آریا بانو

آخرين مطالب

این باکتری را بخورید تا بیمار نشوید! پزشکي

این باکتری را بخورید تا بیمار نشوید!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فارس / غذایی که می‌خوریم، نقش مهمی در ایجاد تعادل میان باکتری‌های خوب و بد دارد. مثلاً، یک رژیم غذایی پرچرب و پر از شیرینی تأثیر منفی روی باکتری‌های روده دارد و به انواع مضر آن اجازه رشد بیش از اندازه می‌دهد.
سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه اظهار داشت: پروبیوتیک در لغت به معنای «برای زندگی» است. این اصطلاح را سازمان بهداشت جهانی برای ارگانیسم‌های زنده قرار داده است که در صورت مصرف مداوم آن، اثرات بسیار مؤثری بر سلامت میزبان خود خواهد گذاشت.
وی با اشاره به روش‌های مصرف پروبیوتیک‌ها، افزود: پروبیوتیک‌ها اصولا دو روش مصرف خواهند شد؛ اول مصرف پروبیوتیک‌ با مواد غذایی غنی شده که در این روش به عنوان مثال در فراورده‌های لبنی که حاوی محصولات پروبیوتیک (باکتری‌های پروبیوتیک) باشد، محصولات پروبیوتیک‌ می‌نامند و جزو محصولات پروبیوتیک به شمار می‌روند.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: دوم به صورت مکمل‌های غذایی به صورت قرص، شربت و پودر که در این روش مصرف باکتری‌های مفید ساخته شده را به صورت پودر، شربت، قرص و.... درآورده و به همراه غذا میل خواهد شد. این روش نیز مانند روش مواد غنی شده بوده و باکتری‌های مفید در قرص‌ها و .. به مواد غذایی ملحق شده و نقش مواد غذایی غنی شده را ایفا خواهند کرد.
صفوی با اشاره به نقش پروبیوتیک‌ها در بدن، بیان داشت: پروبیوتیک‌ها نوعی باکتری مفید بوده که تعادل باکتری‌های موجود در بدن را برقرار می‌کنند. روده انسان حاوی تعداد بیشماری از انواع باکتری‌های مفید، مضر و خنثی است که باید توازن موجودیت آنها در بدن برقرار باشد؛ در غیر این صورت باعث مختل شدن وظایف روده شده که با این حال بیماری‌هایی نظیر آلرژی‌های غذایی، افسردگی، سردرد، آکنه، خستگی مفرط و... به دنبال خواهد داشت.

آریا بانو


وی با اشاره به اینکه در افراد سالم باکتری‌های مفید بر باکتری‌های مضر غالب هستند، تصریح کرد: پروبیوتیک‌ها خاصیت‌های بسیار بیشماری را برای بدن انسان فراهم خواهد کرد که شامل بهبود گوارش، جذب مواد غذایی، جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌های مضر روده و بدن، جلوگیری از سرطان روده کوچک، جلوگیری از سرطان کبد، جلوگیری از سرطان قولون و سرطان پستان است.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: این مواد در کاهش مقاومت لاکتوز و کاهش فشار خون که برای بیماران مبتلا به فشار خون بسیار مفید است؛ همچنین در تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از عفونت‌ها و بیماری‌ها،کاهش التهابات روده، جذب بهتر ویتامین‌ها و مواد معدنی، بهبود بیماری‌ روده تحریک پذیر با کولیت معده، درمان و پیشگیری بیماری‌های متعدد نظیر پوسیدگی دندان‌ها، آفت‌های دهانی، اسهال به وجود آمده بر اثر مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، ورم مهبل (واژن) عفونت‌های قارچی نقش دارند.
صفوی با اشاره به کمک این مواد در ساخت و تولید ویتامین‌های B و k، کاهش آلرژی غذایی، درمان و پیشگیری از بیماری‌ اسهال و کاهنده کلسترول خون، تصریح کرد: در نتایج به دست آمده از تحقیقات، دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که عدم وجود باکتری‌های مفید در روده به سلامت و ایمنی بدن آسیب بسیار زیادی خواهد رساند.
وی با بیان اینکه پروبیوتیک‌ها یکی از دستاوردهای مهم و بسیار مثبتی است که دانشمندان در سال‌های اخیر از آن استفاده می‌کنند، افزود: پروبیوتیک‌ها مکمل‌های غذایی بسیار مفیدی هستند که از طریق عملکرد بهبود و تعادل میکروبی روده تاثیرات فراوانی را جهت افزایش توان بازدهی بدن را ایفا خواهند کرد.

آریا بانو


صفوی یادآور شد: امروزه اکثر کارخانجات تولید لبنیات از این محصولات استفاده‌های فراوانی می‌کنند و در برخی از مرغداری‌ها نیز به منظور بهبود تخم‌مرغ، مصرف روزانه مرغ و وزن مرغ و اندازه تخم‌مرغ استفاده می‌شود؛ ضمنا اثر بخشی و مفید بودن پروبیوتیک‌ها تا زمانی است که محصولات پروبیوتیک‌ مورد مصرف قرار می‌گیرند.
بهبود گوارش، جذب مواد غذایی، جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌های مضر روده و بدن، جلوگیری از سرطان روده کوچک و سرطان کبد؛ از جمله مزایای استفاده از پروبیوتیک‌ها هستند
این متخصص تغذیه با اشاره به نکات مهم در مورد خرید و مصرف پروبیوتیک، تأکید کرد: مکمل‌های غذایی که به صورت قرص‌ در بازار وجود دارد باید حتما دارای روکش باشند؛ به دلیل اینکه باکتری‌های مفید در زمان عبور از معده از بین نروند. افرادی که دچار بیماری‌های عفونی نظیر عفونت‌های مهبل و یا دچار بیماری سوء تغذیه هستند و اشخاصی که آنتی بیوتیک مصرف می‌کند دارای اولویت در مصرف محصولات پروبیوتیک هستند.
وی اضافه کرد: مواد زیادی که بر اثر بخشی باکتری‌های پروبیوتیک‌ تاثیرات فراوانی عبارتند از؛ موز، پیاز، سیر،کنگر فرنگی، مارچوبه و با مصرف این مواد به همراه محصولات پروبیوتیک،‌ باکتری‌ها با سرعت بیشتر و عملکرد بالاتری به کار خود ادامه خواهند داد.
علیرضا یارقلی، متخصص طب سنتی درباره مصرف مواد غذایی پروبیوتیک، و تاثیر آن در سلامت فرد، اظهار داشت: یکسری باکتری‌های لازم در بدن داریم که به آنها فلور طبیعی می‌گویند و اکنون میکروبیوتا روی پوست و روده‌ها هستند.
وی ادامه داد :‌اگر این میکروبیوتا در روده از بین بروند باعث بروز بیماری می‌شوند. به این باکتری‌های مناسب در بدن پروبایوتیک یعنی «برای زندگی» می‌گویند. پریبایوتیک نیز یعنی «پیش از این زندگی»؛ یعنی یکسری مواد فیبری و کربوهیدراتی که بدن نمی‌تواند آنها را هضم کند، این باکتری‌ها (پروبایوتیک) روی آنها اثر کرده و می‌توانند آنها را هضم کنند و ما به هر دوی این مواد یعنی پیری و پروبایوتیک نیاز داریم.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: این مواد می‌توانند روی سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارند. در افرادی که مشکل جذب کلسیم دارند، افراد دارای فشار خون و التهاب روده و سرطانی می‌توانند مؤثر باشند.
یارقلی خاطرنشان کرد: مواد غذایی داریم که ذاتا پروبیوتیک دارند؛ مانند عسل، سیر، پیاز، اسفناج و می‌توانند پروبایوتیک‌ها را توزیع کنند. پروبایوتیک بیشتر در مواد غذایی تخمیری ایجاد می‌شود؛ مانند ماست؛ یعنی باکتری را به آنها اضافه می‌کنند.
وی افزود:ماست یک غذای کامل بوده و اینکه آن را در کنار غذا مصرف کنیم، اصلا توصیه نمی‌شود؛ چرا که ماست یک غذای کامل است؛ به خصوص ماست‌های پروبیوتیک. افراد می‌توانند در ظهر روزهای تابستان ماست و خیار و یا ماست و نعنا استفاده کنند.
این متخصص طب سنتی گفت:‌ در طب سنتی قانونی داریم که از نیم ساعت قبل از خوردن غذا تا یک ساعت پس از غذا نباید ماست، سالاد، ترشی‌ها و انواع نوشیدنی‌ها مصرف شود و خوردن سالاد و ماست همراه غذا نیز توصیه نمی‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/328053/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عاملی مرموز که باعث می‌شود کم خوابی گریبانگیر شما شود

آیا حافظه تان مثل قبل نیست؟ این کار را انجام دهید

داشتن شغل بد از بیکاری بدتر است!

تکرار این جملات تاکیدی، جادو می کند

ترس از آمپول زدن

با آدم‌های بی‌ادب چطور رفتار کنیم؟

بر سر دوراهی انتخاب روان‌پزشک یا روان‌شناس؟

علت و علایم اعتماد به نفس پایین و راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

از بهداشت روانی در محیط کار چه می دانید؟!!

باورهای غلط در مورد افسردگی

پس از پیشرفت‌، با همکاران حسودمان چه کنیم؟

اُتیسم بیماری نیست!

با این ماده معدنی افسردگی را از پا در آورید

چطور در کار گروهی موفق باشیم؟

چگونه زنی جذاب و زیبا باشیم؟

زنان دو برابر مردان دچار آلزایمر می شوند، چرا؟

اشتباهات رایج در یک رابطه عاطفی

افراد موفق قادرند بیشتر به چیزهایی که دارند توجه کنند تا چیزهایی که ندارند

همه چیز درباره اضطراب و بدبینی

تاثیر شادی بر روی ژن ها

مدیریت زمان در محل کار با چند توصیه کاربردی

تفکر نقادانه؛ مهارتی که خیلی ها ندارند

در این ساعت خلق و خوی آقایان تغییر می‌کند!

نشانه های «اعتماد به نفس پایین» و راه حل آن

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید