آریا بانو

آخرين مطالب

چطور ماهی را سرخ کنیم خانه داري

چطور ماهی را سرخ کنیم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سرخ کردن ماهی ممکن است برای افرادی دشوار باشد بهتر است اول فوت و فن آن را یاد بگیریم و همچنین برای اینکه خانه بو نگیرد در بالکن یا ایوون خانه سرخ کنیم

وظایف هر خانم خانه داری بیشتر در آشپزخانه رقم میخورد که بخش شیرین این وظایف غذا کردن کردن با
عشق برای اعضای خانواده است در کل انواع غذا های مختلفی برای درست کردن داریم مثلا : انواع پلو، انواع
خورشت ، انواع کوکو و… در این بین غذا خوشمزه ماهی است که در سرخ کردن ماهی باید نکاتی را رعایت
کنیم و همچنین نکات مهم آشپزی را بدانیم تا غذای لذیذ ماهی را خوشمزه تر درست کنیم مثل ماهی شکم پر
که در ادامه در پرشین وی بخوانید
روش درست سرخ کردن ماهی
سالم ترین روش برای پخت غذا، روش آب پز کردن است.به جای سرخ کردن ماهی بهتر است ماهی را در
فر بپزید.در صورتی که ناچار هستید غذای خود را سرخ کنید، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
اگر قصد دارید روغنی را که یک بار برای سرخ کردن از آن استفاده کرده اید، دوباره مورد استفاده قرار
دهید، باید هنگام خرید، در انتخاب نوع روغن دقت کنید.
بدین منظور باید روغنی را انتخاب کنید که نقطه ی دود بالایی دارد، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح
آن تولید دود کند، بتوان تا درجه بالایی آن را حرارت داد.
وقتی روغن به نقطه ی دود می رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می کند و کف هایی روی آن
تشکیل می شود که حاوی آکرولئین است و چشم را می سوزاند.
بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه ی دود آن پایین می آید و برای همین، روغنی برای چند
بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.
روغن مناسب سرخ کردن ماهی
روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه ی دود بالایی داشته باشد.
نقطه دود بعضی روغن ها به ترتیب زیر است: روغن گلرنگ 265 درجه سانتیگراد روغن آفتابگردان 246 درجه سانتیگراد روغن
سویا 241 درجه سانتیگراد روغن کانولا (گلزا) 238 درجه سانتیگراد روغن ذرت 236 درجه سانتیگراد روغن بادام زمینی 231 درجه
سانتیگراد روغن زیتون 190درجه سانتیگراد بعضی عوامل نقطه دود روغن را پایین می آورند و به تخریب زودتر روغن کمک
می کنند که عبارتند از: – مخلوط کردن روغن های گیاهی باهم – ورود ذرات خارجی در روغن – وجود
نمک در روغن – میزان حرارتی که روغن می بیند – تعداد دفعاتی که روغن حرارت داده شده است –
مدت زمان حرارت – شرایط نگهداری روغن( بودن در معرض اکسیژن، نور و گرما) نکاتی که باید در سرخ کردن
غذا به خاطر داشت: – قبل از این که مواد غذایی را به داخل روغن بیندازید، باید ابتدا روغن را
تا درجه حرارت مناسبی گرم کنید( مثلا تا حدود190 درجه سانتیگراد) .
در این حرارت، در سطح مواد غذایی، سریعاً یک لایه محافظ شبیه به یک لایه عایق تشکیل می شود که
باعث می شود روغن نتواند از ماده غذایی عبور کند و ماده غذایی فقط با حرارت غیرمستقیم و با هدایت
گرمایی از این عایق، پخته و سرخ می شود.
تنظیم درجه روغن برای سرخ کردن ماهی
اگر روغن تا این درجه ی حرارت مشخص داغ نشده باشد، قبل از اینکه لایه ی عایق تشکیل شود، روغن
به درون غذا نفوذ می کند و باعث می شود غذا حالت روغنی(گریسی) پیدا کند و اگر هم روغن زیادتر
از حد داغ شود، باعث می شود لایه ی محافظ(عایق) غذا بسوزد.
– از افزودن نمک به ماده غذایی قبل از سرخ کردن آن بپرهیزید.
نمک نقطه دود روغن را پایین می آورد و باعث می شود روغن زودتر تخریب شود.
همچنین نمک باعث می شود رطوبت در سطح غذا جذب شود و وقتی غذا به درون روغن اضافه شد، روغن
به بالا پاشیده شود.اگر لازم باشد، نمک را می توان قبل از خوردن اضافه نمود.
– از ظروف آلومینیومی برای سرخ کردن غذا و نگهداری روغن استفاده نکنید.
نمک بکار رفته در غذا باعث تخریب ظروف آلومینیومی شده و باعث می شود آلومینیوم به درون روغن وارد شود
که مسمومیت زاست.
استفاده از چه ظروفی در سرخ کردن ماهی مناسب است
از ظروف آهنی و مسی هم اجتناب کنید، زیرا روند تخریب روغن را تسریع می کنند.
از افزودن نمک به ماده غذایی قبل از سرخ کردن بپرهیزید.
نمک نقطه ی دود روغن را پایین می آورد و باعث می شود روغن زودتر تخریب شود.
سبزی هایی که فریز شده اند را وقتی هنوز یخ زده اند سرخ کنید تا جذب روغن در آن
ها به حداقل برسد.
– از انباشتن زیاد مواد غذایی در روغن اجتناب کنید، زیرا باعث می شود حرارت روغن پایین بیاید و روغن
قبل از تشکیل لایه ی عایق به داخل غذا نفوذ کرده و غذا چرب شود.
– همیشه اول روغن را 8-7 درجه بیشتر از حرارت سرخ کردن(190 درجه سانتیگراد) داغ کنید، زیرا اضافه کردن غذا
به روغن باعث می شود حرارت روغن چند درجه پایین بیاید.

آریا بانو

روش سرخ کردن ماهی
توجه داشته باشید که اگر این حرارت از 8-7 درجه بیشتر شود، به ساختمان مولکولی روغن آسیب می رساند.
عوامل موثر بر قابلیت دوباره استفاده کردن روغن: آیا می توان روغن را بعد از یک بار مصرف، مجدداً مصرف
کرد یا خیر؟ عواملی بر این قابلیت موثرند که شامل موارد زیر است: 1- مدت استفاده از روغن: از آنجایی
که روند اکسیداسیون و تخریب روغن، با نور و حرارت تسریع می گردد، مدت زمان قرار گرفتن روغن در معرض
نور، حرارت و اکسیژن باید مورد توجه قرار گیرد.
2- آب: هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می
شود.
نبستن در ماهیتابه در هنگام سرخ کردن ماهی
هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد، زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می
شود، به داخل روغن برگردد.
3- ذرات خارجی: هرچه ناخالصی هایی همچون نمک، ذرات غذا، چاشنی ها و …
بیشتر به روغن وارد شود، روغن سریع تر اکسید می شود.
4- تعداد دفعات استفاده: هرچه روغن بیشتر استفاده شود، سریع تر اکسید می شود.
تغییرات ایجاد شده در ساختمان مولکولی روغن باعث می شود ویسکوزیته(غلظت) آن تغییر یابد و مشکل تر و بطور غیر
روان از ظرف ریخته شود.
5- مخلوط کردن چند نوع روغن: مخلوط کردن روغن ها با هم نقطه ی دود آن را پایین می آورد.
برای استفاده مجدد از روغن موارد زیر را مد نظر داشته باشید: 1- به محض اتمام سرخ کردن، حرارت را
خاموش کنید.
2- اجازه بدهید تا روغن سرد بشود.

آریا بانو

نکات سرخ کردن ماهی
3- به محض سرد شدن روغن، آن را تصفیه کنید ( از صافی ریز عبور دهید) و در ظرف شیشه
ای ریخته و درب ظرف را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود.
از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه خودداری کنید.
4- این ظرف را در جای تاریک ، ترجیحاً در یخچال نگهداری کنید.
این روغن در یخچال ممکن است ظاهر ابرمانند پیدا کند که این حالت با خارج کردن آن از یخچال باید
برطرف شود.
5- بعد از هر بار استفاده از این روغن، عملیات بالا را تکرار کنید.
با بروز نشانه های زیر روغن را دور بریزید: – ایجاد کف در سطح روغن – تیره شدن روغن
بوی نامطبوع – عدم تشکیل حباب روی روغن ،هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن می اندازید.
– غیر روان بودن روغن، هنگام ریختن آن در ظرف موفق باشید
بیستر بدانید:نکته های درباره مواد لازم سرخ کردن ماهی
مواد لازم:
ماهی= به اندازه دلخواه
زعفران حل شده =یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل= مقداری
آرد= مقداری
تخم مرغ= سه عدد
طرز تهیه:
ابتدا ماهی را شسته و خشک نمایید سپس تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با چنگال بزنید مقداری نمک و فلفل و زعفران حل شده در آن ریخته بعد از چند بهم زدن مقداری آرد به آن اضافه نمایید و مرتب هم بزنید تا خمیر شل مانندی به دست آید سپس ماهی را در آرد غلتانده و به مایه ی فوق آغشته کنید دوباره در آرد غلتانده و در روغن داغ سرخ نمایید
تذکر : ماهی را به پشت در روغن نیندازید بلکه به رو سرخ کنید
پرسشکده

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/344638/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟

آیا کودک شما لجباز است؟

با این بازی ها کمرویی کودکان را درمان کنید!

کودکان را هر چند وقت یکبار برای معاینه پیش پزشک ببرید!

قصه گفتن در خانه شما هم مثل خیلی از خانه‌ها فراموش شده؟

افزایش مسئولیت پذیری کودکان با مشارکت در کارهای خانه

کودکان 3 تا 7 ساله چقدر باید بخوابند؟

استرس امتحان در دانش آموزان

این معلم‌ها را برای کودکانتان انتخاب نکنید!

فواید دوستی در کودکان

برای نوزادتان مادر خلاقی باشید!

با کودکان طلاق چگونه رفتار کنیم؟

چرا کودکان بازی دالی موشه را دوست دارند؟

درمان اختلال «کم توجهی – بیش فعالی» بدون دارو

گریه روشی برای رسیدن به خواسته‌های کودک

از چندسالگی بچه‌ها را به اردوهای تابستانی بفرستیم؟

بچه ها از چه سنی می توانند گوشی هوشمند بگیرند و چقدر از آن استفاده کنند؟

چگونه با شب‌ ادراری کودکان برخورد کنیم؟

کودکمان را برای نگهداری نزد بستگان بگذاریم یا مهد کودک؟

چگونه یک کلاس تابستانه مناسب برای کودکمان انتخاب کنیم؟

چطور از کودکم در برابر پدوفیل‌ها (بچه بازی) محافظت کنم؟

دوست‌دارید در خانه به فرزندتان بیشتر خوش بگذرد؟

با خیالپردازی کودکان چه برخوردی داشته باشیم؟

چگونه فرزندم را از قرص های روانگردان دور نگه دارم؟