آریا بانو

احترام برومند، منصور ضابطیان و رشید کاکاوند با «شش بیت سعدی» مقالات

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / احترام برومند گفت: خلاف آنچه به نظر می‌رسد، کودکان و نوجوانان ما به شعر و ادبیات فارسی علاقه دارند و این‌علاقه مایه خوشحالی و غرور است.
به‌تازگی پویش و مسابقه ویدئویی «شش بیت سعدی» با همکاری اپلیکیشن فیدیبو، انتشارات پرتقال و منصور ضابطیان مجری و برنامه‌ساز رادیوتلویزیون راه‌اندازی شده که امروز پنجشنبه 8 خرداد آخرین روز خود را پشت سر می‌گذراند و با معرفی نفرات برتر به کارش پایان می‌دهد.
در این مسابقه از شرکت‌کنندگان خواسته شده بود، 6 بیت از غزلیات عاشقانه سعدی را انتخاب کرده و آن را جلوی دوربین موبایل ‌خود بخواندند. سپس ویدئوهای خود را از راه‌هایی که در صفحه اینستاگرام ضابطیان به آن‌ها اشاره شده بود، ارسال کنند. هیئت داوران این‌مسابقه هم رشید کاکاوند، احترام برومند و منصور ضابطیان بودند که در نهایت 9ویدئوی برتر را انتخاب کرده و این ویدئوها در صفحه اینستاگرام ضابطیان منتشر شدند. در نهایت، کاربران تا شامگاه سه‌شنبه 6 خرداد فرصت داشتند با گذاشتن کامنت برای ویدئوهای موردعلاقه خود، 3 ویدئوی برگزیده را انتخاب کنند.
احترام برومند یکی از اعضای هیئت داوران این‌مسابقه ادبی گفت: خیلی خوشحال می‌شوم وقتی می‌بینم برخی چهره‌های مشهور، از آن چارچوب‌های معمولی و گاه سطحیِ فضای مجازی فاصله می‌گیرند و به صفحات شخصی خودشان حال و هوای فرهنگی یا فعالیت‌های خیرخواهانه می‌دهند. این برای من بسیار قابل احترام است. محور قرار دادن خوانش اشعار سعدی برای یک‌مسابقه فرهنگی، در فضای مجازی، یکی از همین‌کارهای قابل احترام است.
وی افزود: مطالب آقای ضابطیان هم در فضای مجازی، همیشه به گونه‌ای است که آورده‌ای برای خواننده به همراه دارند و وقتی ایشان پیشنهاد همکاری در این‌حرکت فرهنگی را داد، استقبال کردم. ابتدای کار گمان می‌کردم شاید کمتر از 200 نفر در این‌مسابقه شرکت کنند اما فکر می‌کنم نتیجه نهایی، چیزی بالغ بر 700 ویدئو بود. البته این‌نکته را هم اضافه کنم که چندان اصرار ندارم «شش بیت سعدی» را یک مسابقه بدانم بلکه این‌حرکت، به‌نظرم بیشتر یک پویش فرهنگی است.
این‌مجری و بازیگر در ادامه، درباره حضور در هیئت داوران مسابقه «شش بیت سعدی» گفت: کار ما برای انتخاب 9 ویدئوی برتر واقعاً سخت بود و خود من سعی کردم با وسواس زیادی انتخاب کنم. ضمن‌این که آرای دنبال‌کنندگان صفحه آقای ضابطیان در فضای مجازی هم در این زمینه بسیار مؤثر بود. در کل امیدوارم چنین اقداماتی باعث شود توجه مردم به چهره‌هایی مثل سعدی که گنجینه‌های شعر و ادب فارسی هستند، بیشتر شود.
برومند گفت: مشارکت بچه‌ها در این‌پویش، برایم جالب و خوشحال‌کننده بود چون حدود 60 ویدئو را کودکان و نوجوانان برای ما ارسال کرده بودند. این‌علاقه کودکان به ادبیات کهن، مایه خوشحالی و غرور است. من پیش از این در مشهد و آرامگاه فردوسی دیده بودم که کودکان به زیبایی و با شور و احساس اشعار شاهنامه را نقالی می‌کنند. زمانی هم که به مدرسه می‌رفتیم، خانواده‌ها اهمیت زیادی می‌دادند که ما اشعار شاعران بزرگ را حفظ کنیم. خاطرم هست که کلاس پنجم و ششم بودیم و اشعار بوستان و حکایت‌های گلستان را در کتاب‌های درسی می‌خواندیم.
وی در پایان گفت: اکنون هم این‌میزان علاقه‌مندی نشان می‌دهد خلاف آنچه به نظر می‌رسد، کودکان و نوجوانان ما به شعر و ادبیات علاقه دارند. اگر فرصت به درستی فراهم باشد، قطعاً آنها نیز به این‌سمت گرایش پیدا می‌کنند. این‌که خانواده‌ها، بچه‌ها را به خواندن و حفظ کردن اشعار شاعران بزرگ کشور تشویق می‌کنند و حتی آن‌ها را به کلاس‌های آموزش نقالی شاهنامه و سعدی‌خوانی می‌فرستند، جای تقدیر دارد. این، واقعاً باعث امیدواری است. چون گاهی ما یک‌برداشت کلی و نامطلوب داریم که برمبنای آن جامعه و به‌ویژه جوانان و نوجوانان ما به سمت نوعی ابتذال می‌روند در حالی‌که این‌طور نیست؛ استعداد و علاقه‌مندی بیشتر مردم ما به سمت فرهنگ واقعی و اصیل ایرانی است و این چیزهای مبتذلی که احیاناً در فضای مجازی می‌بینیم، آن چیزی نیست که در عموم جامعه و خانواده‌ها جریان دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/330314/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روش‌های ایجاد اعتماد به نفس در ‌کودکان

والدین مسئول و فرزندان تن پرور

سوالات جنسی کودکان را این جوری جواب دهید

شیوه صحیح تربیت کودکان از زبان کارشناسان

تلویزیون اضافه خاموش!

خشم در روزهای کودکی

مقابله با ترس بچه ها

اگر نوزاد پسر دارید، حتما بخوانید

کودکان بی خواب

درس‌های زندگی در بازی

با کودک کنجکاو چگونه رفتار کنیم؟

دوست خیالی کودک

با حسادت کودکان چه کنیم؟

شما پسردوست هستید یا دختر دوست؟

بزرگ‌ترین اشتباهات بچگانه بزرگترها

مگر تربیت هم دخترانه و پسرانه دارد؟

چطور از دروغ گفتن کودکان جلوگیری گنیم

به جای کودک فکر نکنیم

زبان کودکان را یاد بگیرید!

برای داشتن کودکی شاد و خوش‌بین

سن مناسب کودکان برای تنها گذاشتن در خانه چه سنی است؟

مزایای دو زبانه بودن کودک

آرامش را به کودکان خود بیاموزیم !

تحمل این شوری سخت است

چرا بچه ها دروغ می گویند ؟

عوامل بلوغ زودرس

ده راز پروش کودکی شاد

مشکلات حسادت به این هوو

سکان زندگی را به دستش بده

کودکتان میتواند با چند مهره، ریاضیدان شود!

کودکم از آرایشگاه می ترسد!

وقتی کودک روی اعصاب است چه واکنشی باید نشان داد؟

کودک بیش فعال را چگونه مهار کنیم؟

10 جمله ای که نباید به دوقلوها بگویید

کودک شما چه نوع شخصیتی دارد؟

کودکان خوشحال، کودکان عصبانی

5 باور اشتباه پدرانه

وقتی دختران با ظاهرشان کنار نمی آیند

8 طرز فکر بسیار اشتباه والدین!

بچه‌های طلاق: در کدام سن؟ کدام نیاز؟ کدام آسیب؟

پسردار شدن از عمر مادر کم می کند

عوامل زمینه‌ساز اضطراب کودکان

مامان! من از تاریکی می ترسم

بی‌ خوابی؛ عامل اضطراب و آشفتگی کودکان ‏

تأثیر دوران کودکی بر شخصیت

رفتارهای بد از فرشتگان خوب

فضای دوستانه با پسران

کوتاه اما کاربردی

بازی‌های ساده در خانه

کمک به کودکان برای غلبه بر ترس