«آق لوبیا» خورشت تابستانی ارومیه ای ها
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - آخرین خبر / اُروم خورش (ارومیه خورش) یا خورش آق لوبیا از اون خورش های تابستونی و باحال مخصوص شهر ارومیه ست.
وقتی غوره ها می رسن و وقت آب غورهگیری میشه دقیقا فصل پختن ، این خورش بی نظیره.😍
ترکیب گوشت گوسفندی و لوبیا سفید وغوره و بادمجون و سیب زمینی و گوجه ی سرخ شده چه شود😍
آق به معنای سفید در زبان ترکی ست و آق خورش یعنی خورش لوبیا سفید.
این خورش اصالت ارومیه ایی داره
البته ترکهای ترکیه هم این خورش رو با اندکی تفاوت درست می کنن
خیلی ساده س
ولی طعمش عجیب خوشمزه
مواد لازم:
گوشت گوسفند:300گرم
آق لوبیا (لوبیا سفید محلی شهر ارومیه ) :یه لیوان( اگه در دسترس نبود همین لوبیای سفید خودمون)
پیاز:1عدد
بادمجون قلمی :به تعداد
گوجه فرنگی و سیب زمینی برای سرخ کردن
رب گوجهفرنگی:2تا3ق غ
غوره :سرخ شده نصف لیوان
آب غوره :نصف استکان
نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه:
پیاز رو خرد کنین و داخل تابه با روغن تفت بدین.
گوشت رو اضافه کنین و با زردچوبه و فلفل سیاه تفت بدین .
رب گوجهفرنگی رو هم اضافه کنین.
لوبیا سفید رو که چند ساعت خیس کردین و آبش رو چند بار عوض کردین با چهار لیوان آب به گوشت و پیاز اضافه کنین و بزارین تا دو ساعت روی حرارت ملایم خوب بپزه.
وقتی گوشت و لوبیا خوب پخت، نمک رو اضافه کنین.
غوره و آب غوره رو هم به خورش اضافه کنید و بعد از ده دقیقه از روی حرارت بردارین.
بادمجون های سرخ شده ، گوجه فرنگی تفت داده بازردچوبه و نمک و سیب زمینی حسابی سرخ شده رو کنار این خورش سرو کنید تا طعم بی نظیر این خورش با برنج ایرانی کامل بشه
دوغ ،سبزی خوردنو ماست محلی که با کلی سبزی کوهی معطر شده فراموش نشه
یه جوردیگه
ترکیه ای ها این غذا را بدون رب گوجه فرنگی درست می کنند. می توانید به جای رب از چهار گوجه رنده شده استفاده کنید.
پ ن :آق لوبیا یه نوع لوبیا سفید محلیه که پهن تر و گوشتی تر از لوبیا سفید معمولیه و واقعا طعمش خاص تره😍
منبع صفحه azin_cook
-
سه شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۳:۳۴
-
۳۲ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/348840/