آریا بانو

آخرين مطالب

یک چهارم جمعیت ایران تا سال 2050 سالمند هستند اجتماعي

یک چهارم جمعیت ایران تا سال 2050 سالمند هستند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - یک جامعه شناس گفت: تا سال 2050 یک چهارم از جمعیت ایران در سنین سالمندی قرار خواهد گرفت.

مریم کرمی در گفت‌وگویی اظهار کرد: برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه طی 30 سال آینده 30 درصد از جمعیت ایران پیر می‌شوند از این رو در نظر گرفتن برنامه‌هایی برای افزایش باروری و نیز اتخاذ تدابیری برای حمایت از سالمندان لازم و ضروری است.
وی با اشاره به این‌که جمعیت کشور به سمت پیری و سالمندی در حرکت است، عنوان کرد: در کشور ما سرعت رشد پیری نگران کننده است، بطوری که در 20 سال آینده 20 درصد جمعیت پیر خواهد بود و در 30 سال آینده 30 درصد جمیت ایران پیر می‌شوند.
کرمی ادامه داد: یعنی از هر سه فرد یک نفر پیر خواهد بود و این در حالی است که فرد پیر قدرت تولید ندارد و فرد دیگری باید خرجش را بدهد، افرادی که اکنون 40 ساله اند 20 سال دیگر 60 ساله شده و به گروه پیرها می‌پیوندند و در ایران به طور متوسط 38 درصد افراد پیر شغل و 60 درصدشان سواد دارند، بنابراین در گروه سالمندان 40 درصد بی‌سواد و 60 درصد شغل ندارند و این افراد روی دست جوانان کشور می‌مانند.
این جامعه شناس ادامه داد: از آنجایی که میزان باروری کلی کاهش یافته دیگر جوانی هم نداریم که به این افراد خدمت کند، بچه‌هایی که در حال حاضر به دنیا می‌آیند در آینده بارهای سنگینی بر دوش خواهند داشت، اگر چه این اتفاق در کشورهای غربی هم روی داده اما آن‌ها مدام به دنبال مانیتور کردن و کنترل هستند امری که ما آن‌را در کشور رها کرده‌ایم.
وی ادامه داد: پیش بینی‌های جمعیتی سازمان ملل در سال 2017 بر اساس سناریوی حد متوسط نشان می‌دهد که تعداد سالمندان جهان از سال 2017 تا سال 2050 دو برابر می‌شود.
کرمی افزود: در سال 2017 بر اساس برآورد سناریوی حد متوسط سازمان ملل از هر 8 نفر یک نفر 60 سال به بالاتر داشتیم که در سال 2050 به 1 نفر به ازای هر 5 نفر می‌رسد و این امر نشان می‌دهد که جمعیت جهان به سمت ساختار جمعیتی سالمند در پیش است و البته با توجه به اینکه هر کشوری در چه مرحله ای از گذر جمعیتی و انتقال جمعیتی است تعداد، درصد و جمعیت سالمندان متفاوت خواهد بود.
این جامعه شناس افزود: الان کشورهایی که در مراحل نهایی گذار جمعیتی هستند مانند ژاپن و کشورهای اروپایی، بیشترین تعداد سالمند را دارند و کشورهایی که دیرتر مراحل سالمندی را طی کرده‌اند در مراحل میانی و کشورهایی که هنوز گذار جمعیتی را شروع نکردند در مراحل جوانی جمعیت هستند.
وی در رابطه با هرم سنی جمعیت ایران، گفت: جمعیت ایران در سال 1395 حدود 79 میلیون نفر توسط مرکز آمار ایران گزارش شده و بر اساس برآوردهای صورت گرفته تا سال 2030 به حدود 89 میلیون نفر می‌رسد و از سویی جمعیت کشورمان درحالی به این جمعیت می‌رسد که در سال 2017 حدود 6 درصد از جمعیت ما 65 سال و بالاتر بود که در سال 2030 به حدود 10 درصد و تا سال 2050 به 23 درصد می‌رسد.
کرمی ادامه داد: یعنی می‌توانیم بگوییم که تا سال 2050 یک چهارم از جمعیت ایران در سنین سالمندی قرار خواهد گرفت و اگر سن سالمندی را 60 یا 65 سالگی در نظر بگیریم می‌توانیم انتظار داشته باشیم که در سال‌های آینده 3 الی 4 درصد رشد جمعیت سالمند را داشته باشیم که می‌شود گفت 3 برابر رشد کل جمعیت کشور است.
این جامعه شناس در رابطه با دلایل سالمندی جمعیت ایران، گفت: تعریفی که از سالمندی شد، همان انباشتگی و افزایش مستمر و مداوم جمعیت در سنین 60 و 65 سال به بالاست به سه دلیل جمعیت ایران در حال پیشرفت به سوی سالمندی است.
وی ادامه داد: اول بحث افزایش امید به زندگی است، هرچه امید به زندگی و طول عمر افراد بیشتر افزایش پیدا کند ماندگاریشان در سن سالمندی هم افزایش پیدا می‌کند و وقتی ماندگاری بیشتر می‌شود، تعداد و درصد افزایش پیدا می‌کند.
کرمی تصریح کرد: عامل دوم این است که در واقع باروری کاهش مستمر در رسیدن به زیر حد جانشینی است، یعنی هر چه باروری در کشوری با سرعتی بیشتر کاهش پیدا کند و به سنین پایین‌تر برسد سرعت ورود آن کشور به دوره سالمندی بیشتر می‌شود.
این جامعه‌شناس ادامه داد: عامل سومی که در سالمندی جمعیت تأثیر دارد انباشتگی سنی است که در کشور ما رخ داد، یک افزایش ناگهانی در جمعیت داشتیم که الان انباشتگی آن‌ها در سنین جوانی است و یک دهه و دو دهه دیگر در سنین میان‌سالی و بعد از آن انباشتگی جمعیتی به دوره سالمندی ورود پیدا می‌کند.
وی تأکید کرد: بنابراین کشورهایی که یک انفجار موالید در برهه‌ای از گذار جمعیتی شان داشتند سالمندی جمعیت را با شدت و حدت بیشتری تجربه خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/336511/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهکارهایی برای رهایی از استرس

نکاتی درباره رایج ترین بیماری روانی

افزایش سطح انرژی بدن در آغاز روز با رنگ نارنجی و چند اقدام ساده

علائم افسردگی خفیف

مهارت تفکر انتقادی‌تان را چگونه پرورش دهید؟

اختلال مانیک (دوقطبی) چیست؟

چرا در خواب حرف می‌زنیم؟

چگونه انرژی منفی را از خانه دور کنیم؟

چگونه هورمون استرس را کم کنیم؟

انعطاف پذیری ذهن، به این 4 عامل بستگی دارد!

یادگیری و تقویت حافظه

این نشانه‌های پنهان اضطراب را جدی بگیرید

ناامیدی و بدبینی نشانه ای از اختلالات خلقی است

اگر فرزند وسط هستید این مطلب را حتما بخوانید

وقتی زنان افسرده می شوند

شاید از افسردگی پنهان رنج می‌برید...

چهار روش اشتباه برای جلب توجه

چه کنیم تا بقیه به ما گوش بدهند؟

8 روش اثبات شده برای غلبه بر استرس

چگونه در محل کار روحیه بهتری داشته باشیم؟

چطور با شکست عاطفی مدارا کنیم؟

افسردگی پس از زایمان عامل افت ضریب هوشی نوزاد

چرا گاهی به جای حرف زدن، سکوت می‌کنیم؟

زنگ هشدار تلفن‌های همراه عامل بی‌خوابی

مشکلات روانی در کمین شب‌کارها

احساسات ما چه تأثیری بر بدنمان دارند؟

این سه دیدگاه تان درباره روانشناس‌ها را تغییر دهید

خودشناسی، بدون دانستن فلسفه هم ممکن است

با افراد منفی باف چگونه برخورد کنیم؟

باورهای غلط در مورد اختلالات طیف اوتیسم

بی خوابی کشیدن برای گشت و گذار مجازی

راه های سریع و ساده برای خلاص شدن از استرس

از نشانه‌های عجیب ابتلا به زوال عقل

برای درمان افسردگی چی بخوریم؟

دست و دل تان به کار نمی‌رود؟

در میهمانی ها چطور کمتر خجالت بکشیم؟

چرا از ترسیدن لذت می‌بریم؟

افسردگی خودبخود خوب نمی‌شود

ترس از رها‌شدگی

با کسانی که پارانوئید دارند، چه کنیم؟

ضعف حافظه 5 علت شایع بیشتر ندارد

نشانه های جسمی افسردگی را بشناسید

چگونه منتقد درونی خود را ساکت کنیم؟

شما یک درونگرای مضطرب هستید!

6 ویژگی محیط کاری ناسالم

چرا آدم‌های باهوش کمتر می‌توانند شاد باشند؟

دیگر نیازی به سحرخیزی نیست!

نکات کلیدی در هنر عذرخواهی

چیز‌های عجیبی که باعث اضطراب می‌شوند

غم و اندوه با بدن‌تان چه می‌کند؟