آریا بانو

آخرين مطالب

10 نکته مهم برای خرید روغن زیتون اجتماعي

10 نکته مهم برای خرید روغن زیتون
  بزرگنمايي:

آریا بانو - درجه / خرید روغن زیتون کار ساده‌ای نیست! تنوع برندها زیاد است و قیمت‌ها متفاوتند. اما با دانستن نکته‌هایی که در این مطلب از «درجه» به شما می‌گوییم، دیگر با خیال راحت روغن زیتون بخرید.در سوپر مارکت شیشه‌های روغن زیتون را بالا و پایین می‌کنید و به قیمت‌ها نگاهی می‌اندازید، اما در آخر مجبورید شانسی یکی را بر‌دارید؛ چراکه ممکن است با انواع روغن زیتون آشنا نباشید، فرق بسته‌بندی‌ها را ندانید و حسابی گیج شوید. اما بدانید که شما تنها نیستند و خیلی‌ها نمی‌دانند چه روغن زیتونی خوب است و کدام را باید بخرند.
بعضی‌ها از روی شکل بسته‌بندی روغن زیتون را انتخاب می‌کنند و بعضی دیگر بیشتر به قیمت توجه می‌کنند. ما مطالبی را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم تا با انواع مختلف روغن زیتون آشنا شوید، نکته‌های مهم پیش از خرید روغن زیتون را مرور کنید و از این به بعد با چشم باز خرید کنید.
چرا روغن زیتون بخریم؟
روغن زیتون یکی از سالم‌ترین روغن‌های خوراکی‌ست که از فشردن دانه‌های میوه خوش‌مزه زیتون به‌دست می‌آید. روغن زیتون فشار خون را پایین می‌آورد و برای سلامت قلب مفید است، چرا که کلسترل بد را کم می‌کند و اسید چرب امگا 9 دارد. با این روغن می‌توانید نان، سالاد، اردور، پنیر و خیلی از خوراکی‌ها را مزه‌دار کنید یا به‌عنوان روغن پخت‌وپز از آن بهره ببرید.
1. انواع روغن زیتون کدامند؟
روی شیشه‌های روغن زیتون اسم‌های مختلفی می‌نویسند که واقعا آدم را گیج می‌کنند، مثل بکر، فرابکر، تصفیه شده و چیزهای دیگر. بیایید درباره انواع روغن زیتون بیشتر بخوانید.
روغن زیتون فرابکر
اگر اسم فرابکر، فوق بکر یا اکسترا ویرجین (extra virgin) را روی بسته‌بندی دیدید، نصف راه را رفته‌اید، چراکه بهترین نوع روغن و احتمالا گران‌ترینش همین است. روغن زیتون فوق بکر از خرد کردن و فشردن میوه زیتون به‌دست می‌آید. هیچ مواد شیمیایی به آن اضافه نمی‌کنند و حرارت نمی‌بیند. این نوع روغن به‌دلیل داشتن امگا 9 برای تندرستی شما بسیار مفید است. رنگ روغن زیتون فوق بکر کمی تیره‌تر از انواع دیگر است و بین زرد طلایی تا سبز تیره دیده می‌شود. اگر روغن زیتون فوق بکر بخرید، هم برای مزه‌دار کردن سالاد، نان و خوراکی های دیگر از آن استفاده می‌کنید و هم با حرارت کم با آن پخت‌وپز می‌کنید.
روغن زیتون بکر
گاهی روی بسته‌بندی روغن زیتون کلمه بکر یا (virgin) را می‌بینید. بین انواع خوب روغن، مقام دوم را به روغن زیتون بکر بدهید. روش تولید آن مشابه روغن فوق بکر است و طعم خوبی دارد.
روغن زیتون سبک
شاید تصور کنید منظور از روغن زیتون سبک یا (light) کالری یا چربی کم‌تر است. اما بهتر است روغن زیتون سبک را در پایین لیست خریدتان بگذارید، چراکه رنگ و طعم کم‌تری دارد. این نوع از روغن، تصفیه‌شده است. روش تهیه آن یک مرحله فشردن زیتون‌ها در سطح روغن بکر و بعد گرمادهی‌ست. طول عمر روغن سبک یا لایت زیاد است و نقطه‌ دودی شدن آن در دمای بالاتری‌ است. نکته منفی این مدل از روغن زیتون مواد مغذی کمتر است، چراکه در اثر گرمادهی بخشی از مواد آن از بین می‌روند.
2. انواع روش تهیه روغن زیتون کدامند؟
روغن زیتونی که از فروشگاه می‌خرید، به سه روش تهیه شده است.
تصفیه‌نشده
به روغن زیتون تصفیه‌نشده هیچ مواد شیمیایی اضافه نشده و گرما ندیده است. به همین دلیل کیفیت بالایی دارد.
تصفیه‌شده
وقتی روغنی برچسب تصفیه‌شده دارد، یعنی بعد از مرحله پرس یا فشردن، یک مرحله دیگر را هم پشت سر می‌گذارد که شامل گرمادهی یا اضافه شدن مواد شیمیایی‌ است. در مواردی ممکن است روغن زیتون با روغن گیاهی دیگر مخلوط شود که درنهایت روغنی با کیفیت پایین‌تر به‌دست می‌آید.
پرس سرد
روش پرس سرد طبیعی‌ترین روند تولید روغن زیتون است. در این روش کم‌ترین تصفیه انجام می‌شود. بی‌دلیل نیست که کیفیت و البته قیمت این روغن بالاتر از بقیه انواع روغن زیتون است.
3. روغن زیتون در کدام کشور تولید شده باشد؟
خیلی‌ها باور دارند بهترین روغن زیتون تولید کشور ایتالیاست. این کشور در کنار اسپانیا، یونان و ترکیه معروف‌ترین روغن زیتون دنیا را تولید می‌کنند. اگرچه کشورهای شیلی، استرالیا، امریکا، آرژانتین، نیوزلند و حتی کرواسی صادرات روغن زیتون دارند. ما در کشوری زندگی می‌کنیم که در شمال آن باغ‌زیتون فراوان است و خیلی‌ها فقط زیتون و روغن تزیتون ایرانی را انتخاب می‌کنند و می‌خرند.
نکته این‌جاست که اگر اسم ایتالیا روی شیشه‌ روغن زیتون نوشته شده باشد، به‌تنهایی کیفیت آن‌ را تضمین نمی‌کند. هر شرکت معتبری تاریخ برداشت محصول یا زمان روغن‌گیری را روی بطری ذکر می‌کند. بهتر است تاریخ خریدتان را با تاریخ برداشت محصول زیتون بسنجید و نه با تاریخ بسته‌بندی. روغن زیتون هر چه تازه‌تر باشد، مرغوب‌تر و مغذی‌تر است.
4. شیشه روغن زیتون چه رنگی باشد؟
هر قدر بسته‌بندی و لیبل روی ظرف فریبنده باشد، نباید شما را برای خرید روغن زیتونی که در شیشه‌ روشن بسته‌بندی شده، وسوسه کند. نور دشمن روغن زیتون است و ظرفی که شفاف باشد، حتما کیفیت آن را پایین می‌آورد. پس در قفسه‌ها دنبال شیشه‌های تیره رنگ بگردید. تیرگی بسته‌بندی، عمر مفید روغن را بالا می‌برد.
5. برچسب تاییدیه لازم است؟
لازم است روغن زیتونی که می‌خرید، تاییدیه یکی از سازمان‌های مواد غذایی را مانند سازمان غذا و دارو، داشته باشد.
6. میزان اسید چرب آزاد چقدر باشد؟
معمولا مقدار اسید چرب آزاد می‌تواند کیفیت نوع زیتون را نشان دهد. پایین بودن اسید چرب آزاد الزاما به‌معنی کیفیت بالای روغن زیتون نیست،‌ اما اگر این میزان خیلی بالا باشد، به شما می‌گوید که کیفیت روغنی که در دست دارید، پایین است.
شاید این سوال برای‌تان پیش بیاید که مقدار اسید چرب آزاد روغن زیتون چقدر باشد بهتر است و آن را کجا پیدا کنید. در برچسبی که مواد تشکیل‌دهنده را نوشته، دنبال اسید چرب آزاد یا Free fatty acids بگردید. بهترین حالت این است که کمتر از 10 میلی اکی‌والان بر کیلوگرم 10meq/kg باشد. اگر میزان این اسید اصلا روی بسته‌بندی درج نشده، بهتر است سراغش نروید و به برندهای دیگر فکر کنید.
7. میزان پلی فنول را بررسی کنیم؟
یکی دیگر از مواردی که باید بین مواد تشکیل‌دهنده دنبالش بگردید، پلی فنول است. پلی فنول‌ها نوعی ماده شیمیایی گیاهی هستند که نقش آنتی‌اکسیدانی آنها می‌تواند به سلامت قلب کمک کند. به‌طورکلی، هر چه میزان پلی فنول روغن زیتون بیشتر باشد، کیفیت آن بالاتر و سالم‌تر است. پلی فنول زیر 300 کم به‌حساب می‌آید و اگر از 500 بالا رود، زیاد به‌شمار می‌رود. وقتی این میزان از 800 بیشتر باشد، تلخی روغن زیتون کمی بیشتر می‌شود.
8. از کجا روغن زیتون بخریم؟
هر چه روغن زیتون تازه‌تر باشد، کیفیت و مزه بهتری دارد. اگر نزدیکی شما کارخانه روغن زیتون وجود دارد، بهترین گزینه برای خرید روغن زیتون همان است. از طرف دیگر، فروشگاهی که امکان مزه کردن روغن زیتون را به خریدار بدهد،‌ محل خیلی خوبی برای خرید روغن زیتون است، چراکه می‌توانید بو و مزه هر کدام را امتحان کنید و بهترینش را بخرید. بعضی‌ها هم خرید آنلاین را ترجیح می‌دهند، در این صورت به مشخصات محصول حسابی دقت کنید.
9. نکته‌های پایانی که باید بدانیدخرید روغن زیتون
هیچ‌وقت گول بسته‌بندی‌های خوشگل را نخورید. اگرچه برندهای معتبر و باکیفیت ممکن است در شیشه‌های جذابی روغن زیتون را بسته‌بندی کنند. چنین محصولی قطعا ارزان نخواهد بود. اما شرکت‌هایی هم هستند که بدون توجه ویژه‌ای به مدل شیشه و طراحی لیبل، روغن باکیفیتی دست مشتری می‌دهند.
روغن زیتون همان‌طور که با نور میانه خوبی ندارد، گرما را هم دوست ندارد. بهتر است از فروشگاهی خرید کنید که روغن‌هایش را در ویترین یا معرض نور آفتاب قرار نداده باشد. بعد از خرید هم آن را در کابینت کنار گاز قرار ندهید.
اگر بخواهید برای پخت‌وپز روغن‌ زیتون بخرید، هر چه طعم ملایم‌تری داشته باشد، مناسب‌تر است. اما برای درست کردن انواع سس و مزه‌دار کردن، طعم غلیظ‌تر بهتر نتیجه می‌دهد.
برای سرخ‌ کردن غذاها، روغن‌های گیاهی دیگر مناسب‌تر از روغن زیتون به‌حساب می‌آیند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/350429/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان قرعه کشی محصولات ایران خودرو تغییر کرد

منتظر خودروهای وارداتی نباشید/ وعده کاهش قیمت خودرو اشتباه بود

برگزاری دور جدید مزایده خودروهای خارجی رسوبی

وزیر صمت : واردات خودرو به طور قطع انجام می‌شود/ تایید شرایط دو شرکت برای واردات خودرو

پیشنهادهای قیمتی خودروسازان به صمت رسید/ اصلاح قیمت خودرو قطعی شد

پژو پارس رکورددار خرید شد/ ثبت نام حدود 3 میلیون نفر برای خرید 10 هزار خودرو

اعلام اسامی برندگان مزایده خودروهای خارجی | قیمت‌های پیشنهادی مشخص شد

مذاکره برای واگذاری خودروسازان در مراحل پایانی/ خروج تارا از گردونه قرعه‌کشی، به‌زودی

2 شرط حذف قیمت گذاری دستوری خودرو

قیمتها در بازار خودرو همچنان صعودی؛ تعداد مشتری همچنان نزولی است

زمان دور دوم مزایده خودروهای خارجی اعلام شد

صدرایی: کاهش 20 درصدی قیمت خودرو تنها یک ادعا است/ شرکت‌های خودروسازی تمایلی برای حذف قرعه‌کشی ندارند

برداشتن قیمت‌های دستوری خودرو به 2 شرط

ضرب‌الاجل جدید واردات خودرو

واردات خودرو ظرف دو هفته آینده انجام می‌شود

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: واردات خودرو به این زودی‌ها بعید است

دور دوم مزایده خودروهای خارجی فردا آغاز می‌شود

واردات خودرو با یوآن؟

خبر مهم وزیر صنعت برای بازار خودرو/ مجوز افزایش قیمت خودرو صادر شد؟

منتظر نباشید؛ فعلا خودروهای وارداتی نمی‌آید/ جاده‌سازی برای ورود خودرو‌های چینی؟

عقبگرد خودرویی در خصوصی‌سازی

نتایج مزایده دوم خودروهای خارجی فردا اعلام می‌شود

سخنگوی وزارت صمت: آیین‌نامه واردات خودرو اصلاح و تصویب شد/ ثبت سفارش خودرو، به‌زودی

تمرین آزادسازی قیمت خودرو

60هزار برنده در مقابل 85 میلیون بازنده؟

تولید ولوو موقتا متوقف شد

جاده سرگردانی واردات خودرو

90 هزار خودرو تا پایان سال وارد می‌شود/ خودروهای کره‌ای، ژاپنی و چینی در راه ایران

واردات خودرو رسما کلید خورد

فروش 10 محصول ایران خودرو آغاز شد

آغاز فروش فوری و پیش فروش محصولات ایران خودرو از امروز به مدت 4 روز (+جدول و جزئیات)

یک مسئول: قیمت گندم و برنج سه برابر شد، چرا خودرو گران نشود؟!/ 8 فرمان خودرویی رئیسی که اجرا نشد

بانک مرکزی ارز واردات خودرو را تامین کرد/ ثبت سفارش نخستین خودروهای

واردات خودرو از کدام برندها؟

قیمت تیبا و ساینا 2 برابر می‌شود؟

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: دستورالعمل واردات خودرو به خودرو‌های چینی منتهی خواهد شد

اسامی خودرو‌های در محدوده 10 هزار یورو برای واردات اعلام شد

آغاز فروش فوری محولات سایپا از 11 آبان 1401 (+جزئیات ، قیمت و جدول فروش)

از برندهای اول دنیا چه خودروهایی وارد می‌ شوند؟ | پرونده ورود خودروهای اروپایی بسته شد

ویراژ خودروهای ممنوعه

رانت میلیاردی خودروی دیزلی

اعتراض انجمن واردکنندگان خودرو به رویه واردات

سهم مشتریان عادی از فروش خودروسازان چقدر است؟

واردات خودرو در دست‌انداز مجوزها/ ورود خودروها طی 2 ماه آینده بعید است

پنج تهدید «نسخه دولتی» واردات خودرو | تجربه «مورانو» تکرار می‌شود؟

خودروهای اقتصادی با قیمت میلیاردی!/ اقتصادی‌ها لوکس می‌شوند؟

قیمت خودرو سه‌نرخی می‌شود

واردات خودروهای فرانسوی به ایران ممنوع شد

تحریم واردات خودروی فرانسوی به ایران، بازار خود را با مشکل روبرو می کند؟

تحریم خودروسازان فرانسوی؛ پاس گل وزارت صمت به چینی‌ها