن دانشمند بزرگ تعبیر می کند این کودک با کودک درون خود غریبه بوده آنرا نمی شناسد و در نتیجه فرصتی برای زندگی کردن پیدا نمی کند.
مورد اطمینان بودن بچه های بزرگسال
ورمقانی با تاکید بر اینکه این بچه ها معمولا و در نگاه اجتماعی بسیار خوب دیده می شوند و همه از آنها استقبال می کنند اضافه کرد: والدین از داشتن چنین فرزندی خوششان می آید و از او راضی هستند و همین رضایتمندی والدین و تایید و تشویق مسولان آموزشی و معلمان و …. است که باعث می شود رفتارهای بزرگسالانه کودک مورد تشویق و تایید قرار بگیرد.
نتیجه ی این امر غرق شدن کودک در رفتارها و افکار بزرگسالانه بوده ، باعث می شود که او هر گونه فعالیت کودکانه ای را فراموش می کند .
وقتی پای تکنولوژی در میان است.این روانشناس بالینی یکی دیگر از عوامل بروز چنین رفتارهایی را در کنار کودکان در کنار روش های تربیتی والدین، مساله تکنولوژی و تمایل کودک با آن دانست و گفت : تکنولوژی و ارتباطی که کودک با دنیای تکنولوژی دارد می تواند کودک درون آن را لاغر و نحیف کند وباعث بروز رفتارهای بزرگسالانه کودک گردد.
تلویزیون، فضای مجازی و انواع و اقسام بازیهای اینترنتی و …. مصادیق متفاوت فضاهای مجازی اند که این روزها در دسترس کودکان هست.
وی افزود : این روزها کودکان ساعت ها در گیر تعامل با فضای مجازی می شوند. پشت لپ تاپ یا جلوی تلویزیون می نشینند یا یک تبلت دستشان می گیرند و به آن چشم می دوزند یا گوش می دهند.
در بچه های بزرگسال ، به مرور نیمکره سمت راست مغز، به اصطلاح آتروف شده یا تحلیل می رود.
بد نیست بدانید که هیجان های منفی ما در نیمکره راست مغزمان متمرکز شده است و شواهد علمی در افرادی که بیشتر از تکنولوژی استفاده می کنند نشان می دهد که آن ها نمی توانند هیجان های منفی خود را ابراز یا تخلیه کنند در نهایت این مساله منجر به تربیت کودکانی می شود که به لحاظ عاطفی ناپخته بوده ، در تنظیم هیجانهای خود با مشکل جدی مواجه هستند.
ورمقانی ادامه داد : البته این تنها آسیب فضای مجازی برای کودکان نیست . بلکه مساله اینجاست که در فضای مجازی، کودکان با بازیهایی مواجه می شوند که با ذهن بزرگسالان ساخته شده است . در نتیحه کودکی که درگیر این بازیها می شود با ذهن بزرگسالان روزهایش را سپری می کند .
در چنین فضایی کودک بسیار عاقل شده و اطلاعات زیادی بدست می آورد.
اما شاید در انجام وظایف روزانه خود مهارت های کافی نداشته باشد و گاهی حتی در بدیهی ترین مسایل زندگی مانند بستن بند کفش، بلد بودن آدرس محل زندگی وو حتی نوشتن اسم و فامیل خود عاجز می ماند.
بنابراین ما را کودکی مواجه هستیم که به لحاظ سنی و عقلی رشد کرده اما در زمینه ی مهارت های ارتباطی و تنظیم هیجان به اندازه ی کافی پیشرفت نکرده است.
تاثیر دوران کودکی بر شخصیت بزرگسالی
زخم های احساسی دوران کودکی انسان را به فکر رویارویی با زندگی آینده وا می دارد. چنانچه دوست ندارید آسیب های احساسی بر رشد فرزندتان تاثیر بگذارد بایستی در طول رشد و تربیت آنها دقت بیشتری داشته باشید.
فراموش نکنید که هر کودک ویژگی ها و مهارت های خاص خود را دارد و در سریعترین زمان این مهارتها را آپدیت و به روز رسانی می کند و مسیر و روند سریعی را در پیش می گیرد.
هرگز اقدام به مقایسه آنها با هم کلاسی ها و دوستانشان نکنید و اگر خواستار تغییر و تحول در رفتار فرزندتان هستید باید دوستانه با معقول ترین روش و صحبت کردن بدون تنبیه و بدون رفتار ناعادلانه با او مطرح کنید تا به راحتی مسئله را درک کند.
در نتیجه وظیفه والدین این است که ارتباط خود با فرزندانشان را حفظ کرده تا به آنها احساس امنیت داده و با این احساس امنیت هراس ها و مشکلات خود را با آنها در میان بگذارند و از والدین بخواهند سریع ترین راه حل ها را برای مشکلاتشان ارائه دهند و در تصمیم گیری نهایی درست ترین گزینه را انتخاب کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/354121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با دیدن این 7 نشانه به دوستی های خود پایان دهید

افسردگی پاییزی، با دلشوره و افسردگی پاییزی چه کنیم؟

اضطراب مانعی برای درمان شوره‌سر

چه کسانی بیشتر در معرض افسردگی‌ هستند؟/مشخصات افراد افسرده

اینقدر به خودتان فشار نیاورید!

با آلزایمری‌ها چگونه رفتار کنیم؟

چرا خانم‌ها روی ظاهرشان بیش از حد حساس‌اند

علت بدبینی برخی افراد چیست؟

روانشناسی رنگ آبی

مراقب اختلالات روانی نوجوانان باشید

مادر وسواسی ام قبول نمی کند که به شدت وسواس دارد!

نتایج نظرسنجی زنان شادتر هستند یا مردان ؟

نقش شبکه‌های مجازی در درمان افسردگی

هفت دلیل برای کسل بودن و کمبود انرژی شما

بهداشت روانی چیست؟

اگر شما هم دچار خودانتقادی مخرب هستید، بخوانید

دلایل اصلی پایین آمدن عزت نفس

پیامدهای سرنوشت‌باوری (تقدیرگرایی)

اوج افسردگی پاییزی چه زمانی است؟

علائم کمبود اعتماد به نفس در خودتان را بشناسید

ارتباط هورمون استرس با عملکرد بد حافظه افراد مسن

مهربانی و صداقت: آیا می‌توان یکی را به‌تنهایی داشت؟

کمال گرایی تهدیدی برای سلامتی روانی

این رنگ ها تاثیر منفی روی احساسات تان می گذارند!!

خوره‌ای که مغزتان را می‌خورد

استرس های روانی باعث فشار خون و کهیر می شود

سلامت روانی نوجوانان دوجنسیتی در معرض خطر بیشتر

عکس پروفایل شما چه حقایقی را در مورد شخصیت تان بر ملا می کند؟

انواع روان درمانی و مشاوره + مزیت های مراجعه به روانشناس

ترس‌هایی که مانع پیشرفت می‌شوند

استرس، مغز را کوچک می‌کند

نشانه‌های هشدار دهنده تاثیر منفی تنهایی بر سلامت

شب بیداری علت شکست های عاطفی

10 جمله ممنوعه در محل کار!!

علائم فشار روانی بر مراقبت‌کننده از بیمار مبتلا به آلزایمر

فکر کردن باعث شارژ شدن مغز می شود

این جملات را هرگز در پیامک تان نگویید!!

دروغگویی یا چاپلوسی

درمان بی خوابی شبانه تنها در 60 ثانیه

مادران افسرده، فرزندان افسرده تربیت می‌کنند

کمال گرایی چیست و چگونه می توان به کمال گرایی غلبه کنیم؟

افسردگی پاییزی بیشتر سراغ چه کسانی می‌آید؟

انعطاف پذیری عصبی و کارایی آن در زندگی

اختلالات سایکو سوماتیک یا روان تنی چیست ؟

افراد جامعه باید نحوه دسترسی به درمان های حوزه سلامت روان را بدانند

چگونه کتابخوان شویم؟

باورهای غلط درباره افسردگی

راز جذابیت انسان های دوست داشتنی چیست؟

5 نشانه که می‌گوید ذهنتان خسته است

گام برداشتن به عقب باعث افزایش حافظه می‌شود