آریا بانو

آخرين مطالب

ملزومات و زمان مناسب شروع رابطه بعد از شکست عشقی اجتماعي

ملزومات و زمان مناسب شروع رابطه بعد از شکست عشقی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - هنر زندگی/ چطور بعد از شکست عشقی برای شروع رابطه جدید آماده شویم؟ شروع رابطه بعد از شکست عشقی از نظر برخی راهی برای پایان دادن به غم‌های رابطه گذشته است. همه انسان‌ها بعد از تجربه شکست عشقی روزهای سختی را می‌گذرانند و هر شخصی متناسب با شرایط روحی و خلقی خود، برای بازگشت به شرایط عادی نیاز به زمان دارد. اما سوال اصلی این است که برای شروع رابطه جدید چه قدر زمان لازم است؟ چگونه باید آمادگی لازم را برای شروع یک رابطه پایدار کسب کرد؟ یافتن پاسخ این سوال‌ها بسیار مهم است چراکه وارد شدن به رابطه عاطفی جدید هنگامی که هنوز درگیر شکست عشقی هستید، می‌تواند به شکست‌های مجددی بیانجامد و شما را در چرخه‌ای معیوب گرفتار کند. شما می‌توانید با کمک روانشناس، مرحله سوگ را به بهترین نحو گذرانده و برای شروع رابطه جدید آماده شوید
چطور بعد از شکست عشقی برای شروع رابطه جدید آماده شویم؟
روانشناسان در جواب به این سوال عوامل مختلفی را در نظر می‌گیرند. ما در ادامه تلاش کرده‌ایم تا با استفاده از مفاهیم روانشناسی به این سوال پاسخ دهیم:
1. به خودتان حق سوگواری بدهید
بسیاری از افراد بعد از مواجه شدن با شکست عشقی فرصت ابراز احساسات را از خود می‌گیرند و در واقع هیجانات منفی خود را سرکوب می‌نمایند. در حالی که باید پذیرفت که این هیجانات نیز بخشی از وجود ما هستند و در این موقعیت همه افراد حق دارند ناراحت یا غمگین باشند. اگر همان ابتدا فرصت ناراحتی و سوگواری را از خود بگیرید آزردگی‌های روانی‌تان حالت مزمنی به خود می‌گیرند؛ ممکن است این احساسات در دراز مدت به بروز اختلالاتی نظیر افسردگی بیانجامند.
2. به خودتان زمان بدهید
جدا شدن از فردی که بسیار دوستش دارید یا همان شکست عشقی فرایندی مشابه با مرگ عزیزان را در ما ایجاد می‌کند که به آن چرخه سوگ گفته می‌شود. در این فرایند ممکن است حالات مختلفی نظیر انکار، پرسشگری، خشم و افسردگی را تجربه کنید. در صورت عبور موفق از این مرحله، می‌توانید به پذیرش مناسبی از موضوع رسیده و در آینده کم‌تر تحت تأثیر این رویداد قرار بگیرید.
اولین قدم برای گذر کردن از این حالات آگاهی در مورد آن‌هاست. لازم است بدانید احساسات شما در حال حاضر نرمال هستند و اکثر افراد پس از شکست عشقی تا 6 ماه درگیر این چرخه می‌مانند. به همین خاطر اگر می‌خواهید وارد رابطه جدیدی شوید باید حداقل 6 ماه به خودتان فرصت دهید و در صورتی که آرامش روانی بیشتری را در خود تجربه کردید با مشورت گرفتن از یک روانشناس متخصص در حیطه زوج، به شروع رابطه‌ای جدید فکر کنید.
3. از تکنیک نوشتن استفاده کنید
در طول دورانی که شما درگیر چرخه سوگ خود هستید راهکارهای مختلفی می‌توانند به شما کمک کنند تا راحت‌تر با احساسات منفی‌ خود کنار آمده و در مدت زمان کم‌تری با این رویداد کنار بیایید. از جمله مؤثرترین روش‌ها در این زمینه می‌توان به نوشتن احساسات و هیجانات اشاره کرد. پژوهش‌ها نشان داده‌اند نوشتن احساسات روزمره، حتی در صورتی که فرد بعداً دیگر هرگز آن‌ها را نخواند، می‌تواند به تا حد زیادی به تعدیل هیجانات منفی کمک کند. این روش‌ها حتی در درمان افسردگی نیز مورد استفاده قرار گرفته است و مطالعات نشان داده که می‌تواند در کنار درمان اصلی، روش مکمل بسیار اثرگذاری باشد.
4. به نوعی بازآفرینی از خود دست یابید
ممکن است بعد از شکست عشقی برای مدتی دائماً درگیر احساسات منفی خود باشید و عملکرد روزمره‌تان تحت تأثیر این موضوع کاهش بیابد. در این شرایط پیگیری علائق و انجام کارهایی که همیشه در زندگی آن‌ها را دوست داشته‌اید و به دلایل مختلف به تعویقشان انداخته‌اید، می‌تواند تا حد زیادی به ایجاد احساسات مثبت در شما کمک کند. در واقع لازم است که بتوانید در این شرایط به تعریف جدیدی از خود رسیده و جدا از بودن در رابطه عاطفی برای خود ارزش و احترام قائل باشید. این مسئله به شما کمک می‌کند تا به بازآفرینی خود دست یافته و یک بار دیگر خود پیدا کنید.
5. حمایت اجتماعی اطراف خود را افزایش دهید
وجود حمایت اجتماعی کافی اطراف کسی که دچار شکست عشقی شده به سازگاری هرچه بیشتر او با شرایط کمک کرده و باعث می‌شود که کم‌تر تحت تأثیر این رویداد قرار بگیرد. سعی کنید که برای شروع رابطه بعد از شکست عشقی، ارتباط خود را با خانواده و سایر اعضای مؤثر در زندگی حفظ نمایید. اگر احساس می‌کنید که حمایت اجتماعی کمی در اطرافتان وجود دارد، کمک گرفتن از یک روانشناس می‌تواند این حمایت را برای شما فراهم کرده و به درمان شکست عشقی‌تان کمک کند.
6. از تکرار الگوهای یکسان و اشتباه آگاه باشید
افراد معمولاً یک الگوی کلی در همه روابط خود دارند که از نیازهای هیجانی و تجربیات آن‌ها در طول زندگی ناشی می‌شود. این مسئله باعث می‌شود که شما به طور ناخودآگاه برخی رفتارها را دائماً در روابط خود تکرار کنید. در صورتی که الگوهای ذهنی ناسازگاری را در ذهن خود پرورش داده باشید، دائماً در روابط آسیب‌رسان درگیر شده و در هر رابطه‌ای احساس شکست می‌کنید. اگر چنین احساسی را قبلاً تجربه نموده‌اید قبل از شروع رابطه جدید حتماً به یک درمانگر یا روانشناس مراجعه کنید. روانشناسان با رویکرد طرحواره درمانی می‌توانند در این زمینه کمک بسیاری به شما بکنند.
7. خودآگاهی‌تان را بالا ببرید
قبل از وارد شدن در هر رابطه عاطفی باید ابتدا خودتان را بشناسید و خواسته‌های خود را از رابطه مشخص کنید. در این صورت می‌توانید به شکست‌های قبلی‌تان به عنوان فرصتی جهتی خودآگاهی نگاه کرده و از طریق آن‌ها به درک بالاتری از خود دست یابید. هرچقدر که شما خودتان را بیشتر بشناسید به شناخت بهتری از فرد مقابلتان دست می‌یابید؛ در این صورت با احتمال بیشتری رضایت و موفقیت را در آن رابطه تجربه خواهید نمود.
شروع رابطه بعد از شکست عشقی با خواست درونی
شاید مهم‌ترین چیزی که زمان درست برای شروع رابطه پس از شکست عشقی را به شما نشان می‌دهد، خواست درونی‌تان برای داشتن یک رابطه جدید باشد. این مسئله تا حد زیادی تحت تاثیر مدت و عمق رابطه قبلی شما است. در جدایی‌هایی که رابطه ابتدا سرد شده و سپس قطع می‌شود، خواست درونی برای رابطه جدید سریع‌تر شکل می‌گیرد. اما اگر شکست عشقی شما در اوج یا به صورت ناگهانی قطع شده باشد، باید زمان بیشتری به خودتان بدهید.
به هیچ وجه بعد از شکست عشقی عجله نکنید. اگر به اتفاقات زندگی خود زمان بدهید تا به آهستگی پیش بروند، از بسیاری از اشتباهات در امان خواهید بود. به یاد داشته باشید که باید برای فراز و نشیب‌های رابطه جدید آماده باشید و این آمادگی از نظر روحی به زمان نیاز دارد. پس با خواندن مقاله فراموش کردن عشق از دست رفته‌ به خود زمان بدهید.
نگذارید شکست عشقی نگرش منفی در شما ایجاد کند
بسیار طبیعی است که از شروع رابطه جدید بترسید یا احساس منفی نسبت به آن داشته باشد. اما به یاد بسپارید که اگر رابطه ای موفق می‌خواهید، باید از همان ابتدا نگرشی مثبت به آن داشته باشید. همواره به خودتان یادآوری کنید که اتفاقات گذشته مربوط به گذشته است و اکنون فرصت جدیدی برای رقم زدن اتفاقات جدید در اختیار شماست. مثبت اندیشی انرژی لازم برای شروع رابطه را به شما می‌دهد؛ در نتیجه بهتر رفتار خواهید کرد.
تمام انرژی‌تان را بعد از شکست عشقی صرف شروع رابطه نکنید
تمام تمرکز و انرژی خود را فقط بر روی یافتن یک رابطه جدید نگذارید. تفریحات و سرگرمی‌های جدیدی به زندگی خود اضافه کنید. ورزش منظم اعتماد به نفس‌تان را در ایجاد ارتباط اولیه با جنس مخالف بسیار بالا خواهد برد. حتی می‌توانید در جمع‌های جدیدی شرکت کرده و دوستان تازه‌ای پیدا کنید. تغییرات مثبت در عادات روزمره زندگی‌تان به بالا رفتن روحیه شما کمک شایانی خواهد کرد و می‌تواند شروع یک رابطه جدید را برای شما بسیار آسان‌تر و سریع‌تر نماید. 
شکست عشقی انتظارات را غیرمعقول می کند!
سطح انتظارات خود را از فرد مورد نظرتان در حد معقول و واقع گرایانه قرار دهید. داشتن انتظارات غیر واقعی می‌تواند مانعی جدی برای یافتن یک رابطه جدید باشد. معیارهای خود را در ذهن داشته باشید، اما در عین حال در نظر بگیرید که دنیای واقعی متفاوت از دنیای تصورات ذهنی شماست! به دنبال یافتن همه معیارهای کوچک و بزرگ خود در یک فرد نباشید و تمرکز خود را ابتدا بر روی معیارهای مهم و کلیدی قرار دهید. همچنین از مقایسه افراد جدید با شرکای قبلی خود پرهیز کنید. به خاطر داشته باشید که هر فردی ویژگی‌های خاص خود را دارد. با نگاه واقع گرایانه، بسیار سریع‌تر می‌توانید یک رابطه جدید را آغاز کنید.
شروع رابطه بعد از شکست عشقی | از گذشته صحبت نکنید
صحبت در مورد تجربه‌های ناموفق گذشته لازم است، اما به هیچ وجه در ابتدای آشنایی‌تان در این مورد صحبت نکنید. زمانی که تصمیم به شروع یک رابطه جدی با فرد مورد نظرتان گرفتید، می‌توانید با بیان تجربیات ناموفق گذشته احساسات منفی خود را از بین برده و از آنها عبور کنید. اما در ملاقات‌های اول، ابراز این احساسات منفی می‌تواند موجب سرد شدن ارتباط، شکل نگرفتن رابطه و شکست عشقی مجدد شود. 
برای شروع رابطه بعد از شکست عشقی خودتان باشید
اگر از همان ابتدای آشنایی بخواهید خودتان رو طوری که نیستید نشان بدهید، به هیچ وجه شخص مناسبی برای خود شما باشد را پیدا نخواهید کرد. به جای وانمود کردن و فرار از خودتان، سعی کنید تا بهترین خودتان باشید. سعی کنید ویژگی‌های مثبت را در خودتان تقویت کرده تا در ملاقات‌های اولیه، خود واقعی و مثبت شما دیده شود. در این صورت، احساس شما نسبت به فرد مقابلتان نیز واقعی خواهد شد و این احساس در همان ملاقات اول به تصمیم گیری شما برای شروع رابطه کمک بسیار خواهد کرد. این که خودتان باشید به همان معنای اصیل بودن است.
در پایان، همواره به یاد داشته باشید که اگر در لحظه زندگی کنید و حسرت‌های گذشته و ترس از آینده را به فراموشی بسپارید، اتفاقات مثبت یکی پس از دیگری در زندگی شما خواهد افتاد و مطمئنا یکی از این اتفاقات خوب یک رابطه جدید، سالم و شاد خواهد بود که می‌تواند برای همیشه پایدار باشد.
سؤالات متداول
- آیا ممکن است فردی مدت‌ طولانی درگیر شکست عشقی بماند و نتواند رابطه جدیدی را تجربه کند؟
اگر فرد بیش از 6 ماه هیجانات منفی شدیدی را در مورد از دست رفتن رابطه قبلی تجربه کند و دچار کاهش عملکرد در حوزه‌های مختلفی نظیر شغل، تحصیل و روابط بین فردی شود، احتمالاً سوگ هنوز تمام نشده و به یک وضعیت روانشناختی دشوارتر نظیر افسردگی منجر شده است. در این شرایط تا زمانی که مشکل تحت درمان قرار نگیرد، فرد آمادگی لازم برای شروع یک رابطه جدید را نخواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/333658/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در چه مواقعی باید کودکمان را پیش روانشناس ببریم؟

نابغه پروری را از چه سنی شروع کنیم؟!

مهم ترین عوامل بددهنی کودکان و راه حل های اصلاح بدزبانی

با چند روش ساده استعداد کودکتان را شناسایی کنید !

چرا کودکتان مو می کشد؟

کودکتان را با این روش ها نخبه کنید !

رفع عذاب وجدان مادران شاغل با این روش ها !

بچه‌های باهوش چه اسباب‌ بازی‌ هایی دوست دارند؟ (قسمت اول)

بچه‌های باهوش چه اسباب‌ بازی‌ هایی دوست دارند؟ (قسمت دوم)

تاثیر قصه بر زندگی و آینده ی کودک

کودک شما هم اعتیاد به تبلت دارد؟

هنگام طلاق با کودکتان علیه همسرتان یارکشی نکنید

با جای خالی پدر یا مادر بعد از طلاق چه کنیم؟

نقش بازی در رشد کودک

راهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان

چگونه کودکمان را کتاب خوان کنیم؟

نکاتی راجع به جدا کردن اتاق کودک

مقایسه کودکان با یگدیگر چه عواقبی دارد؟

بزرگ شدن کودکان در ازدواج‌های بی‌عشق

فرق بیش‌فعالی با افسردگی و تیزهوشی

علت وسواس در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

راه‌های افزایش عزت نفس در کودکان

انواع هوش کودک

به کودک دچار اختلال استرس پس از سانحه چگونه کمک کنیم؟

دلبند افسرده من

برای انتخاب مدرسه چه معیارهایی باید در نظر گرفت ؟ (1)

چگونه از فرزند خود یک نابغه بسازیم

برای انتخاب مدرسه چه معیارهایی باید در نظر گرفت ؟ (2)

آیا می توان شخصیت کودک را تغییر دهید؟

موسیقی درمانی یکی از روش های درمانی برای کودکان مبتلا به اوتیسم

مهد کودک قبل از مدرسه خوب است یا بد؟

پدران دختر دار بخوانید !

چرا کودکان استرسی می شوند؟

توصیه مهم به مادر و پدر ها برای باز شدن مدارس

به روان کودک تجاوز نکنید!

چطور کودکمان را برای مدرسه رفتن آماده کنیم؟

چه چیزهایی سبب نگرانی بچه‌ها از رفتن به مدرسه می‌شود؟

چرا بچه های امروز کمتر شاد هستند؟

یک شروع شاد برای ماه مهر

خیلی قاطع به فرزندتان بگویید: «نه»

آیا کودکان امروز باهوش‌تر از کودکان دیروزند؟

راهکار هایی برای پیشگری از اضطراب کودکان در مهد کودک

4 عادت رایج در کودکان که باید مراقب آن بود

بلوغ زودرس را جدی بگیرید

افزایش قدرت حافظه و یادگیری کودکان با ورزش های هوازی

کشف آلت تناسلی توسط کودک

کوچولو! سرت را بالا بگیر و بگو نه!

فرزندم، انتقادت را بگو

آیا کودک شما به راحتی به مهد کودک میرود؟

علل ترس های شبانه کودک و راهکارهای آن